Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/49
    Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Lose iskustvo s bankama

Zvala ma gospoda Branka s Radio Rijeke i kaze da bi htjeli intervju za petak i pomorsku emisiju na radio Rijeci. Normalno da sam pristao na reklamiranje UPH ali mi je rekla i da ako mozemo navedemo primjere kako se banke odnose prema nama pomorcima ?
    Svi znamo da banke nece reci da pomorci dizu pare ali zelimo ih nekako bar prozvati pa mi dajte neke vase ideje iskustva i slicno da mogu navesti i koji primjer.

Sad idem procitati sta je bilo prije u threadu o tome
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 02-10-2010 at 03:03 PM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet ludiribar avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Sealion

Početno Erste s teirmarkische bank

Ja sam kupovao auto i oti??ao sam u banku da tra?žim kredit, račun na toj banci imam jo?? iz vremena dok se zvala Riječka banka, na moj upit slu?žbenica za kredite mi je odgovorila da po??to mi je poslodavac izvan Republike Hrvatske ja nisam kreditno sposoban te mi treba jamac ili sudu?žnik? Na to sam se okrenuo , popeo kat iznad i u S-leasingu dogovorio sve za 5 minuta. To je bilo prije 4 godine, mo?žda se ne??to promijenilo.
    malo me ima pa me nema

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Ja sam bas prosvrljao danas po otp banci i slucajno sam vidio da imaju gotovinski krediti i leasinzi za Pomorce.Vjerojatno imaju i stambeni.Cini mi se da je OTP po tom smislu najbolji

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

promijenilo se dosta toga valjda su i oni namirisali gdje je lova inace nije bilo tome davno da nismo mogli uzeti nikakav kredit dok su to penzioneri sa 800 kn mirovine mogli bez problema
    o kamatama nema smisla govoriti
    Life is too short to remove usb safely

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Pa bilo bi najbolje da se na toj emisiji zapita??,da li na??e banke imaju bankarsku tajnu ili ?*uker mo?že doznati kad hoće kolika nam je plata.

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Mi smo u 8 misec digli gotovinski u Erste. Jedino je ta banka radila sa pomorcima. Svi su nas na spomen pomorac otkantali i opravdali se novim mjerama.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Ne znam stari da li se uopce upustati u kritiku banaka i njihovog odnosa prema nama danas. Istina je da pojedine banke jos uvijek ne gledaju jednako na pomorce i ostale gradjane pogotovo kad je rijec o kreditima, ali mislim da prozivati pojedinu banku moze donijeti vise stete nego koristi. Ako je ta tema uvijet tog intervjua onda spomeni poteskoce koje smo imali unazad par godina kada usprkos visini i kontinuitetu primanja nismo mogli dobivati kredite ali nemoj se previse zadrzavati na tome. Prozivanje neke banke bez konkretnog dokaza na osnovi rekla kazala mislim da nije pametno. Radije se koncentriraj na pitanja tipa zasto se ministar ne ocituje o povecanju osnovica za obvezna davanja, a da pritom nije povecao pomorski dodatak (povecanje je islo vec 3 puta do sad ako se ne varam, a dodata je ostajao isti). Zasto moramo placati HZZO-u kad smo na brodu kad nam u ugovorima stoji da nam poslodavac podmiruje troskove zdravstvenog osiguranja. Vidi http://www.hzzo-net.hr/03_01_01.php gdje stoji: "Na obvezno zdravstveno osiguranje prema Zakonu obvezno se osiguravaju i stječu status osiguranika: (izmedju ostalih) osobe s prebivali??tem ili odobrenim stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj zaposlene u inozemstvu kod stranog poslodavca koje nemaju zdravstveno osiguranje stranog nositelja zdravstvenog osiguranja, odnosno koje nisu obvezno osigurane prema inozemnim propisima na način kako je to određeno međunarodnim ugovorom o socijalnom osiguranju;" A ima tu i drugih stvari. Vidi malo mailove zadnjih dana.
    No to je samo moje misljenje.
    Sto se tice konkretnih iskustava sa bankama ja radim preko Zaba-e i imam jako dobra iskustva sa njima, imamo stambeni kredit i osobnog bankara koji su se do sad prema nama ponasali max profesionalno. Na PBZ-u mi je brat koji isto naviga naletio na zid kad je trazio kredit i tek kad je isao zatvorit racun i preci na Hypo, di je dobio stambeni, onda su ga ovi iz PBZ-a zvali i rekli da ce mu dati i da ne odlazi, no na slican tretman je kod njih naletio sogor kad je trazio kredu tako da ne mogu reci da se tako odnose samo prema pomorcima.
    Posljednje uređivanje od belboy : 02-08-2010 at 04:25 PM
    Navigati se mora ...

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Pozdrav ekipo.Evo ba?? se spremam ovih dana do kapetanije,mirovinskog i zavoda za zapo??ljavanje da vidim kakva prava ostvarujem sada kada sam do daljnjega nezaposlen.Moram jo?? od kompanije zatra?žiti slu?žbeni papir o prekidu radnoga odnosa tako da imam sve crno na bijelo a i mislim na diktafon snimati cijeli razgovor sa nadle?žnima tako da sa svime mogu u slučaju odbijenice javno izaći u sve medije pa ako bude trebalo i na javnu TV.
    ??a mi je ??to emisija ide uskoro pa vjerovatno neću uspiti do tada sve to i ostvaritit ali uvijek mogu preko Dalmosa informirati javnost i na??e vrlo ministarstvo o socijalnim reformama za pomorce koji su va?žeći samo na papiru ali ne i u praksi.

?živili.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Bravo Kotlar!

Macak si pravi!

2nd eng
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Gearbulk Norway

Početno

E moji kolge...evo prvo da vas pozdravim iz Vittorie u Brazilu di cekam ukrcaj na brod..
    o bankama,prije sedmicu,dvi dana isa sam malo do zagreba raspitat se za kredite,ipak treba rijesit stambeno pitanje, i obisa redom Zagrebacku,Erste,Hypo,Splitsku,Privrednu,Raiffaise n banku i priupita ih za mogucnosti kredita kod njih...koliko god oni bili uljudni i profesionalni i koliko god se reklamirali da su divni i krasni, za njih smo ipak gradjani drugoga reda..nismo zaposleni u Hr i njima smo rizik..pa vam ispadne da ce lakse netko sa prosjecnomm hr placom od 3000 kn dobit taj kredit nego li netko od nas kojima su place ipak znatno vise(a koje krvavo zaradimo). I tako,vec pomalo razocaran,odoh vec kad sam u Zg i do svoje OTP banke i vjerujte ljudi su me totalno iznenadili..imaju stambene kredite za mlade i za pomorce, sa ili bez suduznika,polica osiguranja je u slucaju da nema suduznika,hipoteka 1: 1.25...full su mi izasli u susret(a kako i nebi kad su toliko moje love obrnuli,hehe) tako ako bog da stan pada kad se vratim...e i ako bude zdravlja i pameti..
    Dalmos,neznam dali ce ova cila prica pomoc ali ukazuje ipak,uz neke iznimke,da nas banke vole samo kad lovu cuvamo kod njih(da je mogu obrtat)ali kad nama nesto treba onda ih nema nigdi...

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Dobr oje ljudi samo vi pissi te primjere. Ja cu to sve ukomponirat u jedan mail i tako ce mi biti lakse a i znam da je ok 13 sati taj interju pa cu nastojati biti spreman i potkovan informacijama. Ali ako se uvati prilika navjise cu ja o nasim konkretnim potezima i o NERIVALSTVU s SPH nego samo o nasem radu i jacanju HR pomorca.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Dobr oje ljudi samo vi pissi te primjere. Ja cu to sve ukomponirat u jedan mail i tako ce mi biti lakse a i znam da je ok 13 sati taj interju pa cu nastojati biti spreman i potkovan informacijama. Ali ako se uvati prilika navjise cu ja o nasim konkretnim potezima i o NERIVALSTVU s SPH nego samo o nasem radu i jacanju HR pomorca.
    Bravo
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Flores2
    Guest

Početno

Evo npr.ja neki dan da ću dignuti 900.000. kn, pa ka?žu u banci da nemo?že, da se treba naručiti barem tjedan dana prije za taj iznos.

Nego, odradit će?? ti to Dalmo?? kako treba, i pratit ćemo emisiju

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

otp je zakon,cak i kad san diga lovu i reka svojoj bankarici zasto,ostali su ok,za pomorce imaju spec.programe,jedino oni dozvoljavaju pomorcima da mogu bit jamci,(osim erste koliko san cuja),za dignit gotovinski kredit pomorac bez problema u tri dana digne lovu itd,ne sican se vise

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Moja iskustva s bankama nisu ništa bolja ni lošija od već navedenih.
    Daleko najgora iskustva sam ima sa RFS.
    Međutim,sa stjecanjem različitih,negativnih iskustava jednu od uloga igra i faktor nekompetentnosti osobe/službenika sa kojim stupimo u kontakt.
    Kao i u svakom drugom poslu,jednostavno ne znaju radit svoj posal pa vas nerijetko krivo informiraju.U to sam se masu puta uvjerija,što se i banaka tiče.
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 02-10-2010 at 03:02 PM
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Pribaceno iz kancelarije

xyz
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno ??

Ne vidim od kada smo to mi u ratu sa bankama?
    Banke ko banke imaju svoju neku poslovnu politiku.
    Uvik su postojale banke koje su bile sklone pomorcima i one koje zbog svoje poslovne politike to nisu. To je sasvim normalno i mislim da se pomorci nemaju sta ljutit na sve banke opcenito, odnosno imamo se pravo ljutit na visoke kamate kredita, niske kamate stednje itd itd kao i ostali gradjani - al to je druga prica.
    To je ljudi cisti biznis, pa nemos ti natirat banku da te voli jer si pomorac, uostalom dosta pomoraca radi za nezavidna primanja tako da je isto moguce da ni pomorac ne ispunjava potrebne uvijete...
    Sta se tice pitanja postavljenog vezano za privatnost racuna - to u HR ne postoji, odnosno sve banke koje posluju u HR duzne su prema Zakonu o kreditnim institucijama po zahtjevu HNB-a ili Porezne dostaviti podatke o racunima gradjana, uplatama doznaka na devizne racune itd itd, drugim rijecima ko god vam kaze da vam je racun tajan, laze vam.

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno

Sve one obecavaju lijepo i krasno,ali probaj im okasnit platit ratu kredita,svaka opomenina opomena te kosta 50 kuna,a onda ti rebnu trosak troskinog opomeninog opomena 100 kuna i kamatu na to,ne vidite li ljudi da smo kolonija naive u svijetu okrutnog kapitalizma,sjetite se prvih auto kredita u HR od rajfajzena,kamata 16 posto,a uistovremeno u normalnim drzavama 5 posto,GENERALICI

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

Mislim da treba izac u javnost s negativnim pojedinostima ponekih banaka, jer kao sto kolege pisu, mi smo za njih gradjani drugog reda. Moj slucaj sa splitskom bankom je-bio sljedeci, placu mi firma uplacuje 24-tog za tekuci misec a Splitska banka je redovito tu placu zadrzavala 7-8 dana te bi je tek onda prebacivala na moj racun. Pisa san mail odjelu za javnost splitske banke da mi objasne u cemu je problem, zasto im treba toliko vrimena da novac sjedne na racun, odgovor naravno nikada nije dosao. Ja san lipo posa u banku i zatrazio da mi isplate cijelokupni novac, i firmu obavjestio da mi salju novac na drugu banku.

xyz
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Banke u HR su legalne lihvarske institucije - nema dileme.
    Ali tvrditi kako banke nas diskriminiraju je smisno...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •