Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/27
    C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno Vladin odgovor

Evo dragi useri imamo dobre vijesti!

Vlada, tj. kapetani Mario Babić i Jo??ko Nikolić iz Ministrstva mora (za sada, jer mail je i??a svima u MMPI) su pozitivno odgovorili na na??u zamolbu za sudjelovanje u sastancima o novim propisima i rečeno nam je da će nas se pozivat kad isti budu odr?žavani...

Sad mo?žemo samo čekat, al ja bi eto tija dodat, da ovakav brz i pozitivan odgovor od nas sad zahtjeva da budemo i dalje ozbiljni i konkretni i da se kvalitetno pripremimo za te sastanke, a od MMPI kojem se Udruga zahvaljuje na povjerenju da odr?ži svoje obećanje.

Eto i onima koji su do sada bili de?žurni pesimisti, malo i pozitive...

Opet, ??ta će na kraju ispast vidit ćemo, al krenilo je dobro.

Pozdrav

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Pohvala svima u UPH pogotovo vodstu koje je mailovima i dogovorima medu sebom (danonocno ) i radom uspjelo izboriti da smo nazocni kad se bude nasa sudbina krojila

Samo da napomenem da sad pocinje nasa prava borba jer nevirujmo ni kad darove nose. Mi cemo sad se pokazati kao Udruga koja misli i stoji ozbiljno cvrstim nogama na zemlji. Sad me zanimaju izrazi lica nekih ljudi ali zadrzacu to za sebe

Jos ce se cuti za UPH nadaleko i nasiroko.
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 05-20-2009 at 05:54 AM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

To je svakako ODLICNA vijest i svakako NAJBOLJI pokazatelj da se nesto ipak pokrece i da smo neke stvari pomakli sa mrtve tocke.....cestitka svima koji su dali svoj obol i naravno IDEMO DALJE. Sav ulozen trud sviju nas skupa se ipak isplatio i najbolji je pokazatelj da nas shvacaju ozbiljno!!!

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Zaista zelim cestitati prvo Dalmosu i Sonnyu, a onda i svima nama sto smo u ovo ustvari jako kratko vrime uspili prec put od potpune anonimnosti do cijenjene i priznate Udruge. Zelim da samo tako i nastavimo ubuduce za dobrobit nas svih i nasih familja, koje uglavnom ovise o nama...
    Pozdrav sa atlantika i vidimo se skoro
    Jadran

DSV/ROV apprentice Real Offshore avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Nor Offshore

Početno

Ovo je odlicna vijest! Svaka cast!
    Force 12

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

svaka čast.......
    Life is too short to remove usb safely

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Super. Ajmo sad glave skupa i pametno naprid.!!! Bravo ekipa!!!
    Navigati se mora ...

Captain gonzo avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    YACHTING

Početno

Ovo je ohrabrujuca vjest.

Svaka vam cast momci.
    Cestitke na uspjesnom radu.

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Svaka čast ljudi samo naprijed

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Ovo dobio danas

Poštovani,

Nažalost nisam vam se mogla ranije javiti jer sam bila službeno odsutna.

Zahvaljujem na pokazanom interesu za sudjelovanje u procesima donošenja hrvatskog pomorskog zakonodavstva, a posebno u području obrazovanja pomoraca. Rasprava o izmjenama Pravilnika o zvanjima, koja je u ovoj fazi obuhvatila samo najnužnije izmjene, prvenstveno radi usklađivanja sa pravnom stečevinom EU, je okončana i tekst izmjena pravilnika upućen je na obnovu.

Međutim, rasprava o sustavu obrazovanja pomoraca i dubljim reformama nastavlja se i odvijat će se u okviru radnih skupina u čiji ćemo vas rad uključiti.

Sa štovanjem,

Maja Markovčić Kostelac

Načelnica

Pozdrav svima
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

Eto doslo je i do prvoga koraka, triba samo upirat naprid i rezultati pomalo dolaze.
    Cestitke momcima koji su od pocetka imali viziju i volju sta triba napravit.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Jos jedna dobra vijest. Sad bi trebalo sjest pa formulirat i artikulirati nas stav. Svi koji imaju prilike neka ispipaju od kolega gradjana europskih drzava njihovu regulativu. Npr. ja znam da su Britanci jos do nedavno, usprkos STCW 95, imali tzv. domestic Master's brevet do 5000 GT s kojim su mogli navigati svuda po Europi i Mediteranu a i sire, jedino nisu smjeli ici kao masteri u US jer im tamo nisu priznavali taj brevet. Meni je kolega Englez postao pilot kod njih s tim brevetom a nema ni dana neke formalne pomorske skole, sve na osnovu iskustva i 3-6 mjeseci tecajeva na njihovim tech koledzima. Kod nas je skolovanje uz rad totalno neprilagodjeno pomorcima i nasem nacinu rada. Konkretno, ja sam odustao od vise u Rijeci jer nisam mogao prisustvovati nijednom od 2 termina vjezbi iz Zastite Materijala a dr. Zorovic je bio neumoljiv.
    Skoro zaboravih.
    Cestitke ekipa. Samo naprid
    Navigati se mora ...

Barba ortalano avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    tidewater

Početno

Evala ekipa!
    EvO ja sam još jedan novi član isvaka vam čast. O ovome sam non-stop razmišlja dok sam bija na brodu : ZAŠTO NAS NIKO NE ZASTUPA I KAD ĆE SE VIŠE ČUT NAŠ GLAS ?
    Nemam riječi......Još jednom svaka čast i samo naprid

NEK SE ČUJE I NAŠ GLASSSSSS!!!!!!!!!!!!

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Pozdrav ekipa!

Evo nešto sam čačka po stranici SPH i Ministarstva i doša sam do jednog saznanja za koji bi volia da znate, te da se još jednom uvjerimo u svo PANČOFARSTVO kojim obiluje naše MMPI i SPH kao naš "zastupnik" (po meni prodavač magle i muda pod bubrige)...

Naime izmjene i dopune Pravilnika o svjedodžbama i zvanjima su DONESENE početkom svibnja u NN 62/09 i stupile su na snagu sredinom prošlog mjeseca... Naravno NIKAKVE izmjene po pitanju onoga šta nas zanima nisu napravljene, a novim izmjenama su se u biti omogućila otvaranja PRIVATNIH pomorskih škola...(By the way protiv ovog nemam ništa ako će se radit na razini, al poznavajući naš svit već otprilike imam ideju o kakvim će se "školama" radit. Daj bože da griješim...).. Naravno te privatne su u ranku srednjih, barem za sada...

Sve izmjene i dopune su na stranici MMPI, a SPH je malo zamrčia oči na svojoj stranici, kao oni nisu zadovoljni... Interesantno je kako se uvik bune NAKON donošenja zakona, a u samom procesu nema ih ni čut ni vidit...

U kakvom svjetlu to sad prikazuje ove sastanke koji će se navodno održavat i kad će ponovno izmjene i dopune ne znam, al moramo se dalje svaki na svoj način borit... I kao Udruga i kao pojedinci...

Eto stojte dobro i napišite koji komentar ako znate više...

Pozdrav

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@kolega
    Znaci u skoroj buducnosti se moze ocekivat priprema terena(placeni clanci u novinama i sl) kako je moguce zaradit do 30-te godine miljon-miljon i po erla ako krenes u tom pravcu. Zubari sta su isli u tom smjeru su dobro prosli.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

@Frankie

A meni smrdi na to... Već san čita o nekoj novoj školi iz Šibenika, al kao nema interesa...
    Vidit ćemo kako će se razvijat...

Al ono šta mene muči je da me sad straj da sljedeće dopune i izmjene istog pravilnika neće barem 2-3 godine, a onda idu i izbori, pa nova administracija, pa izija vuk magarca....

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Meni je samo palo na pamet tj. povuka sam DIJAGONALU sa ovim postom na pocetku koji se tice odgovora Vlade da ce i nasu Udrugu ukljuciti u te pregovore DA BUDEMO JAKO OPREZNI i da moramo ostati kod nasih stavova jer nam se na kraju moze desiti da ce Vlada donositi takve ili slicne odluke i uz nas BLAGOSLOV a mi se u nacelu ne slazemo sa tim......ocu reci njihov pozitivan odgovor da ce i nas ukljuciti u pregovore, nacelno ne znaci da to nije DVOSTRUKA IGRA i triba biti VRLO OPREZAN!!! Bolje stalno u opoziciji a da nikome ne moramo lizati su... nego da nas ukljucu u svoje odluke pa da nas onda neki ljudi i kolege prozivaju kako smo i mi sa njima MISALI KASU........sve je to mac sa dvi ostrice i i nekim stvarima moramo ostati dosljedni samo sebi (Udruzi) bez obzira kakve cemo rezultate poluciti.Pozdrav

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Te privatne skole su poznate cije su. Ima na stranicama naseg portala o tome. Libar i slicno sve je to iz privatnih interesa ljudi koji su u strankama
    Tesko ce se to ljudi moci pobiti veliki su tu lobiji

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Sve je to ista kuzina,
    Sta se mene tice radje cu iz principjelnih razloga ostavit duplo vise para vanka ,za u svitu,a zakonom o priznavanju breveta europskih zemalja i kod nas priznat strani brevet,nego ovin gladnusima dat upola manje para.Dosta se razno razna guba ovdi grebala,za solad od nas,a kad ti je sta tribalo onda ih nije bilo.Mi smo u svakom pogledu i financijski i poslovno... neovisni od ove banana drzave(pardon, ne drzave nego majmuna koji su se popeli na bananu pa se tuku ko ce je brze ogulit),pa ako bi tili para neka daju ono sta mi ocemo,a mi cemo onda to (u razumnim okvirima) platit,a za sve dalje price smo otvoreni po principu ti meni ovo,a ja tebi ono....,a ne samo daj pare jer imas hrvatsku putovnicu,ka da mu je cacina.
    Ako ne moze tako sta se mene tice odo na drugo misto i pocinje akcija"NE KUPUJMO HRVATSKO"

C/M
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    globtik

Početno

Ovo je kopija mesidja sta sam stavija na neku temu, ali sam posli vidija da je nakrivom mjestu.

LJudi,
    citam malo ove forume , malo priskacem malo nisam i vidim jednu stvar. Napokon je krenulo sa mrtve tocke i nadam se da cemo se izborit za bilo kakva bolja "prava" pomoraca u ovu drzavu. Trenutno sam na brodu pa nemam neki brzi net i nevidim dosta toga ali mislim da smo napokon oko necega slozni zahvaljujuci jednoj grupi ljudi koja je inicijator ovoga svega. Slazem se sa vasim prijedlozima itd i podrzavam ovi skup. Za mi je sta necu bit doma ali neka vide da nas nemogu j..... Isto tako, da ne duzim, tija bi kazat da mozemo jako uzbunit vlasti ( na vise nacina) i nadam se da ce se taj efekt postici skupom, ali bi isto tija napomenit da jednom sitnicom mozemo postici jos veci efekt a to je POVUC NOVCE SA BANAKA. Nije da nam ne triba novi sindikat ili nesto slicno, svaka cast toj potrebi ali isto tako treba povuc i nesto konkretnih poteza. Ovim putem bi tija skrenuti paznju adminu da se postavi kakav forum na tu temu pa da vidimo koliko smo slozni, ne u smislu jesmo li jer u to ne sumnjam, nego koliki ce bit odaziv. Nadam se da nisam previse direktan sta to predlazem adminu, ali jednostavno nisam neki haker i neznam mogu li i kako to ucinit.
    Eto toliko za sada jer idem malo vanka uzivat u blagodatima ludega svita. Valjda nece ova svinjska gripa na me.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •