Evo me ekipa diga san se iz mrtvih, ustvari diga me je Brazzoduro, a fibra mi je odma pala. Neznan ni sam kako san naletija na onu emisiju, jer san svatija da je emisija u sridu. Inace ne gledan te vijesti popodne. Nema veze. Toliko me je to taklo i potaklo da san coviku ima bit jedinome kojemu je u ovoj drzavi stalo da se pomorcima vrate nekakva prava mora napisat pismo zahvale. Kad san to napisa isa san ga poslat i gle vraga ima bit da ili nisan bija jedini ili ne znam nije sta je. Dosa san na stranice od sindikata i na koju san god adresu isa poslat vratilo se je da je "Mailbox full -- Quota exceeded" ma sta to znacilo. Mozete me sad ispljucat i svasta mi kazat i napisat ali kad san vidija kako se obuka i "dotjera" nisan moga nego sist za "toplap" sta bi rekla moja dobra punica i coviku napisat pismo zahvale u kojem san normalno spomenija i ovu nasu stranicu di se okupljamo i dilimo svoje brige oko toga koliko ce koga zakacit ovi zakon. Kako san se rasp...a jer nisan moga poslat njemu direktno onda san posla na sindikat u Split (valjda ce doci do njega), Jadranu Marinkovicu (jer san vidija da ide emisija u 9 sati), Latinu na latinicu.
Nazalost stvar je takva kakva je da je Dalmos zauzet sa puno bitnijim stvarima nego sta su porez, sindikat i vlada. Zena mu ima rodit tako da ga potpuno razumin i ako je rodila OD SVEG SRCA CESTITAM. Protiv toga san a pogotovo nakon ovoga danas sta san vidija da je napravija Kapetan Brazzoduro da se osnuje novi sindikat. Nemojte me jos napadat dok ne kazen sta mislin. Stvar je u tome, da koliko ce nam tribati vrimena za osnivanje novog sindikata, koliko ce nam tribati vrimena dok se mi usaglasimo, pa dok se sastanemo, pa dok sve to predamo i dobijemo papire, dok izadjemo sa necim suvislim pred vladu ili bilo kakvu drugu instituciju. Za to drage kolege pomorci triba puno vrimena, pogotovo sada kad vrimena nemamo i pogotovo sada kad je vlada shvatila sta se desava pa ce nam napravit sve da bi rastegla osnivanje novog sindikata ili udruge. Misljenja sam da bi u ovakvom sindikatu tribalo zadrzat Kapetana Brazzodura a sve ostale izbacit iz njega jer se ima bit samo on bori za prava pomoraca. Isto san tako misljenja da bi ga tribalo podrzat na sve moguce nacine da vlada povuce ovaj zakon do 01. 01. 2010.
Ako to vlada uradi e tek onda i mi mozemo nesto uradit u sindikatu i trazit koga da ostavimo a koga da izbacimo, nakon toga moramo usaglasit svoje stavove i izaci pred vladu. Nikako prije toga jer nakon ovoga sta su nam uradili vjerovatno pretpostavljate s kime imamo posla. Kada se dogovorimo (ako ikad) sa vladom da se to odma potpise i ide na donosenje novog zakona o pomorcima i da se takav zakon kakav je potpisan donese pred sabor i takav i nikakav drugacije usvoji. ako ga takvog ne usvoje onda idemo na plan B.
A mozda cemo odma sad preci na plan B ako uopce do ovoga o cemu ja pisem ne dodje. Plan B je tzv. plan koji mi pomorci vrlo dobro poznajemo a pogotovo oni koji su na razno raznim tankerima (kemikal, VLCC, LNG, LPG, itd.) a to je da prije nego ista napravis na brodu tri puta promislis pa tek onda napravis sta nasa vlada ne shvaca i misli da ima posla sa sta ti ja znam kime, mozda priglupim ljudima koji da su sta znali i vridili ostali bi doma radit. Oni nisu svjesni da mi nismo ljudi kao ovi na kraju koji nisu imali plan B kao i mi. Kojima su prvo nisu placali place po 6 miseci a onda bi im dali pola place a da bi im dali ostalih pet i pola placa bi im kazali, e sad ce te potpisat ovaj ugovor da vam se moze dat otkaz kad mi hocemo, da ce te radit 12 sati umisto 8, da ce vam se placat minimalno mirovinsko, da necete nikad bit prijavljeni za stalno i ko zna sta jos. Kad bi to sve potpisali, a potpisivali su iz ljute muke i potribe, jer in porodice nisu imale sta jest. E onda bi in rekli ajte doma poslat cemo vam place, a dok ovi ne bi jos ni dosli doma u tvornicu bi dosa drugi vlasnik i sve rasproda, a place nikad nisu ni vidili. Ponavljam nisu imali plan B koji mi imam a to je da mi ne radimo (manje vise) svi u Hrvatskoj nego za strane kompanije. Kompanije koje drze do svojih ljudi i teskom ih mukom gube, zbog toga sta su Hrvatski pomorci jedni od rijetkih koji rade svoj posao profesionalno i vrhunski, zbog toga sto imamo novaca (opet vise manje) i ne mogu nas dovesti do onoga do cega su doveli 90 posto Hrvatske radne populacije. A najvise zbog toga sta imamo plan B, C, D i jos ko zna koliko planova u rukavu a oni nemaju ni jedan nego samo kako da nas namagarce i opljackaju sa ovim zakonom koji je donesen traljavo i na brzinu i kojemu je jedino namjera da se Hrvatske pomorce dovede pred svrseni cin tj. pred streljacki zid i da nas se opljacka na brzinu dok se nismo ni okrenili ili shvatili sta nam se desava. Zbog toga drage kolege pomorci moramo stat uz ovakav sindikat kakav je da je, a pogotovo iza Kapetan Brazzodura jer ima bit da jedino on najbolje zna sa kime ima posla, a ima bit da mi bez obzira sta smo sve prosli u svoj navigaciji jos nismo vidili i sreli ovakve MORSKE PASE.
Kolege pomorci borimo se za svoja prava a ako nista uvik ce nam ostat cist obraz i ZNA SE PLAN B.
Pozdrav i mirno more svim pomorcima ma gdje bili
Pa evo van doli sta san napisa Kapetanu Brazzoduro.
Dobar dan Gdine. Brazzoduro,
Ne mogu izraziti nego rijeci zahvale na vasem postupku i paznji za pomorce
za koje ima bit nije nikoga briga a sta je najgore nije ni njih samih nazalost.
Kad san vas vidija iz kreveta u fibri od gripe na televiziji, prvo san se nasmija
a onda san zamalo zaplaka, kad san vidija drugoga "KRISTA LAPTALA" u
okovima. Inace sam na stranicama pomorac.net i vidim da ste se jedino vi usudili
pridruzit malom djelu pomoraca koji imaju volju nesto napravit ili bar da tako
kazem nesto pomaknit pa taman nista i ne pomakli sa ovoga gdje smo
dovedeni. Nadam se da i vi shvacate pomorce jer kad vidite sta se je desilo
sa onom djecom na "face-book" aferi onda mozete mislit sta ce se nama
desit ako izadjemo u javnost pojedinacno, da ne govorim sta o nama misli
javnost koja ima mjesecna primanja puno, puno manja nego pomorci.
Iako ne znaju pravu istinu, pogotovo onu kolike su place posade.
Mi se u biti koliko ja vidim po ovoj stranici tek sad okupljamo kad nam
je dosla voda ne do grla nego preko glave, kasno malo nasom krivicom,
malo krivicom sta nam je takav posao, malo sta smo nekako vjerovali
nasoj drzavi da nas nece bas tako bacit LAVOVIMA.
Necemo mucat ali ne virujem da cemo i izaci na Markov trg kako neki
pisu ali borit cemo se svakakvim sredstvima da sacuvamo nas KRVAVO
zaradjen novac, pa tako cast i slavu pomoraca koji su nasi sukun djedovi
rasirili navigavajuci svjetom bilo na Hrvatskim bilo na stranim brodovima.
Sramota ali ima bit da se povijest ponavlja i da smo najbolji dok sluzimo
drugima. Bas to se desava Hrvatskim pomorcima koji su odbaceni od
svoje drzave za koju su se i oni borili a sad je moraju mjenjati da bi
sacuvali ono za sta su tukli more cili zivot da bi sacuvali koji dolar za
mirovinu jer od ove koju uplacuju nece imat ni za KRUV SA 7 KORA.
Kako kaze stara Rijecka: KREPAT MA NE MOLAT!
PONOSNI HRVATSKI POMORAC
Ime i prezime (ipak je ovo internet) pitajte Kap. Brazzoduro
PS. Jos jedno hvala, Bog vam pomogao i dao vam vjetra u jedra.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom
( a zamisli podočnjake od nespavanja i plakanja)