Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/33

Tema: Zapazanja

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Zapazanja

Evo citajuci tekst na nasem portalu koji smo preuzeli od maritimeconnecora a napisao ga je Damir Herceg najvise me je osobno dojmilo kako pise da je SPH zatrazio da se pocne omogucavati ljudima s srednjom i stazom. Ne poznam novinara ni gdje radi ali pitao bih ga odakle mu informacija da su oni to zatrazili?

Evo dio teksta koji o tome pise

svijetu je praksa da pomorski časnici na osnovi dugogodi??njeg plovidbenog sta?ža mogu pohađati tečajeve i polagati ispite koji im omogućavaju da postanu zapovjednici, iako imaju samo srednjo??kolsku naobrazbu. Prema na??em zakonu to nije moguće, pa je stoga Sindikat pomoraca Hrvatske svojedobno zatra?žio da se izmjenama i dopunama Pravilnika o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca omogući i hrvatskim ni?žim časnicima s dugogodi??njom praksom (plovidbom) stjecanje najvi??ih zvanja (zapovjednika i upravitelja stroja) pohađanjem dodatnih tečajeva i nakon toga polaganjem ispita. To bi trebali odrediti na??i pomorski fakulteti, a da pritom sve bude usklađeno sa svjetskom praksom.

za one koji zele procitati cili tekst evo i link http://www.pomorac.net/portal_vijest...raenijima.html
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Vec smo o tome puno pisali i bili smo svjesni da ce nas na ovaj nacin zaskociti posli onoga sastanka u ZG !
    I nemoj ovo sakrivati u kancelariju nego neka vide kako se tretira lazljive kurbine sinove i sta ljudi misle o gamadi foteljaskoj!
    Posljednje uređivanje od Green-go : 02-01-2010 at 05:42 PM
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

@ Dalmos
    vidili smo vec i to je izgleda na tragu onog clanka koji je objavljen u sedmoj kori skupa sa nasim priopcenjem o sastanku. To ti je ono ko prvi djevojci njemu djevojka. Prije par dana si komentirao nakon jednog mog posta u kojem sam govorio da je steta sto nismo nastavili sa pritiskom u medijima da "nisi htio da ispada da jos malo pa iskacemo iz pastete". Kao sto vidis oni se toga ne libe i love u mutnom nebi li zgrabili sve zasluge za to sebi a nas marginalizirali u svemu tome. MMPI-u to odgovara jer imaju u prvom planu "pregovarace" s kojima ce se lakse "sporazumit". Ako neku laz ponovis dovoljan broj puta pretvoris je u istinu. Eno ti primjera na onom jednom postu od prije par dana kad je lik rekao da nam svaka cast i da ce se uclanit u sindikat ako uspijemo se izborit za novi nacin skolovanja za vise brevete.
    Navigati se mora ...

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

12.1.2010. 10:40
    SPH aktivnosti / Zabrinutost zbog sporosti
    Tijekom 2009. godine održana su dva sastanka u MMPI u svezi traženih promjena Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca. Ovdje se ponajviše radilo o problematici u dijelu vezanom za stjecanje najviših zvanja u pomorstvu, iako je taj dio ostavljan za kasnije rasprave i usaglašavanja, a rješavana su samo pitanja vezana za primjedbe EMSA-a (European Maritime Safety Agency).
    Da podsjetimo: s obzirom da veliki broj hrvatskih pomoraca ne može napredovati do najviših zvanja zbog toga što se za ta zvanja zahtjeva fakultetska naobrazba pokrenuta je inicijativa (s više strana) da se dodatnom fleksibilizacijom naobrazbe časničkog kadra koji imaju dugogodišnju praksu omogući stjecanje najviših zvanja.
    SPH je u svom prijedlogu zahtijevao da časnici s dužim stažom plovidbe (npr. 3-5 godina, iako to još nije definirano) mogu, uz dodatnu naobrazbu i polaganje određenih ispita, doći do najviših zvanja što je poznata praksa i u drugim europskim zemljama.
    Pomorski fakulteti u Hrvatskoj imaju zadatak da odrede potrebnu razinu (broj sati, predmeti) edukacije. Takva edukacija odvijala bi se isključivo u okviru fakulteta, pa bi se položeni ispiti priznavali za eventualno daljnje školovanje.
    SPH zahtjeva da se takav sustav obrazovanja prilagodi pomorcima:
    - da se broj sati svede na razumnu mjeru,
    - da svi pomorci imaju jednaka prava i mogućnosti, da pomorci mogu ( s obzirom na smjene i boravak na brodu) predavanja slušati i ispite polagati na bilo kojem pomorskom fakultetu u RH, i
    - da takva naobrazba bude cijenovno u rangu drugih europskih zemalja.
    Prema najavama, prvi ovogodišnji sastanak radne grupe koja priprema prijedloge, očekuje se najranije u veljači, pa SPH izražava zabrinutost sporošću, jer ukoliko se nastavi ovakvim tempom novi način naobrazbe za najviša zvanja neće moći startati, u najboljem slučaju, prije slijedeće godine. (bb i dp)
    --------------------------------------------------------------------------------------

pa na njihovim stranicama (mislim maritime connector) pod pomorske odruge mi i ne postojimo a gospoda iz sph su navodno tijekom 2009 reagirale a znamo od kada problem postoji,kasne kao i obicno i hvataju se za slamku i tuđe napore..........sramota od sindikata..............
    Life is too short to remove usb safely

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mladeno Vidi poruku
    pa na njihovim stranicama (mislim maritime connector) pod pomorske odruge mi i ne postojimo a gospoda iz sph su navodno tijekom 2009 reagirale a znamo od kada problem postoji,kasne kao i obicno i hvataju se za slamku i tuđe napore..........sramota od sindikata..............
    Meni se cini da se jednostavno radi o neupucenosti autora teksta kojem je valjda UPH i SPH jedno te isto. Sve drugo bilo bi cista provokacija. Kako god bilo, smatram da bi netko kao predstavnik UPH trebao sluzbenim putem zatraziti ispravak navedenog teksta i ispiriku autora te portala. Eto usput i dobre reklame

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Green-go Vidi poruku
    Vec smo o tome puno pisali i bili smo svjesni da ce nas na ovaj nacin zaskociti posli onoga sastanka u ZG !
    I nemoj ovo sakrivati u kancelariju nego neka vide kako se tretira lazljive kurbine sinove i sta ljudi misle o gamadi foteljaskoj!

Evo ja opet sa clankom iz sedme kore kad se Qaccadurro nije zelija izjasnjava o stjecanju zvanja (Sijecanj 2009) a sada je nakon godinu danana nasoj liniji.

I Dalmos iznesimo ovaj threat iz kancelarije u Udrugu da i ne clanovi mogu citat, mi znamo istinu pa neka znaju i drugi.
    Attached Images Attached Images
    "Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mladeno Vidi poruku
    12.1.2010. 10:40

Osobno san se cuja par puta s tim momkom sta drzi maritime connector ( mislim da je Erik ) i tip mi pari ok. Na tom sve ostaje ali sad da ce se ''lizati'' s SPH neznam ( tj nevirujem )

Danas 06:44 PM
    belboy

Prika samo sam se osvrnia na to i da bi otvoria thrfead di mozemo i takve stvari pricati. Moj stav je jos recimo isti u vezi javnog oglasavanja mislim da radom i na kraju uspjehom docemo do reputacije koju zaskuzujemo. Neka pisu sta oce ali svak ko je iti malo htio doci do informacija i bia na nasem forumu nece tako misliti a svakim danom je sve vise i vise ljudi a ''tesko'' je stici njihovih 20 godina postojanja.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Propuh Vidi poruku
    Evo ja opet sa clankom iz sedme kore kad se Qaccadurro nije zelija izjasnjava o stjecanju zvanja (Sijecanj 2009) a sada je nakon godinu danana nasoj liniji.

I Dalmos iznesimo ovaj threat iz kancelarije u Udrugu da i ne clanovi mogu citat, mi znamo istinu pa neka znaju i drugi.
    Moze pribacicu neka se vidi sta je istina.

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Ba?? me zanima kako će i hoće li ??jor B reagirat na ovaj thread
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Evo mozda bi bilo dobro samo staviti jedan clanak uz onaj na nasoj naslovnici sa ovon Propuhovom slikom i osvrniti se na iznenadan zaokret u politici SPH!
    Kao i ono u "Rezi Me" ....Prije...i....Poslije...

I to sve skupa zadrzati malo duze na home page !
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Ove clanke cu poniti na prezentaciju MMPI-a pa ako bude prilike da ga pitam kako to da je preokret veliki u tako kratkom vrimenu.

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno .

A pisalo je čini mi se u subotu da se na?? Bracko bori i za benificirani sta?ž. Nije čovika tribalo budit iz dvadesetogodi??njeg sna,sad mora stalno pisat članke po novinama

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Sto se mene tice najbolje bi ih bilo objaviti na portalu samo da nije ovoliko blizu ovog sastanka jer nam ne bi islo u prilog da se sad posvadjamo sa sph pa da se onda ne mozemo sloziti oko stajalista radi inata i povrijedjenih ega kad konacno sjednemo za stol sa MMPI.
    Posljednje uređivanje od belboy : 02-01-2010 at 08:16 PM
    Navigati se mora ...

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Nebi me nista cudilo. Sprega VLADA-NOVINARI-MEDIJI stara je jos kad su ljudi bili u pecinama.
    Moramo bit samo glasniji i glasniji!

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Citiraj Prvotno napisano od belboy Vidi poruku
    Sto se mene tice najbolje bi ih bilo objaviti na portalu samo da nije ovoliko blizu ovog sastanka jer nam ne bi islo u prilog da se sad posvadjamo sa sph pa da se onda ne mozemo sloziti oko stajalista radi inata i povrijedjenih ega kad konacno sjednemo za stol sa MMPI.
    Tako je kolega sad trenunutno nikakva prepucavanja nam nisu potrebna.Triba prvo vidit kako ce taj sastanak proc.

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Citiraj Prvotno napisano od alkaid Vidi poruku
    A pisalo je čini mi se u subotu da se na?? Bracko bori i za benificirani sta?ž. Nije čovika tribalo budit iz dvadesetogodi??njeg sna,sad mora stalno pisat članke po novinama

Lipo mi ga milo.
    Rekla bi moja mater. " NIje krava naučila orat".
    Jadan moj Bracenko kalat će 20 dkg otkad mu je Dalmo?? za vraton

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Ma to treba napraviti ovako:Na stranicu pomorac.net staviti sve postove koje je brazzaduro slao,a koji su bili protiv reforme ??kolovanja,bez puno komentara,samo naslov:Ovako je govorio Brazzadurrro.
    Tako da to neće biti svađanje,nego realne činjenice.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Marenos Vidi poruku
    Ma to treba napraviti ovako:Na stranicu pomorac.net staviti sve postove koje je brazzaduro slao,a koji su bili protiv reforme ??kolovanja,bez puno komentara,samo naslov:Ovako je govorio Brazzadurrro.
    Tako da to neće biti svađanje,nego realne činjenice.
    Ako vec dodje do toga onda ne napisati "Ovako je govorio Brazzo" nego "Ovako je govorio predstavnik SPH i celni predstavnik ITF-a u RH".
    Navigati se mora ...

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

To je jo?? bolje.

Barba moonlight avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    ?žena pomorca

Početno

Moje mi??ljenje je da bismo trebali vi??e energije ulo?žit u na??u promociju, nego u prepucavanje sa PB i SPH. Ono ??to mi se čini bitno je da ljudi počmu razlikovat UPH od SPH. Kad ljudi shvate da mi nismo isto i da nismo u istom ko??u onda će moći shvatit tko, kako i ??ta radi po pitanju ostvarivanja prava pomoraca. Isto tako bi trebalo svaki, pa i najmanji korak, sastanak, aktivnost koju napravimo, odmah objavit i ne ostavit Brazzoduru vrijeme da preuzme kredit za ne??to za ??to nije prstom mrdnuo. Na ovaj način neće se ni on vječno moći ??lepati uz nas nego će se mo?žda osjetiti ugro?žen pa će početi stvarno i obavljat posao za koji je godinama već dobro plaćen, ??to u konačnici i nama samima ne bi bilo lo??e jer ??to je veći pritisak na MMPI vjerojatnije je da će se neke stvari i realizirati. Na kraju krajeva, realizacija na??ih zahtjeva i jest najbitnija.
    "Sloboda čovjeka nije u tome da mo?že činiti sve ??to ?želi, nego u tome da ne mora činiti ono ??to ne ?želi."

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •