Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/101
    prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno Hitna akcija za sph

Kap. Brazzaduro!!

Nemoremo se vracat na gore stanje za Pomorce, ali ajmo se izborit da se popravi ovi zakon sa novim amandmanima za dogodine tj. od ove 2009 godine.
    Evo Vam nasi zahtjevi, pa se borite za njih i imat cete punu nasu podrsku, a ne nas vuc za nos i tapsat po ramenu kad razgovaramo, a kad se maknemo okrenit nam ledja!!
    Ako ovo izborite, dobit cete najbrojnije clanstvo u sindikatu, to budite sigurni!!

Mi, Hrvatski Pomorci, građani Republike Hrvatske trazimo:

1. Trazimo da se porezna olaksica po danu od 400kn povisi na 1.600kn po danu.

2. Valutni tecaj se mora gledati i obracunavati na dan primitka place, a ne na dan predavanja porezne prijave.

3. Za dokaz o primanjima uzimati individualni ugovor kojeg Pomorac ima s doticnom firmom i to osnovica place, te platne liste ako ih Pomorac dobija. Bonusi i svi ostali dodaci se izostavljaju (to su osobne priznate naknade i nagrade svakog pojedinog Pomorca i pravila poslovanja brodarskih kompanija na koja R. Hrvatska i njezini zakoni nemaju utjecaj).

4. Dane putovanja od kuce do ukrcaja na brod racunati od dana potpisivanja ugovora izmedju Pomorca i pomorske kompanije ili pomorske agencije za ukrcaj pomoraca (ako nema ugovora, uzimati u obzir i “putna pisma” i ovjerene putovnice od Hrvatske granicne policije ili elektronske zapise iz istih, pri izlasku sa teritorija R. Hrvatske).
    Dane putovanja od iskrcaja sa broda do dolaska kuci racunati na temelju “putnog pisma” sa broda i ovjerene putovnice od Hrvatske granicne policije ili elektronske zapise iz istih, pri dolasku na teritorij R. Hrvatske).
    Ovo je vrlo vazno, jer svi Pomorci su placeni za te dane puta od strane svojih kompanija i placaju socijalno/mirovinske doprinose od dana potpisivanja ugovora do dana dolaska kuci, pa bi ti dani trebali biti priznati i kod prijave dohotka i placanja poreza na dohodak.

5. Lijecenje Pomoraca priznaje se bez obzira kada je pocelo, bez limitiranja i s mogucnoscu prijenosa u iducu godinu kao visak dana iz prethodne godine (pogotovo profesionalne bolesti).

6. Skinuti limit s dana provedenih na specijaliziranim pomorskim tecajevima tijekom cijele godine, jer to su doskolovanja za nasu pomorsku struku, koja su vazna da zadrzimo posao (upravo te tecajeve najvise traze strane kompanije na kojima radimo). Zato i ti dani zakonski su ubrojani kao visak dana i ne smiju se izostavljati ili limitirati te moraju biti prijenos viska dana iz prethodne godine, jer to je nase profesionalno usavrsavanje.

7. Definirati izraze “nezaposleni Pomorac” i “Pomorac na godisnjem odmoru”, jer po sadasnjem zakonu dolazi u koliziju jedno sa drugim i regulirati sva radna prava i prava nezaposlenih koja iz toga proizlaze kako i za ostale gradjane Republike Hrvatske (nezaposleni Pomorac je Pomorac bez posla) .

8. Stope poreza na dohodak za Pomorce smanjiti na jedinstvenu stopu od 5%, jer mi svoj dohodak ne zaradjujemo u Republici Hrvatskoj i drzava bi trebala to uzeti u obzir i ovo shvatiti kao jednu povlasticu prema svojim gradjanima Pomorcima.

9. Ukinuti prijavljivanje u L. Kapetanije u roku 10 dana. Taj rok treba biti fleksibilan do jednog mjeseca.

10. Sve pomorske certifikate priznavati na temelju stecene navigacije i napredovanje u struci u skladu sa STCW konvencijom.

11. Uvesti Beneficirani radni staz za Pomorce i uvesti starosni limit za Pomorce od 55 godina za umirovljenje.

12. Reviziju stjecanja pomorskih zvanja na temelju STCW konvencije na pravednijoj osnovi i skolovanje Pomoraca, po uzoru na siru svjetsku praksu i s obzirom na veliku pomorsku kadrovsku krizu u Svijetu i brodarstvu.
    Takodjer, trazimo lakse zaposljavanje Pomoraca sa VS i VSS u Pomorskim srednjim skolama i Pomorskim fakultetima, koji zele stati sa navigacijom i zele ostati u struci i raditi za struku, po uzoru na naprednije pomorske nacije.
    Ovu tocku treba usmjeriti na direktno pregovaranje SPHa sa Ministarstvom Pomorstva i Ministarstvom prosvjete i sporta uz prisustvo Pomoraca.

13. Pomorske pripravnike (Kadete palube, asistente stroja, asistente elektrike, asistente elektronike) osloboditi placanja poreza na dohodak i socijalno/mirovinskih placanja doprinosa i osloboditi placanja osnovnih pomorskih tecajeva u smislu stimuliranja zaposljavanja mladih ljudi koji zele postati Pomorci.
    Ta placanja trebaju preuzesti na sebe ili Ministarstvo Pomorca kao subvenciju ili brodarska kompanija (ako je Hrvatska firma bez obzira na zastavu) sa kojom je Pomorski pripravnik potpisao ugovor.

S ovim stavom dokazujemo gradjansku lojalnost i da zelimo biti dio sustava, ali na posten nacin, a ne da nas sprijecavaju normalno zivit u nasoj zemlji i da investiramo svoj novac u njoj.

P.S. Ja san nezadovoljni clan SPH i u nemogucnosti san Vam poslati ove zahtjeve direktno na e-mail stranice sindikata!
    Posljednje uređivanje od splitski kanal : 01-30-2009 at 11:38 AM

Ch/Off Rakun avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Chevron

Početno

Splitski,

ne da mislim, nego sam siguran da smo svi uz tebe.
    Dragi kapetane: na vama je da pokazete svoje pregovaracko umjece.

Mi smo uz Vas!!

1st Eng rupotina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno

Ja san isto za, evo dobre platforme (kako kazu politicari) za pregovore.
    Prema tome, sta se ceka.........

Pozdrav

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

100% podrska s moje strane...dakle, loptica je prebacena, nadjmo se da ce sph stati na nasu stranu i prosljediti pismo....
    a mi, cemo se SVI uclanit u sidnikat...i bit jaci, zajedno
    ...ca smo na ovom svitu...

1st Eng rupotina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno

Jedno malo pitanje, hocemo li i mi poslat ovo na razno razne E-mail adrese ili cemo to napraviti tek kad se usuglasimo sa SPH.
    Eto toliko.

Pozdrav

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Ajmo vidit za danas ca kaze sjor Kap. Brazzaduro!
    Ovo nisu nemoguci zahtjevi, nego slid nasih razgovora i misljenja.
    Neka sad pokaze igramo li u istoj momcadi, SPH i mi Pomorci, neka sad i on da koji gol.
    Ako se ne javi, poslat cemo pismo di moremo.

P.S. Neznan ca je sa e-mail adresama sindikata. Sve vracaju "mail can not be delivered". A stranice na SPH nemaju forum za pitanja i odgovore. Kako uopce doc do njih? Zar razgovarat priko telefona?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@splitski kanal
    Pozdrav
    Ne slazem se sa:
    4.ja sam placen samo kad radim a za dane puta nisam.
    7.zakon tretira pomorca kao nezaposlenog cim nije na brodu i to ne treba dirat jer dosta ljudi je na permanent ugovoru i to samo komplicira stvar i daje jos vise prostora za moguce probleme
    8.nikakva stopa poreza ne dolazi u obzir na novac zarađen vani.Drzava ima privilegiju da mi te novce trosimo ovdje a ako se ikakav porez uvede ja cu ih drage volje potrosit negdje drugdje.

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno Hitna akcija za sph

Kap. Brazzaduro!!

Nemoremo se vracat na gore stanje za Pomorce, ali ajmo se izborit da se popravi ovi zakon sa novim amandmanima za dogodine tj. od ove 2009 godine.
    Evo Vam nasi zahtjevi, pa se borite za njih i imat cete punu nasu podrsku.
    Ako ovo izborite, dobit cete najbrojnije clanstvo u sindikatu, to budite sigurni!!

Mi, Hrvatski Pomorci, građani Republike Hrvatske trazimo:

1. Trazimo da se porezna olaksica po danu od 400kn povisi na 1.600kn po danu.

2. Valutni tecaj se mora gledati i obracunavati na dan primitka place, a ne na dan predavanja porezne prijave.

3. Za dokaz o primanjima uzimati individualni ugovor kojeg Pomorac ima s doticnom firmom i to osnovica place, te platne liste ako ih Pomorac dobija. Bonusi i svi ostali dodaci se izostavljaju (to su osobne priznate naknade i nagrade svakog pojedinog Pomorca i pravila poslovanja brodarskih kompanija na koja R. Hrvatska i njezini zakoni nemaju utjecaj).

4. Ostaje 183 dana za Pomorce.

5. Dane putovanja od kuce do ukrcaja na brod racunati od dana potpisivanja ugovora izmedju Pomorca i pomorske kompanije ili pomorske agencije za ukrcaj pomoraca (ako nema ugovora, uzimati u obzir i “putna pisma” i ovjerene putovnice od Hrvatske granicne policije ili elektronske zapise iz istih, pri izlasku sa teritorija R. Hrvatske).
    Dane putovanja od iskrcaja sa broda do dolaska kuci racunati na temelju “putnog pisma” sa broda i ovjerene putovnice od Hrvatske granicne policije ili elektronske zapise iz istih, pri dolasku na teritorij R. Hrvatske).
    Ovo je vrlo vazno, jer svi Pomorci su placeni za te dane puta od strane svojih kompanija i placaju socijalno/mirovinske doprinose od dana potpisivanja ugovora do dana dolaska kuci, pa bi ti dani trebali biti priznati i kod prijave dohotka i placanja poreza na dohodak.

6. Lijecenje Pomoraca priznaje se bez obzira kada je pocelo, bez limitiranja i s mogucnoscu prijenosa u iducu godinu kao visak dana iz prethodne godine (pogotovo profesionalne bolesti).

7. Skinuti limit s dana provedenih na specijaliziranim pomorskim tecajevima tijekom cijele godine, jer to su doskolovanja za nasu pomorsku struku, koja su vazna da zadrzimo posao (upravo te tecajeve najvise traze strane kompanije na kojima radimo). Zato i ti dani zakonski su ubrojani kao visak dana i ne smiju se izostavljati ili limitirati te moraju biti prijenos viska dana iz prethodne godine, jer to je nase profesionalno usavrsavanje.

8. Definirati izraze “nezaposleni Pomorac” i “Pomorac na godisnjem odmoru”, jer po sadasnjem zakonu dolazi u koliziju jedno sa drugim i regulirati sva radna prava i prava nezaposlenih koja iz toga proizlaze kako i za ostale gradjane Republike Hrvatske (nezaposleni Pomorac je Pomorac bez posla) .

9. Stope poreza na dohodak za Pomorce smanjiti na jedinstvenu stopu od 5% (u slucajevima kad Pomorac nema minimum 183 dana rada u prosloj godini), jer mi svoj dohodak ne zaradjujemo u Republici Hrvatskoj i drzava bi trebala to uzeti u obzir i ovo shvatiti kao jednu povlasticu prema svojim gradjanima Pomorcima.

10. Ukinuti prijavljivanje u L. Kapetanije u roku 10 dana. Taj rok treba biti fleksibilan do jednog mjeseca.

11. Sve pomorske certifikate priznavati na temelju stecene navigacije i napredovanje u struci u skladu sa STCW konvencijom.

12. Uvesti Beneficirani radni staz za Pomorce i uvesti starosni limit za Pomorce od 55 godina za umirovljenje.

13. Reviziju stjecanja pomorskih zvanja na temelju STCW konvencije na pravednijoj osnovi i skolovanje Pomoraca, po uzoru na siru svjetsku praksu i s obzirom na veliku pomorsku kadrovsku krizu u Svijetu i brodarstvu.
    Takodjer, trazimo lakse zaposljavanje Pomoraca sa VS i VSS u Pomorskim srednjim skolama i Pomorskim fakultetima, koji zele stati sa navigacijom i zele ostati u struci i raditi za struku, po uzoru na naprednije pomorske nacije.
    Ovu tocku treba usmjeriti na direktno pregovaranje SPHa sa Ministarstvom Pomorstva i Ministarstvom prosvjete i sporta uz prisustvo Pomoraca.

14. Pomorske pripravnike (Kadete palube, asistente stroja, asistente elektrike, asistente elektronike) osloboditi placanja poreza na dohodak i socijalno/mirovinskih placanja doprinosa i osloboditi placanja osnovnih pomorskih tecajeva u smislu stimuliranja zaposljavanja mladih ljudi koji zele postati Pomorci.
    Ta placanja trebaju preuzesti na sebe ili Ministarstvo Pomorca kao subvenciju ili brodarska kompanija (ako je Hrvatska firma bez obzira na zastavu) sa kojom je Pomorski pripravnik potpisao ugovor.

S ovim stavom dokazujemo gradjansku lojalnost i da zelimo biti dio sustava, ali na posten nacin, a ne da nas sprijecavaju normalno zivit u nasoj zemlji i da investiramo svoj novac u njoj.

P.S. Ja san nezadovoljni clan SPH i u nemogucnosti san Vam poslati ove zahtjeve direktno na e-mail stranice sindikata!
    Posljednje uređivanje od splitski kanal : 01-30-2009 at 11:38 AM Razlog: dopuna

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@splitski kanal
    Pozdrav
    Ne slazem se sa:
    5.sto sa pomorcima koji su na permanent ugovoru.Nisu svi pomorci placeni za dane na putu nego su neki placeni samo od ukrcaja do iskrcaja
    8.sto sa pomorcima koji su na permanent ugovoru da li to znaci da ce oni ovako placat cijelu godinu sve doprinose???
    Hvala na trudu.Nemojte mislit da samo kritiziram nego pokusavam ove zahtjev sagledat s vise strana

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Pozdravljam gore spomenute tocke i imate moju podrsku. Jedna mala primjedba. Tocka pod
    je vec u pravilniku i to bi trebalo izbaciti. U istom tom pravilniku je naznaceno da se uzima 31.12. ako se ne moze tocno utvrditi dan primitka place.
    Navigare Necesse Est

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Frankie moje postovanje ali prika pogledaj svoje postove o sindikatu. Ti uvik imas primjedbu evo ja te javno pozivan da ti sastavis jedan dopis kao sta smo do sad napravili Ja,Splitski kanal ili Dina. Lako je samo prigovarat ,prika napisi sta zelis kazati a ne samo kritizirati.

Pozdrav i nadam se da ces ovo shvatiti dobronamjerno.

Pozdrav
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Puna podrška Spliskom k. i zahtjevima koje je navea

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Ako se svi slozimo ja cu poslati ovo pismo na sve adrse a i u kontaktu san s SPH. Dakle mozemo sve to poslati a potpis ce biti pomorci s portala pomorac.net. eto
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Moze, Dalmos....posalji u nase ime....
    Ocemo mi onda pocet, svatko za sebe slat (sa svojim imenom i prezimenom, te dodat clan "udruge" pomorac.net)
    ...ca smo na ovom svitu...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@dalmos
    Pozdrav
    Pismo je u nacelu jajko dobro i kritiku stavljam samo na ono sto smatram da je nebitno i sto bi izazvalo konfuziju kod onih koji ce ovo sagledavat,a o pomorcima pojma nemaju.Zbog toga bi ja tocku 5. i 8. izbacija i nek se placaju doprinosi samo za navigaciju kako je vec zakonom regulirano.Ne bi sad trebalo izazvat jos vecu konfuziju sa ovim pomorac na godisnjem(permanent ugovor) i nezaposleni pomorac(ljudi koji potpisuju ugovor prije svakog ukrcaja).Inace ne treba ic previse u sirinu ali vidm da se dosta toga iskristaliziralo i razjasnilo.Sa nekim clanovima foruma sam i privatno razgovarao i dosta je dubioza.Tocka 9. je sada fer mada sam nacin placaja poreza je meni sulud.I dalje stojim pri onome sto sam rekao svi mi koji radimo vani smo najveci izvoznici jer izvozimo svoje znanje i rad i doma donosimo devize te ne bi trebali placat nikakve poreze.Neki drugi izvoznici gubitasi su subvencionirani od drzave.Bivsa Juga je znala cijenit ovaj dotok deviza i s tim u vezi su bile brojne olaksice za pomorce kao i odredjene povlastice.Na zalost ovi nas vide samo kao potrosnu robu.
    Pored toga rjesavamo problem nezaposlenosti odnosno samim tim sto smo mi isli vani radit oslobodili smo nekome drugom radno mjesto u Hrvatskoj.Tako smo ovoj drzavi rijesili dva problema sebe same i one koji nisu toliko sposobni pronaci posao vani.

1.Casnik mare avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Dalmos, sla?žen se s tobom, ??alji.

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

splitski, slazem se , samo da nam i kap. brazzaduro nesta odgovori

1st Eng rupotina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Thumbs up ZA

Jos jedno veliko ZA

Je li saljemo svi ili samo Dalmos u ime "udruge" pomorac.net...

Pozdrav

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Wilhelmsen (plava sekta)

Početno

Ja sam ZA!

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Šalji,šalji prika...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •