Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/19
    Kadet
    Datum registracije
    Feb 2011

Početno Pitanje - struja

Pozdrav svima na forumu.

Imao bih jedno pitanje vezano za pojam električar/elektroničar. Naime, uskoro bih trebao proći asistenturu na jednoj domaćoj kompaniji pa me zanima stječem li status brodskog električara ili elektroničara nakon 6 mjeseci plovidbe. Inače sam VSS, sa zavr??enim FER-om, smjer INDUSTRIJSKA ELEKTRONIKA. Zahvaljujem na informacijama i pozdrav svim pomorcima, ma gdje bili

Struja tilulilulila avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    JDN

Početno

Nakon 6 miseci broda i zavr??enom VSS ode?? na kapetaniju sa kopijon diplome, slikama i 70kn i dobije?? brevet Ship's Electronics Engineer HR 3/III.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

I dodjes u stranu firmu koja zajuni da ti na brevetu nigdi ne pise STCW oznaka.. i kako onda

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Zavrsija FER i oces na brod impresivno. Osobno mislim da ka elektronicar na brodima i platformama sa znanjem koje imas obzirom na smjer koji si zavrsija mozes daleko ako imas volju.Brevet elektronicara i elektricara ti ni jedna strana firma ne trazi.Osim ako tu prije nisu zapisali nasi genijalci i podigli standarde.Sretno.

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Ja nešto malo navigajem ka ELEKTRIČAR!!
    I odradia sam brodi di su mi rekli biti češ na plaći elektroničara , a umatrikuli i listi posade će pisati električar . Kogod je završia elektrotehničku školu , zna da elektrika (visoka struja )i elektronika ( mala struja) su razlika po načinu školovanja,općenito cijelom sistemu razlika ko dan i noć !!!
    Od kad plovim , uvijek sam bia na brodu električar . I to nije ništa nikom značilo, isto se radila elektronika , i blokovi , kartice , I/O ,programiranja , miliamperi , milivolti , chartmap , megatroni.....a evo imate na kopnu..koga češ zvati u stan da popravi vešmašinu , meštra za vešmašine , za frižidere i škrinje dva!!! meštra za rashladne uredjaje, ugradnja airconditiona tri meštra!!!jedan da ti razvali fasadu , drugi za spojiti cijevi i treći Bog elektroničar za spojiti 220!!! Osiguraći-posebna firma,koji mogu srediti iutičnice makar im nije uopisu radnog mijeste .
    E sad kako ćemo to iskombinirati na brodu trgovačke mornarice...ajmo reći kontejnerašu od 8 000 TEU.
    Pošto ja imam VSS za elektroničara ,odraditi ću svoj posao high quality.
    Od alata i literature na brodu VSS elektoničari će mati vaccum gun i dvi lemilice jedna od 80 WATI,idealna za lem na kartici 2mm debljine idruga od 750 W za vađenje grijaća pare za teško gorivo .Elemente elektronike i njihove karakteristike čete jedino naći na kartici koja je vjerojatno zalivena od strane proizvođaća .
    Imati ćete i svoj laptop sa kompletnim setom diskova od svih uredjaja na brodu.Znaći factory parametre , snimanje rada sistema ,event log....
    I onda će jedno jutro doći Kapo,elektroniko čuju se ležaji na motoru kormila pa bi to tribalo vaditi . pa ćete kolege elektroničari imati 500-600 reefera na bodu ( kontejneri hladnjaće) , to inaće rade frižideristi -freon , likvidni plin , ekspanzija ,vaccum pumpe i ima ih na 3 redu u visini , a ima ih i na dnu štiva.... , dizalice ,vinčevi , senzori ..to vi nećete raditi jer ste završili za elektroničara , i poštujte ove koji nisu vidili broda kad vam kažu radi ka elektroničar , ko ih jebe , pa nisi iša u školu da pereš filtere generatora i valjaš se po tankovima , karterima i vereš po jarbolima.....
    A i strojarima triba dati ruke kad ih uvate poslovi di ljudi ne izlaze vanka iz makine po 20-30 sati , a tu ni E od elektronike ,samo nafta, ulje ,mace , kljući...paranci, stupa ,znoj , ....brrrrr
    Kasno je u noć.daskratim sad će mi serija!!!
    Elektroničari , sve najbolje u pronalaženju posla elektroničara na brodu .
    Puno brže ćete se ukrcati ka električari , ali ćete prosrati svu školu koju ste završili .
    Ja bih na vašem mistu naša neki posa na kraju , polubirokratski, jebeš brod .
    NA brodu si struja i čistit češ plovak od sewage ( tank fekalija ) ,jer nećemo zabraniti ljudima veliku nuždu dok ne dođe električar u porat
    Pozzdrav od Chorkice
    Posljednje uređivanje od Chorke : 02-20-2011 at 10:59 AM

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Brevet elektronicara i elektricara ti ni jedna strana firma ne trazi.-posted by Frankie two posts ago

Ka da se kaže"svi smo mi struje" , pari ka plakat za predizbornu kampanju
    Pozz Frankie

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

znaci li to da i ja mogu ic za struju ako ne traze brevet?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    ....Osim ako tu prije nisu zapisali nasi genijalci i podigli standarde....
    Chorke ono sto si napisa je samo djelomicno tocno jer je izvadjeno iz konteksta. Procitaj sto pise u stavku 2.

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno Frankie Struja

DEFINITIVNO !!! ( kak je kajto pitanje ??) Moja malenkost što je pročitala ono dva-tri posta,di si ti pisa o gospodjici struji i pratećim uredjajima , da je da za misliti onima sa brevetima za struju ,koliko su okupani srećom , Kokolo skidam masku za ronjenje u čast ,a dihalicuću ostavii.
    Eto i tu mi fale oni" brodski električari " , da se malo " svadimo" i nadopunjavamo ono što mislimo da znamo , a nismo znali ( govorim o sebi ) .
    EVO DA POZDRAVIM ORTALANA,HIGH VOLTAGE , 1975, SRELEC ili SEA ili,,,ne znam koji je trenuno nick aktuelan, DRYDOCK ,
    GREEN-GO, FRANKIEA,NIKOLU , BRANKA .KOKOLA....sorry ako sam na kog zaboravia . Mislim da je ovo uglavnom bila ekipa od struje i polemike...ovo što se priključivalo tamo-vamo isto pozdrav
    P.S Netijak i Manjinorgo su bili zaduženi za kerozin,da potpale kad zatinja

Chorke ono sto si napisa je samo djelomicno tocno jer je izvadjeno iz konteksta. Procitaj sto pise u stavku 2.
    Jesam , Frankie , pročita i svjedočia radu i djelu naših genijalaca , pogotovo kad uletena neke kompanije di ni bilo Croata.
    E onda počne competition toplih voda. a najjaći su mi kad ,skuže excel i word..onda uvale formu di ćelija F17 , sumira brojke iz ćelija F15 i F16 , tako da radne sate GM-a iz miseca u misec , točni u minut .
    E onda forma ide pod monthly u office, i tamo ovi profuraju to sve na brode , i nema jačeg Upravitelja , eeee on ti je napravia onu formu za working hours...
    hahahah...normalno da svaki iz offica komanije ima svako lito gratis po 14 dna sa cilom familijom u najboljeg kapa Hrvata na kompaniju . naravno punpansion !!!

Auuuu Frankie ima ih genijalaca,i sam znaš koliko.....hahhahhah.....
    Za podići standard , čudi me samo što nas drugi pomorci kad nas vide po seamans clubovima ne kleknu i ljube papke

Ili sam totalno krivo shvatia stavak 2...ispravi me ,akojesam !!!!
    Posljednje uređivanje od Chorke : 02-20-2011 at 09:11 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Chorke, ne bi ni Vladimir Seks bolje objasnija stavak 2.

Barba ortalano avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    tidewater

Početno

Chorke
    Hvala na pozdravu
    tu sam ali sam malo zaokupljen sa učenjem.....imam sutra ispit iz Primjene El. računala a ti govori?? za nas kolege ka Sveto Pismo

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Chorke, ne bi ni Vladimir Seks bolje objasnija stavak 2.
    Onda bi bilo u redu da me i ?*eks po??alje u Gou na misec dana turistički onako .

3rd Officer Interceptor avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

poznanik mi je as struje na lng-u, i sada bi ga ostavili za struju, tj.produzili bi mu ugovor, pa vas pitan:
    sa SSS i 6mj navigacije otic na kapetaniju sa slikama , taksama i kopijom diplome i moze se "izvadit" brevet Ship's Electronics Engineer HR 3/III?
    i da li se se taj proces može obaviti dok jer on na brodu

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Interceptor Vidi poruku
    poznanik mi je as struje na lng-u, i sada bi ga ostavili za struju, tj.produzili bi mu ugovor, pa vas pitan:
    sa SSS i 6mj navigacije otic na kapetaniju sa slikama , taksama i kopijom diplome i moze se "izvadit" brevet Ship's Electronics Engineer HR 3/III?
    i da li se se taj proces može obaviti dok jer on na brodu

Može,zašto nebi moglo.Fotografije (biometrijske) novijeg datuma,ne starije od mjesec dana . Neka ti daju i za malu Ožujsku i ćevape i stvar riješena.

a, što si reko?? vmozara avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

ako ima SSS (srednja škola?) onda ne može dobit brevet elektroničara već električara. i neka to počne radit čim se vrati doma, za moj brevet je trebalo 3-4 mjeseca (ali isplatilo se čekat, vrhunski ručni rad, pleter, uzorak, posvećenost detaljima sve živo svaka čast tko god je radio)
    the machine spirit is with me!

Datum registracije
    Apr 2008

Početno

ožujsko fuj

sad jedan govori da može, a drugi da ne moze, cekat cu da se neko treci javi i to je to?!

asistent struje mrbreca avatar
    Datum registracije
    Nov 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Interceptor Vidi poruku
    ožujsko fuj

sad jedan govori da može, a drugi da ne moze, cekat cu da se neko treci javi i to je to?!
    HR III/3- vss, všs + 6 mjeseci asistenture.....brodski elektroničar
    HR III/2- sss + 6 mjeseci asistenture.....brodski električar

Datum registracije
    Apr 2008

Početno

hvala

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Evo ovako, da bi dobio brevet,bilo za električara ili elektroničara treba momak OSOBNO doć na kapetaniju sa diplomom srednje i/ili više(visoke) škole,naravno na visinu škole se ne ubrajaju katovi
    Nadalje.....treba dokazati navigaciju,ovjerenom matrikulom i ugovorom kojim potvrđuje svojstvo (električar ili elektroničar) taksa i slike.
    Neznam kakve će gospođe u kaetaniji bit volje pa neka se nada ako mu piše da je bio električar možda ga i budu i tlačili da mu izdaju brevet električara....nebi smjelo ali osobno sam bio prisutan tom činu u LK RI pa ono....just for the record.
    I zadnje a i ne nebitno, ako nema diplome fakulteta za brodskog elektroničara,brevet može zaboravit,dobit će za električara i to je to...

Kao što sam ti napisao,on to mora osobno napravit,ali ti ipak uzmi dokumentaciju i odi to ''provjerit'' mazni ćevape i KARLOVAČKU i sve u najboljem redu

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •