Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/40
    prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Exclamation Popis stanovni?*tva republike hrvatske 2011.

Vlada: od 1. do 28. travnja 2011. popis stanovništva

ZAGREB, 1. srpnja 2010. (Hina) - Popis stanovništva u Hrvatskoj će se obaviti od 1. do 28. travnja iduće godine, a koštat će 174,9 milijuna kuna, najavljeno je s današnje sjednice Vlade koja je u Saboru uputila prijedlog zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj.
    Popis stanovništva će se provesti u razdoblju od 1. do 28. travnja, a prema stanju na dan 31. ožujka 2011. u 24 sata.
    Zakon utvrđuje da će se popisivati hrvatski državljani, strani državljani i osobe bez državljanstva koje imaju prebivalište u Hrvatskoj, bez obzira nalaze li se u vrijeme popisa u Hrvatskoj ili inozemstvu, a neće biti obuhvaćene osobe koje u Hrvatskoj imaju prebivalište ali su odsutne dulje od jedne godine, kao i oni koji imaju boravište u Hrvatskoj kraće od jedne godine i ne namjeravaju dulje od toga ostati, kao ni studenti koji studiraju u inozemstvu.
    Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac upozorio je da se pri popisu mora biti pažljiv i voditi računa o građanima Hrvatske koji će u tom trenutku biti u inozemstvu, a što je posljedica događanja u regiji u nedavnoj prošlosti.
    Prvi rezultati popisa, kako je najavljeno, bit će poznati do 30. lipnja 2011.
    Popis stanovništva koštat će ukupno 174,9 milijuna kuna, u proračunu će se planirati u razdoblju od 2011. do 2013., a najveći dio tog iznosa trebat će se osigurati iduće godine.

od 1. do 28. travnja građani hrvatske odgovarat će na 60 pitanja iz popisnice
    POPIS STANOVNIŠTVA Za laganje kazna od 300 do 800 kuna

Koliko imate ovaca, koza, goveda i peradi? Koliko poljoprivrednog zemljišta koristite? Imate li zahod u stanu? A klima-uređaj? To su samo neka od 15 pitanja iz upitnika za kućanstvo i stan, koja će zajedno s još 45 pitanja iz popisnice tijekom popisa stanovništva ovoga travnja građanima postavljati oko 15.000 popisivača.
    Prvi put pitat će nas o opremljenosti kućanstava osobnim računalom i o informatičkoj pismenosti, te odlazimo li na posao i u školu pješice, biciklom, tramvajem ili autom kao vozači ili suputnici.
    Unatoč strahovanju dijela stanovništva, nitko nas neće pitati koliko nekretnina imamo ni kakvih, jesmo li prijavili svaki hektar djedovine niti koliki su nam prihodi.
    “Nikoga se to ne tiče, ništa im neću reći”, komentari su građana, ogorčenih na samu pomisao da ih država provjerava i “kopa” im po privatnim stvarima. Neki su već zaključili kako popisivačima neće otvoriti vrata, no za to ih čeka prekršajna kazna od 300 do 800 kuna, jednako kao i one koji će lagati ili odbiti odgovoriti.
    To dodatno ogorčava stanovništvo, jer im Zakon o popisu stanovništva, kućanstava i stanova 2011. naređuje da moraju odgovoriti na sva, upravo sva pitanja. Nema vrdanja o vrsti bračne zajednice ni o broju živorođene djece, bez obzira na to koliko će to uznemiriti obitelj i znaju li ukućani te vrlo intimne detalje.
    U obrasce se, naime, provuklo i nekoliko “škakljivih” pitanja, o kojima će ovih dana promisliti i u Uredu pučkog pravobranitelja.
    Svi podaci - službena tajna
    − Do sada nismo imali pritužbi na sadržaj popisa stanovništva, no s osobnim podacima stanje je dosta neregulirano, neka su pitanja takve prirode da se traži nešto što nije svrha popisa. Zainteresirali ste me, proučit ćemo to ovih dana i po potrebi reagirati − kazao nam je Jurica Malčić, pučki pravobranitelj.
    Do tada javnost treba znati da nikako u obzir ne dolaze provokativna pitanja, nego samo ona iz formulara, a svaki osobni podatak službena je tajna, naglašava Maja Pekeč iz DZS-a. Prebrbljave popisivače, te ljude koji “dilaju” povjerljivim informacijama, čeka kazna od 4000 do 20.000 kuna. Ako niste kod kuće kad dođe popisivač, podatke može dati član obitelji, što je praksa svuda u svijetu.
    No, ako mislite da su odgovorili netočno ili će namjerno reći pogrešno, možete to provjeriti u lokalnom popisnom centru. Kod njih ćete ispuniti zahtjev za uvid u popisnicu, te ako su vaši “frizirali” podatke, ispunit će se nova i poništiti netočna popisnica.
    Kad znate da popisivač nikoga neće zateći kod kuće jer je obitelj na duljem putu, trebate unaprijed “odraditi” svoju građansku dužnost u popisnom centru.
    Uz dobre argumente, tu će mogućnost koristiti i oni koje ne žele pred roditeljima i djecom lagati o maslinicima i vinogradima koje (ne) obrađuju i o fakultetima koje nikada nisu završili.
    Građani o popisu
    •• Doživljavam to kao zadiranje u privatnost.
    •• Nasilje na malo suptilniji način.
    •• Popis nije anoniman jer moraš dati OIB ili broj osobne.
    •• Ne vjerujem da DVD sa svim podacima neće “slučajno” završiti u raznim tajnim službama.
    •• Ovo je informacijsko doba, svaki podatak može se iskoristiti.
    •• Nesposobni su čuvati državne tajne.

Umjesto ‘izbjeglica’ - prisilna migracija
    Iz popisnice za 2011. godinu izbačeni su pojmovi “izbjeglica”, “prognanik” i “rat”, pa se na pitanje o razlogu doseljenja u sadašnje mjesto stanovanja nudi “prisilna migracija” umjesto “rata” ili “političkih razloga”.

Trošak 175 milijuna kuna
    Projekt popisa stanovništva stajat će 174,9 milijuna kuna. Sudjelovat će oko 17,5 ljudi, oko 15.000 popisivača, 2000 kontrolora, 180 instruktora i 45 koordinatora. Popisivači će obilaziti kućanstva od 1. do 28. travnja, potom će 400 osoba obrađivati podatke, a prvi preliminarni rezultati bit će 30. lipnja.
    Popisivač dolazi tri puta
    Ako su odsutni svi članovi kućanstva, popisivač će ostaviti obavijest o ponovnom dolasku te broj telefona za kontakt, a treći će put ostaviti obavijest da se ukućani dođu popisati u obližnji popisni centar te adresu tog centra.

http://www.zakon.hr/z/348/Zakon-o-po...vatskoj-2011.g.

http://www.dzs.hr/hrv/censuses/census2011/censusfaq.htm

Poštovane kolege,

Nažalost, opet nitko ne spominje hrvatske pomorce (ni ostale građane na privremenom radu u inozemstvu!!) i na koji će se način obaviti popis tih ljudi, ako ih se ne nađe doma. Virujem da će se vrlo brzo nač mogučnost novčanog kažnjavanja naših pomoraca koji budu na brodu u trenutku popisivanja ili članova njihovih familija koji budu pokušali "govorit" umisto njih.
    I ovim primjerom se pokazuje kako se RH odnosi prema svojim građanima pomorcima neodgovorno i ignorantski, gadljivo na jednak način kao i kod nemogučnosti pomoraca da konzumiraju pravo glasanja na parlamentarnim i lokalnim izborima u RH.
    Što čemo učinit u ime naših pomoraca i da li čemo bar mi iz Udruge pomoraca Hrvatske poslati javni upit Ministarstvu državne uprave, MMPI-u i Vladi RH da objasni familijama pomoraca na koji način če se njihove izjave za muževe, očeve, braču na brodu u trenutku popisa, prihvačati kao vjerodostojne?

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od splitski kanal Vidi poruku
    Vlada: od 1. do 28. travnja 2011. popis stanovni??tva

ZAGREB, 1. srpnja 2010. (Hina) - Popis stanovni??tva u Hrvatskoj će se obaviti od 1. do 28. travnja iduće godine, a ko??tat će 174,9 milijuna kuna, najavljeno je s dana??nje sjednice Vlade koja je u Saboru uputila prijedlog zakona o popisu stanovni??tva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj.
    Popis stanovni??tva će se provesti u razdoblju od 1. do 28. travnja, a prema stanju na dan 31. o?žujka 2011. u 24 sata.
    Zakon utvrđuje da će se popisivati hrvatski dr?žavljani, strani dr?žavljani i osobe bez dr?žavljanstva koje imaju prebivali??te u Hrvatskoj, bez obzira nalaze li se u vrijeme popisa u Hrvatskoj ili inozemstvu, a neće biti obuhvaćene osobe koje u Hrvatskoj imaju prebivali??te ali su odsutne dulje od jedne godine, kao i oni koji imaju boravi??te u Hrvatskoj kraće od jedne godine i ne namjeravaju dulje od toga ostati, kao ni studenti koji studiraju u inozemstvu.
    Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac upozorio je da se pri popisu mora biti pa?žljiv i voditi računa o građanima Hrvatske koji će u tom trenutku biti u inozemstvu, a ??to je posljedica događanja u regiji u nedavnoj pro??losti.
    Prvi rezultati popisa, kako je najavljeno, bit će poznati do 30. lipnja 2011.
    Popis stanovni??tva ko??tat će ukupno 174,9 milijuna kuna, u proračunu će se planirati u razdoblju od 2011. do 2013., a najveći dio tog iznosa trebat će se osigurati iduće godine.

od 1. do 28. travnja građani hrvatske odgovarat će na 60 pitanja iz popisnice
    POPIS STANOVNI?*TVA Za laganje kazna od 300 do 800 kuna

Koliko imate ovaca, koza, goveda i peradi? Koliko poljoprivrednog zemlji??ta koristite? Imate li zahod u stanu? A klima-uređaj? To su samo neka od 15 pitanja iz upitnika za kućanstvo i stan, koja će zajedno s jo?? 45 pitanja iz popisnice tijekom popisa stanovni??tva ovoga travnja građanima postavljati oko 15.000 popisivača.
    Prvi put pitat će nas o opremljenosti kućanstava osobnim računalom i o informatičkoj pismenosti, te odlazimo li na posao i u ??kolu pje??ice, biciklom, tramvajem ili autom kao vozači ili suputnici.
    Unatoč strahovanju dijela stanovni??tva, nitko nas neće pitati koliko nekretnina imamo ni kakvih, jesmo li prijavili svaki hektar djedovine niti koliki su nam prihodi.
    â??Nikoga se to ne tiče, ni??ta im neću rećiâ?ť, komentari su građana, ogorčenih na samu pomisao da ih dr?žava provjerava i â??kopaâ?ť im po privatnim stvarima. Neki su već zaključili kako popisivačima neće otvoriti vrata, no za to ih čeka prekr??ajna kazna od 300 do 800 kuna, jednako kao i one koji će lagati ili odbiti odgovoriti.
    To dodatno ogorčava stanovni??tvo, jer im Zakon o popisu stanovni??tva, kućanstava i stanova 2011. naređuje da moraju odgovoriti na sva, upravo sva pitanja. Nema vrdanja o vrsti bračne zajednice ni o broju ?živorođene djece, bez obzira na to koliko će to uznemiriti obitelj i znaju li ukućani te vrlo intimne detalje.
    U obrasce se, naime, provuklo i nekoliko â????kakljivihâ?ť pitanja, o kojima će ovih dana promisliti i u Uredu pučkog pravobranitelja.
    Svi podaci - slu?žbena tajna
    − Do sada nismo imali pritu?žbi na sadr?žaj popisa stanovni??tva, no s osobnim podacima stanje je dosta neregulirano, neka su pitanja takve prirode da se tra?ži ne??to ??to nije svrha popisa. Zainteresirali ste me, proučit ćemo to ovih dana i po potrebi reagirati − kazao nam je Jurica Malčić, pučki pravobranitelj.
    Do tada javnost treba znati da nikako u obzir ne dolaze provokativna pitanja, nego samo ona iz formulara, a svaki osobni podatak slu?žbena je tajna, nagla??ava Maja Pekeč iz DZS-a. Prebrbljave popisivače, te ljude koji â??dilajuâ?ť povjerljivim informacijama, čeka kazna od 4000 do 20.000 kuna. Ako niste kod kuće kad dođe popisivač, podatke mo?že dati član obitelji, ??to je praksa svuda u svijetu.
    No, ako mislite da su odgovorili netočno ili će namjerno reći pogre??no, mo?žete to provjeriti u lokalnom popisnom centru. Kod njih ćete ispuniti zahtjev za uvid u popisnicu, te ako su va??i â??friziraliâ?ť podatke, ispunit će se nova i poni??titi netočna popisnica.
    Kad znate da popisivač nikoga neće zateći kod kuće jer je obitelj na duljem putu, trebate unaprijed â??odraditiâ?ť svoju građansku du?žnost u popisnom centru.
    Uz dobre argumente, tu će mogućnost koristiti i oni koje ne ?žele pred roditeljima i djecom lagati o maslinicima i vinogradima koje (ne) obrađuju i o fakultetima koje nikada nisu zavr??ili.
    Građani o popisu
    â??â?? Do?življavam to kao zadiranje u privatnost.
    â??â?? Nasilje na malo suptilniji način.
    â??â?? Popis nije anoniman jer mora?? dati OIB ili broj osobne.
    â??â?? Ne vjerujem da DVD sa svim podacima neće â??slučajnoâ?ť zavr??iti u raznim tajnim slu?žbama.
    â??â?? Ovo je informacijsko doba, svaki podatak mo?že se iskoristiti.
    â??â?? Nesposobni su čuvati dr?žavne tajne.

Umjesto â??izbjeglicaâ?? - prisilna migracija
    Iz popisnice za 2011. godinu izbačeni su pojmovi â??izbjeglicaâ?ť, â??prognanikâ?ť i â??ratâ?ť, pa se na pitanje o razlogu doseljenja u sada??nje mjesto stanovanja nudi â??prisilna migracijaâ?ť umjesto â??rataâ?ť ili â??političkih razlogaâ?ť.

Tro??ak 175 milijuna kuna
    Projekt popisa stanovni??tva stajat će 174,9 milijuna kuna. Sudjelovat će oko 17,5 ljudi, oko 15.000 popisivača, 2000 kontrolora, 180 instruktora i 45 koordinatora. Popisivači će obilaziti kućanstva od 1. do 28. travnja, potom će 400 osoba obrađivati podatke, a prvi preliminarni rezultati bit će 30. lipnja.
    Popisivač dolazi tri puta
    Ako su odsutni svi članovi kućanstva, popisivač će ostaviti obavijest o ponovnom dolasku te broj telefona za kontakt, a treći će put ostaviti obavijest da se ukućani dođu popisati u obli?žnji popisni centar te adresu tog centra.

http://www.zakon.hr/z/348/Zakon-o-po...vatskoj-2011.g.

http://www.dzs.hr/hrv/censuses/census2011/censusfaq.htm

Po??tovane kolege,

Na?žalost, opet nitko ne spominje hrvatske pomorce (ni ostale građane na privremenom radu u inozemstvu!!) i na koji će se način obaviti popis tih ljudi, ako ih se ne nađe doma. Virujem da će se vrlo brzo nač mogučnost novčanog ka?žnjavanja na??ih pomoraca koji budu na brodu u trenutku popisivanja ili članova njihovih familija koji budu poku??ali "govorit" umisto njih.
    I ovim primjerom se pokazuje kako se RH odnosi prema svojim građanima pomorcima neodgovorno i ignorantski, gadljivo na jednak način kao i kod nemogučnosti pomoraca da konzumiraju pravo glasanja na parlamentarnim i lokalnim izborima u RH.
    ?*to čemo učinit u ime na??ih pomoraca i da li čemo bar mi iz Udruge pomoraca Hrvatske poslati javni upit Ministarstvu dr?žavne uprave, MMPI-u i Vladi RH da objasni familijama pomoraca na koji način če se njihove izjave za mu?ževe, očeve, braču na brodu u trenutku popisa, prihvačati kao vjerodostojne?
    Ma bolje je kolega da nas nikako ne evidentiraju, vidis li koja pitanja sve postavljaju, bolje da sto manje znaju o tebi. Te će podatke ionako iskoristiti za ??pijuna?žu građana kao i dosad! Lijep pozdrav

RAZVLACIN APRIKOLU ivan.k avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    Modri Grob d.o.o.

Početno

ja san osobno protiv ovakvih upitnika...

ovo nije klasican popis stanovnistva kad te pita imas li racunalo, tv, perilicu, susilicu i slicne pi*...

a ja mislin da ce tu bit pitanja u tom upitniku koja nemaju veze s mozgom i koja su inace zadiranje u privatnost ali su kod ovog popisa skroz normalna i bit ces kaznjen ako ne odg...

da li moramo pustit popisivace u kucu ili to mozemo sve odgovorit na kucnom pragu...?? meni je to recimo interesantno... pa nek oni onda provjeravaju da li san ja odgovorija tocno ili ne ali sa sudskim nalogom...!!

ja iden oko 20.2. na brod i necu bit za vrime popisa... bas me zanima sta ce bit...

a cuvanje ovih podataka? cisto sumnjam zavrsit ce podaci o tome tko ima tv vrlo brzo kod HRT-a... a ima masu ljudi koji su odjavili tv... a drame
    ''There never was a great man yet who spent all his life inland.''

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Zivot se medju ostalim sastoji od prava i obveza.Kao i nebrojeno puta do sada nasi vlastodrsci su pokazali da se na pomorce (cak i po prijetnjom sankcija)odnose samo obveze(muznja para od nas),a prava nam ne omogucuju da konzumiramo,odnosno ako smo u tom trenutku doma jos kako tako,a ako smo na brodu "uija vuk tovara" vazno je da se njima iskesamo i "ispovidimo" kad se vratimo.
    Nista novo u ovoj jadnoj i opljackanoj drzavi.

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Ne treba taj popis stanovni??tva gledati negativno i sumnjičavo,nije to neki bauk.
    Sićam se zadnjeg popisa prije 10 godina.Isto je bilo masu pitanja,npr upamtija sam jedno:"koliko imam stabala ??ljiva".
    Imam ih oko 20 mislim,ali sam popisivačici uzeja kvarat ure samo na tom pitanju jer sa nekoliko puta nabraja i brojia ??ljive ispočetka.
    Lipo sam se zabavlja,opu??teno.
    Sva ta pitanja slu?že za razne statistike i evidencije općenito,a ne da bi se ispipalo pojedinca.Koristi se popis da se istovremeno dobiju mnogi drugi podatci za statistički ured.
    Iz takvog jednog popisa u Rumunjskoj je proiza??lo da samo 39% kućanstava ima zahod unutar kuće/stana.Ostatak trči ispod ??ljive ili smokve.
    Niko nije da lovu da i ostali dobiju zahode,ali niko nije ni poru??ija postojeće samo zato jer su priznali da ih imaju.
    Ove godine je popis i u Kini,radit će ga 17 milijuna popisivača.
    ?*to se tiče gornjeg teksta di se ne spominje nas pomorce i kako će s nama koji budemo na brodu....vraga briga,a oli nas nisu već popisali,barem veliku većinu.
    Biti ću doma u 4.misecu.Jedva čekam pitanje koliko imam ??ljiva i smokava.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Cak i ako budem doma recu mu da u mene ne dolazi doma i necu se prijaviti na tu listu. Osobno ne zelim da me niko zapisiva u nikakve knjige, dokument,dvd-ove ili di vec.

Meni je dobro i ovako stoga ko voli nek izvoli moj prag prici nece. ( nahuskat cu Simu na njih )
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno dalmo?? svaka čast...

??ta ih boli ona stvar pogotovo za nas pomorce.

bolje da rade popis na markovu trgu,glini,austriji i tko zna di jo??.

ja isto tu neću biti,ali i da sam tu nema ni??ta.

kuća je jedna od ?ženinih,a druga od mojih staraca,znači svoje nemam,auti su od firme,tako da se samo koristim sa njima,novaca nemam,u minusu u banci nisam (jer mi neda banka),koko??e nemam,laptop,kompjuter,mobiteli su isto od firme,a ja samo koristim.
    na posao svaki put idem i vraćam se avionom.

a moraću i ja ?*imu nabaviti

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Cak i ako budem doma recu mu da u mene ne dolazi doma i necu se prijaviti na tu listu. Osobno ne zelim da me niko zapisiva u nikakve knjige, dokument,dvd-ove ili di vec.

Meni je dobro i ovako stoga ko voli nek izvoli moj prag prici nece. ( nahuskat cu Simu na njih )
    Bas danas razmisljam o ovome i onome sto je Splitski kanal napisao u uvodnom postu. Buduci da drzave ne odustaje od namjere da nas i dalje radi budalama, mislim da bi ovaj popis mogao biti dobra prilika za gradjanski neposluh. Da se razumijemo, prije je bilo govora o tome u smislu povlacenja novaca sa banaka, neplacanja doprinosa, poreza i slicno, ali kod toga bi posljedice mogle biti teze za pojedinca nego u ovom slucaju. Zelim reci, ako je kazna 800kn po glavi, ja i moja obitelj cemo prvi drage volje bojkotirati popis. A obzirom da nas pomoraca ima i da ce nas opet vecina biti na brodu (dakle nece biti ukljucena u popis) mislim da i se mogao skupiti prilican broj onih koji ce bojkotirati. Jos neka se tu prikljuce ribari i svi oni koji se prepoznaju i imaju se razloga inatiti i eto dobre prilike da im pokazemo da nismo sacica budala kakvima nas drze. Od tog popisa ionako nemamo nikakve koristi a ni steta nece biti velika ako ce nas kaznjavati tako da ako bi se uspjeli organizirati, sa veseljem bih prihvatio taj bojkot

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    Bas danas razmisljam o ovome i onome sto je Splitski kanal napisao u uvodnom postu. Buduci da drzave ne odustaje od namjere da nas i dalje radi budalama, mislim da bi ovaj popis mogao biti dobra prilika za gradjanski neposluh. Da se razumijemo, prije je bilo govora o tome u smislu povlacenja novaca sa banaka, neplacanja doprinosa, poreza i slicno, ali kod toga bi posljedice mogle biti teze za pojedinca nego u ovom slucaju. Zelim reci, ako je kazna 800kn po glavi, ja i moja obitelj cemo prvi drage volje bojkotirati popis. A obzirom da nas pomoraca ima i da ce nas opet vecina biti na brodu (dakle nece biti ukljucena u popis) mislim da i se mogao skupiti prilican broj onih koji ce bojkotirati. Jos neka se tu prikljuce ribari i svi oni koji se prepoznaju i imaju se razloga inatiti i eto dobre prilike da im pokazemo da nismo sacica budala kakvima nas drze. Od tog popisa ionako nemamo nikakve koristi a ni steta nece biti velika ako ce nas kaznjavati tako da ako bi se uspjeli organizirati, sa veseljem bih prihvatio taj bojkot
    @bravo kolega, upravo je to ono zašto sam i otvorija ovu temu, na to sam mislija. Ona se konkretno nas pomoraca ne tiče.
    Nakon ovakve države koja nema posebnog zakona ili dopune zakona za glasovanje pomoraca na lokalnim i parlamentarnim izborima, sada je Hrvatska država i njezina Vlada, sa svojom "vrhunskom" pomorskom orijentacijom i strategijom, napravila zakon o popisu stanovništva ponovo bez zakonske regulative kako če popisat svoje građane-pomorce.
    Još jedan dokaz da smo mi pomorci ovoj državi samo DEBELA KRAVA MUZARA.
    Pa možemo i mi njima pokazat zube, ali ako če radi nas na finalnom broju popisa stanovništva bit 30000 ljudi manje, ili 30000 neprijavljenih pomoraca, to če država skupit lipu cifru od nas i ovako i onako.
    Poanta je da se nitko iz MMPI-a nije niti potrudija napravit drugčiju mogučnost za sve hrvatske građane, uključujuči i pomorce koji nisu u državi u momentu popisivanja stanovništva, pa makar i nekakvom on-line formom ili pisanom formom poslanom poštom!!??
    A novčana cifra od kazni za nas pomorce če opet bit izdašna za državni proračun, manje 15 000 000 kuna neče bit...
    Posljednje uređivanje od splitski kanal : 01-21-2011 at 09:30 AM

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno

@bravo kolega, upravo je to ono za??to sam i otvorija ovu temu, na to sam mislija. Ona se konkretno nas pomoraca ne tiče.
    Nakon ovakve dr?žave koja nema posebnog zakona ili dopune zakona za glasovanje pomoraca na lokalnim i parlamentarnim izborima, sada je Hrvatska dr?žava i njezina Vlada, sa svojom "vrhunskom" pomorskom orijentacijom i strategijom, napravila zakon o popisu stanovni??tva ponovo bez zakonske regulative kako če popisat svoje građane-pomorce.
    Jo?? jedan dokaz da smo mi pomorci ovoj dr?žavi samo DEBELA KRAVA MUZARA.
    Pa mo?žemo i mi njima pokazat zube, ali ako če radi nas na finalnom broju popisa stanovni??tva bit 30000 ljudi manje, ili 30000 neprijavljenih pomoraca, to če dr?žava skupit lipu cifru od nas i ovako i onako.
    Poanta je da se nitko iz MMPI-a nije niti potrudija napravit drugčiju mogučnost za sve hrvatske građane, uključujuči i pomorce koji nisu u dr?žavi u momentu popisivanja stanovni??tva, pa makar i nekakvom on-line formom ili pisanom formom poslanom po??tom!!??
    Toj drzavi i Vladi ionako pomorci sluze da placaju sve i svasta za nista.Idealna skupina imaju brdo obveza, a prava nikakva.Svak bi ih pozelija jer su ko mutave ovce koje ni ne bleje.

RAZVLACIN APRIKOLU ivan.k avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    Modri Grob d.o.o.
    ''There never was a great man yet who spent all his life inland.''

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

@bravo kolega, upravo je to ono za??to sam i otvorija ovu temu, na to sam mislija. Ona se konkretno nas pomoraca ne tiče.
    Nakon ovakve dr?žave koja nema posebnog zakona ili dopune zakona za glasovanje pomoraca na lokalnim i parlamentarnim izborima, sada je Hrvatska dr?žava i njezina Vlada, sa svojom "vrhunskom" pomorskom orijentacijom i strategijom, napravila zakon o popisu stanovni??tva ponovo bez zakonske regulative kako če popisat svoje građane-pomorce.
    Jo?? jedan dokaz da smo mi pomorci ovoj dr?žavi samo DEBELA KRAVA MUZARA.
    Pa mo?žemo i mi njima pokazat zube, ali ako če radi nas na finalnom broju popisa stanovni??tva bit 30000 ljudi manje, ili 30000 neprijavljenih pomoraca, to če dr?žava skupit lipu cifru od nas i ovako i onako.
    Poanta je da se nitko iz MMPI-a nije niti potrudija napravit drugčiju mogučnost za sve hrvatske građane, uključujuči i pomorce koji nisu u dr?žavi u momentu popisivanja stanovni??tva, pa makar i nekakvom on-line formom ili pisanom formom poslanom po??tom!!??
    A novčana cifra od kazni za nas pomorce če opet bit izda??na za dr?žavni proračun, manje 15 000 000 kuna neče bit...
    Ovo zadnje me nekako najvise i zabrinjava. Jer nije nam interes njima time napraviti uslugu nego bas naprotiv, sjebati im taj popis u koji su toliko ulozili. A nas 30.000 to moze. Nije da smo bas zanemariv postotak. Pogotovo ako ukljucimo i obitelji i ako se tu iz cistog inata pridruze i neke druge udruge.
    A sto se tice kazne i punjenja proracuna, cisto hipotetski, sto bi bilo ako nas 30.000 ne bi platilo tu kaznu nego bi se odlucilo odradjivanje zatvorske kazne? Bio bi to fin presedan koji bi imao velikog odjeka u medijima i prakticki bi bio neizvediv. A nas cilj je upravo to, da ih protresemo, da im pokazemo da nas ima i da ne pristajemo biti krave muzare bez ikakvih prava (izuzev prava na mukanje).
    Btw, koliki je ono tecaj kad se mijenja novcana kazna za kaznu zatvora?

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

http://danas.net.hr/novac/page/2011/01/22/0112006.html

Svaki komentar suvisan

Jedne zatvaraju a drugi kradu
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

Praksa je pokazala da je kod tih slucajeva najbolje se pravit lud i blesav, onda vide "s kim" imaju posla pa se brzo pokupe. Nemam nista, neznam nista, sto ja znam, moze biti....
    Nazalost,narod je deorganiziran, tribali bi svi to na neki nacin bojkotirati, evo ti rodjo ime, prezime, datum rodjenja i slikaj se! I nitko ih ne pustati kroz vrata, nego postrojis sve ukucane isprid nek ih popisu i bog! I tako svi, pa nek prijave 4 milijuna ljudi (pisat cemo zalbe zalbinih zalbi), nase sudstvo ce to da vrlo ucinkovito odradi.....hehehehehe.

Beerseeker, ovo sa zatvorom ti hebeno stoji. Imas pravo mijenjati novac za resetke, pa nek nas sve lipo potrpaju. Ili sto je jos bolje, imas pravo mijenjati za dobrotvorni rad, koliko znam do nedavno nije bilo mogucnosti da se taj dobrotvoran rad igdje i obavi (iz osobnog iskustva)...ah Lijepa Moja...zemlja izvanrednih mogucnosti.
    Posljednje uređivanje od Patayuta : 01-22-2011 at 07:01 PM

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Patayuta Vidi poruku
    ....(pisat cemo zalbe zalbinih zalbi), nase sudstvo ce to da vrlo ucinkovito odradi.....hehehehehe...
    Koliko si zalbi napisao u zivotu??? Koliko iskustva imas sa prekrsajnim postupkom,zakonom o prekrsajima,obaveznim prekrsajnim nalozima i sl???
    Cini mi se ne bas prevec. Prvo "novim"(star je samo 3 i po godine NN 107/07) prekrsajnim zakonom koji je stupio na snagu 1.1.2008. su zastarni rokovi produzeni,zastara se prekida svakom postupovnom radnjom nadleznog tijela ,a mogucnost zalbi i prigovora bitno skracena.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Praksa je pokazala da je kod tih slucajeva najbolje se pravit lud i blesav, onda vide "s kim" imaju posla pa se brzo pokupe.
    Pa i ne znam bas, evo u sljedecoj recenici si naveo kakav je narod i bas zato sto se pravimo ludi i blesavi nam i je ovako. Nisam primjetio da su se bas pokupili i odustali. Dapace, gaze nas svaki dan sve vise. Iliti po naski, jebu nas jer se jebati damo.

Nazalost,narod je deorganiziran, tribali bi svi to na neki nacin bojkotirati, evo ti rodjo ime, prezime, datum rodjenja i slikaj se! I nitko ih ne pustati kroz vrata, nego postrojis sve ukucane isprid nek ih popisu i bog! I tako svi, pa nek prijave 4 milijuna ljudi (pisat cemo zalbe zalbinih zalbi), nase sudstvo ce to da vrlo ucinkovito odradi.....hehehehehe.

Beerseeker, ovo sa zatvorom ti hebeno stoji. Imas pravo mijenjati novac za resetke, pa nek nas sve lipo potrpaju. Ili sto je jos bolje, imas pravo mijenjati za dobrotvorni rad, koliko znam do nedavno nije bilo mogucnosti da se taj dobrotvoran rad igdje i obavi (iz osobnog iskustva)...ah Lijepa Moja...zemlja izvanrednih mogucnosti.
    A vezano za ovaj drugi odgovor o zalbama, zakon se promjenio ali pravo na zalbe, na rad za opce dobro i odradjivanje zatvorske kazne jos uvijek postoji. A to sto ce neki reci da su rokovi prekratki, da se s njima ne isplati natezati, da im se ne da, da ih ne zanima i slicno, drugi je par rukava. Vecim djelom nam zbog takvih i je ovako.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno

Citiraj Prvotno napisano od beerseeker Vidi poruku
    ....A vezano za ovaj drugi odgovor o zalbama, zakon se promjenio ali pravo na zalbe, na rad za opce dobro i odradjivanje zatvorske kazne jos uvijek postoji. A to sto ce neki reci da su rokovi prekratki, da se s njima ne isplati natezati, da im se ne da, da ih ne zanima i slicno, drugi je par rukava. Vecim djelom nam zbog takvih i je ovako.
    Netocno.Naime, nakon godina i godina (citaj 18 hvala Hrvatskoj zemlji sr**a) izbjegavanja prekrsajne odgovornosti na nacin da su mi predmeti sa 100%nim uspjehom odlazili u zastaru postupak je postao jednostupanjski, sto znaci da nema vise zalbe visokom prekrsajnom sudu.
    Sto se tice dobrovoljnog rada to je isto u nacelu ukinuto i prvensteno to nije izbor okrivljenika vec je redoslijed izvrsenja neplacene novcane kazne propisan prekrsajnim zakonom.

Po "novom" zakonu, sve prekrsajne neplacene novcane kazne izvrsavaju se na nacin da se godinu dana prisilno pokusavaju naplatit putem porezne uprave(ovrha na placu,racun,u krajnjem slucaju pokretninu i nekretninu), ukoliko se u tom roku ne pronadje modalitet naplate(a kamate idu po prihvatljivih 15% godisnje), sud koji je i donio presudu donosi rjesenje o supletornom zatvoru odnosno rjesenje o zamjeni novcane kazne mjerom zatvora.
    I sad stupa tek na snagu zamjena zatvorske kazne radom za opcedobro i evo kako otprilike taj scenarij izgleda jer je u principu taj model i ukinut upravo zbog nemogucnosti primjene istog(nikada taj model nije ni zazivio).
    Sud rezervira "apartman" za Vas dana toga i toga godine gospodnje i Vi dobijete poziv za odsluzenje zatvorske kazne.
    Vi dodjete sa pidzamom i priborom za higijenu pred prekrsajnog suca ako niste odabrali opciju " Molim da me policija privede".
    Sudac telefonski provjerava ceka li Vas "apartman", ali sa druge strane zice kazu da su apartman sinoc izdali jednom finom gospodinu i da jednostavno nemaju nista sto bi odgovaralo gospodi Vaseg kalibra.Sad sudac posto ne zna sto bi sa Vama pita da li ste suglasni da Vam se kazna zatvora zamjeni radom za opce dobro na slobodi.
    Ovo je regulirano zakonom,a sad price,pricice,rekla kazala,ja bi pomaga u starackom domu i prao starim babama guzice i slicno zaboravite.Ako nemate dobar razlog za zalbu platite kaznu jer necete slucaj uspit dovest u zastaru,a i necete uspit odradit kaznu na nacin koji bi Vi zeljeli jer ovo jednostavno nisu vise pjesme po zeljama.
    Posljednje uređivanje od mladeno : 01-23-2011 at 07:18 PM

2/O DPO popaj avatar
    Datum registracije
    Jul 2007
    Firma
    Bourbon offshore

Smile

KojA pitanja ?nebi sugavci trosili tolike pare usalud radi neke njihove statistike garant pripremaju teren da vide di ce koga udrit po djepu i uvesy nove zakone pa ces platit porez ako ims plazmu 107cm ili wc skuplji od 3000e to su govna smrdljiva JA in necu odgovorit na niti jednl pitanje i platit cu kaznu od 800kn .bit cu doma u 4 misec pa neka dodju vucibatine
    Pozz svima iz afrike
    A STA DA VAM KAZEM JEBEM KO HEKTOR

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Citiraj Prvotno napisano od popaj Vidi poruku
    KojA pitanja ?nebi sugavci trosili tolike pare usalud radi neke njihove statistike garant pripremaju teren da vide di ce koga udrit po djepu i uvesy nove zakone pa ces platit porez ako ims plazmu 107cm ili wc skuplji od 3000e to su govna smrdljiva JA in necu odgovorit na niti jednl pitanje i platit cu kaznu od 800kn .bit cu doma u 4 misec pa neka dodju vucibatine
    Pozz svima iz afrike
    Braqvo Popay!
    To i je cila bit svega kontrola kontrola i kontrola.
    Uvest trosarine na duge gace, broj cipela veci od 42 i sl.
    predlazen prije odlaska na brod otic do ureda za popis i predat podatke bez ulaska u stan i ceprkanja sta ko ima i di.
    U isto vrime dika je protiv izrucenja jer mu se nece posteno sudit.
    A nama ka oce.
    Ma mrs!

Zivili!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •