Pozdrav svima!
Evo prebacujem ovu temu iz sluzbenog kokosinjca da bi u ovo imalo uvid i moglo ostavit komentar sta vise zainteresiranih, a zainteresirani bi trebali bit svi pomorci koji placaju svoje doprinose i imaju 40 i vise godina, odnosno 15-tak godina navigacije iza sebe. Moj je prijedlog da se otkup retroaktivnog staza ili minule navigacije postavi za jos jedan od zahtjeva udruge i da se na tome definitivno inzistira. Pokusaj da nam se â??uvaliâ?ť to da smo u â??sistemuâ?ťsamo zadnje 2-3 godine odkada placamo dopriniose treba apriori odbit jer smo svi mi koji polovimo 15 i vise godina a uredno smo se prijavljivali na socijalno prilikom svakog odlaska i dolaska sa broda u sistemu od prvog dana nase navigacije. Dokumentacija u mirovinskom o tome postoji a i svi mi posjedujemo vlastitu dokumetaciju (iskrcajne liste, matrikule) kojima mozemo dokazat svoju minulu navigaciju.
Ovo je nesto na cemu definitivno treba inzistirati i ne gledat na to na nacin da ce, ako se usvoji, to samo bit jos jedno dodatno placanje za svih nas, jer, prije svega moramo bit svjesni toga da cemo od sada sve sta zelimo dobit morat platit sta se najbolje vidi iz primjera beneficiranog radnog staza kojega cemo morat sami sebi placat. U ovoj stuaciji racunica je vrlo jednostavna a narocito za one koji su usli u â??sistemâ?ť a imaju 50 godina i vise â?? bolje im je platit eventualno priznatu minulu navigaciju, pa na kraju ipak dobit nesto, nego placat ovo sta sad placaju pa na kraju ne dobit â?? nista.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom