Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/37
    C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Thumbs down Djuro Popijac Fan Club!

Otvaram Fan Club za ovog birokratu i istinskog cobana, neprijatelja pomoraca, pomorstva i obitelji koje od mora zive...

Dobro ga zapamtite kad budete zaokruzivali stranku na glasackim listicima, njegova je HDZ i to tek odnedavno... Ako vam srce i jest desno, zbog ovog uguza makar nek listic bude nevazeci...

Bitku je dobio, rat nece... Uskoro ce bit bivsi, a kasno se prikljucio lokomotivi, sad kad se vise ne moze i nema sta za pokrast... Moga bi nazad u ZAP-a...

I za kraj prigodna poruka od potpredsjednika, preko izvrsnog dopredsjednika:

http://www.youtube.com/watch?v=qCTc4...eature=related

Clan Posade jo jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Gospodin ?uro Popijaca nemora ispunjavati obecano. On je dosljedan onome što sve njegove kolege vec godinama rade. Laže i maže. Ali gospodin duro popijaca ce uskoro da odleti ,a docice i nova vlast. Nije da držim do ljevih ili desnih serem se na obe strane zbog ovoga što su nam ucinili od države. Ali ako oni nas iskorištavaju smatram da i mi pomorci imamo pravo iskorištavati njih i iskoristiti predizbornu utrku tako da oni koji ih smjene na vlasti ucine ono što ovi nisu imali obraza napraviti.

Moralna pouka ovog clanka glasi: Na vladu nemožeš racunati ni u nicemu osim u tome da ce te izigrati.

__________________________________________________ ______________
    Fifi: They say people don't believe in heroes anymore. Well damn them! You and me, Max, we're gonna give them back their heroes!
    Max: Ah, Fif. Do you really expect me to go for that crap?
    Fifi: You gotta admit I sounded good there for a minute, huh?
    Posljednje uređivanje od jo jedan pomorac : 04-07-2011 at 07:22 PM

Barba Oring avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    SINNER

Angry

Zanimljiv je ovaj članak na Portalu.

Vlada koja je zadužila Hrvatsku za 46 miljardi eura, a njezin idejni vođa je u zatvoru, ima plan gospodarskog oporavka. Totalna Debilana, kako netko tko je upropaštavo, može imati plan oporavka!?
    Ostao HDZ na vlasti, ili došao SDP s satelitima na vlast, neće doći do bitnijih promjena. Obje su stranke centra, što znači da štite krupni kapital.
    Možda SDP popusti u nekim socijalnim pitanjima, ali bitnijih pomaka na bolje neće biti.Tko može nakon HDZ-ovog 17-godišnjeg masakra popraviti stanje.
    Naš (pomorci) najveći je problem što nemamo efikasno sredstvo pritiska.
    Posljednje uređivanje od Oring : 04-07-2011 at 08:11 PM
    Whatever we do, we do to gain pleasure or to avoid pain!
    Rođen sam da nestanem

Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

A na kraju krajeva mo?da svak i dobije ono ??to zaslu?uje. Hrvatski građani koje nije briga i koji uvijek iznova glasaju za iste budaletine. Hrvatski pomorci koji sve trpe i nadaju se da če in plače uvijek biti dovoljno veče od onog dijela kojeg im dr?ava opljačka.

Max: I'm just here for the gasoline.

Fiume edvin avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno Đuro

Najveći krivac za svu ovu situaciju vezanu za nas pomorce je SPH na čelu sa Brazadurom i Svalinom te udruga brodara Mare Nostrum. Oni nikad nisu stali iza pomoraca a trebali su. Da popijač, ??uker , kalmeta ili netko drugi ne ?eli ni??ta učiniti i da nema razumjevanja to je jasno. Oni ne znaju ni??ta o pomorstvu. Ali Brazoduro/Svalina i Udruga Mare Nostrum su pokopali pomorce.
    ....mladost je htjela daljine , luke bez tvoje topline
    al uvijek si bio i ostao grade če?nja u srcu mom
    ja sam u tvojoj ,ti u mojoj du??i , Rijeko jer moj si dom

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Popijac je samo jedan od ubijica HR pomoraca.

Ali mi se necemo predati sve dok u zadnjem od nas ima iti trunka zivota. MI cemo s godinama kao i do sad jacati a oni kao i do sad padati toliko duboko da ce boga moliti sta ih ne pogodi sunami kao sta je pogodio jadni Japan.

Duro ti si sve ali covik ne
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 04-08-2011 at 02:37 PM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Mene samo jedna stvar zanima. Da su srbi pobjedili u Domovinskom ratu i da nisu poubijali sve ?ivo nego da su neki od nas jo?? uvijek tu i da robuju njima, zanima me kako bi dr?ava izgledala i kako bi nama tada bilo.
    Zar su zbilja na??i političari ravni velikosrbskoj agresiji u ru??enju Hrvatske.
    Te??ko je reči da nisu.

Te??ke riječi?

Te??ke riječi za te??ka dijela. A li tako je to u nas hrvata sve ili ni??ta.

A kakve to veze ima sa Đurom Popijačom. Ovaj gore uvod sam napisao da bih mogao dati sljedeći zaključak: ?uro Popijača je srbin. Bez da time vrijeđam srbe mada ih mo?da obezvrijeđivam, ali sječam se kad je netko u srbiji nazvao ?*e??elja hrvatom nije mi ba?? ne??to smetalo dapače bilo mi je jako humoristično koliko se on uvrijedio.

A ako je đuro popijača srbin ??to smo onda mi hrvati. On u usporednbi sa ??e??eljom nije ni daleko jednako zla učinio hrvatskoj, ali imamo mi jo?? svojih srba. Evo na?? dragi srbin Sanader koji je ravan Milo??eviću po ?elji da uni??ti Hrvatsku.

E i da se vratim na ono: pa ??to smo onda mi hrvati? Zar i mi nismo srbi? ??ivimo ovdje i gledamo kako ova veliko srpska politika uni??tava na??u dr?avu i nečinimo ni??ta. Ba?? kao i jedan na?? kolega od prije koji dan koji je izjavio da a ??ta to njega briga. Pa ja se onda u čudu pitam koga bi onda trebalo biti briga? Da su srbi u hrvatskoj i da gledaju kako veliko srbi uni??tavaju hrvatsku dr?avu učinili bi jednako koliko i mi NI?*TA.

Evo bija jutros popisivač i pita me za nacionalnost. Izjasnio sam se kao Jedi Knight. Nije me sram ??to sam hrvat, ali me sram ??to su neki drugi hrvati i ne?elim vi??e imati poveznicu sa njima. Nisam srbin, nisam hrvat, a ?ivim u hrvatskoj. Tko sam ja? Klingonac.

Nije mi bila namjera da ikoga vrijeđam koliko da barem nekoga isprovociram.

Za nu??u Matanovu:

" ... Da smo slo?ni i čestiti davno bi imali dr?avu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska
    kad padne Berlinski zid i kad se budu ru??ila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni
    jedne dr?ave da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa
    Srbima, a mo?da i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..

.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo dr?avu, vidjet ćete kako tek na??i kradu. Svak nas
    je stoljećima krao i potkradao, a najte?e će i najgore biti kad nas na??i budu krali te prodavali
    svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će
    biti najveće i nerje??ivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!"

Bruno Bu??ić

Fiume edvin avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno Đuro 2

Đuro popijač je prije ove funkcije bio predsjednik HUP-a , znači sve je jasno. To je tip koji zastupa krupni kapital i privatne biznismene i ostale ratne profitere s ovih prostora. Nije bitno jeli on srbin ili hrvat ili marsovac jer niti kalmeta, ??uker, ne bi postupili drukčije niti dali i??ta. Ako se ljudi poput "velikana" Branka Bačića i kap. Marija Babića , neće zauzeti za pomorce i niti ijednom riječju suprotstavit ovim ?abarima onda nemamo ??to govorit. Isti ti bačić i babić se nonstop predstavlaju kao ljudi od i sa mora, kao ljudi koji razumiju pomorce i na pozicijama su da mogu ne??to učinit. Ali ne, iste su nule i ni?? koristi kao i oni drugi. Jo?? i gori jer taj Kapetan Babić nije NITI JEDNU riječ rekao na sve ovo, ??uti u mi??joj rupi, la?e po "pomorskim večerima", ide od ??kole do ??kole i la?e djeci kako je to poziv koji hrvatska cijeni i prepoznaje. A evo od popjača smo popili svi mi skupa ??amar. I ??ta sad taj Babić i Bačić, gdje su ti mi??evi. A gdje su oni mi??evi od Brazadura i Svaline. To je bagra koja je tu da radi za interese kapitala i vlasnika. A j...e se njima za pomorce. Srami se babiću i bačiću i brazoduro da ima?? imalo obraza napustio bi tu funkciju zauvijek. Znam da ćete ovo pročitat. Gori ste nego ??to su bili makedonci i bosanci misnistri prometa i pomorstva u biv??oj jugi.

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno

A mo?da je čovik popija-čagod pri nego je sve reka...
    ...da se doma vratim molim Boga
    Dalmaciju di??en misto zraka

Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Popija je on čagod i izija još uz to i nije mu promaka ni prilog.
    Ali on je samo jedan lako zaboravljivi birokrata ,a takvi su najgori i
    zbilja nije važno koje je tko nacionalnosti. Možda bi bilo priličnije nazvat njega i slične linčinkama i gnjidama.
    I istina je što je reka fiume edvin da nema ništa gore od toga nego kad te tvoj izda, obezvrijedi, proda i zaboravi. I zbilja je čudno kako ti tihi i nevidljivi birokrati mogu učiniti više štete nego neki diktatori.
    Ali je veoma važno okarakterizirati takve ljude. Većina nas naziva ih PIZ******.
    Posljednje uređivanje od mladeno : 04-09-2011 at 11:47 AM

Clan Posade ?ibenik avatar
    Datum registracije
    Dec 2010

Početno

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...9/Default.aspx

Evo novog članka u Slobodnoj pod naslovom: "IZMJENA ZAKONA Popijač ostavio pomorce bez beneficiranog sta?a."

A osim lo??e vjesti da pomorci neće dobiti benificirani sta? evo jedna kolko tolko dobra:
    "Zakonom se predla?e i da se izmijeni odredba o načinu računanja 183 dana vezano uz oslobađanje plaćanja poreza na dohodak.

Do sada je pomorac bio oslobođen plaćanja poreza na dohodak ako je imao 183 dana ??čiste? plovidbe u inozemstvu, a u buduće bi se u ta 183 dana trebali računati i drugi razlozi, poput inozemne profesionalne edukacije ili bolesti koja je pomorca zadesila u stranoj zemlji."
    Be prepared for the worst, but expect the best.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ?*ibenik;100747....[B
    "Zakonom se predla?e i da se izmijeni odredba o načinu računanja 183 dana vezano uz oslobađanje plaćanja poreza na dohodak.

Do sada je pomorac bio oslobođen plaćanja poreza na dohodak ako je imao 183 dana ??čiste? plovidbe u inozemstvu, a u buduće bi se u ta 183 dana trebali računati i drugi razlozi, poput inozemne profesionalne edukacije ili bolesti koja je pomorca zadesila u stranoj zemlji[/B]."
    Tvoj nivo je otprilike nivo hrvatskog politicara,hrvatskog novinara i svega hrvatskog,a to je da nemaju pojma sto pisu jer su indolentni ista pronaci sami i uvijek cekaju da im netko drugi sve servira i onda kad im servira opet pljucaju i imaju objasnjenja da bi se to samo od sebe desilo ionako po inerciji stvari. Ja bi se sramio ovo kvotirat i iznosit kao cinjenicu jer ovo je vec stupilo na snagu od 1.1.2008.

Članak 128. mijenja se i glasi:

?(1) Član posade broda u međunarodnoj plovidbi bez obzira na dr?avnu pripadnost broda, koji u Republici Hrvatskoj ima prebivali??te, odnosno uobičajeno boravi??te (rezident), jest obveznik poreza na dohodak od nesamostalnog rada prema primicima ostvarenima po osnovi rada na brodu u međunarodnoj plovidbi osim ako je plovio 183 dana ili vi??e dana u godini za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak. Vrijeme od 183 dana ne mora biti povezano.

(2) Za postizanje potrebnih 183 dana iz stavka 1. ovoga članka za godinu za koju se utvrđuje obveza poreza na dohodak, član posade broda mo?e pribrojiti i dane plovidbe iz prethodne godine koje kao prekobrojne nije u prethodnoj godini uračunao u 183 dana iz stavka 1. ovoga članka, te:

?? dane provedene na putu od mjesta prebivali??ta do mjesta ukrcaja na brod,

?? dane potrebne za povratno putovanje,

?? dane liječenja zbog bolesti ili povrede nastale na putu za ukrcaj, na brodu ili na povratku, i

?? dane provedene na stručnoj izobrazbi u inozemstvu.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Ma Đuro je moj idol..
    predla?em da mu damo počasno članstvo UPH, i da bude čuvar pečata..

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ja jos uvik mislin da je snajper rjesenje za sve nase probleme

pre banned
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

"ovo je moj brat Đuro , on ima jako te?*ku ruku "

A vidi ovog pomorca pod svićom !!!
    Attached Images Attached Images

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

A ja mislin da faliva??.. ja naprimjer kad narastem hoću da budem Đuro.. i da prckam jedno 30 iljada pomoraca.. 300 iljada nezaposlenih i ostalo svekoliko pučanstvo mile nam domovine.. kako u stra?njicu tako i u zdrav mozak.. i da odem u saborsku mirovinu sa 55..

Fiume edvin avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno đuro

Na?? glavni neprijatelj i problem nije đuro već : Branko Bačić, kap.Mario Babić, Predrag Brazoduro, Vladimir Svalina, SPH i Mare Nostrum. To su ljudi i organizacije koji karaju u glavu pomorce i koji su doveli do ovoga. Da babić i bačić imaju imalo obraza i imalo nečeg ljudskog dali bi ostavke i makli se.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

pusti to. to je vec dobro znano. a sicas li se kad je bija sdp i rino petricic zaduzen za pomorstvo? taj ne more zavozit ni pasaru. problem je u tome sta se sve ide ufino, a vidi brazzodura na blogu...svi neznalice i spijuni. mali marin je danas napisa ono pismo, lipo, ufino sa malo ironije...ali to ove ne tangira, niko ono nece ni procitat. triba skupit ljude i u demostracijun. ali kako? pa vidis da i oni gladni ne strajkaju. a sad se pojavi ekipa sa placama pet, deset , petnajst iljad ojri i ka nije in dobro? vrazja nacija smo mi. nikidan san malo popija i reka zeni da idemo nazad u split, kaze...ok. kad san se otriznija..zajebi ideju.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od edvin Vidi poruku
    ... Branko Bačić,...
    Necu sebi nikad oprostit sta ovoga srolju nisam ispleska '95,a triba sam.

Clan Posade ?ibenik avatar
    Datum registracije
    Dec 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Tvoj nivo je otprilike nivo hrvatskog politicara,hrvatskog novinara i svega hrvatskog,a to je da nemaju pojma sto pisu jer su indolentni ista pronaci sami i uvijek cekaju da im netko drugi sve servira i onda kad im servira opet pljucaju i imaju objasnjenja da bi se to samo od sebe desilo ionako po inerciji stvari. Ja bi se sramio ovo kvotirat i iznosit kao cinjenicu jer ovo je vec stupilo na snagu od 1.1.2008.
    Pozdrav ??jor Frankie,

Nije mi ba?? drago da moj nivo opisujete sa nivom hrvatskog političara, al nema veze, navika sam na va?? stil pisanja pa ne smeta.

A ??ta se tiče ovoga ??ta sam izvadija citat iz slobodne, to sam izvadija u najboljoj vjeri. Ne virujem ba?? svim novima ??ta napi??u, al sam bar kolko tolko virova Slobodnoj. Pa zato nisam i??a provjeravat napisano. A kako nisam upoznat toliko s temom mislija sam da je ovo ne??to novo, pa sam mislija da ću mo?da obradovat koga.

A kako ste vi upućeni tija sam vas pitat za sljedeći citat iz istog članaka jeli istina:
    "Nadalje, zakonom se uređuje i novi porezni status brodara na način da se umjesto oslobođenja poreza na dobit uvodi sustav poreza prema tona?i broda, odnosno ??tona?ni porez?.

On će se obračunavati tako da se na svakih 100 jedinica neto tona?e broda koji sudjeluje u sustavu plaćanja poreza po tona?i, plaća određeni iznos. Tako se za brod neto tona?e 1100 plaća porez po tona?i 10 puta po 270 kuna i jedan puta 230 kuna, odnosno ukupno 2930 kuna.

- Sustav naplaćivanja prema tona?i potiče brodare da na svoje brodove ukrcavaju hrvatske pomorce radi odrađivanja vje?beničkog sta?a, takozvane kadeture, nakon čega se značajno povećava konkurentnost tih pomoraca na svjetskom tr?i??tu radne snage u pomorstvu - istaknuo je Kalmeta."

Oće li ovaj novi sustav ??tona?nog poreza? stvarno poticat brodare da na svoje brodove ukrcavaju hrvatske pomorce radi odrađivanja kadeture ili su i to neke mućke da bi se pogodovalo određenim brodarima.

P.S. falili su ovih nekoliko dana va??i komentari dok ste se borili za veću plaću. I usput čestitam na većim primanjima.
    Be prepared for the worst, but expect the best.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne moe otvoriti novu temu
  • Ne moe ostaviti odgovor
  • Ne moe stavljati dodatke
  • Ne moe uređivati svoje postove
  •