Prvo bih ?želio pozdraviti sve članove ovog foruma za?želiti svima sretnu novu godinu. Dakle, zbunjen sam. Nakon zavr??etka pomorskog faxa i dugih gotovo osam mjeseci prve plovidbe (ukrcao sam se kao asistent stroja na jednoj domaćoj kompaniji, ugovor na 6 mjeseci), stigao sam doma. Rekli mi da se javim u kapetaniju ??to prije, da mi puknu pečat. To sam i napravio. Tako su mene oni na kapetaniji odjavili (ili prijavili), nemam pojma. Onda mi je doma do??lo pismo da vi??e nisam osiguran. Pa mi onda dolazi pismo od banke da na drugom obaveznom mirovinskom stupu imam uplaćenih nula kuna. Ukratko, nemam pojma sto sva ta birokracija znači. Ovaj forum vrvi raznim informacijama, ali svatko ima nekakav svoj poseban slucaj, a institucije u kojima sam se pokusao raspitati uglavnom mi govore da nemaju nista sa time. Ono sto sam ja htio jest da nakon iskrcaja uplaćujem (ako je to moguće) sebi mirovinsko i zdravstveno, te da se mojih osam mjeseci plovidbe upi??e u moju radnu knji?žicu. Odi sam pročitao da te neke firme tra?že radnu knji?žicu, neke ne. Mene nitko nije pitao moju knji?žicu, a zar to nije moje pravo, da moj rad bude negdje zabilje?žen? ?*to ako tra?žim posao na kopnu nekada u buduće, ispati će da nemam nikakvog radnog iskustva?! Uglavnom, znam da se onim upućenima ovo ??to pi??em čini smje??nim, ali ja sam prije godinu dana jo?? bio student i nov sam u svemu tome. Bio bih zahvalan akda bi mi netko od vas iskusnijih mogao dati nekakve upute, barem adresu gdje se mogu po??teno raspitati o tome ??to mi je činiti i ??to je moje pravo tra?žiti nakon ??to se vratim doma nakon po??teno odrađenih mjeseci na moru.. Hvala!![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom
Inače sam u ugovoru sa firmom imao i stavku "dodatak za mirovinsko i zdravstveno osiguranje", a po iskrcaju mi nikakve uplatnice nisu stigle (osim onog čudnog izvje??ća o stanju love na drugom obveznom mirovinskom stupu, koji mi također zvuči totalno nelogično, jer bi po tome morao uplaćivat neodređenu količinu novaca za ne??to također neodređeno).