Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/62
    SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno Oteti pomorac / Akcija za Udrugu

Evo, cijenjena drzava ima konacno priliku, ako nikakvu drukciju, onda barem moralnu obavezu naci nacina da pomogne kolegi koji je otet ovih dana.
    Kako smo sada svi u sustavu, pa tako i kolega, neka sada drzava pokaze kakve nama korsiti od svega toga sto nam prodaju. Neka sada pokazu ono sto su mudro uspjeli izbjeci u slucaju Laptalo, Sirius Star, Slucaju dvojice kolega koji su prekjucer doputovali iz Paname itd. Uostalom, od neki dan smo u NATO-o pa neka su usput i gradjanima na primjeru jednog poreznog obveznika pokaze sto sto svi mi imamo od NATO-a.

Sto se Udruge tice, opcenito prezirem koristenje tudje nevolje za vlastitu promociju ali mislim da je ovo dobra sansa i prva konkretna prilika da Udruga izadje u javnost, da se Vladi pokazu zubi i da kolegama pomorcima pokazemo smisao osnivanja Udruge. U biti, da napravimo ono sto SPH odavno ne radi iako su za to placeni. Dakle, sansa je tu i mislim da je najmanje sto se moze napraviti da se preko medija prozovu nadlezni. Zato smo tu, zar ne?

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Sla?žem se sa svime osim da SPH nije učinio ni??ta,ako posjeti?? njihovu stranicu vidjeti če?? da su objavili vijest o na??em otetom pomorcu,oni kao da su dnevna ??tampa pa samo izvje??tavaju o događaju koji su vjerovatno negdje prepisali,a akcija drugovi ?gdje je akcija????????
    Life is too short to remove usb safely

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mladeno Vidi poruku
    Sla?žem se sa svime osim da SPH nije učinio ni??ta,ako posjeti?? njihovu stranicu vidjeti če?? da su objavili vijest o na??em otetom pomorcu,oni kao da su dnevna ??tampa pa samo izvje??tavaju o događaju koji su vjerovatno negdje prepisali,a akcija drugovi ?gdje je akcija????????
    Dometi SPH-a su objavljivanje sturih vijesti koje ionako mogu procitati na svakom portalu. Dapace, jos i opsirnije nego na njihovoj stranici. Uostalom, netko je dobro primijetio da onaj banner Free Laptalo stoji tamo iako je covjek vec dobrih par mjeseci doma. Da ne govorim otkad je zadnji Pom.Vjesnik. Ali dobro, nije tema o njima. A i da ne pljujem previse, jesu, pomogli su ljudima, ali u jednoj ovako krucijalnoj stvari koja nam se sada svima dogadja, za pomorce nisu prstom makli. Dovoljno je bilo procitati ono kako oni NE MOGU I NECE UCINITI NISTA...

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Ma naravno da mi nije ideja nikoga pljuvati ili ne daj bo?že vrijeđati,ali sam svjedok u ovih mojih malih 25 godina navigacije da nisu u najmanju ruku zadr?žali na?? status a kamoli ga imalo pobolj??ali.Naravno da gnjev raste kad se dogodi ovakvo ne??to kao ??to se dogodilo ovih na??em pomorcu,ali čini mi se da je ta izjava dotičnog gospodina postala sinonim za svaku situaciju koja se dogodi "Mi smo u ovoj situaciji bespomoćni. Sve ovisi o pregovaračima (čitaj ministarstvu) i vlasniku broda(čitaj dr?žavi). Mi se nastojimo ne mije??ati jer je tako bolje i sigurnije"

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Slažem se sa svime osim da SPH nije učinio ništa,ako posjetiš njihovu stranicu vidjeti češ da su objavili vijest o našem otetom pomorcu,oni kao da su dnevna štampa pa samo izvještavaju o događaju koji su vjerovatno negdje prepisali,a akcija drugovi ?gdje je akcija????????

Moram ovdje prvi put stati u obranu SPH...

@mladeno - uzeo sam tvoj post samo tek tako, kao primjer, a ne za repliku.

Dakle ovo što se dogodilo našem kolegi tamo kod Somalije, za to nije odgovoran SPH niti on tu može bilo što doprinijeti u smislu pomoći tom pomorcu. To su stvari koje možemo označiti kao "viša sila", slično kao kada rokne 10 force i kada zavalja. Ne može u takvim slučajevima ništa učiniti SPH, pa da nam bude udobnije...

Medjutim, fikus SPH je trebao da nas smjesti u hrvatsko društvo na takav način da se u tom društvu osjećamo udobno - ravnopravno i jednakima u poredjenju s ostalim gradjanima RH. Pomenuti fikus, kako što znamo, nije obavio tu svoju temeljnu zadaću nego se kiti tudjim perjem, prema svojim potrebama. Štoviše, ako je točno ono što se priča da je naplatio članarinu od onih hrvatskih pomoraca u Kopru - onda je to jasno, mehanizam ucjene. Fikus zbog toga zaslužuje jedino prezir!

!
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 04-13-2009 at 09:34 PM

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Gavran Mile Selimir prof. Vidi poruku
    Moram ovdje prvi put stati u obranu SPH...

Dakle ovo ??to se dogodilo na??em kolegi tamo kok Somalije, za to nije odgovoran SPH niti on tu mo?že bilo ??to doprinijeti u smislu pomoći tom pomorcu. To su stvari koje mo?žemo označiti kao "vi??a sila", slično kao kada rokne 10 force i kada zavalja. Ne mo?že u takvim slučajevima ni??ta učiniti SPH, pa da nam bude udobnije...

!
    Apsolutno se slazem. I ne krivim ja SPH za to, nego za ono sto je navedeno u drugom djelu posta. Istina, SPH tu ne moze puno, ali njihova je temeljna zadaca da zastupaju pomorce. Dakle, kada citam da je Vlada Filipina poslala apel medjunarodnoj zajednici da zastiti zivote njihovih pomoraca, onda smatram da ako nasa draga Vlada ne moze bar isto to napraviti za nas da tu mora biti SPH ta institucija koja ce utjecati na tu istu Vladu da poduzme nesto. Ovako mi taj SPH sve vise slici Vladi koja niti zna niti zeli znati da postojimo. Sve dok nije rijec o naplati poreza i krpanju supljeg proracuna.

2/0
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Azalea

Početno

Ma ljudi koga je briga za nas.Doma gledaju kako nam uzet novce .A na brodu da popunis crew listu.

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Po??tovani Mile zvani Gavran nigdje nisam spomenuo ni promislio da je ovaj događaj povezan sa SPH-om ali bi ishod trebao biti povezan s njima u bilo kakvom obliku makar drugačijom izjavom od one več dane (jo?? uvijek nije demantirana),??to se tiče članarine zadnja informacija koju ja imam da su du?žni pru?žiti pomoć svakom tko je tra?ži ,ako nisi član SPH (čitaj članarina)biti če?? i da neče?? jer je to uvijet da ti pomognu...........

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Poštovani Mile zvani Gavran nigdje nisam spomenuo ni promislio da je ovaj događaj povezan sa SPH-om ali bi ishod trebao biti povezan s njima u bilo kakvom obliku makar drugačijom izjavom od one več dane (još uvijek nije demantirana),što se tiče članarine zadnja informacija koju ja imam da su dužni pružiti pomoć svakom tko je traži ,ako nisi član SPH (čitaj članarina)biti češ i da nečeš jer je to uvijet da ti pomognu...........
    @Mladeno
    Oli je svima Jugo udrilo u Glavu? Pa jeli ti lipo covik napisa da je tvoj post tek tako stavija a ne za repliku
    BTW, ako ocete mogu se javiti nekolicini ljudi da nas stave na dnevni red u novine glede ovog problema.

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    ...Dakle, kada citam da je Vlada Filipina poslala apel medjunarodnoj zajednici da zastiti zivote njihovih pomoraca, onda smatram da ako nasa draga Vlada ne moze bar isto to napraviti za nas da tu mora biti SPH ta institucija koja ce utjecati na tu istu Vladu da poduzme nesto. Ovako mi taj SPH sve vise slici Vladi koja niti zna niti zeli znati da postojimo. Sve dok nije rijec o naplati poreza i krpanju supljeg proracuna.

@beerseker

Ova primjedba ti je potpuno na mjestu, umjesna.

Nije mi promakla ta vijest o potezu Manile. A da li si bio doma prije 7-8 mjeseci kada je izvjesni Čičak brinuo o kapetanu K.Laptalu putem državne televizije HRT i na koji način je to činio "verbatim et literatim" - čak i po nekim novinama, pozivajući se na svoje meritorne izvore u hrvatskom MUP-u. Vjerujem da znaš o čemu govorim.

Eto!

!

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

ono ni nije bila replika nego ugodan razgovor,bar sam ga ja tako shvatio dok ti nis uletio sa vremenskom prognozom......

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Gavran Mile Selimir prof. Vidi poruku
    @beerseker

Ova primjedba ti je potpuno na mjestu, umjesna.

Nije mi promakla ta vijest o potezu Manile. A da li si bio doma prije 7-8 mjeseci kada je izvjesni Čičak brinuo o kapetanu K.Laptalu putem državne televizije HRT i na koji način je to činio "verbatim et literatim" - čak i po nekim novinama, pozivajući se na svoje meritorne izvore u hrvatskom MUP-u. Vjerujem da znaš o čemu govorim.

Eto!

!
    Ma znam, sve je kristalno jasno. I tada sam negdje postavljao pitanje hoce li ta ista vlada kap.Laptalu za kojeg nije nista napravila ispostaviti racun kad se vrati doma. Je li ili nije, nisam upoznat, ali na sto sam ciljao, mislim da je jasno.

EDIT: A Čičak je komad idiota, to ja valjda isto svima jasno.
    Posljednje uređivanje od beerseeker : 04-13-2009 at 10:01 PM Razlog: Edit

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Evo, cijenjena drzava ima konacno priliku, ako nikakvu drukciju, onda barem moralnu obavezu naci nacina da pomogne kolegi koji je otet ovih dana.
    Kako smo sada svi u sustavu, pa tako i kolega, neka sada drzava pokaze kakve nama korsiti od svega toga sto nam prodaju. Neka sada pokazu ono sto su mudro uspjeli izbjeci u slucaju Laptalo, Sirius Star, Slucaju dvojice kolega koji su prekjucer doputovali iz Paname itd. Uostalom, od neki dan smo u NATO-o pa neka su usput i gradjanima na primjeru jednog poreznog obveznika pokaze sto sto svi mi imamo od NATO-a.

Sto se Udruge tice, opcenito prezirem koristenje tudje nevolje za vlastitu promociju ali mislim da je ovo dobra sansa i prva konkretna prilika da Udruga izadje u javnost, da se Vladi pokazu zubi i da kolegama pomorcima pokazemo smisao osnivanja Udruge. U biti, da napravimo ono sto SPH odavno ne radi iako su za to placeni. Dakle, sansa je tu i mislim da je najmanje sto se moze napraviti da se preko medija prozovu nadlezni. Zato smo tu, zar ne?
    UPH ce ovaj tjedan izaci u javnost ( novi list) s pitanjem za ministra SUkera zasto on jos nije obistinija ono sta je izjavia za Novi List da svi koji su 183 dana unutar drzave placaju porez a koji nisu ne. ( nebitno di se nalazili) a i nadovezati cemo se na pitanje sta to oni rade da nas porezne bveznike zastite i sta to nam daju sad kad upadnemo u takve neprilike a svakim danom smo u njima ( neko od nas)
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    UPH ce ovaj tjedan izaci u javnost ( novi list) s pitanjem za ministra SUkera zasto on jos nije obistinija ono sta je izjavia za Novi List da svi koji su 183 dana unutar drzave placaju porez a koji nisu ne. ( nebitno di se nalazili) a i nadovezati cemo se na pitanje sta to oni rade da nas porezne bveznike zastite i sta to nam daju sad kad upadnemo u takve neprilike a svakim danom smo u njima ( neko od nas)
    Odlicno. Ako se mene pita, sasvim dovoljno. Jer, svjestan sam da mi ne mozemo nista konkretno poduzeti za ovog decka koji je otet, ali mozemo kroz medije pokazati Vladi da postojimo i da nemamo namjeru biti ovce za sisanje. Samo se treba sve cesce pojavljivati u medijima a ovo je idealna situacija za to.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Evo ipak pisu o nasim pomorcima

RIJEKA – Hrvatski pomorac kojega su somalski pirati oteli prošle subote u vodama Adenskog zaljeva, zajedno s ostalih petnaest članova posade talijanskog remorkera Buccaneer, dvadesetpetogodišnji je Riječanin, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Identitet pomorca u ministarstvu ne žele otkriti, zbog sigurnosti samog pomorca i njegove obitelji. Oteti riječki pomorac, kako saznajemo, na brodu radi kao električar, a student je Pomorskog fakulteta u Rijeci gdje mu nedostaje svega nekoliko ispita do stjecanja diplome. Zajedno s njim na otetom su brodu i desetorica talijanskih državljana te petorica rumunjskih.

Remorker Buccaneer napadnut je prošle subote uz sjevernu obalu Somalije, a od tada mu se gubi trag, što nam je potvrdio i Claudio Bartolotti, vlasnik tvrtke Micoperi Maritime Constructions iz Ravenne, u čijoj floti je oteti remorker.

– Nažalost, od piratskog napada do sada nemamo nikakvih novosti, nismo imali nikakav kontakt s posadom. Ne znamo niti lokaciju na kojoj pirati drže brod i posadu, iako smo ga pratili neko vrijeme nakon otmice, no tada se izgubio signal. Sada čekamo da pirati stupe u kontakt s nama, rekao je Bartolotti.

U hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova ističu da su nakon otmice broda Buccaneer u stalnom kontaktu s talijanskim kolegama, kao i obitelji otetog pomorca kojoj su spremni pružiti svu potrebnu pomoć. Nesretni riječanin četvrti je Hrvat otet u vodama oko Somalije u posljednjih godinu dana.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@sta ne zele otkrit identitet jer vjerovatno gusari ne znaju da su ga zarobili.Valjda misle da se jadan decko skriva digdi u brodu a da ovi ne znaju da postoji.Kao gusari nemaju popis posade i kao da je njima bitno je li se on zove Mate ili Ante.Ma koje nebuloze ovi debili valjaju pa to je za svaku osudu.Ciju sigurnost oni stite sta nisu otkrili njegov identitet???Koja telad nas vodi pa ovo je van svake pameti.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    @sta ne zele otkrit identitet jer vjerovatno gusari ne znaju da su ga zarobili.Valjda misle da se jadan decko skriva digdi u brodu a da ovi ne znaju da postoji.Kao gusari nemaju popis posade i kao da je njima bitno je li se on zove Mate ili Ante.Ma koje nebuloze ovi debili valjaju pa to je za svaku osudu.Ciju sigurnost oni stite sta nisu otkrili njegov identitet???Koja telad nas vodi pa ovo je van svake pameti.
    A vjerojatno stite obitelj. Mislim da im je hrpa novinara zeljnih senzacionalizma i bolje prodaje novina zadnje sto trebaju u ovakvoj situaciji.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@beerseeker
    ode kaze zbog sigurnosti a ne zbog toga da ih neko ne bi gnjavija.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

@beerseeker
    Ma dobro, to sto su oni nesposobni sloziti 2 suvisle recenice manje je bitno. Osim ako stvarno ne misle na njegovu sigurnost, onda su gluplji nego sto sam mislio

Odoh lec, pozdrav svima i dobro more

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

@beerseeker

@Frankie & beerseeker

Hajde ba'lan ne budite djeca! Ovi iz na??ih ministarstava nemaju pojma kako se taj na?? kolega zove niti tko je on. Onako, tek da ??togod ka?žu su izjavili to ??to su izjavili. Pa zar očekujete da Vam izjave istinu i ka?žu - "boli nas kurac za to!"

!

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •