Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/75
    Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno Kadetura bez plaće

Ljudi moji već tjedan dana po cijele noći guglam sve moguće firme i agente koji imaju ikakve veze s brodom , šaljem mailove , CV.ove , pročita sam sve forume od A do Ž, i slično ali svaki odgovor je asistenete struje trenutno ne primamo.( I nećemo uskoro ). Potrošio sam love mobitela zovući dovoljno da se hranim mjesec dana ali opet ništa. Vezu nemam nikakvu. Sa mnom je na polaganju D2 bilo 7 ljudi od kojih njih 5 je preko strica / dida / ujca već sredilo ukrcaj. Ovaj 6ti polaže jer nema šta raditi u životu. U struju se razumim , od 5 te godine ( kad sam rastavio prvi Video sam u struji ) ali šta mi to vridi kad lik koji ne zna šta je tranzistor ima strica koji ga je ukrca jednim pozivom

Ja sam morao odustati od faxa ( zamrzavanje na jedvite jade ) jer mi je famozna gospođa s čela Vlade uz pomoć općinskih vrhovnika ukinila stipendiju koja mi je uz povremenu bauštelu bila jedini izvor prihoda. Situacija mi nije niti malo dobra , nemam nikakvu rodbinu , babe , djedove , popove i fratre ovisim sam o sebi. Lovu za brevete i matrikulu sam posudio pa bi je trebalo i vratiti Bez stipendije nema ni spize , ni stanarine, ni režija.. A i bauštela mi je postala nemoguća misija jer nitko ništa ne radi

Zbog cijele situacije razmišljam o tome da svima kojima sam do sada poslao CV na odgovor da nema mjesta pošaljem i to da sam voljan asistenturu odraditi badava pa će valjda netko ''izmisliti'' koje mjesto. Nadam se da ću ipak nakon odrađene asistenture naći nekakav normalan posao. Jeli to iole pametno i može li se na brodu živiti bez pare i dinara. Rađe ću na brodu tući ruzinu cili dan a da imam jest i pit nego stati ovdje jer ni to dvoje , još malo , neću imati.
    Posljednje uređivanje od Bilich : 11-04-2010 at 12:38 AM

ass..man ties avatar
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

ne gubi nadu nego upiri,??alji kompletnu skeniranu dokumentaciju(sve ??ta ima??) da se vidi da si "skoro spreman" za hitni ukrcaj jer danas mo?žda nikome ne triba čovik(a vec sutra mo?že bit ne??to izvandredno i da ti uleti?? ko zamjena)...

Clan Posade kumpinho avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    RKS

Početno

Probaj DGS u rijeci www.dgs.hr nazovi ih direktno da znaš na čemu si, ja sam se taman vratio sa asisteture pa vidi šta oni kažu!

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

ovo san ti vec odgovorija na pm, ali evo i ostalima ako in ovakva ideja padne na pamet. znaci - ponudit se za asistenta "mukte" nece nikome donit nista. ako kompanija zeli odgajat svoje buduce elektricare...uzimat ce i asistente. tih par stotina eura ili dolara asistentove place u brodskome budgetu ne igra veliku ili bolje receno nikakvu ulogu. naravno, ako kompanija ima iljadu brodova...vec je druga prica, a koliko ih je takvih? ovo je potpuno oprecno razmisljanje od vecine mladaca na forumu koji bi odma i ovce i novce, ali na zalost...nece igrat. svaki kadrovik ce te stimat ka cudaka, specijalca, ekscentrika...nazovi kako oces. postoje pravila kojih se treba drzat. ovako ces samo bit zaveden na neku nazovi crnu listu...i bit ce problema i kasnije. mailovi i telefoni igraju, ali ako imas sansu, podji na koju kompaniju ala ove manje...losinjska, bandic, sta bilo...zamoli za razgovor...otvori srce...

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kumpinho Vidi poruku
    Probaj DGS u rijeci www.dgs.hr nazovi ih direktno da znaš na čemu si, ja sam se taman vratio sa asisteture pa vidi šta oni kažu!
    Kažu da imaju i viška asistenata i da se obratim nekom drugom.

maninjorgo, hvala na savjetu, tako sam ja i mislip , zato i jesam pitao savjete vas starijih. Al opet kad razgovaraš s nekim od naših agenata imaš osjećaj da bi ujutro naša posa kad bi on uzima tvoju plaću pa makar da je sinu obeća ukrcaj lova je lova Obilazim , zovem , mailam ,radim zadnjih dana i raditi ću dok ne nađem nešto al' me hebeno demotivira kad zoveš u jednu od naših kompanija , stavi te na čekanje , javi se nakon što si potrošio 70 kuna bona i kaže ''jebo ga , moram na ručak '' i prekine

ili kad mi lik iz XY agencije odgovori da trenutno nema mjesta za asitenturu elektrike na što mu ja odgovorim pitanjem ima li bilo kakvog drugog mjesta ( čistač , mazač .. ) a on meni da krca samo oficire s iskustvom pa kako onda da se dobije misto za asitenturu letrike kad krca samo oficire s iskustvom

Pa nije tako teško biti fer , reć ima / nema i zahvaliti se na pozivu
    Posljednje uređivanje od Bilich : 11-05-2010 at 04:45 PM

Ch/Off Rakun avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Chevron

Početno

Cuj,

koliko sam cuo atlanska plovidba ti je uzimala kadete struje.
    Ne znam koliko ti je taj info tocan ali nazovi pa provjeri

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

a sta ces poc govorit. ja bi kadetu da najmanje pet iljada kuvajtskih dolara. ajmo ekipa...otriznite se...ko viskoko leti....

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    malo vitra

Početno

Evo da i ja ka?žem ne??to na temu para kojima se razbacuju za kadete!!
    Ja sam bia na uljanika i dobiva 900 $ al sam naučija uz na??e ljude jako puno
    (hvala čife) i danas da mi ponude 5000$ da odem negdje na strnca odbija bi i oti??a opet isto i da mi ponude da idem za cigare!!!

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

Dobro sve to stoji , na početku se na brod ide radi iskustva odnosno naučit ??to vi??e.
    Ali meni je malo smje??no kako se na forumu uvijek gleda kad netko pita kolika je para. Sad ja neznam mo?žda se stvarno plovi radi u?žitka a ne novaca, ali ako je tako onda uopće nije bitno na kakvom si brodu i kolika ti je plača, niti uopće imat izbor.
    Ispada da je uvrije?ženo mi??ljenje da onaj koji ide za većom plačom će automatski manje iskustva skupit (odnosno naučit), apropo tome ako ide?? za ni??ta novaca e onda če tamo ba?? na takvom brodu biti netko tko če te naučit.
    Neznam, mislim da to samo ovisi kakvi su ljudi odnosno časnici na tom brodu a ne kolika je plača, jer ruku na srce ovdje su večinom subjektivna mi??ljenja izra?žena, znači nemora značit da je generalno svuda isto (stereotipno).
    I na kraju krajeva vjerojatno ću se i ja čudit za 10-15 godina kako je sad nekom mulcu za kadeturu jo?? puno veća plača nego kada sam ja bio, ali to je samo međugeneracijski jaz i ni??ta drugo. Dapače ja ni ne ?želim da plača kadetima prije i sada budu iste, dapače nek rastu, i nek im iskustva budu ??to bolja. Jer na kraju krajeva ovo ni nije po??ten svijet pa nam ni nemo?že svima biti isto (dobro ili lo??e).

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    malo vitra

Početno

Mislim da su sve to ukusi svaki ima različiti! Neki bi pare neki bi karijeru neki bi doma neki na brod neki bi ovo neki ono al na kraju moramo znat ??to ?želimo!! Htio sam reć da kad si kadet nije u ??oldima sve!!

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ja sam uvijek postivao i postvat cu starije, ali brate ovde se nemogu slozit sa njima. Ako su oni odvalili kadeturu i za to primali brokve to je njihov problem. Meni je normalno da kadet pita kolika cemu bit placa i ako moze neka ide di ce vise zaradit od samog pocetka. Bogamu prosla su Kolumbova vrimena....
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Master
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

.........gledajte di ce te za 10 godina imati buducnost i lovu pa se tamo ubacite za 200$ ako mozete. Ako vam je draze ici na bananjeru za 5000 EUR ako vam daju onda ajte ali nemojte kukati za 10 godina da vam je malo a nemate iskustva na offshore, LNG ili oil.......znam bar 10-ak momaka sto su minjali firme ka terci za 200-300 $ vise pa se cude sto su 5 godina terci.
    Momci gledajte dugorocno i ucite posa pa ce doc lova na svoje misto.....ili budi ovca pa uleti u stado.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    kadet sa fakulteton mora imat placu 1. makine jer je covik ipak fakultetski obrazovan i buducnost kompanije koja ga zaposljava. bez takvog profila covika firma jednostavno nema buducnost.

ovi bez fakulteta bi tribali bit placeni kao mazac - 30% jer in je funkcija u buducnosti apsolutno nikakva, samo trosu zrak i nemaju kapaciteta za bit nista vise od cistaca

pa zar bi vi gospodo nekome ko nije fakultetski obrazovan dali vozit brod? stvarno vas ne razumin

ja san ka kadet ima par dolari dnevno bez vise, a na drugoj kadeturi kad san zavrsija visu onda su mi dali 7000 euri bez pitanja, prepoznali su jedan ogroman potencijal.

Jedno je vozit brod drugo su stručne stvari.
    Ja ne vidim nikakvoga razloga zašto bi netko trebao imati završen fax da bi bio električar na brodu. Ne virujem da je brodska elektrika nekakav SF i ako se ima volje i želje da se nešto nauči onda se to i nauči. Fax je relativan pojam šta se struje tiče jer je rađen tako da u njihovim okvirima možeš biti genije a da nikada u životu nisi vidio transformator i u rukama si totalno nesposoban dok ne možeš biti genije ako ne znaš pustim formulama i matematikom izračunat ono što oni traže od tebe.

Primjerice. Skinio sam ispit za električara. Dao ga bivšim kolegama s faxa da ga riješe od njih 4 nitko nije imao više od 7 točnih. Sami ispit ima 50+ pitanja.

Što se same plaće tiče moje mišljenje oko toga je poznato. Kakve plaće i kakvo odbijanje kadeture zbog male plaće. Da se mene pita kadetima ne bi ni dava plaću ( pa taman da je doktor elektrotehnike ) jer on s našeg faxa ne zna apsoluntno ništa što se struke tiče ( u filozofiranju je dobar ) i pred njim nije ništa nego 6 miseci stručnog učenja ( u najmanju ruku ). Čast iznimkama kojih uvijek u svemu ima.

Isto tako , vjerujte mi da sam priočitao cijeli forum. Ali još nisam našao temu koja nije krenula u smjeru love ( ok za vas starije što navigavate masu godina je to i razumljivo ) ali mi nije jasno koji da prostite kurac netko u mojoj poziciji , mojih godina , u ova vremena se ima misliti kolika mu je plaća i da mu to bude prvo pitanje kad pita za nekakvu firmu. Koliko ja znam nitko na more nije otišao radi gušta nego iz potribe. Onaj ko je i otiša radi gušta sumnjam da se tamo i zadržao dugo ( čast iznimkama ) ali kakva je to potriba kada se pizdi oko love za kadeturu. Uzima se ono što se daje a ne ono što bi se htilo.

I onda mi neki likovi s foruma poštalju PM tipa '' STari vidim da se trudiš upast na kadeturu / asistenturu , molim te pošalji mi listu kompanije di je kadetura više od 1000$'' Takvi očito nikad ništa i nisu radili pa im je 1000$ u današnje vrime malo. Velikoj većini ljudi u RH se još guzica nije skupila od gladi pa i ne znaju da treba uzeti tih 600$ ili 20$ i bit zadovoljan, Radit , učit i mučat.

Evo danas sam vidio slučaj di je lik odbio kadeturu jer mu za vrijeme službe pada rođendan ( !?! ) a rođendan mora proslaviti ovde i ispast najveća baja u gradu. Al nema veze jer njemu će ćaća priko prike od prike srediti kadeturu kad god njemu to triba a onaj ko oće da radi i da uči se može jebat kako god zna i umije.. Tako je kako je, nema druge nego sidit i čekat da se ko smiluje.
    Posljednje uređivanje od Bilich : 11-08-2010 at 10:35 AM

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Do sada broj poslanih mailova:

i ništa..

s obzirom da ih imam poslati još 500/600 komada i online forme ima da kompanija koja me primi najprije omogući poseban boravak u toplicama da mi ruka popusti oblik miša

Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bilicws Vidi poruku
    Do sada broj poslanih mailova:

i ni??ta..

s obzirom da ih imam poslati jo?? 500/600 komada i online forme ima da kompanija koja me primi najprije omogući poseban boravak u toplicama da mi ruka popusti oblik mi??a

Stavi par eura na skype account i svaki put kad posaljes mail poprati ga pozivom.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Mo?že i tako.. samo sad imam problem jer ne znam po mailovima koja je firma odakle ( GMT ) pa da ne ispadne da zovem u ponoć ipo za posa

Ah , google it again

Dočekah zoru ??aljeć mailove
    guzica mi utrnila
    ruka prim'la oblik mi??a
    a i zaladilo boga mi

Zaspat uru / dvi pa nastavit tra?žit
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Kadet vrijebac avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

ee kolega na istim smo mukama, ali problem je to sta i da imas vezu neku tesko je upast...

ja povukao veza sigurno 10tak ali opet...ako ti niije tata ili tako nesto kapetan nema ??anse prijatelju....

jedino nac nekome platit za ukrcaj...ali sta kad ti nitko na ovom fforumu nece reci koji je taj...ma dajte pomozite ocajnim wannebe pomorcima...

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

S obzirom da imam skoro 800 mailova raznih firmi mislim da će se naći netko prije ili kasnije tko će me ukrcat
    Udrit sutra 20tak eura na skype i zvat , pilat , davit... ukrcat će me netko kad tad

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od vrijebac Vidi poruku
    ee kolega na istim smo mukama, ali problem je to sta i da imas vezu neku tesko je upast...

ja povukao veza sigurno 10tak ali opet...ako ti niije tata ili tako nesto kapetan nema šanse prijatelju....

jedino nac nekome platit za ukrcaj...ali sta kad ti nitko na ovom fforumu nece reci koji je taj...ma dajte pomozite ocajnim wannebe pomorcima...
    Javi se "kapetanu" stiv-u. Agencija UTA ako se ne varam, imas tu po forumu sigurno i kontakt. Garantiram da ce ti uzest lovu.
    Posljednje uređivanje od marinero_TK : 11-17-2010 at 01:34 AM

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od marinero_TK Vidi poruku
    Javi se "kapetanu" stiv-u. Agencija UTA ako se ne varam, imas tu po forumu sigurno i kontakt. Garantiram da ce ti uzest lovu.
    Javio sam mu se ja.
    S obzirom na to koliko traži sumnjam jel shvatio da tražim ukrcaj kao asistent a ne prvi oficir

Konkretno 2000k € , odmah.
    Nikakve filozofije kad se vratim s broda ili punomoć da diže plaću ne dolaze u obzir. Bez obzra što on ne shvaća da ja nemam ni 20€ a kamoli 2000€. I nije on jedini , imaš u malom oglasniku još jednoga padobranca al taj traži 150 kuna za članarinu i još ''malo bonusa - dogovorit ćemo se bla bla bla'' što se mene tiče ako imaš lovu za platiti ukrcaj onda i ne trebaš ići na brod dok se stanje ne popravi , NHF

Nema druge nego slat mailove i pilat na sve strane. Razni genijalciji dolaze i prolaze nudeći ukrcaj preko ovoga onoga pa na kraju od njih ne bude ništa ( al' ako se ne nadaš ne možeš se ni razočarat jel' ). Svak' za se' travu pase.

Sritno ti stari
    Posljednje uređivanje od Bilich : 11-17-2010 at 02:29 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •