Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15
    prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Cool Hrvatski ZERP

ZERP u udžbeniku za studente međunarodnog prava u SAD-u

29.03.2011
    Udžbenik za studente međunarodnog prava i međunarodnih odnosa na američkim sveučilištima i koledžima u kojem je jedno čitavo poglavlje posvećeno pitanju gospodarskog pojasa odnosno ZERP-a u Jadranskome moru kao primjeru dovođenja u pitanje vladavine prava pri uređenju odnosa među državama na moru upravo je objavio američki znanstveni izdavač Westview Press.

Udžbenik Â?Međunarodno pravo: suvremena pitanja i budući razvojÂ?, što ga je, uz suautorstvo trideset autora, uredio američki profesor Sanford Silverburg, sadrži pregled glavnih tema međunarodnog prava i međunarodnih odnosa za američke studente. Među ukupno dvadeset osam poglavlja, uključena su tri poglavlja o pravu mora, od kojih je prvo u potpunosti posvećeno novijem razvoju međunarodnog prava s obzirom na Jadran i osobito pitanju gospodarskog pojasa odnosno ZERP-a.

Autor tog poglavlja je ugledni međunarodni stručnjak za pravo mora, profesor Davor Vidas, direktor Odjela za pravo mora na Institutu Â?Fridtjof NansenÂ? u Oslu. Na osnovi ranije Vidasove studije o pitanju hrvatskog gospodarskog pojasa, u poglavlju se iscrpno razmatra stanje nastalo u Jadranskome moru nakon proglašenja ZERP-a 2003., te zatim, izuzimanja od primjene na članice EU, temeljem odluke Sabora u ožujku 2008.

Na temelju analize talijanskih diplomatskih nota izjavljenih u UN-u te talijanskih propisa, Vidas zaključuje da je osnovni problem ZERP-a nastojanje Italije da se pri razgraničenju na moru ne primijeni crta sredine kakvom je, ugovorom iz 1968., razgraničen epikontinentalni pojas između Italije i Jugoslavije.

Vidas u američkom udžbeniku objašnjava da su bila samo dva načina kako bi se primjena ZERP-a odgodila. Prvi, da se izmijeni sadašnje međunarodno pravo mora, sadržano u Konvenciji UN-a, što do daljnjeg nije ostvarivo, te drugi, jednostavniji, da se navede Hrvatsku da sama odustane od svojih prava, odnosno primjene ZERP-a na članice EU-a, do čega je došlo 2008, te je takvo stanje ostalo i do danas.

Zaključuje kako su time zaštićeni kratkoročni i pragmatični interesi susjednih zemalja članica EU-a u njihovim isključivo bilateralnim odnosima s Hrvatskom, ali je istodobno riječ o dugoročno poraznu ishodu za asocijaciju koja proklamira načelo vladavine prava i jednakopravnost kao svoje temelje.

Poznati američki profesor međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, Christopher Joyner s Georgetown Sveučilišta u Washingtonu, u svojoj recenziji knjige navodi da je riječ o priručniku koji sadrži najbogatije temeljne doprinose za studij međunarodnog prava među objavljenima u posljednja dva desetljeća, te ga osobito preporučuje za korištenje pri studiju međunarodnog prava u diplomskoj i poslijediplomskoj nastavi na američkim visokoškolskim ustanovama.

Davor Vidas, međunarodni stručnjak za pravo mora, objavio je niz studija o pravu mora u vodećim svjetskim znanstvenim časopisima i zbirkama, te je autor i urednik desetak knjiga, od kojih je posljednja Â?Pravo, tehnologija i znanost za mora u globalizacijiÂ? objavljena 2010. u Bostonu i Leidenu, u nakladi znanstvenog izdavača Brilla.

Izvor: novilist.hr

@šta reć na sve ovo? Di je naša Vlada na odlasku, imaju li oni na ovo šta dodat?

Posljednje uređivanje od splitski kanal : 04-01-2011 at 09:43 AM

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

A šta reči na ovo? Pristajemo na svakakve ucijene samo da uđemo u taj EU. Zamislite šta će nam sve radit kada uđemo u zajednicu dragih naroda. A sve željni da nam pomognu. Kad nismo bili sposobni sami napravit državu neće je oni uredit za nas nego za sebe. Iako je već sada hrvatska toliko rasprodata i zadužena da već sada nije naša. Uskoro možete očekivati pretplatu na vodu. A ne u toliko dalekoj budučnosti kad iozdaju koncecije za obalu neš moć ni uć na sve plaže na obali ili ćeš masno morat platit upad. Nama će samo ostavit ove gradske plaže ka šta su ove po kaštelima di plivaju govna.
    Jebeni mansoni i ta ostala sranja.

Najdraži mi je zaključak koji su donili ameri :

Citiraj Prvotno napisano od splitski kanal Vidi poruku
    ZERP u udžbeniku za studente međunarodnog prava u SAD-u

29.03.2011

Zaključuje kako su time zaštićeni kratkoročni i pragmatični interesi susjednih zemalja članica EU-a u njihovim isključivo bilateralnim odnosima s Hrvatskom, ali je istodobno riječ o dugoročno poraznu ishodu za asocijaciju koja proklamira načelo vladavine prava i jednakopravnost kao svoje temelje.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jo?? jedan pomorac Vidi poruku
    A ??ta reči na ovo? Pristajemo na svakakve ucijene samo da uđemo u taj EU....
    I sto je najjace na kraju svog tog spusstanja gaca uci necemo jer ce bit referendum do kojega ce se stvoriti takav animozitet prema EU da ce svi glasat kontra ulaska.

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    I sto je najjace na kraju svog tog spusstanja gaca uci necemo jer ce bit referendum do kojega ce se stvoriti takav animozitet prema EU da ce svi glasat kontra ulaska.
    Tako i treba! Sta ce nam ta masonska organizacija koja ce se kad tad raspasti! Nego uvesti carine na njihove proizvode, a maksimalno zastiti domacu proizvodnju! Nas IZVOZ? Kina, Rusija i arapske zemlje, a maknut se od EU! Jos neznam niti jednu drzavu koja je usla u EU, da je zadovoljna, naravno osim onih velikih; Njemačke, Francuske i VB jer tlace ostale, mozda jos Italija i to je to! Da je EU toliko dobra kao sto to pricaju nasi mazlumi od politicara,a koje predvodi onaj mason, izrod i smece Mesic prva bi u nju pristupila Norveska, Svicarska, Island, Bjelorusija, Ukrajina i Rusija!

jahač valova gobic avatar
    Datum registracije
    Aug 2010
    Firma
    kod ?žene

Početno ???

Hahaha mora sam se nasmijati na ovaj post hahahaha opet stara rvatska (komunistička) priča o vanjskom neprijatelju koji nas zeli pokrasti. 20 godina Hrvatsku bezocno pljackaju rvatski kriminalci a tupavi narod muci i pusi spike o vanjskim neprijateljima (ovisno o potrebi malo srbi pa malo slovenci pa malo hercegovci a sad su na red dosli "masoni" iz EU) hahahaha ZERP je prije svega politicko pitanje a kad igras politicku partiju karata moras imati nesto akuze da bi dobija partiju. Nasu akuzu POKRALI SU HRVATI dragi moji pa sad igramo politicku partiju karata sa samim lisinama u rukama a tako se ne dobiva partija.

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    Tako i treba! Sta ce nam ta masonska organizacija koja ce se kad tad raspasti! Nego uvesti carine na njihove proizvode, a maksimalno zastiti domacu proizvodnju! Nas IZVOZ? Kina, Rusija i arapske zemlje, a maknut se od EU! Jos neznam niti jednu drzavu koja je usla u EU, da je zadovoljna, naravno osim onih velikih; Njemačke, Francuske i VB jer tlace ostale, mozda jos Italija i to je to! Da je EU toliko dobra kao sto to pricaju nasi mazlumi od politicara,a koje predvodi onaj mason, izrod i smece Mesic prva bi u nju pristupila Norveska, Svicarska, Island, Bjelorusija, Ukrajina i Rusija!
    Ove tri zadnje sta si nabroja su sinonim za slobodu, uspjesnost i prosperitet svojih gradjana,ja bi tu jos doda sjevernu koreju i kubu.Bas se na njih triba ugledat

ali ka sta bi rekla nasa premijerka mi smo na dobrom putu da dodjemo na put da im se prikljucimo

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od cruise line Vidi poruku
    Ove tri zadnje sta si nabroja su sinonim za slobodu, uspjesnost i prosperitet svojih gradjana,ja bi tu jos doda sjevernu koreju i kubu.Bas se na njih triba ugledat

ali ka sta bi rekla nasa premijerka mi smo na dobrom putu da dodjemo na put da im se prikljucimo
    Naveo sam i njih jer nisu clanice EU, a kao drzave nisu nikome duzne, a Rusija je najljaca svjetska sila, ima sve resurse (naftu, plin, vodu, hranu, oruzje), Ukrajina također samo je politički neugledna, a nikako slaba, jer njima EU i Ameri također ni??ta ne smiju zbog naoru?žanja koje ima, a i resurse, a Bjelorusija je satelit Rusije, narod nije gladan i ?žedan, samo nema za razbacivanje zato nemoraju uzimati kredite od EU i nisu nikome du?žni sto je opet dobro! A ako bas hoces dovoljno je reci Svicarska i Norveska koje nisu i nikad nece biti clanice EU, jer da je to dobro pristupili bi odmah! Zato kolega ako nesto ne razumijes onda nemoj pricati gluposti!

Citiraj Prvotno napisano od gobic Vidi poruku
    Hahaha mora sam se nasmijati na ovaj post hahahaha opet stara rvatska (komunistička) priča o vanjskom neprijatelju koji nas zeli pokrasti. 20 godina Hrvatsku bezocno pljackaju rvatski kriminalci a tupavi narod muci i pusi spike o vanjskim neprijateljima (ovisno o potrebi malo srbi pa malo slovenci pa malo hercegovci a sad su na red dosli "masoni" iz EU) hahahaha ZERP je prije svega politicko pitanje a kad igras politicku partiju karata moras imati nesto akuze da bi dobija partiju. Nasu akuzu POKRALI SU HRVATI dragi moji pa sad igramo politicku partiju karata sa samim lisinama u rukama a tako se ne dobiva partija.
    Nitko nije rekao kolega da nas nisu pokrali nasi Hrvati i da su nas oni doveli do ovoga svega (mislim politicari), ali bilo je tu i puno vecih stvari koje ti nazalost ne razumijes pa necu ulaziti u prepirku s tobom! O ZERPu ne treba trositi puno rijeci, zna se da na EU u koju toliko zelimo uci brani i neda da proglasimo ZERP, ali ima tu jos toga. Prati malo medije i naseg vrlog predsjednika Josipovica koji nas gura u neku novu Yugoslaviju kroz projekt Zapadnog Balkana ilitiga Balkanske Unije. Nissta ti ne razumijes kolega. Lijep pozdrav i mirno more
    Posljednje uređivanje od wolf11 : 04-02-2011 at 03:57 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Kako si poklopia ovu drugu dvojicu, vjerovatno ces i mene, al ti si najpametniji na Forumu, a mi drugi moramo od tebe ucit, pa se necu ljutit...

Ajde momak moj, nista ti ne razumis! Drazave koje su usle u EU, slobodno mogu izac, nitko im ne brani, a bogami ni jedna nije izasla, jel tako?

Pitas sta ce nam ta masonska organizacija? A kao sta vidis sami ne znamo niti mozemo, mali smo, mentor nam treba, a ti spominjes Ruse - pravoslavce i srpke saveznike, Arape(Turke) koji su nas zamalo zatrli prije nekoliko stoljeca i Kineze koji bi nas pobili ko mrave samo da im se ukaze mogucnost, jer njih zivo zaboli za neke tamo Rvate, kuzis...

Al ne kuzis ti jebi ga, tvoja razmisljanja su na razini lokalnog birtijasa u Prnjavoru...

Jos malo: Svicarska nije zemlja, to je banka u kojoj svi drze pare, zato ih nikad niko i ne dirA (ne bih u dubinu, al to je tako). Norveska formalno nije u EU, al s obzirom na razine suradnje ko da i je. To je zemlja prebogata naftom i njima EU ne treba kao politicko uredenje, nego samo kao ekonomski partner.

Nama je EU krajnje neophodan, bas da bi se izravnale krive Drine u glavama koje razmisljaju kao i tvoja, te da bi se u red doveli uskoci i hajduci koji drmaju drzavom zadnjih 20 godina. Treba nam da nam uvede i kulturu rada, vladavine prava i jednakosti za sve gradjane, a ne samo clanove HDZ-a.

Za kraj ja cu ti samo kazat, da ukoliko ne prodje referendum o ulasku u EU, ja osobno s obitelji - selim!

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Evo da i ja malo bacim koju besidu o za i protiv.
    Naime ovdje se neradi o komunističkom strahu od vanjskih neprijatelja nego u činjenici da nam nitko ni??ta neće dati besplatno. I u činjenici da smo mi mogli i bez njih već do sada lipo uredit vlastitu dr?žavu i normalno ?živjeti u njoj. Na??i političari su totalni fijasko ili su do zla boga korumpirani kao sanader ili su totalno za ni??ta ka ova sada i nikako da shvate i ne samo oni nego i većina naroda koja je njihova prava zadaća.
    Tko bi trebali biti političari? Na??e vođe? NE! Oni su na??i predstavnici. Naime ovaj narod to jest svi mi koji imamo hrvatski paso?? smo vlasnici ove dr?žave i sve dr?žavne imovine i da bi lak??e upravljali tom imovinom izabrali smo one najsposobnije među nama da upravljaju tom imovinom i da nam omogučuju da od nje po??teno ?živimo ,a ako je i moguče da se i obogačujemo. Dr?žavni novac mi uplačujemo u proračun radi NAS da bi na??i predstavnici te pare ulo?žili u buduće projekte koji bi nas dalje unaprijeđivali. Naime tako bi to trebalo bit ,a svi znam kako je. U stvarnosti Mi biramo oca domovine, dragog vođu, premilog zapovjednika i ostale budaletine koji onda na?? zajednički novac uzimaju za sebe i na??u imovinu prodaju u bescjenje strancima kojima su se prodali za par miljuna.
    Stoga ??to se mene tiče ti dragi stranci se mogu zvati mansoni, svečenici, prijatelji, neprijatelji ili neznam kako god, ali činjenica je da nam oni redovito posuđuju novac koji nebudite u zabludi čemo kad tad morat vratit. A u kojem omjeru vračamo i tra?žimo novi je redikulno smije??an.

Neka?žem ja da EU je sranje i da tu nema puno pogodnosti. Ima da ali samo za bogate i one koji se razvijaju. Kapitalističko dru??to je uređeno tako da se bogati jo?? vi??e bogate ,a siroma??ni jo?? vi??e osiroma??uju.
    A mi kad nismo bili sposobni u ovih 20 godina sami stat na noge neće to ni oni učinit za nas, radi nas. Mo?žemo se samo nadat da če na??a djeca biti bolja od nas i ispraviti na??e gre??ke.

Na kraju samo da napomenem da je za nas ipak bolje da uđemo u EU (jer vi??e nemamo drugih opcija) ,ali isto tako nebi trebali biti u zabludi i mislit da će se stvari za nas bitno popraviti. Mo?že nas izvuči rad, rad i jo?? rada i kompletna promjena vladajuče strukture.

Eto toliko neda mi se vi??e pametovat iden peč lignje. Konaćno san uspija nabavit ne??to fri??kih lignjica i iden ih malo bacit na vatru i popit koju bevandu. O zerpu mo?žda ne??to sutra.

Aj ?živili.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

@jos jedan pomorac

Sve si napisa ko sveto pismo.

Samo ona teza da se u kapitalizmu bogati bogate, a siromasni siromase, je jos jedna od teorija koja po meni ne stoji.

Tj. nije da ne stoji, nego je prejednostavna. Naime uvik u povijesti je bilo i bit ce bogatih i siromasnih. I u komunizmu i u diktaturi i u kapitalizmu...

E sad u kapitalizmu se desava da covjek koji ima ideju i viziju i zna iskoristit trenutak, a nije bogat postaje supermilijarder. Ne pricam o Kerumu i Kutli, nego o recimo Gatesu,Zuckebergu, Jobsu, Bransonu, Buffetu, Trumpu, itd...

To u niti jednom drugom uredjenu ranije nije bilo moguce.

Mi u RH nazalost imamo teoriju - sta manje rada, a sta vise para, a ako je drukcije onda zugamo... Zajebat, privarit, zacavlat, zaobic, priko veze, izbjec, to su nam postulati. Uvik je drugi kriv, uvik smo mi najpametniji i najsposobniji, ALI... Itd...

Po meni ni ulazak u EU ne garantira promjene po ovom pitanju, jer imali smo i Veneciju i Francuze i Austriju, pa je mentalitet prezivia, tj. ja bi reka da su nam ga Srbi sacuvali...

Sad cemo vidit oce li EU uspit...

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    Kako si poklopia ovu drugu dvojicu, vjerovatno ces i mene, al ti si najpametniji na Forumu, a mi drugi moramo od tebe ucit, pa se necu ljutit...

Ajde momak moj, nista ti ne razumis! Drazave koje su usle u EU, slobodno mogu izac, nitko im ne brani, a bogami ni jedna nije izasla, jel tako?

Pitas sta ce nam ta masonska organizacija? A kao sta vidis sami ne znamo niti mozemo, mali smo, mentor nam treba, a ti spominjes Ruse - pravoslavce i srpke saveznike, Arape(Turke) koji su nas zamalo zatrli prije nekoliko stoljeca i Kineze koji bi nas pobili ko mrave samo da im se ukaze mogucnost, jer njih zivo zaboli za neke tamo Rvate, kuzis...

Al ne kuzis ti jebi ga, tvoja razmisljanja su na razini lokalnog birtijasa u Prnjavoru...

Jos malo: Svicarska nije zemlja, to je banka u kojoj svi drze pare, zato ih nikad niko i ne dirA (ne bih u dubinu, al to je tako). Norveska formalno nije u EU, al s obzirom na razine suradnje ko da i je. To je zemlja prebogata naftom i njima EU ne treba kao politicko uredenje, nego samo kao ekonomski partner.

Nama je EU krajnje neophodan, bas da bi se izravnale krive Drine u glavama koje razmisljaju kao i tvoja, te da bi se u red doveli uskoci i hajduci koji drmaju drzavom zadnjih 20 godina. Treba nam da nam uvede i kulturu rada, vladavine prava i jednakosti za sve gradjane, a ne samo clanove HDZ-a.

Za kraj ja cu ti samo kazat, da ukoliko ne prodje referendum o ulasku u EU, ja osobno s obitelji - selim!
    Pozdrav kolega! Samo ti kolega seli nitko ti ne brani! Tamo ce te docekati rasirenih ruku, jesi naivan, upamti gdje god vani dodjes bit ces PROKLETI STRANAC! Izasle bi one vani ali nemogu, jer kad jednom udjes izlaska nema vise! Vidim da spominjes Prnjavor pa mislim da si odnekle otamo, pa razumijem donekle tvoju ceznju za rodnim krajem, pa mislis ako udje RH u EU da ce onda i BiH i da ces se vratit u svoj rodni kraj, ali o tome mozes samo sanjati jer ti Srbin nikad nece tamo dopustiti da se vratis, a BiH ce se ionako raspasti, kao i EU ali sve u svoje vrijeme! Puno pozdrava od birtijasa iz Prnjavora!

@jos jedan pomorac

Sve si napisa ko sveto pismo.

Samo ona teza da se u kapitalizmu bogati bogate, a siromasni siromase, je jos jedna od teorija koja po meni ne stoji.

Tj. nije da ne stoji, nego je prejednostavna. Naime uvik u povijesti je bilo i bit ce bogatih i siromasnih. I u komunizmu i u diktaturi i u kapitalizmu...

E sad u kapitalizmu se desava da covjek koji ima ideju i viziju i zna iskoristit trenutak, a nije bogat postaje supermilijarder. Ne pricam o Kerumu i Kutli, nego o recimo Gatesu,Zuckebergu, Jobsu, Bransonu, Buffetu, Trumpu, itd...

To u niti jednom drugom uredjenu ranije nije bilo moguce.

Mi u RH nazalost imamo teoriju - sta manje rada, a sta vise para, a ako je drukcije onda zugamo... Zajebat, privarit, zacavlat, zaobic, priko veze, izbjec, to su nam postulati. Uvik je drugi kriv, uvik smo mi najpametniji i najsposobniji, ALI... Itd...

Po meni ni ulazak u EU ne garantira promjene po ovom pitanju, jer imali smo i Veneciju i Francuze i Austriju, pa je mentalitet prezivia, tj. ja bi reka da su nam ga Srbi sacuvali...

Sad cemo vidit oce li EU uspit...
    Apsolutno se slazem s tobom kolega u svemu! Sa ovakvim mentalitetom i politicara jao nama kad uđemo u EU! Bojim se samo da zbog vanjskog duga, ne budemo morali prodavati i otoke, a ni to nije iskljuceno. Nazalost, previse smo toga pustili EU, tako da nismo ni zastitili domacu proizvodnju, dopustili smo prekomjerni i nekontroliran uvoz, Talijani i Slovenci nam izlovise svu ribu, a mi nesmijemo reci ni rijeci, oni nas ucjenjuju a mi nesmijemo nista. Racanova politika, a pogotovo Sanaderova ''da ulazak u EU nema alternative'' nas je i dovela do ovoga svega, bili smo zrtva u domovinskom ratu, a sad smo zlocinci. Gotovinu ce sigurno osuditi na nekih 20ak godina, drzava nam je rasprodana (banke, ina, ht) i sada smo nazalost stranci u svojoj drzavi, a EU vidi da ne cijenimo sami sebe pa se zato i ponasa ovako kako se ponasa, a zasto smo mi jedini krivci! Lijep pozdrav

Ovo zadnje se odnosi na ovo prvo, nisam te htio uvrijediti samo ti kazem da u EU nije med i mlijeko i dalje stojim pri svome misljenju da nama ne treba EU, mislim samo clanstvo, bolje bi bilo da budemo povlasteni trgovinski partner. Znas li koliko kosta clanstvo u EU godisnje? 600 milijuna eura! Sad mi reci jeli bolje da taj novac preusmjerimo u nase gospodarstvo nego da njima to uplacujemo, a oni nam kroz kredite daju novac i guraju nas u duznicko ropstvo koje nikad necemo otplatiti (mislim na kredite). Eto toliko od mene
    Posljednje uređivanje od wolf11 : 04-02-2011 at 06:16 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Pozdrav kolega! Samo ti kolega seli nitko ti ne brani! Tamo ce te docekati rasirenih ruku, jesi naivan, upamti gdje god vani dodjes bit ces PROKLETI STRANAC! Izasle bi one vani ali nemogu, jer kad jednom udjes izlaska nema vise! Vidim da spominjes Prnjavor pa mislim da si odnekle otamo, pa razumijem donekle tvoju ceznju za rodnim krajem, pa mislis ako udje RH u EU da ce onda i BiH i da ces se vratit u svoj rodni kraj, ali o tome mozes samo sanjati jer ti Srbin nikad nece tamo dopustiti da se vratis, a BiH ce se ionako raspasti, kao i EU ali sve u svoje vrijeme! Puno pozdrava od birtijasa iz Prnjavora!

Hehe, ceka sam te, mislia sam da ces bit i zesci... Evo ja upravo kod stranaca Belgijanaca, i ne fali mi ni ticjeg mlika, da se sad ode ne razbacujem ciframa i uvjetima, recimo samo da mi penzija sigurno nece bit 2000kn, niti ako zavrsin ne daj boze u postelji ili Lovrincu prije vrimena, da cu se bojat za golu egzistenciju. Al ne zahvaljujem im na tome, jer me cide ko majmuna i naplacuju mi svaki euro. Al dobro meni, zadovoljni oni i svima dobro...

E sad da poantu i temu vise ne zaobilazimo: zamisli ko je u nase ime pregovara o ZERP-u: IVO SMRANADER zvani TORBAR!!!

I sad zamisli kako je on moga reagirat u situaciji kad ga s jedne strane EU pritisce da odustane od ZERPA, a s druge ta ista EU zna sve o njegovim lopovlucima i korupcijama... Pa naravno da ce im prodat ZERP: Boli njega kurac za zerp i hrvatsku i hrvatem to je lopov i coban koji nas je popljacka i kcer u London nasim parama vozia, te glumia velikog gospodina, a u biti je obicni coban iz Varosa u St-u (i ja sam iz Varosa, al meni baba nije bila cobanka nego pralja)...

E EU je svjesna toga pa je od cobana izvukla sta je tila i onda ga smistila tamo di mu je misto.

A ko je nama kriv kad volimo birat cobane da nas vode. I cobanke. Vjerovatno jer smo ovce...

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Drugari

Di st evi to zabrazdili?

Neman vrimena za razglabanje pa malo copy/paste

Evropo tvoje ime je kukavicluk

Evropa moze da nosi bez problema i ime - KUKAVICLUK!

Koliko miliona ljudi ju je proklelo i nazvalo kukavicom, kuckom i kurvom!?

Nedavno je osvanuo natpis "Europa, dein Familienname ist Appeasement!",
    pise Henryk M. Broder u "Welt am Sonntag".

I, ne bez razloga!

Prije svega jer je tako. I, danas.

Appeasement je kostao milione zivota Zidova i nezidova zato sto su saveznici Engleske i Francuske predugo pregovarali i odugovlacili, dok nisu primjetili da sa Hitlerom nema dogovaranja, vec da se on mora vojno pobijediti.

Appeasement je stabilizovao Sovjetski komunizam u DDR-u, a dijelovi Evrope podlegli nehumanom rezimu postavsi dijelom njihovo ideoloskog aparata.

Njen kukavicluk je paralizovao Evropu kada je u Bosni i Hercegovini na djelu bio genocid najgore vrste, protiv dijela stanovnistva koji su progonjeni samo sto su pripadnici druge religije.

Nista drugacije nije bilo prilikom genocida na Kosovu.

Ponasanja evropskih duznosnika na Balkanu.

Evropa je tako dugo vodila debate, dok njen posao nije preuzela u svoje ruke Amerika i zaustavila dalja nepotrebna ubijanja i progone.

Danas uopste nije vise vazno, da li Evropa nija mogla, nije znala, nije umjela ili nije imala snaga?

Cinjenica je da je Amerika (vojno) vise puta morala da doce na tlo Evrope i sredi ono sto je zadaca Evrope same.

Evropski kukavicluk relativira takodjer i odnose na Bliskom Istoku. (Izrael, Palestina). Umjesto zastite istine, demokratije, prosperiteta, pa i vlastitog ugleda, umjesto odlucnog djelovanja, provode se pojedinacni programi prodaja vojne tehnike, naoruzanja, novcanih transakcija i ekonomske pomoci. Da nije toga, pitanje je da li bi uopste moglo doci do pojava kojekakvih oblika diktatura i ratova na Bliskom Istoku.

Evropski kukavicluk relativira veliki broj formi medjureligijskih pravila ponasanja, posebno islamskog tradicionalizma i kulture, kada su u pitanju pojedinacna djela, odnos prema tradicionalnoj nosnji, provodjenje zagarantovanih prava, problemi oko izgradnje vjerskih objekata i uskracivanja ustavom zagarantovanih osnovnih ljudskih prava. Posebno sto zabrinjava je tendencija izjednacavanje islama sa islamizmom (islamskim fundamentalizmom).

Evropski kukavicluk se vidi svakodnevno, u pomanjkanju preispitivanja vlastitih vrijednosti, napadaju se (cak i karikaturom) vrijednosti drugih, kao znak vlastite slabosti ili kada se mjesecima spominje politicko ubistvo rezisera u Holandiji, u zelji da se prikaze kao vjersko, a pokusaj atentata (koji navode nije bio atentat), na paradi povodom Kraljicinog dana, na kraljevsku porodicu (april 2009) pokusava se brzo sakriti pod tepih.

Evropski kukavicluk se vidi u stampi, skolama, posebno u odnosu na strance i nemoc ili nehtijenje da se relativno, cak i vlastita djeca socijalno slabijiih slojeva, nejednako vrednuju i nemaju iste sanse na isto ili bolje obrazovanje. ?*kole u Evropi su se pretvorile u bojno polje, a radno mjesto nastavnika - odavno je postalo opasno.
    Evropski kukavicluk je naglasio javno ministar odbrane SAD, Donald Henry Rumsfeld, kada je Evropa odbila da udje u koaliciju i pomogne u buducem ratu u Iraku, nazvavsi je Stara Evropa.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Hehe, ceka sam te, mislia sam da ces bit i zesci... Evo ja upravo kod stranaca Belgijanaca, i ne fali mi ni ticjeg mlika, da se sad ode ne razbacujem ciframa i uvjetima, recimo samo da mi penzija sigurno nece bit 2000kn, niti ako zavrsin ne daj boze u postelji ili Lovrincu prije vrimena, da cu se bojat za golu egzistenciju. Al ne zahvaljujem im na tome, jer me cide ko majmuna i naplacuju mi svaki euro. Al dobro meni, zadovoljni oni i svima dobro...

E sad da poantu i temu vise ne zaobilazimo: zamisli ko je u nase ime pregovara o ZERP-u: IVO SMRANADER zvani TORBAR!!!

I sad zamisli kako je on moga reagirat u situaciji kad ga s jedne strane EU pritisce da odustane od ZERPA, a s druge ta ista EU zna sve o njegovim lopovlucima i korupcijama... Pa naravno da ce im prodat ZERP: Boli njega kurac za zerp i hrvatsku i hrvatem to je lopov i coban koji nas je popljacka i kcer u London nasim parama vozia, te glumia velikog gospodina, a u biti je obicni coban iz Varosa u St-u (i ja sam iz Varosa, al meni baba nije bila cobanka nego pralja)...

E EU je svjesna toga pa je od cobana izvukla sta je tila i onda ga smistila tamo di mu je misto.

A ko je nama kriv kad volimo birat cobane da nas vode. I cobanke. Vjerovatno jer smo ovce...
    A znam sve, pratim ovu politicku situaciju na Balkanu opcenito, i neznam sto da ti kazem, mozda je najgore u BiH koja samo sto se ne raspadne, ali to je sad druga prica! Mi smo mala zemlja i malobrojan narod i nazalost sluganski narod kojeg ce glavesine iz EU oguliti do koze, a opet nam nitko nije kriv vec mi sami sebi! Necu te vise upilavati s ovim ovdje, jer nema smisla na forumu ispravljati krive Drine jer se nikad nece ispraviti,cut cemo se preko PM ako nemas nista protiv. Lijep pozdrav i mirno more!

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

kvragu i eu i vi sta ste se je uvatili. samo ste mi zagusili vezu pizdarijaman.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •