Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/18
    Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno Tra?žim vezu da nisam bez veze!

Ovako, razočaran mojom situacijom oko ukrcaja, molim Vas na forumu da mi poku??ate pomoć sa Va??im poznanstvima i vezama.
    Pretpostavljam da će i ovo biti "nemoguća misija" jer za??to bi netko stavio "ruku u vatru", zbog nekoga anonimca na forumu.
    Nemam ba?? puno izbora i mogućnosti, tako da Vas molim da mi pomognete, ako mo?žete.

Kao ??to sam i napisao u predstavljanju, zovem se Josip. Imam 31. godinu, o?ženjen, otac dvoje djece.
    1999. god. sam zavr??io srednju ??kolu, tj. maturirao za elektroinstalatera. Odmah nakon ??kole sam se uspio zaposliti, pa sam tako od 1999. - 2011. u radnom odnosu. Vrlo kratko (manje od 1. god.) sam radio u struci, neko vrijeme kao vozač u ??pediciji, a većinu radnog sta?ža sam proveo na visinskim poslovima, tj. radovima na visinama i nepristupačnim mjestima. Tu sam proveo skoro 10 godina, a od 2006. - 2010. sam imao svoj obrt za takve vrste radova, koji sam zatvorio zbog poznatog (NE)plaćanja nakon obavljenih radova.

Ove godine sam se odlučio na promjene u mome ?životu. Dugo sam razmi??ljao koji bi posao mogao raditi sa 40, 50 godina, a da usput budem sretan i zadovoljan sa time ??ta radim. Po??to imam elektro ??kolu, odlučio sam se za brodskog električara. (??ao mi je ??ta nisam i prije 10 godina)
    Sada je do??la i druga stepenica, a to je ukrcaj, zato se i obračam Vama na forumu.

Bio sam u svim agencijama po Rijeci i Splitu, zvao agencije i kompanije u Pulu, Zadar, Dubrovnik, Sinj i Zagreb.
    Poslao preko 500 mail-ova (točnije 507) na razne agencije i kompanije.
    Imam uredno i profesionalno napisan CV i CL, ne pijem, ne pu??im, ne drogiram se, .....
    Od svega toga, imam par povratnih informacija da ne tra?že asistente ili sl.

Eto, zbog toga se obračam Vama i molim za pomoć oko ukrcaja!
    Nije mi bitna niti kompanija, niti brod, niti plaća.
    Bitno mi je samo da mogu jo?? dosta toga naučit i da mi netko ?želi pokazat i objasnit stvari koje neznam.

Spreman sam na sve, pa i na to da treba platit za ukrcaj.
    Nadam se da će mi uspijet netko od Vas pomoć da se ukrcam i da se ubrzo vidimo na nekom brodu!

Hvala i oprostite na ovoliko puno slova!

3.Casnik
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    još u potrazi

Početno

Probaj Splosnu Plovbu Portoroz njima uvjek trebaju elektricari i dosta uzimaju kadete i asistente! CV posalji Petru Ivanezu njegov mail ti je ne njihovoj stranici!
    Al perporuke ti nazalost ne mogu dati jer sam jim dao otkaz!

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno

Mail već ranije poslan:

za peter.ivanez@s-plovba.si
    datum 9. rujna 2011. 16:40

Ove dane kada uhvatim vremena ću prepisat sve adrese di sam slao mail-ove pa ću stavit na forum.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od galjot Vidi poruku
    Probaj Splosnu Plovbu Portoroz njima uvjek trebaju elektricari i dosta uzimaju kadete i asistente! CV posalji Petru Ivanezu njegov mail ti je ne njihovoj stranici!
    Al perporuke ti nazalost ne mogu dati jer sam jim dao otkaz!
    Od kad je onaj genije odbio pričekati 10 dana na iskrcaj i rekao ITFu da ima hepatitis C i da ga ovi ne puštaju doma Ivanež je jako alergičan po pitanju HR kadeta.

Vidim i ja još mailova pronaći. JBG ,žao mi je šta je tako. Reka san ti sve,trudim se pomoć koliko mogu
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

ass..man ties avatar
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ARANEUS Vidi poruku
    Mail već ranije poslan:

za peter.ivanez@s-plovba.si
    datum 9. rujna 2011. 16:40

Ove dane kada uhvatim vremena ću prepisat sve adrese di sam slao mail-ove pa ću stavit na forum.
    niti imam iskustva niti ikakve veze, i moj drugi ukrcaj za kadeta makinje visi ali sta ti mogu rec to je-svaki tjedan opetuj radnju-??alji mejlove ponovo, nema ti ??ta bit crnjak i neugoda i tome slično-samo upri jer uvik se moze otvorit misto i da tvoj mejl bane u pravi čas, sritno!
    kad se ??porka?? s hfo, operi se sa mgo

Clan Posade u238 avatar
    Datum registracije
    Jul 2011

Početno

Kolega, na?žalost ne mogu ti pomoci, ali ti od srca zelim srecu i ostvarenje ciljeva :-)

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Nema ti druge nego salji na sve strane. Evo jedan moj prijatelj isto bija u situaciji ka i ti. Javija se na desetak mista i nakon malo vrimena zva ga Vodopivec da ima ukrcaj za asistenta struje na NYK. Ukrcaj mu je za par dana. Probaj tamo ako vec nisi. Mozda je ovaj ipak ima malo srice, ali naletit ce i tebi kad tad nesto.

Sritnooo...

3.Casnik
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    još u potrazi

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bilich Vidi poruku
    Od kad je onaj genije odbio pričekati 10 dana na iskrcaj i rekao ITFu da ima hepatitis C i da ga ovi ne pu??taju doma Ivane?ž je jako alergičan po pitanju HR kadeta.

Vidim i ja jo?? mailova pronaći. JBG ,?žao mi je ??ta je tako. Reka san ti sve,trudim se pomoć koliko mogu
    Na splosnoj ti zive u nekom paralelnom vremenu 10 dana moze bit 10 dana a moze i 2 mjeseca!
    Pusti Ivaneza on je prijepodneva alergican na sebe a poslipodne na cili svit, al strojare i elektricare treba pa valja probat!
    Bio sam na brodu kad su asistenta struje nakon 6 mjeseci avancali za elektricara (al bio je i vrjedan i sposoban)!

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od galjot Vidi poruku
    Na splosnoj ti zive u nekom paralelnom vremenu 10 dana moze bit 10 dana a moze i 2 mjeseca!
    Pusti Ivaneza on je prijepodneva alergican na sebe a poslipodne na cili svit, al strojare i elektricare treba pa valja probat!
    Bio sam na brodu kad su asistenta struje nakon 6 mjeseci avancali za elektricara (al bio je i vrjedan i sposoban)!
    Nije to samo Splo??na , takva je svaka Bulk firma. Tu se nikad ne zna kad će?? kući jer se mo?že?? spakirat za 5.07 pa otići doma 14.08 kao ??to se nama dogodilo. Uletilo mjesec sidra , pa ki??a ne mo?že istovar, drugi brodi kasne , pa ovo pa ono... Zato je bulk FTW
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

3.Casnik
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    još u potrazi

Početno

Ma ne pricamm ja o sidrima kisama i ostalim relevantnim razlozima za kasnjenje nego o navlacenju ljudi da sto duze ostanu i da se plati najeftinija moguca kart! Npr. Bombaj nije bio convinient port jer su spekulirali dase nakon toga ide il za Suez il za Singapore i tako ja osto jos mjesec a ugovor ispunjen i to ugovor 7+-1!
    Al da ne sporkivam post!
    Evo ko sta rekoh uzimaju puno kadeta a pogotovo vole asistente makine i struje!

Cif OPDS gen. war avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    na lati

Exclamation

Zelim ti puno srice za ukrcaj. Ja ti na zalost ne mogu pomoc, ali te mogu informirati o jos jednoj mogucnosti. Kazes da si radio na visinskim radovima 10ak godina. Ako ti ne smeta ostati na visini pokusaj se zaposliti kao tzv. absailor na offshore instalacijama. Posao se uglavnom radi o fizikalnim radovima, kao sto pituravanje, varenje i sl.,ali na visinama. Radi se po platformama, FPSO i drugim offshore instalacijama. Ja trenutno namam konkretnu adresu ili firmu, ali sam trenutno na platformi i pokusat cu ti nabavit nesto.
    Mozda mozes probati jer su uvijeti relativno dobri, a imas i potrebno iskustvo.
    Cim nesto vise doznam postat cu na ovaj thread...
    Sritno
    Laganini po moru se brckam

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

A jebiga prika, u poslu iz kojeg san se ja nekako na kraju uspija iskopat imaš idealnu kombinaciju za radit light i rigging tj. sva imaš sva tri elementa, i električar i visinac i "C" kategorija. Sada ti počinje sezona u Zagrebu i to će se raditi leva-leva jer gore ima najavljenih koncerata kao u priči. Firme koje svakako trebaju ljude su Eldra (tražiti Damira Dražića, nikako Igora), Rhino Produkcija (kontaktirati bilo koga) i Liteprom. Ovi zadnji ljude traže samo kao vanjske, no najbolja kontakt osoba kod njih ti je Krunoslav Hacmanjek koji inače okuplja hrvatsku riggersku local crew ekipu neovisno o svom stalnom poslu u firmi. Dolazi ti sad kroz deseti sa Hladnim Pivom u splitsku arenu, možda bi se moglo dogovoriti da odmah ideš gore na krov ako si zainteresiran. Po splitskim firmama niti ima smisla niti potrebe niti se može uopće preživjeti od toga. Za purgere se (sa iskustvom) može natući neloša lova, čak i kao freelancer, ako ćeš penjati npr. krov od arene. Imaš sva tri potrebna elementa, kako sam ti i rekao, pa dok tražiš brod i ako si bez posla, zašto ne. Posao je psihofizički dosta zahtjevan, i dobrim djelom se radi noću. Purgerima je dodatno zeznuto jer tuku i dosta terena po Hrvatskoj. Eto toliko od mene. Šta se tiče ukrcaja nemoj odustati od cikličkog ponavljanja apliciranja na sve kompanije koje imaš, samo tuci i zovi priko skajpa, to ti je jedina šansa.

Citiraj Prvotno napisano od gen. war Vidi poruku
    Zelim ti puno srice za ukrcaj. Ja ti na zalost ne mogu pomoc, ali te mogu informirati o jos jednoj mogucnosti. Kazes da si radio na visinskim radovima 10ak godina. Ako ti ne smeta ostati na visini pokusaj se zaposliti kao tzv. absailor na offshore instalacijama. Posao se uglavnom radi o fizikalnim radovima, kao sto pituravanje, varenje i sl.,ali na visinama. Radi se po platformama, FPSO i drugim offshore instalacijama. Ja trenutno namam konkretnu adresu ili firmu, ali sam trenutno na platformi i pokusat cu ti nabavit nesto.
    Sritno
    War, tvoje je neusporedivo bolje, ali mora biti IRATA certificiran (može riješiti to u Zgb u firimi Vertiko) i traže još koliko sam bio vidio da je položen NDT (ispitivanja berz razaranja), ili welding, ili FROSIO ili NACE painting inspection...
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 09-24-2011 at 02:16 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno

Citiraj Prvotno napisano od gen. war Vidi poruku
    Sritno
    Nemoj se ljutit, hvala na ponudi, ali sam već napisao za??to sam se odlučio za brodskog električara. Tra?žim posao koji ću moći radit i sa 50 godina, a te??ko da ćuse sa 50 godina moć penjat po konopu i visit. Mogu već sad opet radit takav posao, ali ako uđem, onda 100% ostajem u tome i te??ko da ću onda tra?žit ukrcaj jer neću imat vremena, a samo ću se ?živcirat kako mi plaća kasni, kako moram molit za svoje novce i sl. Tako bi bilo i sa nekim drugim poslom, zato sam se fokusirao na brod i ukrcaj za asistenta struje. Nadam se da me razumije?? o čemu ti pričam. Hvala na trudu i podr??ci, tebi i svima!

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    A jebiga prika, u poslu iz kojeg san se ja nekako na kraju uspija iskopat ima?? idealnu kombinaciju za radit light i rigging tj. sva ima?? sva tri elementa, i električar i visinac i "C" kategorija. Sada ti počinje sezona u Zagrebu i to će se raditi leva-leva jer gore ima najavljenih koncerata kao u priči. Firme koje svakako trebaju ljude su Eldra (tra?žiti Damira Dra?žića, nikako Igora), Rhino Produkcija (kontaktirati bilo koga) i Liteprom. Ovi zadnji ljude tra?že samo kao vanjske, no najbolja kontakt osoba kod njih ti je Krunoslav Hacmanjek koji inače okuplja hrvatsku riggersku local crew ekipu neovisno o svom stalnom poslu u firmi. Dolazi ti sad kroz deseti sa Hladnim Pivom u splitsku arenu, mo?žda bi se moglo dogovoriti da odmah ide?? gore na krov ako si zainteresiran. Po splitskim firmama niti ima smisla niti potrebe niti se mo?že uopće pre?živjeti od toga. Za purgere se (sa iskustvom) mo?že natući nelo??a lova, čak i kao freelancer, ako će?? penjati npr. krov od arene. Ima?? sva tri potrebna elementa, kako sam ti i rekao, pa dok tra?ži?? brod i ako si bez posla, za??to ne. Posao je psihofizički dosta zahtjevan, i dobrim djelom se radi noću. Purgerima je dodatno zeznuto jer tuku i dosta terena po Hrvatskoj. Eto toliko od mene. ?*ta se tiče ukrcaja nemoj odustati od cikličkog ponavljanja apliciranja na sve kompanije koje ima??, samo tuci i zovi priko skajpa, to ti je jedina ??ansa.

War, tvoje je neusporedivo bolje, ali mora biti IRATA certificiran (mo?že rije??iti to u Zgb u firimi Vertiko) i tra?že jo?? koliko sam bio vidio da je polo?žen NDT (ispitivanja berz razaranja), ili welding, ili FROSIO ili NACE painting inspection...
    Opet da se zahvalim na podr??ci i trudu!
    Ovo ??ta si nabrojao, poznajem dobro. Već sam surađivao sa rhino produkcijom, a momci su ok. Upoznao sam Krunu, ne znam je li to isti taj, a on radi za rhino produkciju. Poznajem i jo?? neke iz te ekipe. Oni su negdje iz okolice Zagreba, tj. tamo im je skladi??te.....mislim Zelina ili sl. Trenutno sam zaposlen, ide mi zdravstveno i mirovinsko, a radim faturete okolo do ukrcaja. Ne ?želim prihvačat nikakav posao, osim broda jer ne ?želim nikome uvalit zajeb da radim za njega, a onda mi dođe poziv za ukrcaj. Mogu ić radit u Hamburg u ??kver, ali mi je opet glupo da čovjeka ne zajebem, a on bi mi sredio vizu i ostale papire. Tako da samo tra?žim ukrcaj.
    Posljednje uređivanje od ARANEUS : 09-24-2011 at 09:04 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Ne, ovo je drugi Kruno, od Radočaja (Liteprom). Inače nedavno je položio level 1 IRATA-e iako u Hrv. uopće ne mora to imati da bi radio, više radi stranaca. Počeo je zasad dobro sa samostalnim riggingom, npr. momci su ljetos bili rasturili Bon Jovija za otprilike 100kn sat 11 sati dnevno tjedan dana. No OK, znači znaš šemu, samo dobro razmisli i ovome što ti je War sugerirao jer uz paralelno certificiranje ti može biti jako dobra ulaznica u inspekcijske poslove ili u offshoreu ili brodogradnji. Ali ne može se nikome ništa nametati, znaš što hoćeš u životu i ne želiš skretati od toga, a onda brate cipaj po aplikacijama iznova i iznova, nema stajanja. Također razmisli jeli ti se isplati hvatati zadnji vlak po starom sustavu za dobivanje breveta. Još uvijek za dobit kakav takav brevet električara (brevet je hrvatski i bez ikakve uvrede ikome ne predstavlja puno osim nekakve potvrde da si nešto odradio) možeš biti ukrcan na brod u bilo kojem svojstvu šest mjeseci, usput učiti posao koliko toliko. Kako se zasad čini to se uskoro drastično mijenja i mislim da nećeš više imati takvu mogućnost, tj. brevet postaje međunarodni (STCW), a asistentura će morati biti baš asistentura. Tako da još uvijek možeš na firmi tipa Transeuropa riješiti to kao čistač ili mazač bez breveta i hvatati posao struje, pa kasnije nastaviti kao struja... evo opet duži post, u svakom slučaju sretno!
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 09-24-2011 at 10:45 AM

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    Ne, ovo je drugi Kruno, od Radočaja (Liteprom). Inače nedavno je polo?žio level 1 IRATA-e iako u Hrv. uopće ne mora to imati da bi radio, vi??e radi stranaca. Počeo je zasad dobro sa samostalnim riggingom, npr. momci su ljetos bili rasturili Bon Jovija za otprilike 100kn sat 11 sati dnevno tjedan dana. No OK, znači zna?? ??emu, samo dobro razmisli i ovome ??to ti je War sugerirao jer uz paralelno certificiranje ti mo?že biti jako dobra ulaznica u inspekcijske poslove ili u offshoreu ili brodogradnji. Ali ne mo?že se nikome ni??ta nametati, zna?? ??to hoće?? u ?životu i ne ?želi?? skretati od toga, a onda brate cipaj po aplikacijama iznova i iznova, nema stajanja. Također razmisli jeli ti se isplati hvatati zadnji vlak po starom sustavu za dobivanje breveta. Jo?? uvijek za dobit kakav takav brevet električara (brevet je hrvatski i bez ikakve uvrede ikome ne predstavlja puno osim nekakve potvrde da si ne??to odradio) mo?že?? biti ukrcan na brod u bilo kojem svojstvu ??est mjeseci, usput učiti posao koliko toliko. Kako se zasad čini to se uskoro drastično mijenja i mislim da neće?? vi??e imati takvu mogućnost, tj. brevet postaje međunarodni (STCW), a asistentura će morati biti ba?? asistentura. Tako da jo?? uvijek mo?že?? na firmi tipa Transeuropa rije??iti to kao čistač ili mazač bez breveta i hvatati posao struje, pa kasnije nastaviti kao struja... evo opet du?ži post, u svakom slučaju sretno!
    Sve ok, samo mi nije ba?? jasno oko breveta brodskog električara. Ovako, nakon 6 mjeseci asistenture mogu zatra?žit i dobit brevet brodskog električara. Sada me zanima ??ta će bit sa time brevetom kada budu ti novi propisi i zakoni? Da li će meni i dalje vrijedit brevet električara, ako sam 6 mjeseci bio asistent električara i tako mi pi??e u matrikuli? ......ili se ovo tvoje pravilo odnosi ako se ukrcam na neko drugo radno mjesto i to radno mjesto pi??e u matrikuli?

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Ja ti znan otprilike onoliko koliko san i posta odi http://www.pomorac.net/forum/udruga/...cw-2010-a.html tj. odma ti je na naslovnici foruma.... Kako ti tamo piše o dodacima STCW konvencije iz 2010. koji se upravo po svitu pa i kod nas unose u nacionalna zakonodavstva, za struju se stanje drastično mijenja. Ukidaju se nacionalni breveti za struju i uvode se standardizirani činovi ETO electro-tehnical officer i ETR electro-tehnical rating. Dakle svi breveti za struju će morati biti unificirani STCW uz strože kriterije u pogledu minimalnog obrazovanja i načina stjecanja. To vulgarno rečeno znači više potrebne škole za taj posao te asistentura koja će će morati biti prava asistentura. Prve promjene nastupaju na snagu već od 01.01.2012 i moraju biti dovršene potpuno do 2017. Svi koji započnu školovanje (mislim da je asistentura isto obuhvaćena time) prije 01.01.2012 mogu dobiti brevet po starome sistemu koji im onda vrijedi do 2017 kada svi moraju imati nove papire. Ovo je samo jedna od promjena koje će doći ubrzo i upravni postupak bi već trebao biti u toku da se može izmijenit Pravlinik MMPI-a o zvanjima i svjedodžbama, međutim nitko ni iz Udruge ni sa foruma osim gospodina Bilicha (moj naklon do poda!) ne poteže nikakvo pitanje o tome. Napominjem da se radi o temeljnim propisima koji uređuju pravo na rad pomorcima. Onome koji zna slušati tišina ponekad govori i više od riječi. Eto ga. samo pitaj sve šta te zanima, ako ti se da čitat...
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 09-24-2011 at 01:09 PM

eto
    Datum registracije
    Jan 2010

Početno

Cuo sam da CMA ima neko mjesto za asistenta struje pa mozes mozda probat tamo

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Početno

CMA SHIPS kontaktiran 08.09.
    Ispunjena i poslana aplikacija i ostali potrebni dokumenti.
    Trenutno sam na njihovoj listi asistenata, ali ima ispred mene još kandidata.
    Zvao sam ih neki dan i pomaknut sam na listi za jedno mjesto jer je ovih dana jedan asistent imao ukrcaj, možda jučer ili danas (+/- 3 dana).
    Bio sam tamo i osobno, skroz ok gospođa/gospođica, mislim da se zove Tanja.
    Koliko se treba čekat, ne znam, ali bi možda mogao upast do Nove godine.
    Sutra ću napisat sve mail adrese na koje sam ja poslao zamolbe pa možda nekome i pomogne.

EDIT:

Sada ću stavit samo linkove gdje se mogu pronaći razne kompanije, a sutra ću stavit mailove:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ship_companies

http://en.wikipedia.org/wiki/Shipping_portal

http://seafarerjobs.com/

http://www.marineforum.co.uk/index.p...f33776fe1c44d8

http://zjajic.blogspot.com/2010/01/p...anija-za.html?

http://pomorci.aceboard.com/307282-8...ije-ukrcaj.htm

http://members.multimania.co.uk/aler..._and_ports.htm

Evo, pa tražite i klikajte na linkove i ikone....tako sam i ja!
    Posljednje uređivanje od ARANEUS : 09-28-2011 at 04:11 PM Razlog: nema

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •