Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15
    a, što si reko?? vmozara avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno Atlantska, vje?žbenik elektronike

Dobar dan foruma??i

Molio bih vas par odgovora u vezi Atlantske, i broda općenito. Ovo mi je prvi ukrcaj, za 10-ak dana. Idem na brod Libertas, kao vje?žbenik elektronike.

Jeli bio tko tu? Kakav je brod? Čime se mogu zabavit na brodu u slobodno vrijeme, ako ga bude, ima li stolni tenis, teretana, mogu li trčat po palubi? Ima li TV? Mogu li sa sobom ponijet hrpu divx filmova, pa tamo gledat? Nemam svoj laptop, imam prastari mob, tako da mi otpadaju skoro sve vrste digitalne zabave

?*to bih trebao nosit sa sobom, ??to se dobije na brodu? Rekli su mi sve reć za par dana ali ja ne mogu toliko čekat Jeli ima tamo dobar alat ili bi trebalo ponijet neke stvari sa sobom, tipa lemilice, lampe, multimetri...power tape Čitao sam već slične teme ali eto mo?žda netko zna konkretno o altantskoj ??to se dobije, ??to ne.

Kako se roba pere, ima organizirano ili kako tko dođe, pere? I kakve su kabine, jeli spava vi??e ljudi u kabinama ili ima svak svoje, wc, tu??evi i tako to?

Mo?žete mi preporučit kakvu dobru literaturu od elektrike da je vezana za takve tipove brodova, ne mora bit ni elektrika, mo?že i općenito brod, ako će mi pomoć da se prije i bolje snađem na brodu.

I općenito kakve dojmove imate o altantskoj...
    hvala

kado
    Datum registracije
    Jul 2007
    Firma
    M/Y Rasselas

Početno

Nisam bio na njemu ali pretpostavljam da je isto opremljen kao i ostali bodovi u atlanskoj. Ja sam bio kadet na " city of dubrovnik", u salonu ima?? tv sa dvd playerom, stolni tenis smo mi imali ali su ga ovi prije nas slomili ), trčat vazda mo?že?? po palubi . Robu pere?? sam ima?? ma??inu i su??ilicu ( barem je tako na ovom bilo), sam si u kabini ima?? u njoj wc.

Sve u svemu meni je bilo dobro i ja čekam da me opet zovi jer mi je ostalo jo?? dva i pol mjeseca kadeture. ?*to se tiče opreme sve če?? dobit tamo ne treba?? ti ni??ta nosit samo dobre volje . Ostalo kako če ti biti zavisi o tebi i o ekipi koja če biti s tobom na brodu.

ako te jo?? ??to zanima priupitaj...

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

literaturu mores skinit ode na portalu,prosaraj postove,i nista ne brini,ka sta ti je kolega reka,imas sve sta ti triba,a drugi put ces vidit sta bi jos tija nosit

Dalmacija u mom oku strojar avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    AHTS/Offshore

Početno

To je njihov novi brod.Tamo ti je vježbenik stoja moj prijatelj Ivo Cvitan.Reci mu da ga je pozdravija Bukalo i da se moga koji put javiti!!!
    Dosa sam natrag viditi svoje sve je u zdraci sto zarobila je skoje...

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

e, našao sam temu sa ovim knjigama. Stavi skidat neke. Moram smislit kako ću ih čitat još.

@strojar
    nema problema, ako imaš još koga za pozdravit samo javi. Isto tako ako netko želi nešto poslat nekome, da mi javi. Mislim da krećem 3. ili 4. prvog

Clan Posade Mariachi avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    offshore (DSV-DP3)

Početno

Kolko ja znan, ekipa na brod nosi energetsku elektroniku i auto II.
    ?*aka suza, vrića smija, ća je ?život nego fanta?žija.

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

odlično, hvala na prijedlozima. Sve što radim volim radit kvalitetno pa zašto ne i brod. Neda mi se bit tukac. Treba volit ono što se radi, samo se tako može upoznat sa dušom stroja. Vidi potpis
    the machine spirit is with me!

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

pomalo momak,ne trci pred rudu. euforija je tu, ali ne ocekuj prominit svit. dok naucis posal kako triba, ova carolija ce proc, i onda ces shvatit da se sve vrti oko takuina. pusti floskule tipa; zilama tece more... zaljubljen u svoj posal.... to je sve prolazno ka i lanjski snig.

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

mlad i poletan,da ne kazem poletarac. ides za asistenta znaci nesto nauciti odnosno ono sta si slusao u skoli viditi kako radi i moli boga da za sefa dobijes nekoga tko zna i ima volje objasniti kako sistem radi.
    u vezi literature bit ce puni ormari manuala i service knjiga tako da imas sta za citati.
    jos jedna -nema glupih pitanja dok si ass.zato pitaj .

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

ma sta ces naucit ka asistent.tad me samo interesiralo vidit svit i dobro se provest,a kasnije pare.

el.eng. miki avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    PSM

Početno

Preporucujem momku da nabavi Westermannov elektrotehnicki prirucnik

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

e bravo, hvala, super post. Nadam se će brzo febra proć i da ćeš bit bolje.

Slažem se sa faks skroz, ali eto bez tog pišanog papira ne možeš danas ništa.

idem nać taj priručnik
    the machine spirit is with me!

Clan Posade Mariachi avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    offshore (DSV-DP3)

Početno

Citiraj Prvotno napisano od srelec Vidi poruku
    od bunkera do ht water lt water i na kraju ubrizgavanje goriva i rad motora jer su novi brodi flex(comon rail glavni i pmocni) obavezno poznavanje pc bez toga samo stari msc ce ti bit dobar
    ( sistem za crne vode ima mali program i controler a di ostalo)
    Kakvin su se pokazali common rail , ima li kakvih problema s njima, ili rade bezgre??no? To bi triba bit zajednički ubrizgavač goriva u sve cilindre jednin vodom, ako me pamćenje dobro slu?ži. Jel se razvijala ta tehnologija ??ta dalje ?
    ?*aka suza, vrića smija, ća je ?život nego fanta?žija.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ma radi bezgresno ako ga ima ko pratit kako radi

Clan Posade capt.morgan avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na netu

Početno

ma brod je nov.made in korea.kazu da nije lis za palubu.ima nekih nelogicnosti jer im je prvi balker,a inace su radili tankere.brod je sa dvostrukom oplatom.

sta se tice asistenture nisu neke pare ali neka te to ne zamara.posli asistenture ce te sigurno ukrcat za elektronicara.imaces placu sekonda.posli ako naucis posal....

mozes di oces....

samo pametno i upijaj.znam da tamo ima stvarno dobrih elektronicara ia strojara

sritno i pozz
    sastavljam rastavljene zene

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •