Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 18 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/343
    1st Eng rupotina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno Rasprava o sindikatu

Evo me ekipa diga san se iz mrtvih, ustvari diga me je Brazzoduro, a fibra mi je odma pala. Neznan ni sam kako san naletija na onu emisiju, jer san svatija da je emisija u sridu. Inace ne gledan te vijesti popodne. Nema veze. Toliko me je to taklo i potaklo da san coviku ima bit jedinome kojemu je u ovoj drzavi stalo da se pomorcima vrate nekakva prava mora napisat pismo zahvale. Kad san to napisa isa san ga poslat i gle vraga ima bit da ili nisan bija jedini ili ne znam nije sta je. Dosa san na stranice od sindikata i na koju san god adresu isa poslat vratilo se je da je "Mailbox full -- Quota exceeded" ma sta to znacilo. Mozete me sad ispljucat i svasta mi kazat i napisat ali kad san vidija kako se obuka i "dotjera" nisan moga nego sist za "toplap" sta bi rekla moja dobra punica i coviku napisat pismo zahvale u kojem san normalno spomenija i ovu nasu stranicu di se okupljamo i dilimo svoje brige oko toga koliko ce koga zakacit ovi zakon. Kako san se rasp...a jer nisan moga poslat njemu direktno onda san posla na sindikat u Split (valjda ce doci do njega), Jadranu Marinkovicu (jer san vidija da ide emisija u 9 sati), Latinu na latinicu.
    Nazalost stvar je takva kakva je da je Dalmos zauzet sa puno bitnijim stvarima nego sta su porez, sindikat i vlada. Zena mu ima rodit tako da ga potpuno razumin i ako je rodila OD SVEG SRCA CESTITAM. Protiv toga san a pogotovo nakon ovoga danas sta san vidija da je napravija Kapetan Brazzoduro da se osnuje novi sindikat. Nemojte me jos napadat dok ne kazen sta mislin. Stvar je u tome, da koliko ce nam tribati vrimena za osnivanje novog sindikata, koliko ce nam tribati vrimena dok se mi usaglasimo, pa dok se sastanemo, pa dok sve to predamo i dobijemo papire, dok izadjemo sa necim suvislim pred vladu ili bilo kakvu drugu instituciju. Za to drage kolege pomorci triba puno vrimena, pogotovo sada kad vrimena nemamo i pogotovo sada kad je vlada shvatila sta se desava pa ce nam napravit sve da bi rastegla osnivanje novog sindikata ili udruge. Misljenja sam da bi u ovakvom sindikatu tribalo zadrzat Kapetana Brazzodura a sve ostale izbacit iz njega jer se ima bit samo on bori za prava pomoraca. Isto san tako misljenja da bi ga tribalo podrzat na sve moguce nacine da vlada povuce ovaj zakon do 01. 01. 2010.
    Ako to vlada uradi e tek onda i mi mozemo nesto uradit u sindikatu i trazit koga da ostavimo a koga da izbacimo, nakon toga moramo usaglasit svoje stavove i izaci pred vladu. Nikako prije toga jer nakon ovoga sta su nam uradili vjerovatno pretpostavljate s kime imamo posla. Kada se dogovorimo (ako ikad) sa vladom da se to odma potpise i ide na donosenje novog zakona o pomorcima i da se takav zakon kakav je potpisan donese pred sabor i takav i nikakav drugacije usvoji. ako ga takvog ne usvoje onda idemo na plan B.
    A mozda cemo odma sad preci na plan B ako uopce do ovoga o cemu ja pisem ne dodje. Plan B je tzv. plan koji mi pomorci vrlo dobro poznajemo a pogotovo oni koji su na razno raznim tankerima (kemikal, VLCC, LNG, LPG, itd.) a to je da prije nego ista napravis na brodu tri puta promislis pa tek onda napravis sta nasa vlada ne shvaca i misli da ima posla sa sta ti ja znam kime, mozda priglupim ljudima koji da su sta znali i vridili ostali bi doma radit. Oni nisu svjesni da mi nismo ljudi kao ovi na kraju koji nisu imali plan B kao i mi. Kojima su prvo nisu placali place po 6 miseci a onda bi im dali pola place a da bi im dali ostalih pet i pola placa bi im kazali, e sad ce te potpisat ovaj ugovor da vam se moze dat otkaz kad mi hocemo, da ce te radit 12 sati umisto 8, da ce vam se placat minimalno mirovinsko, da necete nikad bit prijavljeni za stalno i ko zna sta jos. Kad bi to sve potpisali, a potpisivali su iz ljute muke i potribe, jer in porodice nisu imale sta jest. E onda bi in rekli ajte doma poslat cemo vam place, a dok ovi ne bi jos ni dosli doma u tvornicu bi dosa drugi vlasnik i sve rasproda, a place nikad nisu ni vidili. Ponavljam nisu imali plan B koji mi imam a to je da mi ne radimo (manje vise) svi u Hrvatskoj nego za strane kompanije. Kompanije koje drze do svojih ljudi i teskom ih mukom gube, zbog toga sta su Hrvatski pomorci jedni od rijetkih koji rade svoj posao profesionalno i vrhunski, zbog toga sto imamo novaca (opet vise manje) i ne mogu nas dovesti do onoga do cega su doveli 90 posto Hrvatske radne populacije. A najvise zbog toga sta imamo plan B, C, D i jos ko zna koliko planova u rukavu a oni nemaju ni jedan nego samo kako da nas namagarce i opljackaju sa ovim zakonom koji je donesen traljavo i na brzinu i kojemu je jedino namjera da se Hrvatske pomorce dovede pred svrseni cin tj. pred streljacki zid i da nas se opljacka na brzinu dok se nismo ni okrenili ili shvatili sta nam se desava. Zbog toga drage kolege pomorci moramo stat uz ovakav sindikat kakav je da je, a pogotovo iza Kapetan Brazzodura jer ima bit da jedino on najbolje zna sa kime ima posla, a ima bit da mi bez obzira sta smo sve prosli u svoj navigaciji jos nismo vidili i sreli ovakve MORSKE PASE.

Kolege pomorci borimo se za svoja prava a ako nista uvik ce nam ostat cist obraz i ZNA SE PLAN B.

Pozdrav i mirno more svim pomorcima ma gdje bili

Pa evo van doli sta san napisa Kapetanu Brazzoduro.

Dobar dan Gdine. Brazzoduro,

Ne mogu izraziti nego rijeci zahvale na vasem postupku i paznji za pomorce
    za koje ima bit nije nikoga briga a sta je najgore nije ni njih samih nazalost.
    Kad san vas vidija iz kreveta u fibri od gripe na televiziji, prvo san se nasmija
    a onda san zamalo zaplaka, kad san vidija drugoga "KRISTA LAPTALA" u
    okovima. Inace sam na stranicama pomorac.net i vidim da ste se jedino vi usudili
    pridruzit malom djelu pomoraca koji imaju volju nesto napravit ili bar da tako
    kazem nesto pomaknit pa taman nista i ne pomakli sa ovoga gdje smo
    dovedeni. Nadam se da i vi shvacate pomorce jer kad vidite sta se je desilo
    sa onom djecom na "face-book" aferi onda mozete mislit sta ce se nama
    desit ako izadjemo u javnost pojedinacno, da ne govorim sta o nama misli
    javnost koja ima mjesecna primanja puno, puno manja nego pomorci.
    Iako ne znaju pravu istinu, pogotovo onu kolike su place posade.
    Mi se u biti koliko ja vidim po ovoj stranici tek sad okupljamo kad nam
    je dosla voda ne do grla nego preko glave, kasno malo nasom krivicom,
    malo krivicom sta nam je takav posao, malo sta smo nekako vjerovali
    nasoj drzavi da nas nece bas tako bacit LAVOVIMA.

Necemo mucat ali ne virujem da cemo i izaci na Markov trg kako neki
    pisu ali borit cemo se svakakvim sredstvima da sacuvamo nas KRVAVO
    zaradjen novac, pa tako cast i slavu pomoraca koji su nasi sukun djedovi
    rasirili navigavajuci svjetom bilo na Hrvatskim bilo na stranim brodovima.

Sramota ali ima bit da se povijest ponavlja i da smo najbolji dok sluzimo
    drugima. Bas to se desava Hrvatskim pomorcima koji su odbaceni od
    svoje drzave za koju su se i oni borili a sad je moraju mjenjati da bi
    sacuvali ono za sta su tukli more cili zivot da bi sacuvali koji dolar za
    mirovinu jer od ove koju uplacuju nece imat ni za KRUV SA 7 KORA.

Kako kaze stara Rijecka: KREPAT MA NE MOLAT!

PONOSNI HRVATSKI POMORAC

Ime i prezime (ipak je ovo internet) pitajte Kap. Brazzoduro

PS. Jos jedno hvala, Bog vam pomogao i dao vam vjetra u jedra.

1st Eng rupotina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno Rasprava o sindikatu

Znate onu pjesmu, nisam spavo, nisam spavo.....
    Evo nesto frisko:

Uputstva: potvrda o primicima

Potvrda o ostvarenim primicima

Obveza je poslodavca svakom zaposleniku, pomorcu, izdati potvrdu o isplaćenim primicima (samo za tuzemne poslodavce, odnosno isplatitelje primitka). Rok za dostavu je 31. siječnja. Iznos pomorskog dodatka upisuje se ako je isplaćen odvojeno od plaće.
    Poslodavcu â?? inozemnoj osobi nije propisana obveza izdavanja pisanog dokumenta o iznosu isplaćenih primitaka po osnovi nesamostalnog rada (plaće) već je čl. 10 Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak propisan članak 81a. toga pravilnika, a stavkom 8. točka 4. toga članka propisano da se u tom slučaju uz obračun primitaka prila?že potvrda o ukupno isplaćenim primicima u poreznom razdoblju za rad u svojstvu člana posade broda u međ. plovidbi poslodavca koji nije u vlasni??tvu tuzemne osobe.

Ja nista ne razumin od pustoga ne spavanja pa ako neko ima malo pametniji neka mi objasni ko tu koga, ustvari znan ko koga.....oni nas....nazalost

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Rupotina,
    Možda si se od fibre raznježio i postao zahvalan Brazzaduru,što se slikaje na televiziji,koje nema nikakvoga efekta prema vladi.Da je on pravi borbeni sindikalista,onda je već odavno trebao dignuti tužbu prema zakonima kojima se ograničavaju naše slobodeTj,sloboda kretanja,i ucjenu sa brevetima.Osim toga on ništa nebi napravia,da se izmjeni zakon o izobrazbi pomoraca sa SSS tj ,da dobijemo brevete za više položaje na račun iskustva,jer i to je školovanje,samo praktično.Ne samo da je protiv nego nas i omalovažava,nazivajući nas instant pomorcima,a na ovome forumu,koliko vidim nas je većina takvih.Zato sam protiv te inicijative.

1.Casnik mare avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

rupotina, e moj brale ja nespavan ko ti, ali sad se bar naplakala dok san čitala tvoj post.( a zamisli podočnjake od nespavanja i plakanja)
    Potvrdu o primicima treba tra?žiti od firme, specificirano po mjesecima+bonusi i slične stvari.Informacija iz porezne.
    A u poreznoj prijavi te lijepo mole da navede?? i broj računa na koji dobiva?? primanja.
    Oće tebi to firma dat ili ne, neznan, oće?? pitat ili ne, opet neznan.Oće?? jin napisat broj računa neznan, ali mislin da ja ................
    Neka tra?že slu?žbeno i potvrdu i broj računa.Nisu ni??ta ni uplatili na taj račun da bi imali pravo uvida kako jin se digne.

1.Casnik dina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    zena pomorca

Početno

broj racuna im NE dajem.Nije im ga da' ni Dr.Sekio pa ga ne dam ni ja

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Bome ja kako vidim jo?? će nam na kraju i USKOK provjeravat račune i bit ćemo kao stanoviti Dr.?*imić pa ćemo morat svi bje?žat' u bosnu.....

Ja se pozivam na peti amandman i branim se ??utnjom

zed
    zed je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Marenos Vidi poruku
    Rupotina,
    Mo?žda si se od fibre raznje?žio i postao zahvalan Brazzaduru,??to se slikaje na televiziji,koje nema nikakvoga efekta prema vladi.Da je on pravi borbeni sindikalista,onda je već odavno trebao dignuti tu?žbu prema zakonima kojima se ograničavaju na??e slobodeTj,sloboda kretanja,i ucjenu sa brevetima.Osim toga on ni??ta nebi napravia,da se izmjeni zakon o izobrazbi pomoraca sa SSS tj ,da dobijemo brevete za vi??e polo?žaje na račun iskustva,jer i to je ??kolovanje,samo praktično.Ne samo da je protiv nego nas i omalova?žava,nazivajući nas instant pomorcima,a na ovome forumu,koliko vidim nas je većina takvih.Zato sam protiv te inicijative.
    Apsolutno se slazen.Predugo je doticni gospodin i ostala ekipa iz postojeceg sindikata zaradjivala na racun pomoraca a nista nisu radili.Za ovi zakon se zna vise od godinu dana a tek su sad poceli nesto poduzimat jer su vidili da je pomorcima dosla voda do grla i ako nista ne naprave izgubit ce i ovo malo pomoraca sta im placa clanarinu.Kasno je za Brazzodura,vrijeme je za novi sindikat.

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Marenos Vidi poruku
    Rupotina,
    Mo?žda si se od fibre raznje?žio i postao zahvalan Brazzaduru,??to se slikaje na televiziji,koje nema nikakvoga efekta prema vladi.Da je on pravi borbeni sindikalista,onda je već odavno trebao dignuti tu?žbu prema zakonima kojima se ograničavaju na??e slobodeTj,sloboda kretanja,i ucjenu sa brevetima.Osim toga on ni??ta nebi napravia,da se izmjeni zakon o izobrazbi pomoraca sa SSS tj ,da dobijemo brevete za vi??e polo?žaje na račun iskustva,jer i to je ??kolovanje,samo praktično.Ne samo da je protiv nego nas i omalova?žava,nazivajući nas instant pomorcima,a na ovome forumu,koliko vidim nas je većina takvih.Zato sam protiv te inicijative.
    znaci opet plujemo po Brazzoduru i SPH! covjek je jedini koji je nesto poduzima, za razliku od vecine pomoraca. bio sam nedavno na nekom tecaju i na spomen poreza od 20 pomoraca 15 ih od,mahuje rukom i kaze "nista nemozemo promijeniti".
    mislim da ovakvim nezahvalnim pljuvanjem po covjeku mozemo izgubiti podrsku JEDINOG koji se eksponira u javnosti i nesto poduzima za NASA prava, a voda dolazi do grla.
    i jos jedno ne vidim razloga da se SPH krivi sto netko nije htio ici na fakultet....

zed
    zed je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Tom Vidi poruku
    znaci opet plujemo po Brazzoduru i SPH! covjek je jedini koji je nesto poduzima, za razliku od vecine pomoraca. bio sam nedavno na nekom tecaju i na spomen poreza od 20 pomoraca 15 ih od,mahuje rukom i kaze "nista nemozemo promijeniti".
    mislim da ovakvim nezahvalnim pljuvanjem po covjeku mozemo izgubiti podrsku JEDINOG koji se eksponira u javnosti i nesto poduzima za NASA prava, a voda dolazi do grla.
    i jos jedno ne vidim razloga da se SPH krivi sto netko nije htio ici na fakultet....
    Covik je placen da nesto poduzima.To mu je posal.A kako ga obavlja vidi se po ovom zakonu i po puno drugih primjera...Iako se mora priznat da je napokon poceja nesto radit ali prekasno!

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zed Vidi poruku
    Covik je placen da nesto poduzima.To mu je posal.A kako ga obavlja vidi se po ovom zakonu i po puno drugih primjera...Iako se mora priznat da je napokon poceja nesto radit ali prekasno!
    ....tocno, covjek je placen i to mu je posao, a sto je sa nasim zastupnicima u saboru i resornim ministarstvima (ili ih mi ne placamo) kada su uspijeli donijeti ovakav zakon. ako covijek ne radi svoji posao, a Ti ga kao clan sindikata placas, postoji nacin i mjesto za to rjesti, no to nije ovaj forum.
    ukratko, ovo je ocito i poruka eventualnom buducem sinidikalisti "novog sindikata".....od nas neces dobiti podrsku vec samo kritike!!!

zed
    zed je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

....tocno, covjek je placen i to mu je posao, a sto je sa nasim zastupnicima u saboru i resornim ministarstvima (ili ih mi ne placamo) kada su uspijeli donijeti ovakav zakon. ako covijek ne radi svoji posao, a Ti ga kao clan sindikata placas, postoji nacin i mjesto za to rjesti, no to nije ovaj forum.
    ukratko, ovo je ocito i poruka eventualnom buducem sinidikalisti "novog sindikata".....od nas neces dobiti podrsku vec samo kritike!!!
    Nije mi na kraj pameti rjesavat probleme u postojecem sindikatu na ovom forumu nego samo iznit svoje misljenje kako su ga iznili i drugi..dakle postojeci sindikat je jedna korumpirana udruga koja moja prava ne stiti niti zastupa!Ako u novom sindikatu bude ista prica sigurno nece imat moju podrsku!

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

U prostorijama sindikata pomoraca sam bia par puta i uvik se prica zavrsavala kako je malo pomoraca uclanjeno, pa se ja pitam je li oni zele zastupat samo pomorce koji placaju clanarinu ili opcenito sve pomorce. Ja sam jedan put zva agenta ITF u juznoafrickoj republici i nije mi spominja nikakvo clanstvo niti mi je ista naplatia nego sam samo potpisa da me zastupa, a u nas se sve nekako vrti oko tih clanarina, a to mi iskreno ide na onu stvar. ko zastupa pomorce onda ima da misli na sve, a ne na one koji su uplatili clanarinu

1.Casnik dina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    zena pomorca

Početno

Danas bi valjda tribali cuti sto je tko pregovara,tko je i na cemu inzistira,tko je kome ista obecava ili tvrdija?

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

ma pregovarali su oni i za mirovinsko i na kraju je bilo onako kako je vlada to trazila, a meni u sindikatu su rekli da su nas nanjusili da imamo novce i da nam ostre kolac i tako je i bilo nabili su nas ali igleda da zele jos malo

1.Casnik dina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    zena pomorca

Početno

@Zapa - Vlada je prid kompletnim bankrotom.Novci im posto-poto tribaju al'....Pisen ovo po stoti put...Pomorci nisu HUMANITARCI niti VOLONTERI.
    Sindikat sad triba stisniti na sve moguce nacine.
    Cinjenica je da bez ikakve potpore pomoraca,pa i pomoraca koji i nisu u tom sindikatu,taj sindikat onda nema nikakve sanse.
    Ukoliko sada svi pomorci daju.... ne podrsku sindikatu,vec da pokazu Vladi da se itekako protive,da ne zele placati nesto sto niti sama Vlada ne znam koko da naplati ili sto uopce mogu naplatiti..Tada onda sindikat ima dobrano vece sanse za pregovore.

Nakon sta ovo prodje ili ovako ili onako,nakon toga ce pomorci clanovi sindikata imati za zadatak dobrano procackati po sindikalnim vodjama,te one za koje se zakljuci da nemaju uspjeha i da se ne trude....te ce se minjati.

1.Casnik mare avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Uputstva: potvrda o primicima

Potvrda o ostvarenim primicima

Obveza je poslodavca svakom zaposleniku, pomorcu, izdati potvrdu o isplaćenim primicima (samo za tuzemne poslodavce, odnosno isplatitelje primitka). Rok za dostavu je 31. siječnja. Iznos pomorskog dodatka upisuje se ako je isplaćen odvojeno od plaće.
    Poslodavcu â?? inozemnoj osobi nije propisana obveza izdavanja pisanog dokumenta o iznosu isplaćenih primitaka po osnovi nesamostalnog rada (plaće) već je čl. 10 Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak propisan članak 81a. toga pravilnika, a stavkom 8. točka 4. toga članka propisano da se u tom slučaju uz obračun primitaka prila?že potvrda o ukupno isplaćenim primicima u poreznom razdoblju za rad u svojstvu člana posade broda u međ. plovidbi poslodavca koji nije u vlasni??tvu tuzemne osobe.

Ja san ovaj gornji tekst pročitala 100 put, i meni nije jasan. Stvarno san plavu??a(nisan u prirodi), ali ?????????
    Ima li ko da ovo razumi?

1.Casnik dina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    zena pomorca

Početno

EVO TEGA IZ CLANKA 10,STAVKA 8 I TOCKE 4
    STAVAK 7 SAM PAK COPY-PASTE JERBO SE U STAVKU 8 SPOMINJE I STAVAK 7

(7) Za svrhe utvrđivanja pomorskog dodatka iz članka 13. stavka 2. točke 18. ovoga Pravilnika i dohotka od nesamostalnog rada ostvarenog po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi, član posade broda u međunarodnoj plovidbi obvezan je popuniti i godišnjoj poreznoj prijavi priložiti Evidenciju o primicima od nesamostalnog rada – Obrazac EPOM.

(8) Evidencija o primicima od nesamostalnog rada – Obrazac EPOM iz stavka 7. ovoga članka sadrži sljedeće podatke:

1. opći podaci o članu posade broda u međunarodnoj plovidbi: ime i prezime, adresa prebivališta ili uobičajenog boravišta, matični broj građana (pod I.),

2. izračun pomorskog dodatka u godini za koju se utvrđuje obveza plaćanja poreza na dohodak od nesamostalnog rada i prireza porezu na dohodak ili oslobođenje od plaćanja poreza na dohodak od nesamostalnog rada i prireza porezu na dohodak (pod II.):

2.1. redni broj (stupac 1),

2.2. broj dana u plovidbi odnosno na brodu (stupac 2). Podatak se upisuje iz stupca 2 pod r. br. 5 Obrasca DPOM (broj dana plovidbe u tekućem razdoblju),

2.3. iznos pomorskog dodatka po danu plovidbe iz članka 13. stavak 2. točke 18. ovoga Pravilnika (u kunama i lipama) – stupac 3,

2.4. ukupni iznos pomorskog dodatka koji se iskazuje kao umnožak broja dana u plovidbi odnosno na brodu iz stupca 2 i iznosa pomorskog dodatka po danu plovidbe iz stupca 3 – stupac 4,

2.5. ukupni iznos pomorskog dodatka,

3. izračun dohotka od nesamostalnog rada po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi (pod III.):

3.1. ukupni primici od nesamostalnog rada (plaća) – pod r. br. 1,

3.2. ukupni pomorski dodatak – pod r. br. 2,

3.3. primici od nesamostalnog rada umanjeni za ukupni iznos pomorskog dodatka (r. br. 1. – r. br. 2.) – pod r. br. 3,

3.4. izdaci za doprinose za obvezna osiguranja – pod r. br. 4,

3.5. dohodak od nesamostalnog rada (r.br. 3. – r. br. 4.) – pod r. br. 5,

4. prilozi (pod IV.) – upisuju se prilozi na temelju kojih je popunjen Obrazac EPOM i koji se obvezno prilažu uz godišnju poreznu prijavu, a osobito: potvrda o isplaćenim primicima od nesamostalnog rada člana posade broda u međunarodnoj plovidbi iz članka 65.a ovoga Pravilnika, potvrda o ukupno isplaćenim primicima u poreznom razdoblju za rad u svojstvu člana posade broda u međunarodnoj plovidbi koji nije u vlasništvu tuzemne osobe, potvrda lučke kapetanije o danima u međunarodnoj plovidbi – Obrazac DPOM.

(9) Potvrda lučke kapetanije o danima u međunarodnoj plovidbi – Obrazac DPOM i Evidencija o primicima od nesamostalnog rada – Obrazac EPOM, sastavni su dio ovoga Pravilnika.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    modec

Početno brazzaduro

... vidim neke nelogičnosti u pogledu Brazzadura ...

... neki od vas nisu niti sanjali da će biti pomorci ... bili ste djeca u osnovnoj ... kad je Brazzaduro postao najistaknutija figura sindikata ... zahvaljujući svojoj elokvenciji, probojnosti i demagogiji … bila je to još Juga. U tome još ništa nema negativnog.

Mi pomorci smo odavno, za razliku od drugih 'radnika' u HR, u sustavu vrednovanja svoga rada koji glasi ugrubo ovako: dobit ćeš novi ugovor samo na osnovu svoga 'mozga', svojih 'ruku' … odnosno na osnovu svoga rada … nikakve tu veze ne pomažu: ili znaš, ili ne znaš. Samo ponekad se moglo opstati na osnovu simpatije (češće se na osnovu 'nesimpatije' gubio posao, bez obzira na očitu kvalitetu … ali to je jedna druga tema).

… ja gospodina Brazzadura poznajem površno … da se potpišem svojim punim imenom i prezimenom, sumnjam da bi me se sjetio … dakle, nema tu ništa osobno. Ako za mene (i za vas, kolege) vrijede pravila 'kvalitete rada' i 'iskazanih rezultata rada' , ne vidim nikakvog razloga ta to isto ne vrijedi i za našeg 'predstavnika' (koji usput govoreći nije nikada bio izabran od nas tkzv 'demokratskim' postupkom, nego je bio nametnut) … ali to je neka druga tema.

Mi smo sada tu gdje smo … naše egzistencije … naše obitelji. Tko je za to kriv? Da li ja sam, ili svatko od vas poimence? Naravno da nije. Smatrali smo da imamo svojeg predstavnika koji će zastupati, štititi, objašnjavati … naša prava i rješavati eventualne probleme. Problemi se nisu rješavali nego su se gomilali i gurali pod tepih. I sad je to nezadovoljstvo eskaliralo. Tko će taj požar gasiti? Da li onaj koji je indiferentno promatrao kako on nastaje, kako se širi … ?

Meni nije ni na kraj pameti tvrditi da je Brazzaduro kriv za sadašnje probleme u HR-pomorstvu … u čemu je onda njegova krivnja? Ocijenite sami. Meni se čini u 'nedjelovanju' … i zato bi trebao otići … bilo bi moralno da sam odstupi.

Ja

1st Eng rupotina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno Vodjenje kafanskih ratova na forumu

E moji kolege pomorci, ne zna covik bi li vam se smija ili skupa sa vama plaka, evo bas na radiju ide pjesma kao stvorena za nase nastale probleme a refren glasi â??jucer smo bili na rubu ponora, danas smo korak naprijedâ??, sve lijepo i sazeto receno kao da je radjena za pomorce. Samo znate trtljat da van prodje vrime, a niko nista suvislo (cast iznimkama) ne zna predlozit osim da ce ici ca iz ove drzave bacit bombu i slicna trtljanja. Pratim ovih par mladih koji posebno uzivaju pljucat kad neko nesto napise ali to je sve tipa kao na ostalim forumima. Pa jeste li vi svjesni kad je ta reforma donesena, jeste li vi svjesni da ste imali godinu dana od tada i jeste li svjesni da ste svi cekali da neko drugi to odradi za vas. Mogu mislit koliko je vas islo odma u prvi misec 2008 na poreznu upravu rasapitat se bar nesto o placanju poreza. Pa vi ne znate ispunit poreznu prijavu (mozda ime i prezime). Ovaj zakon i ova tzv. reforma kakav je da je, je namjenjena najvise mladim pomorcima. Jer oni donekle mogu sta se bar tice mirovinskog iz nje nesto izvuci. Dok stariji pomorci moraju placat samo da bi im neko pokupija novce (zna se ko). Vi kolege mladi pomorci bi se trebali stavit na sami vrh i potegnit za bolja prava a da vam mi stariji pomorci budemo sila koja ce vas podrzavat u tome. Mi smo otvorili radna mista vanka svojim teskim radom i dokazali da su Hrvatski pomorci medju (moran se ovako izrazit) elitnim pomorskim kadrom. Vi sad to mozete uzivat, ali zauzvrat sta smo mi vama otvorili poslove e sad bi vi morali bit ti koji ce uprit da se sredit sindikat i dovede u red zakone o pomorcima. E sad ce te vi kazat da vama niko nije nasa posal nego ste ga vi sami nasli i opet slicna trtljanja. Nema nista od trtljanja, za to ajte u konobu pa tamo to radite ako van je do toga a ovaj i slicne thred-ove ostavit onima koji imaju sta kazat i zele nesto napravit. Mozda mislite kako ste mladi i da ce te zaradit novce na brzinu i onda za 5 do 10 godina prestat navigat, ljuto se varate mlade kolege pomorci, a uvidjet cete to kad uvatite u tren oka 40 god. a niste nista napravili, a u Hrvatskoj vas nece niko zaposlit jer ste vec stari. Ljut sam a ja mislim i s razlogom, sta se nece nista napravit i sve ce ostat po starom, sindikat ce ostat isti u njemu isti ljudi, zakon isti, a vi se necete prominit kao sta se nisu prominili ni moji ostali stariji kolege pomorci, iz vise razloga koje sad necu nabrajat. Reka bi moj kolega Iguazu "cvrsto stojim iza svoga stajalista ka stina i ne popusta". Volija bi na moju zalost a na vasu sricu da nisan u pravu, ali to ce buducnost pokazat, ona nikad ne laze.

Oprostite ako san vas naljutija jer to mi je i bila osnovna namjera, da vas malo trgnem i da DUBOKO razmislite o ovome o cemu san gori pisa.

Mogu ja jos trtljat kao i vi ali vidin da nema svrhe pa zasto vam ne prepustit da se ponsate kao i do sada.

Oprostite jos jednom na smetnji ako san vas icim uvrijedio.

Pozdrav i mirno more pa kako nam bude (a nece dobro) ma gdje bili

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Ti pomorci koji slje?žu ramenima u beznađu,to je zato,jer su vidili da se nemaju kome obratiti,tj.da sindikat nije sindikat,jer su u njemu korumpirani ljudi,koji primaju dobre plače,inače nebi sjedili tamo.Misli?? li da bi slijegali ramenima da imaju kompetentni sindikat koji ih ??titi?
    A ??ta se tiče fakulteta,ne krivim sindikat za to,ali je du?žan boriti se za uvjete koji imaju drugi europski pomorci u obrazovanju za dobivanje breveta, a ne omalova?žavati nas sa SSS.Uostalom bio sam 13 godina kapo na brodovima do 3000kw,i mogu reči da je puno te?že biti kapo tamo nego di sam sada kao prvi makine na brodovima iznad 3000kw,jer ovdje ima kapo uglavnom iskusnog prvoga,a tamo nema i sve je na kapu,i administracija i rad u makini.Uostalom ne vidim neke razlike u strojarnici od 3000 kw i onoj iznad 3000kw.Sve je samo malo veće.
    Vjerovatno ima?? manje iskustva od mene kad tako pi??e??.

Stranica 1 od 18 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •