Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/92
    Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Thumbs up Benificirani Radni Staz

Dobro vecer svima,

Cujem da je u Novom Listu i na pomorskoj veceri objavljenoi da je Kosor-ica pristala na beneficirani staz

Jel netko zna, jel to istina, ovaj Internet mi kasni 2 dana
    Ja citan na njemu vijesti od prekjucer, triba mi dva dana da dodju vjesti od danas

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Prema informacijama koje je potvrdio izvor iz Vlade amandmanom će biti predlo?ženo da pomorci u punu mirovinu mogu s navr??enih ??ezdeset godina ?života i petnaest godina sta?ža na brodu

RIJEKA - Nakon vi??e od dva desetljeća hrvatskim pomorcima vraća se pravo na beneficirani radni sta?ž.

Potvrdila je to premijerka Jadranka Kosor u emisiji Hrvatskog radija â??Pomorska večerâ??, rekav??i kako je Vlada razrije??ila dvojbe dvaju ministarstava, Kalmetinog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje se zalagalo za uvođenje beneficija, te Popijačevog ministarstva gospodarstva koje se tome o??tro protivilo.

Iako je u nedavno predstavljenom prijedlogu izmjena Pomorskog zakonika izgledalo da je pobijedilo Popijačevo ministarstvo sa svojim nebuloznim obja??njenjem kako se beneficirani sta?ž i mogućnost ranijeg umirovljenja za pomorce kosi s vladinim programom gospodarskog oporavka, Kosor je najavila amandman na prijedlog zakona kojim će ta prava pomorcima ipak biti vraćena.

-Ne mogu jo?? govoriti o detaljima ali rje??enje će biti na tragu zahtjeva Sindikata pomoraca Hrvatske i prijedloga samih pomoraca. Pomorstvo je te?žak posao i pomorački kruh doista ima sedam kora. O tome moramo voditi računa, pogotovo kada pomorce uspoređujemo s ostalim zanimanjima koja imaju pravo na beneficirani radni sta?ž.

Hrvatska je pomorska zemlja s golemom tradicijom pomoraca koji su nad proslavili diljem svijeta i zaslu?žuju na??e po??tovanje. Najva?žnije je da moramo uva?žiti okolnosti u kojima pomorci rade i rekla bih da po tom pitanju sada plovimo ispravnim smjerom, kazala je Kosor, izra?žavajući uvjerenje kako će i hrvatski Sabor uva?žiti prijedlog izmjena zakona.

Prema informacijama koje je potvrdio izvor iz Vlade amandmanom će biti predlo?ženo da pomorci u punu mirovinu mogu s navr??enih ??ezdeset godina ?života i petnaest godina sta?ža na brodu .

Isto tako, pomorcima bi se na svakih 12 mjeseci sta?ža obračunavala dodatna tri, čime bi, ukoliko prijedlog prođe u Saboru, glavni zahtjevi pomoraca u mirovinskoj reformi bili ispunjeni.kraj teksta

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

@ E Zrile,

Dabogda ti muz uvik vjeran bija, sve pare tebi slaja i kupova ti uvik sto ti zazelis

Fala ti

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

...Sad cu van ja reci iz prve ruke kako je do ovog obrata doslo... Jedan nas Arbanas iz udruge je nazva Bozu Kaljmetu te ga najeska ovim ricima: A j.... Bozo pa nece valjda od Djure Ispijaca biti zadnja... Tip je jucer dosa u Kradeze, a sad se oce vece mudo od tebe. Bem ti misa, pa valjda se zna ko je capo di mafia... Na to ce Bozo ljutito: Ide beneficirani!!!
    I tako pomorci ni krivi ni duzni dobise beneficirani radni staz Lita Gospodnjeg 2011...

Koja nesposobna vlada, nisu sposobni ni biti dosljedni u svojoj gluposti.

No bitno je da smo dobili ono sto smo tili...

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Ganulo je do suza ono Marinovo pismo

Svaka cast Marine, spomenik ti treba dignut!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od casper Vidi poruku
    @ E Zrile,

Dabogda ti muz uvik vjeran bija, sve pare tebi slaja i kupova ti uvik sto ti zazelis

Fala ti
    I nek dozvoli nek se druzi sa kokolom mada ce to ic malo teze.

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Tko zna mozda Jadranku drzi PMS Sada samo da vidimo taj konacni prijedlog, hoce li biti ista dobro ili opet hrpa nebuloza. Ja kontam ono drugo
    Idemo ispočetka.....

Clan Posade milller avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Shell

Početno

A ??ta reći na ovo nego jedno ogromno HVALA!!!! Mislin da će vam većina nas kadeta bit zahvalna do kraja ?života, u samo godinu dana napravili ste ne??to ??ta je po meni bilo nezamislivo. ??ivija UPH!!!
    Bolje svoja jaja nego tuđu koko??.

Chief Engineer BiliBrod avatar
    Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Ovo je samo jos jedan dokaz "dosljednosti" KRA-DE-ZEove politike i jos jedna u nizu njihovih odluka koju su povukli nakon par dana, kad su vidili koje su reakcije naroda.. Ali fala Bogu, nece jos dugo..

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Bili brode,zelim vjerovat da je dosao kraj da se stvari lome priko kolina i da je razum prevladao i da je razlog bio ono Marinovo pismo. Uvijek nastojim razmisljat pozitivno i inspirirajuce.Ono Marinovo pismo je tako pametno,lipo i kulturno sroceno da jedino ga budala ne moze prihvatit kao argument. Sigurno ce se nac "kolege" koje ce i dalje tupit da bi nam to bili dali i ovako ionako,ali za takve "kolege" na zalost nemam vremena.Meni se cini da je KRADEZE konacno uvidio da su pomorci jedan od rijetkih ako ne i zadnji izvozni proizvod sto nam je preostao kad vec jebi ga niko ne uvozi lazne branitelje i da bi ga bilo steta upropastit.Zelim iskreno vjerovati u ovo.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 04-12-2011 at 09:38 AM

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

nije mi da vrag mira i bacija san oko, zna san da ce bit nesto sexi. eno neko brocadoru posla pismo, a on kaze da bi ga odma potpisa, ma da ne viruje da je napisano od strane marina. koji supak majko irudova.

Clan Posade ribanac avatar
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

hvala ljudi u ime kadeta

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od maninjorgo Vidi poruku
    nije mi da vrag mira i bacija san oko, zna san da ce bit nesto sexi. eno neko brocadoru posla pismo, a on kaze da bi ga odma potpisa, ma da ne viruje da je napisano od strane marina. koji supak majko irudova.
    Pa ja mislim da je Braccaduro(dobro nije reka da smo mu provalili u stan i ukrali pismo sta je on sastavija) u pravu.Pogledaj onu sliku u kojoj nas jado gleda pogleda uprtog u nebo i poput siromaha ceka da mu Bog sta udjeli. I sad nastoj povezat sliku i text.Ma ne ide zajedno da ga jebes.
    A moze bit i da je covik maliciozan. U 20 godina bitke za prava hrvatskog pomorca koja mu je bila jedini i to dobro placen posao sve ih je ispusija(namjerno ili nenamjerno to ostavljam njemu na savjest ako je ima) i sad dojdu nekakva UPH balavurdija i frustrirani srednjoskolci i pokazu da se stvari mogu mjenjati na bolje.
    I jos ne primaju placu za to.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 04-12-2011 at 09:49 AM

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Mislim da je ovo predobra vijest za sve nas HR pomorce i fala ti Boze na tome ali mislim da ni bog nije tu donija presudnu ulogu nego mi POMORCI okupljeni oko UPH jer smo uzburkali nase uspavane lipotice u SPH i drzavnim uhljebima. Isto tako mislim da je ovo napravljeno jer je izborna godina ali to je sad manje vazno jer beneficirani je jedino sta je vazno i tu je prici kraj.

JA osobno mislim da smo u ovom Jacinom intervju onaj dio di pise

-Ne mogu jo?? govoriti o detaljima ali rje??enje će biti na tragu zahtjeva Sindikata pomoraca Hrvatske i prijedloga samih pomoraca.

Ovaj crveni dio mislim da se odnosi na nas clanove UPH koji iznosimo misljenje samih aktivnih pomoraca na svim sastancima i to se vise osporiti nemoze.

Hvala svima koji pomazu idejama za dobrobit rada UPH i pomoc i boljitak HR pomoraca

Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od maninjorgo Vidi poruku
    Ja san mu osobno stavia pismo na blog (nisan ga nikad prije ni pogleda, najiskrenije...). Zaista ko i Frankie imam misljenje da je pismo stvarno ispalo odlicno i procitam ga ponovno tu i tamo, i ne mogu virovat da sam ga napisa za 45 minuta u petak navecer...

Nada sam se i vecoj suradnji medija, al jebi ga - nema prostora!

Nije bitno, neka donesu ovaj staz i ja zadovoljan...

Neka nama nase UPH

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Ganulo je do suza ono Marinovo pismo

Svaka cast Marine, spomenik ti treba dignut!
    Ganulo ju onih 1,5 milijardi kuna,koje se osiplju po raznim non resident racunima.Pa nije glupa jedino mi i donosimo cisti novac bez da trazimo ikakve poticaje na nerad.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Kolega
    Pismo je super kao sto sam rekao mada izmjena zakona ako ide s amadmanom kakav je predlozen mislim da je ipak korak naprid u odnosu na dosadasnje mada ona za stare tovare poput Propuha,maninjorga i mene ne znaci nista. Mi 15 godina navigacije u sistemu necemo skupit jos za dva zivota.Eto drago mi je bar za buduce narastaje. Ovo bi moga bit nakon alternativnog skolovanja prvi pozitivni pomak hrvatske drzave da ide u smjeru pomorske,a ne primorske zemlje.Zivi bili pa vidili.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

evo ja san konta sada...skoro dvanajst godina ciste navigacije. onda se tuklo najmanje osan devet miseci godisnje, a rekord mi je cetrnajst od kolpa. ali...sta cu se vracat na lamarin? pa nisan ponorel??? ovo je za ove nase zutokljunce , meni prosla baba s kolacima. ja san svoja mora otuka.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    Ja san mu osobno stavia pismo na blog (nisan ga nikad prije ni pogleda, najiskrenije...). Zaista ko i Frankie imam misljenje da je pismo stvarno ispalo odlicno i procitam ga ponovno tu i tamo, i ne mogu virovat da sam ga napisa za 45 minuta u petak navecer...

Nada sam se i vecoj suradnji medija, al jebi ga - nema prostora!

Nije bitno, neka donesu ovaj staz i ja zadovoljan...

Neka nama nase UPH
    Pukla te inspiracija. I neka je. ??ivija .

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •