Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/35
    Clan Posade Oceansoul avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    U potrazi

Početno Pismo ministru i ostalima iz MMPI

Želim samo skrenuti pažnju svim pomorcima, od registriranih i članova udruge do onim fantomima koji nisu registrirani da sva svoja nezadovoljstva odnosom RH prema njima upute na sljedeće adrese:

Božidar Kalmeta, ministar
    Kod:
    ministar@mmpi.hr
    Ivana Juričić, tajnica Kabineta ministra
    Kod:
    ivana.juricic@mmpi.hr
    Ines Cico, tajnica ministra
    Kod:
    ines.cico@mmpi.hr
    Marina Halužan, glasnogovornica
    Kod:
    glasnogovornica@mmpi.hr ; info@mmpi.hr
    kap. Mario Babić, državni tajnik za more
    Duška Grubišić, tajnica
    Kod:
    duska.grubisic@pomorstvo.hr
    EDIT: Evo i kontakt za SPH:
    http://www.sph.hr/kontakt

(Evo čak sam im i mailove kodira da ih botovi ne zaspammaju). Kad vide da ljudi grintaju i da se kuha među njima možda i odluče nešto promjeniti. Svoja prosvjedna pisma objavite ovdje, tako da drugi vide. Ovo sam ja napisa:

Poštovani Ministre, tajnice Kabineta ministra, tajnice ministra, administrativna tajnice, tajnice državnog tajnka za more, glasnogovornice

Ovo pismo pišem sa ogorčenjem i nadom da će netko od vas imati sluha za moj problem, koji nije samo moj već problem svih pomoraca na početku svoje karijere, pa usudio bi se reći svih pomoraca općenito.

Nakon završene Srednje Pomorske Škole u Zadru i Više Pomorske Škole u Rijeci započeo sam karijeru pomorca kao kadet na Nizozemskoj kompaniji Feederlines. U ovo doba recesije i krize prava je sreća što sam uopće našao bilo kakav ukrcaj, jer jedino na što sam naišao u traženju posla je bilo odbijanje i obrzloženje o smanjivanju kadra i uštedama. Takvu prvu priliku sam bez razmišljanja prihvatio jer se ukazala kao jedino svjetlo na kraju mračnog tunela i mnogih zatvorenih vrata. Plaća mi je iznosila 400 Eura što sam smatrao dovoljnim za plaćanje osnovnih certifikata potrebnih za pristup časničkom ispitu. Nažalost da sam prije saznao za NAREDBU - Temeljem članka 129. stavak 8. Pomorskog zakonika (>Narodne novine< broj 181/04, 76/07 i 146/08), to sigurno nebi smatrao prihvatljivom ponudom te bi i dalje bio nezaposlen građanin na grbači države. Jasno je da ovakav zakon guši mlade pomorce na početku karijere te upropaštava i koči budućnost hrvatskog pomorstva.

Da vam detaljnije opišem problem sa kojima se suočavam kao i ostatak mladih ljudi koji se pokušavaju probiti na turbulento tržište pomoraca, (kojima, usput, opasno konkuriaju narodi sa istoka - Filipini, Indonezija, Indija...). Uzevši u obzir računicu u kojoj osnovica za kadete za plaćanje obaveznog mirovinskog i zdrastvenog osiguranja iznosi previsokih i nerealnih 2700kn jednostavno je zaključiti kako bi preko 30% moje plaće otišlo samo na podmirenje te potrebe u državni proračun! Spomenuo bih da sam to saznao nakon što sam cjelovitu zaradu sa skoro sedmomjesečnog boraka na brodu potrošio na certifikate i kvalifikacije sa kojima sam planirao jednog dana činiti dio časničkog kadra. Zaista je sramotno da se u startu malde ljude ovako zakida i sječe u korijenu umjesto da ima država daje poticaj i ulaže u njih jer će oni ipak jednog dana u državu donositi devize i trošiti ih.

Ovom prilikom predlažem ukidanje plaćanja obaveznog mirovinskog i zdrastvenog osiguranja za vježbenike stroja i palube kao i ostale vježbenike i pripravnike pomorskih zanimanja. Ovaj potez bi se, smatram, pokazao pozitivnim za budući hrvatski pomorski kadar i njegovu budućnost.

Stavka zakona koja me najviše bode i smeta je obavezni doprinos za zdrastveno osiguranje. Dok mirovisnko, sasvim opravdano izgleda logično uplaćivati, zdrastveno osiguranje pomorca u državi u kojoj taj pomorac ne boravi i ne može ga koristiti čine se potpuno besmislenim i banalnim! Ugovorom o radu svaki je pomorac osiguran po polici kompanije sa kojom potpisuje ugovor i tu nevidim smisla za redundantno osiguranje u državi iz koje taj pomorac dolazi (a potonje nemože kotistiti!).

Prelažem sistem u kojem svi pomorci imaju redovito zdrastveno osiguranje i pripadajuću zdrastvenu karticu kao i ostali građani RH sa posebnom mogućnosću zamrzavanja inog u trenutku kad pomorac odlazi na brod u inozemstve te je pokriven drugim zdrastvenim osiguranjem iz police ugovora o zapošljavanju. Jasno je da bi se takvo zdrastveno osiguranje plaćalo samo kad bi se pomorac nalazio u RH i tada bi se isto trebalo odmrznuti kod prijave dolaska sa broda u Lučku kapetaniju i dobiti punu funcionalnost kao kod ostalih građana RH. U današnje vrijeme umreženih baza podataka mislim da nepostoji tehnička prepreka da se jedan ovakav, pravedan i realan sistem ostvari. Ovakav način realizacije vidim kao jedan od mogućih PRAVEDNIH sustava zdrastvenog osiguranja za pomorce.

Ovom prilikom bi iznio još jedan prijedlog u vezi pomorskog školstva. RH bi se po mom mišljenju trebala ugledati u model Indonezije i Nizozemske (i vjerovatno još mnogo drugih država koje brinu o svom pomorstu i pomorskom kadru). Taj model omogućuje mladim pomorcima u sklopu redovnog školovanja osiguranu potrebnu kadeturu i dobijanje license/certifikata časnika palube/stroja. Tek nakon odrađene kadeture i položenog poručničkog, koji su osigurani takvim modelom školovanja omogućuje se studentu pristup završnom radu i završavanju studija. Ovakav model bi znatno unaprijedio školovanje pomoraca i osvjetlio budućnost pomoraca u RH.

Molim vas da razmotrite moje prijedloge i shvatite nepovoljan položaj u kojem se nalaze mladi pomorci na poletku karijere. Nadam se da će jednog dana hrvatsko pomorstvo biti na razini koju zaslužuje a pomorci napokon prestati biti građani drugog reda i biti ravnopravni ostalima u RH.

Pozdrav i mirno more
    xxxxxxxxx, ing.pom.pro.
    Ona titula na kraju je samo za šminku ianče je nidi ne spominjem

Tu je i link za famoznu naredbu:
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._01_5_128.html

Predlažem nadležnima iz UPH da pročitaju moje pismo i možda izvuku još koji zahtjev kao cilj svoje udruge. Čini mi se da barem u 13 zahtjeva fali bolje definiran stav prema zdrasvenom osiguranju. Nadam se da ćemo se skupa jednog dana izboriti i da nam svima bude bolje.
    Nadam se da će neko i napisati koje pismo i tu ga objaviti, pozdrav i živili
    Posljednje uređivanje od Oceansoul : 11-27-2010 at 12:32 AM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Bravo. Ponovno se pokazalo da boli tek kad se radi o vlastitoj kozi,a tada je uglavnom kasno.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Ne bih se htio praviti puno pametan ali mislim da pojedinac tu ne može napraviti apsolutno ništa. Pitanje je ( i to veliko ) hoće li žena s info pulta uopće takovo pismo porsljediti nekome tajniku ili referentu. Da se razumimo , dobro je slati i raditi ''presing'' ali mislim da je to sizifov posao jer prijedlozi pojedinca teško da će proći jer ipak bilo kakva Udruga ima puno veću težinu riječi nego bilo kakav pojedinac. Mi možemo samo pružiti pomoć Udruzi u njenom djelovanju a samim time i ostalim pomorcima i onima koji će to tek postati koliko je to u našim mogućnostima ili će nas sve skupa uništiti stajalište ''meni dobro'' a kad mi nije onda udri sam po svemu, jer od samoće nema ništa.

Svako dobro i neka ovaj mail rezultira bar odgovorom
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    U potrazi

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Bravo. Ponovno se pokazalo da boli tek kad se radi o vlastitoj kozi,a tada je uglavnom kasno.
    Ma bravo i tebi. Trenutak kad bi moga napisati ne??to konstruktivno koristi?? za prodavanje elitističkog snobizma.

A da te ja pitam, ??to misli?? koliko kadeta uopće zna ??to ih očekuje, koja zavrzlama sa zdrastvenim i mirovinskim, i ostalim odnosima drage nam Rvacke, da ne pričam o kori??tenju ove forme?
    Neke stvari se nauče na te?ži način jebiga.

Ako je i kasno neće biti predaje bez borbe!

@bilicws - sla?žem se kolega sa tobom. Malo pojedinci mogu napraviti sa slanjem maila ali kad ih stisnu mediji sa jedne, udruga sa druge i pojedinci sa treće strane (mailom), sve skupa ima veći efekt i mo?žda sku?že da se nedamo vi??e guliti ko kumpiri. Htio bi pozvati i ostale mlađei ostale pomorce koji nisu članovi UPH da se uključe u program jer je ovo borba svih nas. Mislim da bi se isto mogli zapitati o zakonima kad dobiju parsto mailova.

BTW odgovor nisam jo?? dobio od nikog navedenog na poslani mail, objavim tu kad/ako dođe.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Oceansoul Vidi poruku
    Ma bravo i tebi. Trenutak kad bi moga napisati nešto konstruktivno koristiš za prodavanje elitističkog snobizma.

A da te ja pitam, što misliš koliko kadeta uopće zna što ih očekuje, koja zavrzlama sa zdrastvenim i mirovinskim, i ostalim odnosima drage nam Rvacke, da ne pričam o korištenju ove forme?
    Neke stvari se nauče na teži način jebiga....
    Sto se tice konstruktivnog to je napisano jako,jako konstruktivno medjutim znati citati i pisati ne znaci da si pismen. Odnosno na jedan lijep nacin ti je pokazana sva indolencija stoke sitnog zuba(kako ih je svojevremeno nazvao prvi hrvatski predsjednik) tj. da dokle god ih se ne dira oni ne bleje.Eventualno napominjem eventualno pocmu blejat tek kad osjete na vlastitoj kozi.
    Sto se tice kadeta mislim da kadeti opcenito nemaju pojma sto ih ceka jer da imaju ne bi ni isli u ovu profesiju.Ovdje prvenstveno govorim o kadetima Hrvatima jer ce im njihova draga domovina na celu sa vodjama "Sve za Hrvatsku,Hrvatsku za nista" (koji su zaduzili Hrvatsku,ovo mislim u doslovnom smislu) omogucit najtezi moguci put,a i kad zavrse skolu i odrade kadeturu ucinit ce sve da im se taj posao zgadi i da dignu ruke od svega. Unatoc tome ljubav prema moru ocito nadjaca sve,a narocito u vrijeme recesije.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 11-26-2010 at 11:10 AM

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

@oceansoul
    Bravo dobra ideja. Poku??at ću i ja slo?žit ne??to kroz ova dva dana jer sam i ja razmi??lja da se napise nekakav članak na portalu ako ne da izuzmu vjezbenike iz ovih stvari onda da nekakvom klauzulom natjeraju brodare da nam daju vece place jer je situacija danas i dalje.....ako nemas love jbg konobar si jos neko vrime.....

p.s. ne virujen da je frenkie mislia ista lose. pa reka ti je bravo....a ovo drugo je samo činjenica.
    Mayday! Mayday! The captain lost control again....!
    _ll__
    _,-'::::::::'=._/t__
    \___________/

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

@bilicws - sla?žem se kolega sa tobom. Malo pojedinci mogu napraviti sa slanjem maila ali kad ih stisnu mediji sa jedne, udruga sa druge i pojedinci sa treće strane (mailom), sve skupa ima veći efekt i mo?žda sku?že da se nedamo vi??e guliti ko kumpiri. Htio bi pozvati i ostale mlađei ostale pomorce koji nisu članovi UPH da se uključe u program jer je ovo borba svih nas. Mislim da bi se isto mogli zapitati o zakonima kad dobiju parsto mailova.

BTW odgovor nisam jo?? dobio od nikog navedenog na poslani mail, objavim tu kad/ako dođe.
    Ogovor neće?? ni dobiti bojim se. Svi smo mi prolazili neko vrijeme u ?životu u kojemu smo upirali dr?žavne institucije zbog ovoga ili onoga razloga ali ne treba?? se nadati da će to rezultirati bilo kakvim uspjehom. Gledaj to ovako. Ne dođe?? na fax jer ti je ??kolarina previsoka i gubi?? pravo ??kolovanja jer nisi bio na predavanjima. Ne dođe vas pola i blokiraju vrata odmah kaos...

Nije problem poslati parsto mailova. To mo?že?? rije??iti s jednostavnim programom za slanje mass mailova ali to nije to. Koliko sam ja upozat cilj udruge je ujedinjenje pomoraca a ne da se svaki bori za svoje ili da se 900 grupa bori za svoje interese. Pozivanje mlađih pomoraca na forumu Udruge da se bore za ne??to za ??to Udruga nije dala ''blagoslova'' ( iako mislim da Udruga nema ni??ta protiv bilo kakve konstruktivne borbe ) nije ni malo ,da se tako izrazim, ''pristojno''.

Ukoliko si već zagrizao za promjene onda mislim da bi se trebao javiti udruzi i predlo?žiti nekakav oblik suradnje ( da vodi?? borbu za prava asistenata , kadeta... pomoraca koji se jo?? ??koluju i slično ) jer samo skupa ne??to mo?žemo i napraviti.. Nismo svo rođeni da budemo vođe ali smo svi rođeni da mo?žemo dati kakav takav doprinos u borbi za prava određene skupine ljudi , u ovome slučaju pomoraca. Ukoliko osjeća?? da mo?že?? i zna?? najbolje bi bilo da se javi?? pa će oni znati najbolje ''gdje će?? upirati''..

I da se razumjemo , nemam ni??ta protiv bilo kakvog oblika borbe koja se zala?že za bolje nego ??to je sada ali mislim da je svaka invidualna borba samo gubljenje vremena. Uglavnom , ??to se mene tiče neka te ministar pozove na sastanak i pru?ži ti papir gdje će?? napisati ??to i kako , nitko sretniji od mene.

Sve najbolje i puno uspijeha u borbi
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    U potrazi

Početno

@Frankie
    Ok, ku?žim tvoj komentar, lipo je o toj temi rečeno (zapravo copy-pasteano ali nema veze) na ovom topicu .
    Evo već se osjećam "pismenije" kad tako ??iroko pogledam stvari. Danas su ipak većina ljudi(ne samo pomorci) u letargiji i bleju tek kad ih se kolje, istina. A ko je onda krupnog zuba u toj priči, da nije mo?žda jedan recimo Babić sa index.hr ili UPH sa pomorac.net portalom? Valjda si na to mislio?

@bubmo
    Kolega hvala na komentaru i podr??ci. Ipak smatram da je Frenkijev "bravo" bio vi??e sarkastične prirode.

@bilicws
    je istina, triba se malo ugledati na studente i srednji??kolce kako se oni bore. ??ivija Fejsbuk, barem ??to se tiče moći da se istomi??ljenici organiziraju za političko prosvijed. Programi za mass mailove nisu dobro rje??enje, ipak mail sa potpisom na kraju i pisan osobno ima veću te?žinu. Nećemo udarati ispod pojasa kako bi rekli. Ovom prigodom nisam pozvao samo mlađe pomorce neko SVE, da svoje razočaranje upute putem maila na adresu nadle?žnog ministarstva. Nije to nikakva polarizacija i razdjeljivanje pomoraca na udruga, ne-udruga, već samo mali korak koji mo?že jedan individualac napraviti. Ne vidim ??to bi bilo tu nepristojno. Uostalom na kraju sam i napisao da moje pismo mo?že poslu?žt udruzi za dodavanje novih zahtjeva i ciljeva, te tako dao neki svoj doprinos samim objavljivanjem svog pisma ovdje.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@Frankie
    Ok, kužim tvoj komentar, lipo je o toj temi rečeno (zapravo copy-pasteano ali nema veze) na ovom topicu .
    Evo već se osjećam "pismenije" kad tako široko pogledam stvari. Danas su ipak većina ljudi(ne samo pomorci) u letargiji i bleju tek kad ih se kolje, istina. A ko je onda krupnog zuba u toj priči, da nije možda jedan recimo Babić sa index.hr ili UPH sa pomorac.net portalom? Valjda si na to mislio?...
    Pa ja sam ti u prvom postu vec iznio pohvale zato je i "Bravo" odvojeno tockom mada je ispalo malo nespretno,a onda to nastojao i argumentirat,ali doslo je do "Lost in translation". Mislim da je svaki pokusaj hvale vrijedan bez daljnjega ma koliko uzaludan bio(rekao sam ti i zasto). Na ovom forumu se od samih pocetaka nastoji uticat na pomorce da se solidariziraju i ujedine ma koliko to tesko(dokle god ne osjete na svojoj kozi) bilo. Covik se aktivira onda kad ga zacese sto je po ok mada za moj ukus jadno i prozirno.
    A stoka krupnog zuba bi po meni bili ovi na vlasti sto se deklariraju pod geslom "Sve za Hrvatsku,Hrvatsku za nista" i sto su nas doslovce zaduzili ne dozivotno nego za iducih nekoliko generacija.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 11-26-2010 at 12:04 PM

Barba ortalano avatar
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    tidewater

Početno

Bravo Oceanska Du??o !!!!!!!!!!!

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

@bilicws
    je istina, triba se malo ugledati na studente i srednji??kolce kako se oni bore. ??ivija Fejsbuk, barem ??to se tiče moći da se istomi??ljenici organiziraju za političko prosvijed. Programi za mass mailove nisu dobro rje??enje, ipak mail sa potpisom na kraju i pisan osobno ima veću te?žinu. Nećemo udarati ispod pojasa kako bi rekli. Ovom prigodom nisam pozvao samo mlađe pomorce neko SVE, da svoje razočaranje upute putem maila na adresu nadle?žnog ministarstva. Nije to nikakva polarizacija i razdjeljivanje pomoraca na udruga, ne-udruga, već samo mali korak koji mo?že jedan individualac napraviti. Ne vidim ??to bi bilo tu nepristojno. Uostalom na kraju sam i napisao da moje pismo mo?že poslu?žt udruzi za dodavanje novih zahtjeva i ciljeva, te tako dao neki svoj doprinos samim objavljivanjem svog pisma ovdje.

Ma sve 5

Sritno ti. Udrit ću i ja jedan mail čim zavr??im s dana??njim slanjem aplikacija. Jo?? 200 mailova

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    U potrazi

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Pa ja sam ti u prvom postu vec iznio pohvale zato je i "Bravo" odvojeno tockom mada je ispalo malo nespretno,a onda to nastojao i argumentirat,ali doslo je do "Lost in translation". Mislim da je svaki pokusaj hvale vrijedan bez daljnjega ma koliko uzaludan bio(rekao sam ti i zasto). Na ovom forumu se od samih pocetaka nastoji uticat na pomorce da se solidariziraju i ujedine ma koliko to tesko(dokle god ne osjete na svojoj kozi) bilo. Covik se aktivira onda kad ga zacese sto je po ok mada za moj ukus jadno i prozirno.
    A stoka krupnog zuba bi po meni bili ovi na vlasti sto se deklariraju pod geslom "Sve za Hrvatsku,Hrvatsku za nista" i sto su nas doslovce zaduzili ne dozivotno nego za iducih nekoliko generacija.
    Ok sve ti stoji. Ali pogledaj ako sam ja jadan i proziran kao što kažeš, kako onda opisuješ one koje svake godine uzmu račun za mirovinsko i zdrastveno te ga podvijena repa idu platiti i poslije šute?! Kažem ti da su ovi drugi u puno većem broju među pomorcima RH nego neko ko ja koji barem bleji kad se jednom opeče. Nisu svi pravni vukovi koji čitaju narodne novine umjesto žutila, 24 sata, starsa i ostalog čime se pomalo zatupljuje narod in general. Ljudi su ionako izgubili volju i digli ruke od svega te se mire sa sudbinom. Makar cjenim tvoj stil pisanja, sa takvim pomalo destruktivnim stavom ćeš samo otjerati potencijalne nove članove UPH. Razmisli o tome.

I ne kužim analogiju, ako su stoka krupnog političari, ko je onda u toj priči vuk koji dere ovce? Da nije možda MMF i Rockefellerova dinastija (upakirana sa ostalima teorijama zavjere)?

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Ma bravo i tebi. Trenutak kad bi moga napisati nešto konstruktivno koristiš za prodavanje elitističkog snobizma.

A da te ja pitam, što misliš koliko kadeta uopće zna što ih očekuje, koja zavrzlama sa zdrastvenim i mirovinskim, i ostalim odnosima drage nam Rvacke, da ne pričam o korištenju ove forme?
    Neke stvari se nauče na teži način jebiga.

Ako je i kasno neće biti predaje bez borbe!
    Evala ti @Oceansoul,

Upravo tako treba razmišljati. Ne obraćaj pažnju na upadicu od Frankija. Znam da je tu spornu upadicu uputio onima koji imaju stav o UPH nešto kao: "Ma šta će ti to?!". Malo nespretno od njega, ali imate iste stavove.

OK, vjerovatno ću sastaviti i ja i poslati barem jednu depešu na ove adrese. Krenuo sam prije neki dan po-plaćati obveze, a ženska mi kaže: "Vi ste sve platili, nemate duga". Govorim o Šukerovoj službi ili resoru - treba i njih pitati koliko im treba da uspostave sistem po mjeri građana. Ovaj sadašnji nejasan je i njima, koji su ga kreirali.

Bemti, kada uđem u svoj mirovinski fond da provjerim - više ništa ne razumijem. To ne može odgonetnuti niti jedna bosanska gatara! A ima indicija da to uzrokuje Šukerov sustav.
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 11-26-2010 at 01:35 PM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Kadet ludiribar avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Sealion

Početno

hehe Frenki sto si me nasmija, a uskoro pocinju porezne prijave za 2010-u , bice blejanja
    malo me ima pa me nema

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

... Ljudi su ionako izgubili volju i digli ruke od svega te se mire sa sudbinom. Makar cjenim tvoj stil pisanja, sa takvim pomalo destruktivnim stavom ćeš samo otjerati potencijalne nove članove UPH. Razmisli o tome.

I ne kužim analogiju, ako su stoka krupnog političari, ko je onda u toj priči vuk koji dere ovce? Da nije možda MMF i Rockefellerova dinastija (upakirana sa ostalima teorijama zavjere)?
    Znas ne vjerujem puno u onu da pametniji popustaju jer da je tome tako onda bi idioti vladali svijetom. Ovo govorim u korelaciji prema onima koji donose zakone jer vise je glupih zakona doneseno u posljednjih 20 godina,a narocito iz ovog naseg jadnog pomorskog zakonodavstva,ali MMPI na celu s Vladom uvijek pokazuje da moze jos gluplje. Uskoro dolazi beneficirani radni staz na izglasavanje,a sami clanci kako su postavljeni se kose bar sa jedno 3 druga zakona i Ustavom.Ali sto je to za nase pravne gurue. Sustavno rade u ovih 20 godina na tome da sjebu ovu profesiju i mogu ti rec da u tome uspjevaju.Uspili su sastrat toliko nasih brodara,a sad su se malo odlucili bavit pomorcima.
    Ja tesko gubim volju i odustajem od zadanog kursa mada mi je pomalo pun qrac sta bi se reklo bez obzira na destrukciju.Unatoc svemu zelim vjerovati da forum posjecuju punoljetne psihicki stabilne osobe sa zdravom moci rasudjivanja pa da im koji moj destruktivni komentar nece natjerat da radi toga dignu ruke od svega i odaberu po njih losiju opciju za dalje. Ali ako je cijena clanstva moja sloboda pisanja mogu ti unaprijed rec da taj film neces gledat. I moj mali koji ima 6 godina je uprkos mojim cudnim komentarima,savjetima,sarkazmima i pogledima na svijet jos uvijek s menom. Valjda je shvatija da se ne isplati mjenjat ekipu koja pobjedjuje.
    Sto se tice analogije stoke sitnog i krupnog zuba mozda najbolje objasnjenje ti je ova pjesma od Balasevica.
    http://www.youtube.com/watch?v=cdZW0xFp3pc

@ludi ribaru
    Bice,bice al to je ipak stvar izbora. Al kad si spomenija evo jedan koristan savjet.Borba za dane se ne vodi u 12. misecu.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 11-26-2010 at 05:32 PM

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Postovani Oceansoul

Svida mi se tvoj mail a pogotovo zato, koliko sam skuzio da si mlad i upucen u jedne jako bitne probleme nas pomoraca. Sta se tice tvog maila ako mi dopustis objavio bih ga na portalu ( rubrika vasa prica) da vide ljudi kako razmisljaju i studenti a ne samo mi koji smo vec ''zaglibili'' u morskim prostranstvima.
    Naravno ako nezelis tvoje ime necu objaviti nego cu pismo ostaviti nepotpisano ili ako zelis nesto napisati u potpisu, a tvoje ime ce ostati poznato samo meni.

MOlim te da odgovoris na ovaj post s Da ili NE a sve drugo mi napisi na PM.

Lip pozdrav
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno

@Oceansoul i ini koji se spremate "napastvovat " ove cjenjene adrese svojim mailovima;

Puni ste ideja i energije koliko vidim. Samo čete uletit ,onako "Ministre evo mene imam problem". E pa dragi moji budite obazrivi i nemojte nam puno uznemirit du?žnosnike,njih obično emotivno potresu na??i mailovi. Sami čete ne??to postić??? Ma izbrisat vas ka ??kolsku ploču. Sve te kontakte ??ta si ti ovde stavija ja molim ima 6 miseci da mi samo odgovore DA ili NE. Ni??ta zahtjevno ni komplicirano ,a ni kontra zakona,propisa i konvencija. Jo?? čekam odgovor. I zaboravi si stavit Roka Mrvicu. Recimo njemu sam prvi put pisa 12.06 i jo?? 5 puta posli. Ka?že Roko da je zaprimio moj zahtjev i da če mi uskoro odgovorit.165 dana je uskoro? Probajte priko Brace,čovik zna materiju ,a i ima veze. I ne dajte 100$ članarine ni za ?živu glavu ,jer za tu lovu mo?? poslat xxxxx mailova .

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

??elim samo skrenuti pa?žnju svim pomorcima, od registriranih i članova udruge do onim fantomima koji nisu registrirani da sva svoja nezadovoljstva odnosom RH prema njima upute na sljedeće adrese:

Tu je i link za famoznu naredbu:
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._01_5_128.html

Predla?žem nadle?žnima iz UPH da pročitaju moje pismo i mo?žda izvuku jo?? koji zahtjev kao cilj svoje udruge. Čini mi se da barem u 13 zahtjeva fali bolje definiran stav prema zdrasvenom osiguranju. Nadam se da ćemo se skupa jednog dana izboriti i da nam svima bude bolje.
    Nadam se da će neko i napisati koje pismo i tu ga objaviti, pozdrav i ?živili
    ''davno'' prije tebe bilo je inicijative sa slanjem mailova prema vladi i ministru (vidi teme dolje) i nista se revolucionarno nije desilo pa nece ni sa ovim mailom. danas su oni u puno vecim problemima nego u vremenu kada smo mi slali mailove a da bi se zabrinuli o nezadovoljstvu sacice pomoraca koji i tako mlate veliku lovu.
    dali si ovaj mail uputia i blogeru PB i njegovom sindikatu ?, oni koji su nam i skuvali ovu kasu svojim neradom i nebrigom za pomorce, pojavljuju se samo na domjencima ili kad se treba slika za novine u ludjackoj kosulji ili kad donesu na brod 10dkg kave i dvi smrznute kokose......
    imate na njihovim stranicama stalno otvoren oglas da primaju mlade ljude koji bi se ukljucili u (ne)rad tog sindikata, prikljucite im se i mjenjajte ono sto ne valja.. mailovima necemo nista postic....

http://www.pomorac.net/forum/showthr...ht=pismo+vladi

http://www.pomorac.net/forum/showthr...ladi#post12486

http://www.pomorac.net/forum/showthr...ladi#post27388
    "Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Napravit ću jedan test.Idem sada drito pod peku.
    Posto ce mista bit ka u priči izdvojit cu se od "mase".
    Galamit,vikat sam za sebe,hebat svima mater...
    pa ko ziv ko mrtav,javin vam ishod oko 22:30,ako me ne zatvore
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od alkaid Vidi poruku
    ... te kontakte ??ta si ti ovde stavija ja molim ima 6 miseci da mi samo odgovore ...
    Hebiga, @alkaid ti si mo?že bit odabrao pogre??an stil kao onaj načelnik općine iz ?*ibenika ili odnekud iz tog područja (ne sjećam se njegovog imena, a pisao je pro??le godine članovima Vlade)..,

Evo kako ću ja pisati ?*ukeru, otprilike:

Po??tovani g. ?*ukeru,

Kada sam prije mnogo godina za svoje prebivali??te odabrao Hrvatsku vjerovao sam da će iz nje proizaći čovjek kao Vi, dostojan da mu hrvatski narod povjeri svoje JA. Vi ste tu da nas potpuno oslobodite od onih koji su nas doveli do siroma??tva i bijede.., Ne ?želimo vi??e nikoga na vlasti osim Vas!

...itd. - zatim postepeno prijeći na stvar.
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •