Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/21
    Chief Engineer BiliBrod avatar
    Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno Otvaranje racuna u inozemstvu i bojkot placanja obaveza drzavi

Stovani kolege pomorci, kao sto sam vec u vise navrata u svojim komentarima naglasio, mislim da je jedini nacin borbe protiv ove uhljebnicke stoke sto nam kroji zakone i uzima pare bez da nam ista za uzvrat daje - PRESTANAK UPLACIVANJA DEVIZNIH DOZNAKA U HRVATSKE BANKE I BOJKOT PLACANJA SVIH OBAVEZA PREMA DRZAVI.
    U svemu tome moramo bit slozni i kosolidirani i kad se pocme dogadjat situacija u kojoj ce se prema bankama i drzavnoj blagajni prestat slivat milijuni dolara i kuna koje im mi Hrvatski Pomorci donosimo, siguran sam da ce se "ploca okrenit"
    Stoga vas svih najljepse molim ukoliko imate nekakve korisne savjete i iskustva u vezi otvaranja racuna u inozemstvu da ih ovdje izlozite.
    Pozdrav svim kolegama pomorcima i podrska Udruzi Pomoraca!
    Posljednje uređivanje od BiliBrod : 04-10-2011 at 11:16 AM

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

vidis druze...ja iman savjeta koliko oces. ali...svrsija je kurbin pir. kad dodje voda do grla..pomagajte drugovi. a da promislis i uclanis se u uph? evo zadnji put...uzmite standard chartered bank. ne pitaju puno, jaki su i uvjeti super. hsbc i jos neke velike banke pitaju porijeklo novca...ovi ne. od sada ...kome sta treba..pomoc cu samo clanovima i kadetima...ostali...pitajte popijaca.

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

koji si ti sad padobranac??? u kojin postovima????

sve sta predlazes, vec raspravljeno i realizirano do neke mire sta mozes vidit ovde ako se dobro sican

http://www.pomorac.net/forum/konoba/842-bank-acount-u-stranoj-banci.html

ovde ti je sve u detalje objasnjeno, procedura i kontakti

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=1386 (za sve clanove foruma koji imaju problem sa otvaranjem ove stranice, nije greska u forumu,ovaj link je vidljiv samo clanove uph)

BTW, koje je boje i ima li kontrolu?

@ manji, to sta spominjes je objasnjeno na stranici 8 u gornjen linku. vidis kako in ja sve nadjen, bas san dobar. Bolji od Netjaka
    Posljednje uređivanje od Propuh : 04-10-2011 at 05:09 PM

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

jebe mi se zoki di sta pise. a valjda je doslo vise iz guzice u glavu da od ovoga"pisi, pisi mi dal jos me volis ti" kruva nema. javi na pm, ako oces...otvaran ti racun ujutro.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Ajme ja najvi??e volin kad se jave ovakvi magistri "podr?živači" UPH.. da san malo grezije volje ba?? bi gospodinu lipo reka neke stvari a neću.. čekan Caspera, on će..

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Sve je jasno

evo te pozdravlja Z, taman na telefonu bili

@ Bili Brod

koja ti je to hrvatska banka di saljes pare? meni su kazali da je sve vec vrag odnija

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

a znan da me pozdravija..imali smo mali kontaktic dok san bija u manili..

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

A valjda covik misli na Hrvatsku postansku banku.
    @Bili brod
    To je vecina nas napravila davnih dana. Sad se smijemo i Popijacu i Kalmeti i Bacicu.

Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od maninjorgo Vidi poruku
    vidis druze...ja iman savjeta koliko oces. ali...svrsija je kurbin pir. kad dodje voda do grla..pomagajte drugovi. a da promislis i uclanis se u uph? evo zadnji put...uzmite standard chartered bank. ne pitaju puno, jaki su i uvjeti super. hsbc i jos neke velike banke pitaju porijeklo novca...ovi ne. od sada ...kome sta treba..pomoc cu samo clanovima i kadetima...ostali...pitajte popijaca.
    Hvala Druze na odgovoru, iskrcajen se krajen ovoga miseca i uclanjujen u Udrugu, ODMA!

Citiraj Prvotno napisano od Netijak Vidi poruku
    Ajme ja najviše volin kad se jave ovakvi magistri "podrživači" UPH.. da san malo grezije volje baš bi gospodinu lipo reka neke stvari a neću.. čekan Caspera, on će..
    Zivio majstore!
    Prije svega, nisan ja nikakav "magistar", nego pomorac koji se zeli borit za svoja prava, ka i svi mi ovde. U Udrugu cu se svakako uclanit cin se iskrcam (krajen ovoga miseca), a smatram da cilj ovoga foruma nije da seremo jedni po drugima i brojimo ko se prije a ko kasnije uclanija u Udrugu, nego da pomognemo jedni drugima i borimo se za iste ciljeve.
    Nadraze mi je vidit ovaj prepoznatljiv jal koji uglavnom vlada medju nasim pomorcima di se odma gleda "ko je dosa prije - ko je dosa posli" i slicne pizdarije.. To nas majstore nigdi nece odvest..
    Posljednje uređivanje od BiliBrod : 04-10-2011 at 02:15 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

kamenko, jesi to ti?????

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od BiliBrod Vidi poruku
    ....Nadraze mi je vidit ovaj prepoznatljiv jal koji uglavnom vlada medju nasim pomorcima di se odma gleda "ko je dosa prije - ko je dosa posli" i slicne pizdarije.. To nas majstore nigdi nece odvest..
    Pa ti si recimo dosa na slobodnu prije mene to me totalno snervalo hahahaha.

Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od maninjorgo Vidi poruku
    kamenko, jesi to ti?????
    Nije prijatelju Kamenko, on je na Oasisu, ja sam na Splendoru..

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Pozdrav Bili Brode i dobro dosa na Forum i u Udrugu.

Tija sam otvorit novi thread na ovu temu, al evo stavit cu ovde, jer virujem da ce vecina procitat i razumit;

bilo bi dobro da pojedinci smanje dozivljaj kad se netko novi uclani na Forum, barem na prvih par postova, jer mi je vec nekoliko ljudi kazalo da su otisli sa Foruma zbog niske razine komunikacije. Na Forumu smo svi isti, svak ima pravo pitat sta ga je volja i komentirat kako ga volja, a da pri tome ne vridja ostale.
    Nazivanje svakog novog clana padobrancem i izdizanje iznad njega tjera i clanove foruma, a sta je meni jos bitnije eventualne clanove UPH.

Neka se nitko ne nadje uvrijeden, ali malo vise takta bi nam svima dobro doslo. Jebi ga nismo svi isti i ne razmisljamo svi isto, a ni UPH nije HDZ, pa da vlada jednoumlje. I ne znamo svi isto, i ne snalaze se svi isto na netu, itd., itd.. Pa ja znam da su postojali ljudi koji su se htjeli pridruzit Udruzi, a nisu, jer nemaju doma kompjuter, ej??? Pa nisu zbog toga manje vrijedni jebi ga...

- sjor Manji drago mi je da ti se pismo svidilo, a da njih to ne tangira ja znam, al da ih pecne makar na tren, to isto znam, e i to volim... Nisam ja utopist, znam kako stvari funkcioniraju, al kako je mestar u Velom mistu reka: karat mi se triba i karat se ocu... Mozda jednog dana i zasvitli svitlo u necijoj glavi!

pozdrav svima

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    ... a da njih to ne tangira ja znam, al da ih pecne makar na tren, to isto znam, e i to volim... Nisam ja utopist, znam kako stvari funkcioniraju, al kako je mestar u Velom mistu reka: karat mi se triba i karat se ocu... Mozda jednog dana i zasvitli svitlo u necijoj glavi!

pozdrav svima
    Da ne tangira? Pa nema gore nego kad ti ga neko spusti onako u fino. Ovo je otprilike u rangu da ti neko baci spaher priko ponistre na glavu.Eto tako sam ja dozivija ovo tvoje pismo.

Sto se tice dolaska na forum neka novopridosli to vise shvate kao krstenje prilikom prelaska ekvatora. Triba nam tip ljudi oni koji bas lako ne odustaje.

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

evo ja se ispricavan, malo me isprovociralo ima bit. sad cu samo pitat Bilog broda

koji su to komentari u vise navrata, ja ne mogu nac nijedan osin ova tri ovde

koji si ti uopce, moga si se i predstavit pa onda uletit sa konstruktivnin prijedlozima, mozda bi te neko i svatija ozbiljno

reci iskreno koliko vec dugo znas za udrugu i citas ovi forum

kako si sad cvrsto odlucija da ces se uclanit cin se iskrcas? sta te je tako cvrsto uvjerilo u to

znas li kolika je clanarina, ka kuca....

a gospoda koji su radi razine komunikacije otisli sa foruma ne moraju sa tin pravdat neuclanjenje u udrugu. nije da se cili forum bavi akcijama udruge,mislin da in je to samo od qrca izgovor. neka se pridruzu hdz-u

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

skusaj marine. tebe ne znan, cacu ti znan. i nema sumnje da te izdila u pravoga covika. medjutim, ovo je vec prislo svaku miru i ja smatran da vise nije vrime za diplomaciju. a da si uboja, uboja si. ali sta komarac moze nosorogu? danas mi nije da vrag mira, sumnja san da ce u brace bit sta na blogu, otvorija san...covik ga lipo pita.. a on jemu bucko moj...ne pizdi. vise nema vrimena trpit takve smradove. to triba zatuc. jebe se mene. ja san se sredija ooohooo ho. ali, gadi mi se to gledat i okrece mi se zeludac od svega.

Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

@Kolega
    Pozdrav Kolega i zahvaljujem na dobrodoslici!

Ovaj nabrijani docek odredjenih clanova cu svatit kao "krstenje" i to me definitivno nece odbit od Udruge i od Foruma, a da nam je potrebno malo vise tolerancije i uvazavanja, potrebno je bez daljnjega.
    Jedino se na taj nacin zajednickim snagama moze nesto napravit i to je svakom pametnom jasno. Svaka destrukcija i nadjebavanje samo stete nasem zajednickom cilju i zato cu se i ja ovim putem ispricat sta sam ovako malo, ajmo rec, uletija...

Sta se pisma tice, ako se radi o pismu Kosorici - kapa doli !

Jos jednom najljepsi pozdrav!

@Turist
    di si Turist, ziv mi bijo !
    Nije mi se namjera ovde sa tobom prepucavat i kao sta sam vec odgovorija Kolegi, mozda bi se i ja moga ispricat jer sam stvarno malo uletija ka "padobranac"..

Ali cu ti odgovorit na tvoja pitanja:

Za udrugu znam vec duze vrimena, do sad se nisan uclanija jer nisan osjeca potrebu za tim a sad vidim da je to neophodno, to je jedan razlog, a drugi je taj sta o udruzi i njezinom radu nisam nista zna, ka sta i sad jos uvik neznam, ali mi je potvrdu njezinoga kredibiliteta dalo pismo Kosorici koje sam danas procita na stranici udruge iz kojega se vidi da je potpredsjednik udruge Marin Peruzovic jedan vrlo artikuliran i pametan momak, koji zna sta govori i kojemu cu ja uclanjivanjem u Udrugu dat svoje povjerenje i pravo da me zastupa. Dakle prijatelju, da skratim - nisu pare u pitanju, nego smisao svega skupa, za kojeg sam uvidio da ga ovde ocito ima, a nadam se da ce to uvidit i mnogi koji se jos uvik nisu uclanili i da ce ih bit jos puno..

Komentare san prije ostavlja na neke tekstove na stranicama udruge, ali to sad nije ni bitno..
    A sad bi ja tebe nesto upitao, jer vidin da si ovde stara kuka i da sve znas:

Zanima me koliko Udruga ima aktivnih clanova i odrzavaju li se neki sastanci ili dogovori i planiraju li se neke buduce akcije Udruge..

Najljepsi pozdrav !
    Posljednje uređivanje od BiliBrod : 04-10-2011 at 07:02 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Bili brode
    Udruga ima dovoljno clanova da izgura svaku akciju koja se zacrta i dogovori.Kao npr. prvi prosvjed pomoraca u Splitu na Rivi, upiranje da se kolegama sa srednjom skolom omoguci alternativno skolovanje i da zarade konacno neku kintu na ovom svjetskom trzistu rada sto im je bilo uskraceno izmjenama zakona genijalaca krajem 90tih. Sad dalje grizemo sa nasim zahtjevima o kojima mozes procitat na stranicama Udruge.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

@bili brod

- clanova imamo dovoljno s obzirom da postojimo tek 2 godine, tocan broj saznat ces po uclanjenu(jer ces dobit pristup dijelu Foruma koji je samo za clanove). Po meni trebali bi ih, tj. MORALI bi ih imat puno vise, al ti si isto pomorac, pa sta cu ti ja ic pojasnjavat nas mentalitet...

- nalazimo se barem jednom u dva miseca, svaki put u drugom gradu i dogovaramo smjer djelovanja. Usput se i dobro najedemo i napijemo. Racun se podijeli, novac od Udruge ne trosimo na domijenke(da odmah to rascistimo)

- sudjelujemo anonimno kao Udruga u humanitarnim akcijama (donacijama)

- jedan uzi krug aktivnijih clanova, koji se naziva "Uprava", ravnopravno sudjeluje u donosenju svih odluka (sve titule su forme radi, jer da bi pravno postojala udruga moras imat predsjednika, potpredsjednika, i.o., n.o., itd...). Sa clanovima se savjetujemo i obavjestavamo preko Foruma.

- clanovi Udruge su svi aktivni pomorci

Pozdrav

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

di si mene u stare stavija. stari su ti ovi off, guc i netijak. ja san ti u cvijetu mladosti.

odgovore si dobija u nekoj miri, ka sta kolega rece tribalo bi nas bit i vise. valjda ce u jednome momentu malo vise ljudi svatit da zbilja ne radimo za sebe

eto prije nego se uclanis mozes vec nesto napravit. lipo tima tamo tvojima na brodu malo objasni sta si ti svatija pa mozda se i njima svidi.

ajde pozdrav i cekan uclanjenje, necu zaboravit sta si reka.

btw, ajde usavrsi kako se otvara novi thread, ovde mozes trenirat kad uvatis minut

http://www.pomorac.net/forum/predstavite-se/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •