Ispričajte me ako slična tema postoji , ali ovako stoje stvari :
Kroz mjesec dana bi trebao imati sve potrebne dokumente, brevete i sl za ukrcaj kao vježbenik stroja. završavam faks, dobar student, engleski ko materinji itd, teoretsko znanje usvojeno
Naime, imam 2 prijatelja, jedan 1. časnik stroja na cruiseru (nekom lijevom) a drugi prijatelj je 2.časnik na NYK (tanker). Oba dva su se ponudila pomoć ukrcat, preporučit me itd.. što bi i ja učinio nekome (da je kao ja)
Prijatelj sa cruisera mi sugerira cruiser, ni u kakvom slučaju tanker, a ovaj drugi obrnuto.
Moje razmišljanje je da na cruiseru više radiš kao strojar (frižideri,klime,špaheri i pizdarije - mislim kao početnik i to dulje vrijeme) te da je potrebno dosta vremena da se avanca i ustali na dobru poziciju. Ja sam još zelen da bi išta govorio, mogu samo predpostaviti ( a pretpostavka je majka svih zajeba) zato pitam vas :
Da li se isplati poći na tankera kao prvi brod, skupiti iskustvo i nakon koju godinu sa iskustvom doći na cruiser te izboriti neku poziciju, ili poći na cruiser te molit boga da sve upali, da hrvat može avancat..
Stvarno mi je dilema, pomagajte i hvala !!
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
, pomagajte i hvala !!
Odgovori s citatom
Ajde rijesi tu kadeturu pa me dodi mjenjat ovde na Carnivala