Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 22 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/428
    edward
    Guest

Početno Novi sindikat

ne znam ako sam falio sekciju foruma,ali mi se činilo da je ovdje nekako najzgodnije napisati ovo.

sve mi se čini kako na?? postojeći sindikat ne obavlja svoju funkciju kako treba.plus ??to se sve vi??e srozava standard svega vezanoga uz pomorstvo-brodarstvo.agenti nas iskori??tavaju,domaćih kompanija gotovo da i nema,nemamo se kome obratiti za potra?živanje na??ih prava itd.to su samo neki od problema sa kojima se susrećemo u na??im svakodnevnim ?životima.jo?? je i samo navigavanje 3.14čkin dim...

zanima me va??e mi??ljenje,da li postoji u pomoračkom kadru kod nas kritična masa za osnivanje novog sindikata,ili slične institucije?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Edwardo care ako malo cirnes po forumu vidices da o tome razmisljamo da probamo ode nesto organizirat. Svi znamo da je zakon totalno rasulo. Oni nama nenude nista a jos su prema zakonu nam ogranicili kretanje. O cemu govorim. Po novom zakonu nakon iskrcaja se moras u roku od 10 dana javiti u lucku kapetaniju. E to nema nigdi. Sta recimo ja se iskrcan 10.10 2008 i recimo imam curu koja zivi u Njemackoj i odem s broda kod nje i ostanem tamo 20 dana. Kad dodes u kapetaniju on te pita zasto se nisi prijavia u roku 10 dana jer vidi u matrikuli datum iskrcaja. Koja sramota tesko sranje. A sta nam nenude ni mogucnost kupovine auta ili povlasticu ili slicno. Ja znan provjereno da su s tim u vladi upoznati i da su rekli da ce ponovo minjati zakon o pomorstvu. Stoga dok oni nas pljackaju mi smo nezasticeni. Ali jos jednom kazem. Organizirat cmo sindikat samo naas jos fali a i vidicemo od vas ode koliko vas je spremno se uclaniti i kreniti u tu borbu koja ce biti jako teska ali nadam se isplativa za sve nas. Jer glas 658 ljudi ( koliko nas je na forumu zasad) i to pretezno ljudi vezanih za pomorstvo nije mala stvar.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

3.Casnik Smisni avatar
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    Shell LNG

Početno

Platija bi clanarinu koliko god triba, samo da se radi pravi posao!
    Bolje chevap u ruci nego janje na grani.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

ja se javljan za presjednika

sto cu kad san ambiciozan he he

zajebavam se

ja san prvi na listi ako se tako nesto bude radilo
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Ship Security Officer user999 avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Moj glas za.

mazalosaurus Frenky avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    OOCL

Početno

pozdrav svima nisam bas nesto aktivan u postovima al sam svaki dan na forumu i citam sta pametni ljudi imaju za rec,al na ovu temu sta je otvorija edward sam se mora javit,mislim da nema ikoga na forumu ko se nebi odazva ili da svoj prilog necemu sta ce pomoc da se i nas glas cuje.samo naprid ljudi

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Decki ako smo voliko cekali mozemo cekati jos malo. JA vam govorim da cemo nesto pokreniti samo da skupim dovoljan broj glasova i da se mozemo prijaviti. Sve cemo vas obavjestiti ode na forumu ili mailom. Bitno je da vas sto vise se slozi da je za i ja cu poslat mail u ministarstvo pomorstva i vidicemo sta ce nam odgovoriti. Samo kao sta san rekao u postu prije triba nas biti jos jer od 658 ljudi na forumu nas 190 sudjeluje aktivno u raspravama. ovim ptem molim i one koji ne zele sudjelovat u raspravi neka samo na ovom threadu stavu post ja sam za a ja cu vas lako naci na mail adresi koju ste koristili u registraciji na forum. Eto
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Makinista ugor avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    MSC

Početno

I ja sam za,samo naprid!!!

Clan Posade
    Datum registracije
    Aug 2008

Početno Ja sam za!

Dajem glas za na?? sindikat!

edward
    Guest

Početno

da se nadovežem:

u vezi osnivanja sindikata,tražio sam savjet ili smjernicu u lokalnoj podružnici naše najjače lijeve stranke(koja bi morala a priori biti na strani maloga čovjeka) ali sam nažalost naletio na aparatčika.možda će kolege iz drugih gradova biti bolje sreće,ne znam.

btw,svaka čast svima na interesu,ali slažete li se da od čistog volontiranja ne bi bilo ništa? i da je potreban jedan solidno plaćeni profesionalac koji bi se razumio u problematiku pomoraca i pomorstva (advokat najbolje) te bi isti radio posao kako bog zapovijeda a ne kao sadašnje rukovodstvo SPH?

edward
    Guest

Početno

još jedan prijedlog adminu:

kažeš neka malo prošvrljam po forumu pa da ću naći temu,ok nije bed,ali ne misliš li da bi bilo možda svrsishodnije otvorit čitav novi podforum (sekciju,kako god) samo o osnivanju sindikata?pogotovo ako postoji tolika volja?

hvala

3.Casnik Smisni avatar
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    Shell LNG

Početno

Citiraj Prvotno napisano od edward Vidi poruku
    btw,svaka čast svima na interesu,ali sla?žete li se da od čistog volontiranja ne bi bilo ni??ta? i da je potreban jedan solidno plaćeni profesionalac koji bi se razumio u problematiku pomoraca i pomorstva (advokat najbolje) te bi isti radio posao kako bog zapovijeda a ne kao sada??nje rukovodstvo SPH?
    Solidno placeni profesionalac. Pa i vise njih. Uvijek.
    Bolje chevap u ruci nego janje na grani.

Deck Cadet sthooligan avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Dorian (Hellas) S.A.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Decki ako smo voliko cekali mozemo cekati jos malo. JA vam govorim da cemo nesto pokreniti samo da skupim dovoljan broj glasova i da se mozemo prijaviti. Sve cemo vas obavjestiti ode na forumu ili mailom. Bitno je da vas sto vise se slozi da je za i ja cu poslat mail u ministarstvo pomorstva i vidicemo sta ce nam odgovoriti. Samo kao sta san rekao u postu prije triba nas biti jos jer od 658 ljudi na forumu nas 190 sudjeluje aktivno u raspravama. ovim ptem molim i one koji ne zele sudjelovat u raspravi neka samo na ovom threadu stavu post ja sam za a ja cu vas lako naci na mail adresi koju ste koristili u registraciji na forum. Eto
    Naravno ja sam za,e sad da svaki od nas dovede jos dva tri poznata pomorca koji navigavaju ili su navigavali da daju svoj glas, tada dolazimo do jedne pristojne brojke glasova i mogli bi nesto postici...svi za jednoga jedan za sve

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od edward Vidi poruku
    jo?? jedan prijedlog adminu:

ka?že?? neka malo pro??vrljam po forumu pa da ću naći temu,ok nije bed,ali ne misli?? li da bi bilo mo?žda svrsishodnije otvorit čitav novi podforum (sekciju,kako god) samo o osnivanju sindikata?pogotovo ako postoji tolika volja?

hvala
    Evo prebacit cu ja sve to u novi podforum.

Clan Posade
    Datum registracije
    Aug 2008

Početno

Edwarde učitelju, po kojoj to logici bi nama ijedna politička stranka nešto htjela učinit dobro? Pa sabor je udruga političara nešto različitijih mišljenja....da ne politiziram puno imali smo crvene sindikate pa koja korist od njih? Piletina i zimnica nam ne trebaju, a bome ni brazzodurova smijurija.
    U svakom slučaju ZA novi sindikat..od ovih dosad ništa, samo puno lipih riči i to je sve od njih. A djela..to je neka druga priča.....

edward
    Guest

Početno

Citiraj Prvotno napisano od tonga Vidi poruku
    Edwarde učitelju, po kojoj to logici bi nama ijedna politička stranka ne??to htjela učinit dobro?

po logici da bi crveni trebali bit a priori na strani ??ljakera.znam da je sad naivno očekivat od jednog sdp-a to,bez obzira na sav kukolj koji se uvukao u njihove redove tamo se jo?? da naći pokoji častan čovjek.

Pa sabor je udruga političara ne??to različitijih mi??ljenja....da ne politiziram puno imali smo crvene sindikate pa koja korist od njih?

sindikalno djelovanje je istovremeno i političko djelovanje.

Piletina i zimnica nam ne trebaju, a bome ni brazzodurova smijurija.

pa hvala bogu.vjerujem da isto misle svi koji imaju ideju o novoj organizaciji.

U svakom slučaju ZA novi sindikat..od ovih dosad ni??ta, samo puno lipih riči i to je sve od njih. A djela..to je neka druga priča.....

o tom potom.treba makar poku??at.većina nas ipak solidno zarađuje,netko manje neko vi??e ali mislim da većina časnika po brodovima kako tako spaja kraj s krajem i uspijevaju odr?žati kakav takav standard.da ne govorim o ??ta ja znam komandantima na jebenijim firmama sa plajom 10000 +.međutim basaforca mi se čini da sve vi??e tone u bijedu.

da ne kompliciram sad,mislim da je prva i osnovna prepreka mo?žda stav koji pojedinci imaju: "zarađujem mjesečno deset milja,??ta mene boli neka stvar za neki sindikat i ostvarivanje nekih prava".

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

LJudi pokusajmo u ovom postu sta manje se svadat a sta vise glasova ostavit pa da vidimo koliko cemo glasova skupit u misec dana. Pa cemo znati na cemu smo. Lakse je brojit.

edward
    Guest

Početno

ZA novi sindikat/ceh/organizaciju

edward
    Guest

Početno

ma dobro,konstruktivna kritika nije svađa ni podmetanje

živjela demokracija

LPG
    LPG je odsutan
    Clan Posade LPG avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Ja sam isto ZA. Vrijeme je da se nesto promini.
    Ej vapore

Stranica 1 od 22 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •