Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/18

Tema: Savjet...

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno Savjet...

Prvo pozdravljam svu ekipu sa foruma,pomorce i one koji se trude da to postanu...
    Čitajući postove po forumu vidim da stariji i iskusniji poma?žu mlađoj ekipi svojim iskustvom pa me zanima ako tko ima kakav savjet ili da me usmjeri negdje vezano za moj prvi ukrcaj.
    28 mi je godina (od ove subote) i zavr??io sam elektrotehničku ??kolu.trenutačno radim u firmi koja se bavi proizvodnjom palubne opreme i dizalica.radim kao voditelj zavr??nih procesa proizvodnje i servisnog dijela proizvoda.radim po brodovima i ??kverovima,odlazim na servise,commissioninge opreme i probne vo?žnje,surađujem sa registarskim kućama.engleski koristim svakodnevno jer većina na??ih proizvoda je rađena za izvoz,najče??će za norve??ku.posao mi mije??a područje struje,mehanike i hidraulike,stoga sam tokom vremena stekao određeno iskustvo na tim poljima.

e sad sve je to lijepo ali ja bi na brod,kao as struje za početak.ne zanima me niti lova niti vrsta broda,?želim jo?? radnog iskustva,znanja i izazova jer mislim da se treba prvo dokazati i pokazati a onda tra?žiti i zahtjevati neke uvjete.
    zato molim ako imate kakav savjet ili preporuku neke kompanije/agencije ili ne??to treće da slobodno napi??ete...

zahvaljujem

btw matrikulu i te stvari imam rije??eno

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

pogledaj pod asistenti,thread od bilicwz,mislin da ces tamo nac sve sta ti treba

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Pogledaj post od Kolege Bilica, tamo ti je sve detaljno opisano.

http://www.pomorac.net/forum/vjezben...o-ukrcaja.html
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Timunjer na Oil Rig Perza avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    PFST"
    Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!!

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

dreamer,ostavi se asistenture ,idi za struju na nekog balka ili generalni sa dizalicama,dizalice su im bolna tocka tako da sa tvojim referencama imas wildcard ,tokom navigacije ces uhvatiti i ostatak broda,zapamti struja tece kroz vodice brzo i efikasno ali je glupa jer nezna sto radi tako da nezna jeli u dizalici ,generatoru ili nekom drugom uredjaju.

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

hvala na pomoći,za sada sam na čekanju kod ta-na za gearbulka,imam preporuke ljudi koji plove kod njih dugo...vidjet ćemo ??ta će biti od toga,nije mi ba?? hitnoća da moram sutra ići jer imam dobar posao i ovdje ali opet bih htio mijenjati sredinu i ljude oko sebe ??to prije jer mi treba neki novi izazov...za sad čekam mj dana,budemo vidjeli jo?? neko vrijeme...
    opet oni mi djeluju kao korektna i ok kompanija,pogotovo za početnika kao ??to sam ja

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

mislin da bolju u nas neces ni nac

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

hehe,čekajući jo?? uvijek na asistenturu,moram podijeliti sa vama jedan odličan odgovor koji sam dobio...
    prilikom razgovora sa jednim agentom,ne ?želim imenovati,tek kad je čovjek razumio da tra?žim asistenturu (nakon 15min razgovora) ka?že on meni:
    "zna??,kompanije ti ne ?žele ba?? u zadnje vrijeme uzimati asistente jer...oni ne ?žele plaćati nekoga od koga nemaju nikakvu svrhu"

zakon!

ass..man ties avatar
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

Ja to isto ne razumin, npr. Na celeb. San radija sve tj i kao motorman u gvardiji-cak san i sam bija par puta doli uz sekonda na telefonu,)) a motormen je tamo ima 1800 plus overtajm a ja fix 1600-znaci bez placenog prekovremenog, i na kraju ukinu kadeta makinje???
    kad se ??porka?? s hfo, operi se sa mgo

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dreamer Vidi poruku
    hehe,čekajući još uvijek na asistenturu,moram podijeliti sa vama jedan odličan odgovor koji sam dobio...
    prilikom razgovora sa jednim agentom,ne želim imenovati,tek kad je čovjek razumio da tražim asistenturu (nakon 15min razgovora) kaže on meni:
    "znaš,kompanije ti ne žele baš u zadnje vrijeme uzimati asistente jer...oni ne žele plaćati nekoga od koga nemaju nikakvu svrhu"

zakon!
    Imenuj slobodno, zato i jesmo ovdje da podjelimo iskustva i da netko poslije tebe zna sto od kojeg agenta moze ocekivati.
    Btw, znam da CMA-CGM i Suisse Atlantique uzimaju asistente struje.

Nego, obzirom da imas iskustva sa strujom, mehanikom i hidraulikom, jesi li razmisljao o poslu ROV Pilot/Techniciana? Upravo vjestine na tim poljima su ono sto se za taj posao trazi.

Ako ne znas sto je ROV: ROV - Podvodna vozila - Franc Skerl

Tecaj u Skotskoj: The Underwater Centre | ROV Pilot Technician Training
    Posljednje uređivanje od beerseeker : 10-26-2011 at 01:24 PM Razlog: Edit
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

neću nikoga javno prozivati,samo ću reći da nije nitko iz agencije Ta-Na koju sam gore u prija??njim postovima naveo,njima svaka čast...

znam ??to je ROV,ali ja ?želim ne??to od početka,kao totalni početnik,pogotovo zato ??to nemam vi??u i nemam iskustva sa navigacijom,zato se ?želim dokazati i dobiti povjerenje i status...samo očito to nitko ne tra?ži

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

neću nikoga javno prozivati,samo ću reći da nije nitko iz agencije Ta-Na koju sam gore u prija??njim postovima naveo,njima svaka čast...
    Nije to prozivanje, to ti se zove SOLIDARNOST i zbog toga je nastao ovaj forum.

znam ??to je ROV,ali ja ?želim ne??to od početka,kao totalni početnik,pogotovo zato ??to nemam vi??u i nemam iskustva sa navigacijom,zato se ?želim dokazati i dobiti povjerenje i status...samo očito to nitko ne tra?ži
    Aha kuzim, na ROV-u bi te odmah stavili za supervisora a ti bi ispocetka za asa struje... Sad ce Bilic pa ce ti on sve natanane objasniti

Sretno
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

Aha kuzim, na ROV-u bi te odmah stavili za supervisora a ti bi ispocetka za asa struje... Sad ce Bilic pa ce ti on sve natanane objasniti

Sretno [/QUOTE]

hehe,nisam tako mislio,glupo sam napisao...mislio sam radi faxa koji nisam zavr??io

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Prvo pozdravljam svu ekipu sa foruma,pomorce i one koji se trude da to postanu...
    Vot, dreameru, otvorio sam ovo tvoje slučajno..,

Zapravo, pomislio sam da nam neki političar želi dati kakve smjernice i onako iz znatiželje sam otvorio, velju - da vidim što kaže - sad vidim da je drugo u pitanju?

Ovo što ću reći nemoj shvaćati kao savjet nego čisto kao razmatranje proisteklo iz mog iskustva. Obzirom na ovo što si rekao o tome što radiš i tako, ja bih radije nastavio u tome i čekao priliku. Sa još više iskustva i poslovnih kontakata, veza i vezica možda će ti se pružiti prilika s takvim imanjem jednog dana započeti privatni biznis, jer takvih stručnih ljudi će trebati uvijek.

Dakle, ja bih radije ostao u tom biznisu u kojem si ti sad, nego išao na brod. Pretpostavljam da ti je motiv plaća, a ako računaš na neku veliku karijeru kao electric na brodu.., zaboravi takve želje.

Za bit stvarni pomorac, trebam ti reći da te najprije u takvoj karijeri očekuje kontinuirana patnja i stres, a kada mi o tome govorimo drugi neće da vjeruju nego kažu - "lako je vama!"

Samo jednom se desilo da čujem pravo mišljenje o mornarskim životima. A desilo se to u Italiji, pošao je jedan naš kolega da se ispovjedi i pričesti u jednu talijansku crkvu, a kad se predstavio kao mornar kaže mu fratar: "Nemam ja što vas ispovjedati, vi ste svoju pokoru već odradili - dođite da Vas pričestim!"

Eto, bilo kako bilo,

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 10-26-2011 at 06:25 PM Razlog: correction
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

svaki komentar i svačije razmi??ljanje je dobro poslu??ati i razmisliti o njemu,svakako sam i sam razmi??ljao o tome ??to ste predlo?žili...ali

kroz svoj posao sam imao priliku upoznati masu ljudi koji su uspje??ni,imaju svoje firme,masu veza,dobre aute,lovu itd.sve je to lijepo i krasno i divno ali onda shvati?? da je većina njih 24h vezana za svoj posao,da su to ogromni napori i stresovi,da svaki usrani dan čeka?? da negdje kapne lova da ima?? za plaće,da ti ljudi ne je.. majku 15tog u mjesecu,da moli?? dr?žavu da te ne sje.. radi npr pdv-a itd itd

zanima me brod/offshore jer nije u hrvatskoj,jer je jedan euro jo?? uvijek 7 i ne?? kuna,da moja obitelj mo?že imati makar neku recimo sigurnost,zanima me zato jer ne ?želim raditi 10-12 sati na dan,a ostatak biti na mobu a sve to za neku ajmo reći za na??e uvjete solidnu lovu i moliti se da netko od na??ih brodogradili??ta se sjeti uplatiti neku kintu da imamo nas 125 za plaće

ne mislim da je to idealan i lak posao,ali ?želim probati,hoću se maknuti iz ovog ??upka svijeta i ne??to si osaigurati u ?životu jer ovdje je te??ko,a tamo mo?že biti te??ko ali će to netko makar platiti...

kako je jedan agent rekao:a za??to ti hoće?? na brod?pa ti ima?? sve tu...

hehe,imam ali do kad?do sutra?prekosutra?do 45te?

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Dobro tebi to ide tra?ženje kad si na forumu od 4tog mjeseca , ima?? toliko iskustva s kranovima i jo?? si doma
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

3.Casnik
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    norveska firma

Početno

Ne znam jesi li se javia bas svim agentima,al Krsto iz Sibenika ( agencija IMA) ti je krca ass struje (ne njih puno al prije 2-3 god. jedan je bia samnom sta je dosa priko njega),sad se jedan momak iz RI ukrca ka struja priko agencije MODIN iz ST,i ima asistenta.Ja o toj agenciji neznan puno al pronjuskaj pa in se javi....i Magazin je uzima ass struje (neznan jel jos uzima)...
    Sritno

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bilich Vidi poruku
    Dobro tebi to ide tra?ženje kad si na forumu od 4tog mjeseca , ima?? toliko iskustva s kranovima i jo?? si doma
    čekao sam od 5 mj na jednu kompaniju koja mi je ponudila najbolje uvjete i činila mi se kao najveća ??ansa da uleti,a opet sam si mogao priu??titi čekanje (financijski) jer imam posao...nije da sjedim doma bez posla i čekam
    vi??e mi se ne da čekati tako da sam nastavio sad sa tra?ženjem dalje pa ću vidjeti dali će ??ta uletiti,??aljem CVe i nadam se

u ostalom nisam ni do??ao ovdje kukati kako ne mogu naći asistenturu

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •