Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/44

Tema: besparica

Clan Posade
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno besparica

eto malo čitam po forumu,i to več du?že vrijeme,također na??o ljude s kojima sam plovio kao kadet,al ovo ??to radite da privilegiju imaju oni koji plačaju članarinu,čak i ba?? nije ok za sve ljude,jel kako mo?žete očekivat da kadet koj se ukrco na bilo koj brod,pogotovo sad s plačom od xxxeura dolara ide plačat članarinu,osim ??to mora plačat mirovinsko zdravsveno itd...također skupljat za poručnićki koj nije tako jeftin,da plača i za udrugu,ja jesam za...ali ipak treba bit otvoreniji prema mladim ljudima?s tim da je i to tesko kontrolirat...
    evo ja cu uplatit bez problema,samo da se ipak omogucu stvari i mladzima,jel ipak na mladima svjet ostaje....

puno pozdrava i mirno more svima koji ovo citaju na moru,a i onima doma..
    POZDAV

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

@ Mraka
    Cijenjeni kolega,

Forum je otvoren i besplatan za svih,portal takodjer.Sve bitne informacije se nalaze ili na forumu ili na portalu.Ucestvovanje u raspravama,postavljanje pitanja i odgovori sve se to ne placa.
    Zatvoren je samo jedan dio foruma koji se zove kancelarija i koji kao sta samo ime govori je kancelarija udruge di se raspravljaju teme vezane za udrugu i clanove udruge i strategiju rada koji stvarno nebi triba bit otvoren slucajnim namjernicima,ponekad i sa losim namjerama.
    Iako 100$ ili 500kn godisnje nije neka lova i samo je simbolicna naknada iz koje se rad udruge financira(sastanci u ministarstvima,prosvjedi,trazenje "rezervnih polozaja"...),mladi kolege ako nemaju niti toliko za clanarinu svejedno nece bit zakinuti za nikakve vazne informacije koje bi se mogle ticat statusa hrvatskog pomorca na cijem poboljsanju udruga radi.Ne zaboravite da se sve placa od goriva za odlaske u ZG,CG...pa dalje,svi koji to rade ne primaju ni lipe dnevnica nego svoje vrime ustupaju volonterski za dobrobit svih pomoraca.Iz clanarina se samo pokriva trosak,koji ipak nebi bilo u redu da neko snosi iz svog dzepa,pa ga clanovi udruge snose solidarno za poboljsanje statusa svih (po procjenama 20000 pomoraca).Koliko je to fer???

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od cruise line Vidi poruku
    @ Mraka
    Cijenjeni kolega,

Forum je otvoren i besplatan za svih,portal takodjer.Sve bitne informacije se nalaze ili na forumu ili na portalu.Ucestvovanje u raspravama,postavljanje pitanja i odgovori sve se to ne placa.
    Zatvoren je samo jedan dio foruma koji se zove kancelarija i koji kao sta samo ime govori je kancelarija udruge di se raspravljaju teme vezane za udrugu i clanove udruge i strategiju rada koji stvarno nebi triba bit otvoren slucajnim namjernicima,ponekad i sa losim namjerama.
    Iako 100$ ili 500kn godisnje nije neka lova i samo je simbolicna naknada iz koje se rad udruge financira(sastanci u ministarstvima,prosvjedi,trazenje "rezervnih polozaja"...),mladi kolege ako nemaju niti toliko za clanarinu svejedno nece bit zakinuti za nikakve vazne informacije koje bi se mogle ticat statusa hrvatskog pomorca na cijem poboljsanju udruga radi.Ne zaboravite da se sve placa od goriva za odlaske u ZG,CG...pa dalje,svi koji to rade ne primaju ni lipe dnevnica nego svoje vrime ustupaju volonterski za dobrobit svih pomoraca.Iz clanarina se samo pokriva trosak,koji ipak nebi bilo u redu da neko snosi iz svog dzepa,pa ga clanovi udruge snose solidarno za poboljsanje statusa svih (po procjenama 20000 pomoraca).Koliko je to fer???
    Sve ti je lijepo kolega @cruise line obrazlozio.Nikada udruga nije zastupala tezu da onome kome treba pomoci uvijet bude clanarina.Mnogi clanovi udruge kao i posjetioci foruma su nesebicno dijelili na PM kontakt brojeve i imena crew managera sa kompanija gdje navigaju te im dali i svoja osobna imena i prezimena da se pozovu na njih.Mozda te ljude nikada necemo upoznati ali eto biti ce nam drago da su se ukrcali uz nasu pomoc.
    Isto tako od svih posjetioca koji nesto traze na moj upit tko bi mogao dobrovoljno doprinjeti buducim akcijama udruge bez obzira na clanstvo,od vise od 2000 registriranih usera se javilo dvoje.Pa mi sada reci sta mislis o tome.Nesebicno pomazem svakome bez obzira tko je i staje a jedino sto bih zelio za uzvrat minimum savjesti istoga toga trazioca da ucini maleno dijelo mozda i beznacajno ali gledano mojim ocima vrlo veliko.
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kotlar Vidi poruku
    .Mnogi clanovi udruge kao i posjetioci foruma su nesebicno dijelili na PM kontakt brojeve i imena crew managera sa kompanija gdje navigaju te im dali i svoja osobna imena i prezimena da se pozovu na njih.Mozda te ljude nikada necemo upoznati ali eto biti ce nam drago da su se ukrcali uz nasu pomoc.
    Isto tako od svih posjetioca koji nesto traze na moj upit tko bi mogao dobrovoljno doprinjeti buducim akcijama udruge bez obzira na clanstvo,od vise od 2000 registriranih usera se javilo dvoje.Pa mi sada reci sta mislis o tome.Nesebicno pomazem svakome bez obzira tko je i staje a jedino sto bih zelio za uzvrat minimum savjesti istoga toga trazioca da ucini maleno dijelo mozda i beznacajno ali gledano mojim ocima vrlo veliko.
    Tocno tako.Od nekolicine forumasa kojima sam izasao u susret ni hvala. Mislim da je ipak bolje znati s kim imas posla,a ne pomagati nekakvim virtualnim likovima.

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Po??tovani kolege.
    Ma o ćemu mi pričamo? Koliko je ljudi u zadnje 2 godine na??lo posal priko na??ega Foruma, a koliko je od njih uopće reklo fala ili platilo piće, a kamoli vratilo na isti naćin? Sramota je da danas kad Forum ima vi??e od 2400 registriranih članova (samo od 01.07. se registriralo 400 novih???), a da mi osnivači Udruge Pomoraca Hrvatske jo?? moramo vuć za rukav mlade pomorce i stare iskusne pomorce da se učlane ili da nas bar javno podr?že ili priko Foruma ili Portala udruge, pa da Vlada zna da se sa nama netriba zajebavat!!
    Ispada da je 80% tih virtualnih članova Foruma ekipa VOAJERA koji samo vole ćiribinbit, jer nemaju ni??ta pametnije za radit, a vole zabadat u tuđe stvari.
    Sramotno i tragedija, zbilja i gre??ka genetike hrvatskoga naroda.

@mraka
    Mladi kolega netriba?? se brinit za svoj status na Forumu. Ako ?želi?? dobro sebi, mo?že?? vi??e nać informacija o struci i mogućnost za novim zaposlenjem nego ikoja generacija mladih pomoraca u pro??losti!
    A ća se tiće plaćanja članarine, nemora?? je platit, niti smo socijalna udruga, niti smo Karitas.
    Sve je na volontersko-dragovoljno-altruističkoj osnovi etike

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Istina. Odnos članovi Foruma - članovi UPH je sramota.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

sve stima,tako je samo kvaliteta u udruzi,ostalo ne treba

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

POstovani Mraka

sve su ti napisali ljudi koji svakodnevno pomazu svima koji ih nesto pitaju i za to imaju jedino grintanje svojih zena ( ne svih ) i trosenje svog slobodnog vrimena bilo na brodu ili doma. Sta se tice posla za kadete i assistente to uopce njie u privatnom dijelu foruma nego je i dalje javno, Sta se tice UPH ona inzistira da se kadete i assistente oslobodi poreza dok ne avancaju na vecu poziciju. Stoga mislim da tvoj post ne drzi vodu.

LIp pozdrav i tebi i mirno ti more
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od cruise line Vidi poruku
    @ Mraka
    Cijenjeni kolega,

Slazem se kolega s tobom, tko nije uplatio clanarinu nema pravo u kancelariju i tako treba ostati zauvijek!!!Dosta na ovom forumu ima prikrivenih usera koji su se samo uclanili da nas razbijaju polako!!! Pogledajte samo listu clanova i vidit cete koliko su threadova otvorili, i koliko su puta ucestvovali u raspravama!!! A ako si clan nekog foruma ili udruge bar ces jedanput nesto napisaz ili otvorit thtread o necemu jer ne vjerujem da te bas nista ne zanima osim ako nisi dosao samo spijunirat!!! A masa ih je ovdje prijavljena samo da prikupi informacije o poslu i tko te sljivi, dobro je ono bio rekao Frenki u jednom threadu!!!

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Tocno tako.Od nekolicine forumasa kojima sam izasao u susret ni hvala. Mislim da je ipak bolje znati s kim imas posla,a ne pomagati nekakvim virtualnim likovima.
    to si prijatelju dobro rekao i slazem se s tobom!!! Moj savjet za udrugu; Ako netko trazi informacije o poslu (kompanije itd..) onda onaj od koga je trazena informacija neka se nadje na pitju s tim tko je trazio da se vidi s kim imamo posla!!! Ja sam osobno upoznao Frankija i Kokola i ako je sto nejasno u vezi mene ili me neznaju slobodno moze njih pitat oni me znaju, a tako bi trebali i ostali, tako bi se mi u udruzi i bolje upoznali, a i lako bi otkrili a kasnije i izbacili uljeze iz udruge!!! I jos jedna opaska; previse informacija javno iznosimo na forumu o poslovima i kompanijam, a nekima se kasnije to i obije od glavu!!! Jednostavno, obratiti se na PM, kasnije otici na pitje da se i sluzbeno upozna s onim tko trazi pomoc i vidi s kim se ima posla!!! A clanarine; za kadete 100 USD, treci i drugi casnici 250 USD, a prvi i zapovijednici 400 USD! Mislim da je ovo posten prijedlog, jer ako netko ima od 5000 USD pa navise nije mu problem jednom u godini izdvojit te novce, jer udruga ce nam svima valjat, vec se sad vidi!!! A da nebi bilo muljaze sa cinovima naravno donijet valjane dokumente s kojim se potvrduje koji si cin!!!

P.S. Kako je prosao posao??? Javi se kad budes imao vremena!!!! Pozdrav

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Evo nan je i Vucina opalija porez!!

Odnos clanova foruma prema ljudima koji su in rekli za posal je nazalost nasa stvarnost. Niko se nece zafalit za nista ali virujen da ce vecina nas nastavit i takvin ljudima davat informacije o poslovima. Ja na dane ponekad pomislin da san idiot ali neka in, neka gustaju i zelin in svakome da nadju dobar posal. Najdrazi su mi pm ovi sa upitima za posal koji nisu niti potpisani. I opet odgovorin na neke od njih
    Posljednje uređivanje od Turist : 09-12-2009 at 12:04 PM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    to si prijatelju dobro rekao i slazem se s tobom!!! Moj savjet za udrugu; Ako netko trazi informacije o poslu (kompanije itd..) onda onaj od koga je trazena informacija neka se nadje na pitju s tim tko je trazio da se vidi s kim imamo posla!!! Ja sam osobno upoznao Frankija i Kokola i ako je sto nejasno u vezi mene ili me neznaju slobodno moze njih pitat oni me znaju, a tako bi trebali i ostali, tako bi se mi u udruzi i bolje upoznali, a i lako bi otkrili a kasnije i izbacili uljeze iz udruge!!! I jos jedna opaska; previse informacija javno iznosimo na forumu o poslovima i kompanijam, a nekima se kasnije to i obije od glavu!!! Jednostavno, obratiti se na PM, kasnije otici na pitje da se i sluzbeno upozna s onim tko trazi pomoc i vidi s kim se ima posla!!! A clanarine; za kadete 100 USD, treci i drugi casnici 250 USD, a prvi i zapovijednici 400 USD! Mislim da je ovo posten prijedlog, jer ako netko ima od 5000 USD pa navise nije mu problem jednom u godini izdvojit te novce, jer udruga ce nam svima valjat, vec se sad vidi!!! A da nebi bilo muljaze sa cinovima naravno donijet valjane dokumente s kojim se potvrduje koji si cin!!!

P.S. Kako je prosao posao??? Javi se kad budes imao vremena!!!! Pozdrav
    Ma dobro si ovo napisa.Nazalost sad si otvorija pandorinu kutiju jer vecini pomoraca je u zepu kobra tako da je tesko zavuc ruku.Sad mozes samo ocekivat napade na ovu izjavu.

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Zahvaljujući ovom forumu i dobroti ovih ljudi koji su nesebično i bez straha da će im netko `ukrast` posao ja danas mirno spavam jer se moj suprug zaposlio, a 4 je mjeseca bio bez posla. Dakle glavu mi je spasija upravo ovaj forum i ljudi koji su za dobrobit svih nas ovdje stavili adrese ne tra?žeći ni??ta zauzvrat. Kakva bih ja osoba bila kad bi smo skupila adrese i ??mugnila. Kakav obraz takva osoba mora imati. Znam ja jako dobro i da je besparica i da se nema novaca, al da se samo pola ljudi koji su se ukrcali zahvaljujući forumu učlanilo na??a bi udruga imala puuuuuno vi??e članova. Ja osobno poznam ljude koji imaju novaca i nisu asovi i kadeti pa uzimaju , a ni??ta nebi dali. Da ih ja vućem za rukav to vi??e nema ??anse. Njihovi postupci govore o njima samima.

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dalmacija Vidi poruku
    Kakva bih ja osoba bila kad bi smo skupila adrese i šmugnila. Kakav obraz takva osoba mora imati.
    Samo izadji na ulicu i pogledaj oko sebe. Vidices bar 20 takvih

Niko ti nece ukrast posal. To mislu ljudi koji posal ne znaju radit.

Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    Samo izadji na ulicu i pogledaj oko sebe. Vidices bar 20 takvih

Niko ti nece ukrast posal. To mislu ljudi koji posal ne znaju radit.
    Ima?? pravo @Turist masa je takvih ali se takvim istima mi ode nemamo ??ta opravdavati. Informacije u kancelariju i basta.
    Najvi??e mi na ?živce idu oni kojima napravi?? milijun puta, a jednom ne napravi?? i onda nevalja??.
    Takvi neka se jave u sph pa nek tamo tra?že adrese i nek se bune. Tamo će puno naći i to ˝BESPLATNO˝

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Poznajem nekolicinu ljudi koji firmu i plaću kriju ka zmija noge.
    Moram priznat da sam ugodno iznenađena sa ljudima na forumu koji su uvijek kolegama spremni pomoći.
    Drago mi je da mi se srušila iluzija o tome da su takvi rijetkost.
    There are no wrong choices; there are only different choices.

Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Mauricius,

Nikad neman nista protiv toga da se ljudima sve kaze iako mislin da njih ne bi tribalo zanimat kolika je kome placa. Generalno place na pojedinoj kompaniji to da ali moju ne volin kazat jer san ima slucaj da su se ljudi pozivali na mene osobno i pitali zasto ja iman vise nakon cega su uslijedili problemi. Znas kako je, sad pusen i na ladno. Ako znan ko je covik, recu. Ako me adsdasfdsgsdfbs pita onda nema sanse.

Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Mauricius,

Nikad neman nista protiv toga da se ljudima sve kaze iako mislin da njih ne bi tribalo zanimat kolika je kome placa. Generalno place na pojedinoj kompaniji to da ali moju ne volin kazat jer san ima slucaj da su se ljudi pozivali na mene osobno i pitali zasto ja iman vise nakon cega su uslijedili problemi. Znas kako je, sad pusen i na ladno. Ako znan ko je covik, recu. Ako me adsdasfdsgsdfbs pita onda nema sanse.

POTPISUJEM

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Mauricius,

Ma da, u pravu si. Ali ovo san mislila vi??e figurativno. Triba biti oprezan,ljudi su spremni na sve,pa makar i tebe uvalili u probleme. Mu?ž mi je odavno molija za jednog rođaka da ga ukrcaju.Nije pr??lo misec dana ovaj mortus pijan u kabini ne mo?že se dignit u gvardiju. I onda crveni se za drugoga,a tija si samo dobro učinit.
    There are no wrong choices; there are only different choices.

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Mraka Vidi poruku
    eto malo čitam po forumu,i to več du?že vrijeme,također na??o ljude s kojima sam plovio kao kadet,al ovo ??to radite da privilegiju imaju oni koji plačaju članarinu,čak i ba?? nije ok za sve ljude,jel kako mo?žete očekivat da kadet koj se ukrco na bilo koj brod,pogotovo sad s plačom od xxxeura dolara ide plačat članarinu,osim ??to mora plačat mirovinsko zdravsveno itd...također skupljat za poručnićki koj nije tako jeftin,da plača i za udrugu,ja jesam za...ali ipak treba bit otvoreniji prema mladim ljudima?s tim da je i to tesko kontrolirat...
    evo ja cu uplatit bez problema,samo da se ipak omogucu stvari i mladzima,jel ipak na mladima svjet ostaje....

puno pozdrava i mirno more svima koji ovo citaju na moru,a i onima doma..
    POZDAV
    Bili smo raspravljali o tome da za stundente i penzionere bude manja clanarina ali viruj mi to je tesko izvedivo.
    Bilo se i raspravljalo kolika ce bit clanarina pa je za masu pomoraca bilo previse dat 100$ godisnje.Mozes provjerit ko je sta pisa o toj temi
    ko voli nek izvoli

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •