Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/10
    Clan Posade
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    gledan brodove na moru

Post Triba mi pomoČ

IMA LI KO I?*TA OD PITANJA IZ ENGLESKOG ZA KLASU 750 KW

BIJA BI MU JAKO ZAHVALAN.........

Clan Posade Jahre avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od darko strojar Vidi poruku

Uči sljedeće:

1. Engine crew
    2. Two stroke engine
    3. Fire extinguishing installation
    4. Parts of main engine
    5. Engine room log
    6. Electric plants
    7. Four stroke engine
    8. Auxiliary devices in engine room
    9. Ship's generator
    10. Diesel engine
    11. Auxiliary engine
    12. Boilers
    13. Propeller
    14. Turbine
    15. Electric plants
    16. Arrangement of engine room
    17. Classification of boilers according to pressure
    18. Internal combustion engine
    19. Classification of engines according to speed

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    e.r.schiffahrt

Početno

nema ti pitanja iz engleskog, već prijevod sa engleskog na hrvatski i obrnuto, sa dozvoljenim kori??tenjem riječnika.

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

A nema ti tu konkretnih pitanja. Dobit ces dva teksta od par recenica da prevedes sa eng u hrv i obratno. I nije nista komplicirano, ne ide se u detalje....
    Ja sam ima zadatak da sa eng prevedem nekakav opceniti opis sustava rashl vode gl motora (ili se cak radilo o ulju, ne mogu se sad tocno sitit), a drugi ti je bija da sa hrv prevedem na eng nesto tipa "u luci smo, ne znamo kad cemo isploviti, nesto u makini poslo u k..., narucili smo i cekamo rezervne dijelove....". Znaci sasvim opcenito.
    Usmeni ..... znam da me pitala nesto oko dizel motora, osnovni dijelovi,od cega se sastoji glava motora, tako nesto, ali cisto lagani razgovor na eng jeziku.(iako mislim da je "pala" na moju rock'n'roll majicu, stalne je buljila u nju!)

najbolje ti je vjezbati iz : Spinčić-Pritchard: Spinčić-Pritchard: A Texbook for Marine Engineers, Pomorski fakultet, Rijeka 2001., - 1.dio, velika (a4) smedja knjiga, mozes je kupiti (100-ak kn) ili vjerojatno naci u
    vecini knjiznica, prvih par poglavlja sto nemaju veze uz makinu priskoci i to ti je to. (ako imas vrimena, mos proci i 2. dio od istih autora).

Inace rjecnik smo mogli koristiti, pa ga ponesi, a i ove dvi navedene knjige ti na kraju imaju nekakav prijevod eng-hrv pa ga iskopiraj, koristit ce ti, mozda ce vam dozvoliti i knjige na stolu, ponesi.

Ako si bija u stanju donekle citat i razumit instrukcione knjige na brodu, mislim da neces imat nikakvih problema. (Ako se ne namiris na kakvog vjerskog fanatika/konceptualnog umjetnika/vjetnamskog veterana i sl.)

aj zivija!
    Born in Croatia

Clan Posade
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    gledan brodove na moru

Smile

PUNO STE MI POMOGLI-----HVALA

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

PUNO STE MI POMOGLI-----HVALA
    Pamti pa vrati!

Dalmacija u mom oku strojar avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    AHTS/Offshore

Početno

Evo da ne otvaram novu temu ovaj naslov mi se cinija najprikladnji mome pitanju.
    Naime zanima me kako ovi na kapetaniji racunaju dane navigacije ko asistentu.Kako se tocno gleda po misecu,danu provedenom na brodu ili necem trecem.Svakog koga sam pita govori drugacije pa me sad naprosto zanima.Najbolje bi znali oni sto su nedavno polozili.Eto zahvaljuem se na odgovoru.
    Dosa sam natrag viditi svoje sve je u zdraci sto zarobila je skoje...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Časnik stroja odgovornog za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim (STCW III/1)
    Vremensko ograničenje 5 godina

Uvjeti
    Više od 18 godina starosti
    Završeno srednjoškolsko obrazovanje brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika, ili
    Odslušani i položeni svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučilišnog studija brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika, ili
    Završen preddiplomski studij brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/1 STCW Pravilnika
    Položen ispit sukladno programu iz Priloga C10
    Najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu vježbenika u strojarnici broda sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim od čega najmanje 6 mjeseci na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim
    Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima

Po danima. Jedna godina se sastoji od 12 mjeseci,a koji se opet sastoje od kracih vremenskih jedinica tj dana. Neki mjeseci imaju vise,a neki manje dana ali u nacelu se uzima da godina ima 365 dana,osim u iznimnim slucajevima tj, ako si otisao na brod u prestupnoj godini pa godina tada ima 366(jer tada bi ti ona veljaca koju si bio na brodu imala 29 dana,a zakonodavac trazi 12 mjeseci znaci najmanje toliko dana navigacije trebas imat.

Dalmacija u mom oku strojar avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    AHTS/Offshore

Početno

Tako sam i mislija jer neko ka?že broju se dani koliko si bija na brodu,a neko ka?že broju se miseci i svaki misec puni proveden na brodu uzima se ko 30 dana.
    Dosa sam natrag viditi svoje sve je u zdraci sto zarobila je skoje...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ma mozes brojat kako god ti je lakse 365 dana ili 12 mjeseci ili jedna godina.Dojdes na isto.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 01-25-2012 at 07:39 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •