Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/27
    Chief Engineer BiliBrod avatar
    Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno Retroaktivni otkup staza

Pozdrav svima!
    Evo prebacujem ovu temu iz sluzbenog kokosinjca da bi u ovo imalo uvid i moglo ostavit komentar sta vise zainteresiranih, a zainteresirani bi trebali bit svi pomorci koji placaju svoje doprinose i imaju 40 i vise godina, odnosno 15-tak godina navigacije iza sebe. Moj je prijedlog da se otkup retroaktivnog staza ili minule navigacije postavi za jos jedan od zahtjeva udruge i da se na tome definitivno inzistira. Pokusaj da nam se â??uvaliâ?ť to da smo u â??sistemuâ?ťsamo zadnje 2-3 godine odkada placamo dopriniose treba apriori odbit jer smo svi mi koji polovimo 15 i vise godina a uredno smo se prijavljivali na socijalno prilikom svakog odlaska i dolaska sa broda u sistemu od prvog dana nase navigacije. Dokumentacija u mirovinskom o tome postoji a i svi mi posjedujemo vlastitu dokumetaciju (iskrcajne liste, matrikule) kojima mozemo dokazat svoju minulu navigaciju.
    Ovo je nesto na cemu definitivno treba inzistirati i ne gledat na to na nacin da ce, ako se usvoji, to samo bit jos jedno dodatno placanje za svih nas, jer, prije svega moramo bit svjesni toga da cemo od sada sve sta zelimo dobit morat platit sta se najbolje vidi iz primjera beneficiranog radnog staza kojega cemo morat sami sebi placat. U ovoj stuaciji racunica je vrlo jednostavna a narocito za one koji su usli u â??sistemâ?ť a imaju 50 godina i vise â?? bolje im je platit eventualno priznatu minulu navigaciju, pa na kraju ipak dobit nesto, nego placat ovo sta sad placaju pa na kraju ne dobit â?? nista.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

dragi moj bili brod. tesko ce to. ja vec radin dvanajst godina na kraj i ubra san bolju shemu. vidi ovo: kupis hotelic od dvadesetak sobica na filipine...stotinjak iljada. restorancic.. pub..ziva muzika..koja teta sta da lakse... i iznajmis. ja sad iman na to pet keka zelenih misecno, a kad istekne najam...mora dovest sve kako je bilo. wear and tear included...ali jebi ga. u dvi godine isplatis..tri godine cist profit. pusti jacu i vladu.

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Pa jel se i??ta usvojilo dosad , osim otelo !?!?!
    Sla?žem se sa tetama na Filipinima , eventualno mogućnust bli?že pozicije objekta .

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Chorke Vidi poruku
    ... eventualno mogućnust bli?že pozicije objekta .
    Negdi prema Banjoj Luci. Nema pogled na more ali to uvijek mozes kompenzirat kvalitetnom uslugom.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Chorke Vidi poruku
    Pa jel se i??ta usvojilo dosad , osim otelo !?!?!
    Sla?žem se sa tetama na Filipinima , eventualno mogućnust bli?že pozicije objekta .
    oj corkane jabuko sa grane...a meni filipini blizi. a jadranka nek puse. svitu, za proslu godinu, doslo, moran platit cetrdejs iljada, ni deset posto od zarade. i jos ti sve vrati ako napustas singapur. imas zenu, osan iljada manje, dite...jos deset, placas skolu...jos sest...itd, itd. a u nas... plati, a koga drzis na grbaci, ko jebe. inace ovde je porez petnajst posto. za sve... i ko navigaje i ko radi na kraj. a sta ce singapur kontra zagreba, splita i virovitice.

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Ja ula?žen u vjetroelektrane.Jbga,struje će uvik tribat,a i puvat će uvik.
    Jedna propela sa stupom 40000 erla i posli samo vitar.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Razumio što pročitao , ne znam što reći .
    Za Banja Luku , no thanks , rađe pogled na more nego mramor ,... par banaka (stolova ) , pisma , vinčine...možda manje profitabilna financijski ali više na duševnom miru .
    Pozdrav od jabuke sa grane

E Manji , u međuvremenu sam skočia do butige po spizu , i pitam Grobničanku da danas neću kukuruzni nego ovaj sa 7 kora retroaktivni sa 20 radnog staža ,...nemamo takov Alaniću , ma krasne su ti kiflice od ćera.....
    Posljednje uređivanje od Chorke : 04-22-2011 at 08:03 AM

Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Ma pustimo svitu zajebanciju, ovo je ozbiljna tema.. Svak ko ima i malo pameti i srice ce osigurat nekakve prihode sebi za stare dane bez obzira na penziju, ne radi se uopce o tome. Radi se o tome da kako su sada stvari postavljene jedan veliki broj pomoraca koji placaju svoje obaveze drzavi nema teoretske sanse da ispuni navedenih 15 godina staza na brodu a to stvarno nema smisla..

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od BiliBrod Vidi poruku
    Ma pustimo svitu zajebanciju, ovo je ozbiljna tema.. Svak ko ima i malo pameti i srice ce osigurat nekakve prihode sebi za stare dane bez obzira na penziju, ne radi se uopce o tome. Radi se o tome da kako su sada stvari postavljene jedan veliki broj pomoraca koji placaju svoje obaveze drzavi nema teoretske sanse da ispuni navedenih 15 godina staza na brodu a to stvarno nema smisla..

Bili Brod ja ne mogu više , umoran sam , od političkih šamara , sorrya to , ostalo mi samo malo zajebancije metaforiziranu na temu .
    Zadnje što sam dobia poviše , je 600 eura od kapa za 900 reefera ....
    Stvarno izvini , neka to mlađi sa elanom odrade , puna podrška....
    Pozdrav
    Posljednje uređivanje od Chorke : 04-22-2011 at 08:21 AM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od BiliBrod Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Evo prebacujem ovu temu iz sluzbenog kokosinjca da bi u ovo imalo uvid i moglo ostavit komentar sta vise zainteresiranih, a zainteresirani bi trebali bit svi pomorci koji placaju svoje doprinose i imaju 40 i vise godina, odnosno 15-tak godina navigacije iza sebe. Moj je prijedlog da se otkup retroaktivnog staza ili minule navigacije postavi za jos jedan od zahtjeva udruge i da se na tome definitivno inzistira. Pokusaj da nam se “uvali” to da smo u “sistemu”samo zadnje 2-3 godine odkada placamo dopriniose treba apriori odbit jer smo svi mi koji polovimo 15 i vise godina a uredno smo se prijavljivali na socijalno prilikom svakog odlaska i dolaska sa broda u sistemu od prvog dana nase navigacije. Dokumentacija u mirovinskom o tome postoji a i svi mi posjedujemo vlastitu dokumetaciju (iskrcajne liste, matrikule) kojima mozemo dokazat svoju minulu navigaciju.
    Ovo je nesto na cemu definitivno treba inzistirati i ne gledat na to na nacin da ce, ako se usvoji, to samo bit jos jedno dodatno placanje za svih nas, jer, prije svega moramo bit svjesni toga da cemo od sada sve sta zelimo dobit morat platit sta se najbolje vidi iz primjera beneficiranog radnog staza kojega cemo morat sami sebi placat. U ovoj stuaciji racunica je vrlo jednostavna a narocito za one koji su usli u “sistem” a imaju 50 godina i vise – bolje im je platit eventualno priznatu minulu navigaciju, pa na kraju ipak dobit nesto, nego placat ovo sta sad placaju pa na kraju ne dobit – nista.
    Ovo je jako dobra tema kao sto sam i nekidan vec napomenio.Zato namjerno kvotiram post pa da odavde krenemo u jednom ozbiljnijem smjeru.
    Evo ovako sto se mene osobno tice daleko od toga da ja ne zelim izvuc najbolje za svoje pare.Pa mislim ne bi ni rodjenoj materi oprostija,a kamoli drzavi.Mada stanje kakvo je mene trenutno u potpunosti zadovoljava.Ako naslutim pokusaj promjene pravila igre na gore tajlandska rezidencija je uvijek spremna.Treba samo klime upalit. I sto je najbitnije svi imamo potrebnu papirologiju za dole.
    Tako da sto se tice nekakvih reprekusija barem prema meni to mogu zaboravit.
    Nadalje sad se ajmo vratit na ovo.Kazes u sistemu smo bili i ranije uredno se prijavljivali i odjavljivali i treba trazit da nam to priznaju.Ne sjecam se osobno koliko sam ja tu bio uredan ili neuredan.Mozda sam se i prijavio koji put kad bi dosao s broda kao nezaposlen ili sta ti ja znam,ali moram naglasit da u tom periodu svoje navigacije nisam uplatio u drzavni proracun niti lipe.
    E sad kao mi trazimo taj staz.Ajde odavde cu govoriti u prvom licu jednine da se ne bi ko uvridija. Znaci ja sam naviga de facto od 1995-1.1.2008. u nekakvim svojstvima i imam navigaciju u matrikulama.SVe je to dostupno.I sad ja trazim taj staz za koji nisam uplatio lipe davanja pa neka je u tih 14 godina 7 navigacije,a sigurno je vise i neka platim po recimo obracunu za prvog makine jer sam tu dosao jako brzo to dolazi na nekih 72 mjeseca minimum puta 1870 dolazis do cifre od 140 kila kuna.Sad na to obracunam jos beneficirani i eto me na cca 170 iljada kuna. Znaci da bi dobio nesto trebalo bi nesto i uplatit.Opcenito nisam pristasa one politike dobivanja necega za nista odnosno kako to ne volim da se meni desava ne zelim ni drugome pa cak ni drzavi.
    Puno ljudi tesko da ce izvadit ovaj novac iz zepa,a iskreno i ja bi dobro promislio da li bi ga uplatio kad bi mi mogucnost bila i ponudjena dok ne saznam sto dobivam za to(kolika je penzija).Jer ako cu ja nakon ovog silnog placanja kroz 30 godina zivota imat penziju od 1500 kuna onda mi je cifra od 170 kila kuna razlike koju imam samo uplati za ovaj period moje navigacije prije ulaska u sistem dovoljna za 14 godina penzije. Znaci apriori sam za mogucnost izbora kako u svemu tako i u ovome i ideju da se za ovo treba borit apsolutno podrzavam.Mada zelim imati jasne startne pozicije,a konacna odluka je na kraju ipak samo moja.
    Ovako kako je ovi od ne 50 nego 40 godina nece dobit nista osim ako ne navigaju na sistemu 4-2 i to je upitno.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 04-22-2011 at 08:40 AM

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

bili brod, ni najmanje se ne zajebajen. pitaj bracu strazicic i milata, i kalinica, i lusica..pokojni kraljic ne moze svjedocit, sve tvoja kompanija. ja san zajebant, ali i u zajebanciji mislin ozbiljno. kupis, unajmis...on mora imat gotovinu ili nekretnine s kojima to pokriva.. i eto ti. ovi moj meni pokriva plantazama rize. tri miseca ne plati najam..otra. iman rizi za cilu rvatsku. a imat pemziju tri, cetri, pet kila zelembaca..bi li odma uzeja?

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

evo ja,47 god.,iman 13 miseci navigacije od kad san u sistemu,ugovori 5 sedmica tamo-ovamo,ali ima jedna stvar:
    bez obzira placali ili ne prije,matrikula i ukrcajne liste,a bogami i ovjera navigacije otkad se produzuje endorsement su vazeci dokumenti,znaci,ja cu imat jedno 20 god ciste navigacije,ako skinen ono prije endorsementa,ostace mi opet dosta da napunin 15 i iman penziju.
    Znaci.ako san ja dobro procita,lipo pise-15 godina navigacije i 60 god-ides u penziju,nisu spominjali nikakvo placanje prije ulaza u sistem pa ih nebi ni vuka za jezik
    komentari?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Kokolo citas selektivno.Citaj recenicu od pocetka do tocke.Ne zaustavlja se na zarezima.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

postoji mogucnost da si u pravu

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

ma pusti to. pa znas me tries godina i jace. oli moj sistem nije bolji? dokaza san ti sto puti da san jaci, ljepsi i pametniji...vidi moj proposal. mogu ti svi popusit, a ti ispod smokve i pijuckas one karlovacke. nije lose???

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

more,ti mi sve sredi i uzimaj zaradu godinu priko isplate i onda predaj meni,sa ovih 5 sedmica neman bas vrimena za manevre,a i ti si bolje upucen u problematiku,btw,ljepsi nisi,sta mislis da san te odredija za ono misto u bicikla baru,ti livo,gili desno-ublazavanje udaraca u slucaju sudara,frenkija bi bacva stitila,neko mi mora tocit pivo dok vozin

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Moderatori ili je sezona godisnjih odmora pocela?
    Posljednje uređivanje od Frankie : 04-22-2011 at 10:02 AM

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

@Frankie
    Slazem se sa tobom u potunosti i sve to sta si ti napisa i izracuna stoji, ali niko ti ne kaze da ti moras otkupit svoj cili minuli staz. Svakako da im nije niko lud dat tolike pare i pomirit se sa 1500kn penzije. Ali ta mogucnost otkupa nama MORA bit ponudjena. Sad kad su vremenski okviri i uvjeti za penziju utvrdjeni (15g navigacije / 60g starosti) zamisli situiaciju pomorca od 60 godina starosti kojemu fali recimo 2 godine navigacije za ostvarivanje uvjeta pune penzije a odradija je to prije nego smo usli u sistem. O tome ja ovde govorim, takva se situacija nesmi dogodit i to treba na vrime ukazat svima koji su za to nadlezni i odgovorni a prije svega mislim na nasu Udrugu koja to mora izborit. Tu ce se ljudi nac u situacijama kad ce za nekakvu doplatu od mozda 20-tak iljada kuna moc dobit punu penziju na sta ce svako rado pristat. Ova situacija je jos uvik nedorecena i nedefinirana a na nama je da se potrudimo to dovest u red.

@Kokolo
    To sta ti govoris treba dobro provjerit i potvrdit, ja bi volija da je tako...

@maninjorgo
    Stari svaka cast, ako je to tako kako govoris - kapa doli... Ali moramo mislit i na one koji to nisu uspili ucinit i koji ce se sutra nac u situaciji da ce im razlika izmedju pune penzije i neke sice koju ce im dat ovi njihov jebeni sisem znacit puno.. Dogodit ce se situacija da ce ljudi godinama uplacivat mirovinsko a na kraju nece dobit nista, ta se nelogicnost mora ispravit..

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ja sam reka ne da apsolutno podrzavam ovo sta si napisa nego da cu se za to borit i rukama i nogama i zubima. Samo sam zelio reci da treba utvrdit neke startne pozicije da ne bi ljudi krivo shvatili jer radi se o tome da neces nigdi dobit nesto za nista i da ne ocekuju to. Ovo govorim iz razloga sto sad kad je doslo alternativno skolovanje opet ne valja.Mislim skupo je kuzim ja to ali imas izbor.Dosa je beneficirani i sad se svi iscudjavaju kao to treba platit. Pa jasno da treba platit. Pa di to ima mukte. Da ima di neka budu sigurni dok bi oni tamo dosli ja bi to vec debelo kusa. Ja i moj Gili. I to sa velikom Gilijevom zlicom.Dok bi ovi dosli za njih ne bi nista ostalo.
    Mislim da sami beneficirani staz za pomorce ima toliko uporista da je to nevjerojatno i da bi u biti najpostenije bilo dat 15 mjeseci za 12 mjeseci u sistemu,a ne za 12 mjeseci navigacije. Pa nema struke koja te ovoliko obvezuje i koja sublimira toliko razlicitih profesija i trazi toliko znanja i vjestina poput ove. Pa evo samo kroz moju struku koliko znanje treba(znaci dobar strojar),pa onda dolaze zakoni i regulacije(znaci dobar pravnik),pa onda prve pomoci/medical care(znaci mali doktor),pa zivit sa toliko ljudi na tako malom prostoru(znaci moras bit dobar psiholog,meni ih na dane dojde sve podavit), pa papirologija(znaci dobra sekretarica) i to sve zahtjeva jos i nekakvu fizicku spremnost koja uopce nije zanemariva. A di su sati rada, prekovremeni, neprospavane noci,st-by,nevrimena,letovi,promjene vremenskih zona. Na to jos sve dolazi odvojenost od familje. Pa nakon 15 godina navigacije i da ne ides u penziju si prakticki za kurac(slucaj za promatranje). Ma mislim moga bi nabrajat do sutra.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •