Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/49
    -----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno kako to pametniji rade?????

dugo san se mislija ocu li pisat o ovome ili ne... pa evo. ka sta svi znate, najezda je indijaca i na brodovima a isto tako i na kraju. kako se ukrcavaju i kako dobivaju posal na kraju? ka prvo - povezani su ka prst i nokat, veze posli skole se odrzavaju, informacije izmjenjuju. njihova pomorska skola (narocito strojarska) ima svoje klubove po svim jacim pomorskin gradovima (london, singapur, hong kong....), je li koji od njih (narocito na kraju) izgubi ili trazi posal... odma svi uskacu i gospe mi i nadju (ja san jednoga istira, za 7 dana dobija odma posal, jos i bolji). je li koje otvoreno misto, odma ti trce sa cv pod nos i garantiraju da je doticni prvoligas, pametan ka salamun....njegov school batch mate.
    evo sad, prosula se prica kako frontline zaposljava, zvrndaju svaki dan... ja san taj i taj.. dobija san informaciju da trazite ljude.... ovi drugi (nasi, englezi, svabe) ni pojma nemaju. a place su medju top 3 u singapuru!!! tako rade garonje. a kako mi radimo?? mudrijasenje, prodavanje magle, pickaranje, sta on zna......
    i nismo samo ovakovi i u pomorstvu, nego u svemu. zato i ide drzava u materinu. sta vi mislite o svemu?

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Mi smo nacija poznata po onoj "Dabogda susidu krepala krava", a o ljubomori, zavisti, jalu...da i ne pričam.Mali je postotak Hrvata koje ne krase ove osobine...rugamo se Hercegovcima, a taj isti Hercegovac kad uspije, jo?? dovede 10 svojih rodijaka i zaposli, i zna ko mu je rodijak u 4 kolinu, a mi nismo u dobre ni sa bliskim rođacima, od strica, tetke...jer jebemu mater, kako to kod nas ide, uvik uskoči neka ostav??tina od didova, pa se godinama vučemo po sudu...
    Sve u svemu, ja sam odavno zaključila da smo mi mali i jadni, iskompleksirani narod, sa čudnim mentalnim sklopovima u glavi...

sax
    sax je odsutan
    Ex 2nd Engineer sax avatar
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    Bivsi pomorac

Thumbs up

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    Mi smo nacija poznata po onoj "Dabogda susidu krepala krava", a o ljubomori, zavisti, jalu...da i ne pričam.Mali je postotak Hrvata koje ne krase ove osobine...rugamo se Hercegovcima, a taj isti Hercegovac kad uspije, jo?? dovede 10 svojih rodijaka i zaposli, i zna ko mu je rodijak u 4 kolinu, a mi nismo u dobre ni sa bliskim rođacima, od strica, tetke...jer jebemu mater, kako to kod nas ide, uvik uskoči neka ostav??tina od didova, pa se godinama vučemo po sudu...
    Sve u svemu, ja sam odavno zaključila da smo mi mali i jadni, iskompleksirani narod, sa čudnim mentalnim sklopovima u glavi...

to je to
    ziva istina
    zato nam i je ovako u drzavi!

Shore based position dxdx avatar
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Udruga Pomoraca Hrvatske

Početno

Nevjerovatno je koliko su ljudi djelozi. Ta prokleta ljubomora i "pusti ti mene meni"
    su se u mnogo slucajeva pokazali u konacnici jako losi. Sve se kad tad vrati.

Znam covjeka koji je ukrcao u zadnjih 5 godina 12 ljud, dakle garantirao za njih itd.
    Prosle godine ostao bez posla, zove, trazi, moli okolo te iste ljude i na kraju nista.

Iz mog iskustva, slicna prica. Kada sam radio s nasim ljudima u vecini slucajeva ljudi
    seru o drugima iza ledja. Prije par godina dodje mi jedan 1st. Off i kaze stari ugovor
    mi je bio odlican nisam obukao tutu 3 puta u ugovoru...sto mu reci; ili jedan sekondo
    koji nije ispravio karte zadnja 2 mjeseca...bezbroj slucajeva....jebiga svak bi htio money
    for nothing, chicks for free.

I sada kada radim u officeu je isto poprilicno interesantno.....prepucavanja po brodovima
    izmedju nasih ljudi, neki mi salju mailove e da zasto je onaj avanco prije njega itd.
    Nije problem nekome pomoci, ali se covjek jednostavno zapita gdje je nestalo postenje i cist obraz?

Naravno da je tu bilo i jako dobrih i cijenjenih ljudi koji su ti bili spremni pomoci u svakom trenutku.

....Magna res est vocis et silentii temperamentum....

Barba moonlight avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    ?žena pomorca

Početno

Apsolutno potpisujem sve ??ta je Zrile rekla, pogotovo ono o Hercegovcima. Mo?žemo mi frktat nosom na njih koliko hoćemo ali to je tajna njihovog uspjeha. Imala sam dobru prijateljicu Hercegovku čiji je otac imao privatnu frirmu zajedno sa sestrom, koja je dobro poslovala. Imali su i mlađeg brata koji je, kako bi Zrile rekla, bio malo nedotupit. E sad, nisu ga se ni odrekli ni sramili, nego su mu dali neki sporedan posal u firmi di ne mo?že napravit puno ??tete, dali mu lipu plaću, sagradili mu kuću na tri kata i kupili dobro auto. Obja??njenje moje prijateljice je bilo da nije on kriv ??ta je takav, ta brat im je zar će dozvolit da te??ko ?živi jer nije sposoban kao i oni??? To ne bi bilo po??teno!!! Razmislimo samo kako bi se ista priča razvijala da je čovik slučajno na??.
    "Sloboda čovjeka nije u tome da mo?že činiti sve ??to ?želi, nego u tome da ne mora činiti ono ??to ne ?želi."

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

na jednoj cruising kompaniji dva hrvata strojara u istom cinu.

jedan sa sjevera hrvatske, a drugi sa juga hrvatske.

ovaj sa sjevera je trebao avancat jer je puno vise na firmi od ovog sa juga, ali ovaj sa juga to ne moze prihvatit i zove kompaniju da je ovaj sa sjevera kupio falsificirane brevete i ovome sa sjevera se stopira avancamenat na par sedmica dok se suprotno nije dokazalo.

jedna od pricica ,a mogao bih pisat do sutra.

sax
    sax je odsutan
    Ex 2nd Engineer sax avatar
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    Bivsi pomorac

Početno

Radim doma u jednoj firmi,imam dobru placu,i uz to idu i neki mjesecni bonusi po zaslugama.Iako sam bolji i imam vise znanja i iskustva i samostalo radim za razliku od kolege koji radi preko puta mene,i radimo isti posao on i dalje misli kako on zasluzuje bonus veci od mene t.j. misli da ja uopce bonus nebi trebao dobit.
    Kad mu iznesem sve cinjenice,on promijeni temu.I sto je najgore ja cu morat i dalje sjedit preko puta njega...
    Borio sam se za ovu sadasnju plaću sam dok mi je taj isti kontrirao kod ??efa da nisam u pravu.
    Katastrofa

1.Casnik marinero_TK avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Evo me nazad i odma me ubola ova tema.
    Eto teska srca al moran priznati da bi mogli ponesto i nauciti od Indijaca, doduse mozda ne toliko sto se tice struke, ali sigurno puno toga sto se tice napredovanja i probijanja na bolje pozicije te podrzavanja "svojih ljudi".
    Ma netriba ni ici toliko daleko, imamo mi u susjedstvu hercegovce i siptare, princip je gotovo isti.
    No posto trenutno radim u indijskom vatrenom obrucu osvrnut cu se na njih.
    Prvo i osnovno Indijac na ulaznoj poziciji ce prihvatiti bilo koji posa i za bilo koju placu. Kad dobije ticket za casnika pocinje njegovo serkanje i strelovit uspon do najvisih pozicija u rekordnom roku, jer imaju podrsku kako od menagementa na brodu tako i od svojih ljudi u office-u. Evo sad sam bija na brodu di je kapo ima 29 godina, ali zivota ne staza. A kad dobiju ticket za mastera/kapa pocinje maltretiranje za posa u office-u. Ovo je pravilo u 99% slucajeva.
    Nasi kadeti i asi odma zapnu na prvoj skalini, velika vecina bi na cruizere ili lng i to za veliku lovu, sto je legitimno, al se gubi puno dragocjenog vrimena jer je to pocesto nemoguca misija, a u isto vrime tamo neki decki sa istoka zauzimaju pozicije.
    Avancivanje nam ide sporo jer ovo malo sto nas se nadje po brodima gleda jedno druge ka izravnu konkurenciju(cast izuzetcima). Ovo u zagradi je vrlo bitno jer mi ovisimo o izuzetcima, dok velika vecina indijaca u pravilu dobija podrsku svojih kolega.
    Office je sljedeca skala di mi padamo, jer oni tamo vladaju, a nasi bi se mogli nabrojati na prste dvi ruke.
    Realno bi bilo reci( a i ja bi volija da je to bas tako) da je to sve igra velikih brojki jer indijaca je milijarda,a nas tek koji milijun. Je jednim dilom,ali pravi problem lezi u poznatom hrvatskom jalu. Nas saka pomoraca sto je ostala bi tribali stvarno bez problema pronalaziti dobre poslove, ali isto tako Lijepa nasa bi tribala zivit ka Svicarska sa svim svojim resursima koje ima. A trenutno se nezna ko je vise u qurcu. Nisam psiholog,ali ocito nam je cilo drustvo bolesno.
    Jos usput nek mi netko objasni di su Indijci kad su u pitanju cruiseri i offshore?
    Nema ih bas puno tamo, a? Naravno, jer im neki drugi lobiji ne dozvoljavaju tamo ni prismrditi. Ono sto je dobro za sve nas je da se oko ove udruge skupila grupa ljudi koji su spremni na svoj brk pogurati i pomoci kolege. To je velika stvar i triba im dati podrsku. Nisam mislija na razne kuvertice, prsutice neko kad te vec ukrcaju posteno odradi svoj ugovor, opravdaj ukazano povjerenje i osvitlaj obraz coviku koji je garantira za tebe. S time si osigura najmanje jos jedno novo radno misto za hrvata.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Evo moje iskustvo.Bija sam na toga famoznog Stolta i u 3 ugovora od kadeta do 2.makine.Taj 4.ugovor imam vec prijedlog za promociju od Engleza i sad dolazi nas lola i ja mu onako jednostavan kakav sam kazem aj mi druze napisi tu preporuku tako da idem iduci put za prvoga ako rjesim brevet.I sad zamisli on odma udre pilu naopako kao pa jos si mlad moras skupljat iskustvo i slicno.Kao meni se inace postaje prvi prije nego budem mora u penziju. I ne napise mi ali eto loel za dva dana kao cuj idemo u drydock pa ako ostanes dry dock vidija sam da mozes napisat cu ti. Osta sam mu dry dock kako ne.
    Neki koje sam gurnija na RCCL kad sam ih pita da bi me tribalo uvalit nekih 3 godine kasnije (mada sam se zajebava) mi kazu,a cuj tesko da bi te uzeli.Oni ti traze iskustvo.Mada sam naletio i na nekoliko jako kvalitetnih ljudi koje u zivotu nisam vidija.Pomoga ja njima na lipe oci,a oni uslugu vratili kad su mogli i to se sami ponudili.Mislim da je ipak to prvenstveno individualno i do covika ali generalno gledajuci govna smo.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

bravo. sve stoji. ja bi jos doda, da indijci basically i ne idu na brod da bi navigali. 99% njih ka kadet vec kuje plan kako u office. onda imas situacije da sekondo upadne ka crewing referent, onda za par godina ode u safety... pa ako ima brevet za barbu, avanca ga firma u kapetana u kancelariji (a vozi plasticne patke u banju) i za 7-8 godina, evo ti ga za managera, za 10-12 za direktora.... i aj ca! ja kad san zva par nasih... miljun pitanja, miljun zahtjeva,kako ovo, kako ono....ocu tri miseca godisnjedga (za rad na kraju). i ja san ima lose iskustvo s nasima, minjale su se stalne postave (barba i kapo) na dva broda, pa tu samo sta metci nisu letili dok ja nisan popizdija....a onda....mir do groba, a par njih i nalivo krug. i onda mi jedan govori da je mislija da cu ga stitit. a sta ja pijen apaurine zbog njega, ko stiti mene? jebi to kad sve moras rjesit sakon, a norvedjini i bratija nisu slipi!

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    DRYDOCK

Početno

primjer kako moze nas svit ipak pomoc.
    dakle kapo dobija slom zivaca od prvog makinje jer mu napravi sranje svako malo ali mu nemoze nista je je u rodbinskim vezama sa kadrovskim.
    ova se situacija ponavlja vec dva ugovor jer kadrovski zna da kapo ima znanjna i zivaca za obojicu.
    rijesenje se naslo tako sta je kapo napisao report kompaniji da cifa moraju ovancat za kapa jer je izvrstan a da on ide doma zbog zdravstvenih problema.
    vise nikad nisu navigali skupa,i zivjeli dugo isretno

HardWork vladimir avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    ERS

Početno

Oli i Poljaci nisu isti.
    Flogging will continue untill moral improves.....

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

nisu, gori su pomorci i vece pjancine od nas, tako da mi usporedba s njima bas ne lezi. nismo slicni ni po mentalitetu. ali zato, namazani su dobro "svin mastima" i spremni uletit u guzicu da bi uzicali bilo sta, da je to nemoguce. ovo je generalno, iako i njih ima dobrih, ali nisan na puno naletija, jedva par. ali eto, sad su u uniji, pa i to pomaze da lakse dobiju posal na nekim zastavama (i uz to su jeftiniji jos uvik).

Clan Posade Lampara avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    GMM(D)

Početno

Dobra tema,evo jedan primjer.Kako neko vrime kopam trazeci posa, naletija na dobru ponudu za prvoga makine.Zoven prijatelja te on odma aplicira,te ovi iz agencije proslijedili u kompaniju,i ceka se telefonski poziv companije(intervju).
    Zove mene ovi prika za par dana da javi sto je bilo.Sranje,nazva ga technical superintendent dok ovaj bas pituraje malome biciklu(nekom posebnom piturom ca se brzo susi,pa mora zavsiti u sucu),pa govori inspektoru da ako se mogu cuti za deset minuti(dok se malo opere,pospremi...).Zove ovi iz Norveske ponovo za kvarat ure i govori mu na prvu da "ne voli aroganciju kod nasih ljudi".Ovi je odma zna da nije prosa(iako mu je zadnja kompanija bila Shell).Covika znam,sve samo ne arogantan,jako dobar covik i zna posa,ima iskustva i skolu.Postavlja se pitanje pa sto ga je drugi puta zazva kad ga je unaprid skinu kod prvog poziva.
    Ova prica nebi bila interesantna da taj Technical Superintendent nije bija nas covik iz okolica Zadra,i pocetak karijere pravija na Tankerskoj,isto ko i ovi prijatelj(prvi makine).

ashore valdez avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    na kopnu

Početno re

meni je tesko gurati bilo koga o kome neznam gotovo nista ili nije kvalificiran za posao, a takve se usluge najcesce i traze. medjutim osobu koja je vrijedna i kompetentna nemam nikakvih problema za preporuciti.
    sea is our environment

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Ima?? pravo,nije misto,samo san tija se nadovezat.Na??a sam za shodno,jer je fantastičan primjer.
    Upravo pi??em kraće izvje??će za vodstvo udruge,tu će se vidit jeli potrebno sve vas upoznat sa spomenutim.
    Ni??ta revolucionarno ni tajno.
    Ako koga ??kaklje pitajte na pm.
    To je sve o tome s moje strane,na ovoj temi.

Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Dizalicar dizalicar avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    offshore

Početno

Ja sve potpisujem sta ste napisali.
    To je nazalost tako i mene je straj da ne prestanem navigat jer stalno ocekujem da ce mi neko zabit kajlu u leda,mozda san malo histerican ali dosad sam ima takvih iskustava.
    Da nije sve tako crno (ja jos nemogu to virovat da mi se desilo),imam i pozitivnih iskustava sa ljudima jer su mi tri covika prominila zivot i smjer posla i na tome im se od srca zahvaljujem.Prvo je to ucinija jedan Master na Bourbona kojeg nisam bas dobro ni poznava,covik me svitova da nakon sest godina navigacije provam za dizalicara u offshore,i sredija mi posa na Bourbona ali nazalost se brod potopija tjedan prije nego sam triba ic na njega za asistenta.Ali kad je izasa drugi brod ja sam bija na njemu.Takoder ne tako davno su mi dva covika puno pomogla za jos bolji posa dizalicara,iskreno su se oba potrudila i puno mi pomogli da dodem tamo di sad idem.
    E sad kod mene uvik isto,straj me supaka koji govore i rade iza leda,ja nikome ne pokusavam napravit zlo pa sam osjetljiv na to,jedino me to muci u ovom poslu a to su LJUDI.
    Sorry na lancunu ali mora sam se izjadat
    "Ne vozi brze vise nego sto tvoj Andeo cuvar moze letjeti"

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Ode se stvarno nema ??ta za reć, iman iskustva sa na??ima, ali me najvi??e ??okiralo ovde na SKS-u su me poku??ala kajlat dva kapetana, mene i na??eg ćifa kuverte, oba dva hrvata... A Poljak se prema nama ponija ka otac jebate... I ??ta reć, nego ka dotur Luigi, đente balkanika, pogotovo kad se dovate fotelje i polo?žaja, i ??ta je najgore, glume balote a ne po??tuju ni status bulina koji trenutačno imaju... Manji, ti će?? znat mo?žda pok. Čovu iz Gata, eto primjera čovika koji je bija spreman pomoć svojin ljudima... Takve ljude evo, sva srića, iman ovde među nama, i ako ostanemo ovako zajedno, di će nam bit kraj...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od valdez Vidi poruku
    ...osobu koja je vrijedna i kompetentna nemam nikakvih problema za preporuciti.
    A takvome preporuka ni ne triba. Preporuka uglavnom triba ovakvim lincinama ka sta sam i sam.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

ajmo jedno po jedno
    @franc
    da koliko bi ti da? nista!! a ko bi te trpija??? radje bi ratova s kokolon i haikuon, bar bi mu uvik moga ukrest koju pivu sta bi sakriva u skafetine.aj dobro, nategli bi stojicu i jos stagod, a pravi more i skoro duplo sa bonuson.
    @jadran
    oni kapo sta si ga spomenija da je svima tija pomoc - to mi je bija najbolji amigo, ne pitaj vise nista, sve mos zakljucit. a di cemo zavrsit nastavimo li ovako? pogledaj radi li rucna, pa onda pitaj!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •