Mene interesira zasto samo se u splitu poku??ava "izjednačiti" sss i vss, nikom drugom to ne pada napamet i odupiru se tome???
Čisto iz interesa??
Mene interesira zasto samo se u splitu poku??ava "izjednačiti" sss i vss, nikom drugom to ne pada napamet i odupiru se tome???
Čisto iz interesa??
nista ne razumijem
Ko to zeli izjednacit VSS i SSS? Daj malo pojasni.
"Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."
ma čita san članak http://www.pomorac.net/portal_sedmak...razovanja.html, i komentare pa me čisto interesira pozadina svega
Ma ljudi samo zele da se vrati ko sta je bilo i prije. Da se sa SSS moze bit prvi makinje i kuverte bez ogranicenja, a ne ko sta su sad napravili da mozes sa srednjom dogurat do sekonda. I naravno da se malo promini sistem skolovanja i da postane blizi samim pomorcima, a ne da makinjisti jos polazu parni stroj na ispitima, mislim, lipo je znat, ali ljudi bi se tili specijalizirat za ono sta rade ko svugdi u svitu, a ne trosit vrime na pizdarije koje im ne tribaju.
Jebes integrale i izmisljanje tople vode.
Prikamoj ako yelimo biti u trendu s svjetskim potrebama pomoraca i potraynjom tribamo nasim pomorcima omoguciti napredovanje uy tecajeve kakve rade Engleyi, Niyoyemci i slicne nacije. Ako ne nayivajmo se i dalje najskolovanijim pomorcima a doyolimo RUmunjima. Panamcima,Bugarima i slicnima da nam budu sefovi. A sve ybog Hrvatskog jala i yavisti jer se bojimo da nam nebi nas otea posao. Ya mene je to sikira samom sbi u leda.
Ali kayem akademski obrayovan gradanin je ipak akademski obrayovan i nitko mu to ne yeli omalovayiti. A to sta citas komentare ljudi koji se ne yele predstaviti to moyes yaboraviti jer to su sve kompleksasi koji se oju napisati ime i preyime.
e to podržavan, tj. da treba osmisliti neki program za ljude koji bi samo plovili da ne troše vrime uzalud, ali ipak 2 godine pom. faksa je ful lako završiti i to moreš vanredno
pa virujen ako imas malo volje, ono ides za 3-eg i dajes vanredno, u par godina ces uspiti bez beda i taman dodes do chief-a. a ko nije tija i uspija, jbg. zadovolji se sto imas ili se potrudi, niko ti nikad nista nece dati osim ako to ne zaslužiš
@xoox,
Varate se ako mislite da je bilo koji fakultet lako završit!
There are no wrong choices; there are only different choices.
pa ja trenutno iden na faks, 3 sad godina pom. faksa, dan san sve predmete uz ne previše učenja, i vidin kakvi sve ljudi (mislin na količinu učenja) prolaze, pa zato kazen da pomorski faks pogotovo uz pomorsku srednju nije težak
istina, vidija san one komentare na onaj članak, boze dragi, svasta...
Zato se i priča da dosta pomoraca sa višom nema pojma! Jer znanje naučeno treba primjenit u praksi, a nakraju se pokaže da praksa ima tri fakulteta.
There are no wrong choices; there are only different choices.
istina, to ja mogu potvrditi, jer nekolicina sa fakson nezna ni poziciju ucrtati, sramota, ali ipak ostatak u velikoj večini zna znanje
@xoox
Evo ponovit cu ono sta je napisa @Dalmos, za mene je to sikira samom sebi u leda. Ima san ti ja volje kad san poceja ovo radit ima 15-16 godin, ali sad me malo volja napustila, a sta se tice truda ja san ti se pritudija dosad pa bi sad malo odmara. Ja san ti skroz zadovoljan sa onim sta iman. Ne mogu na visu skalinu sta se tice broda, jedino ako me posalju digod za pridsidnika a to necu prihvatit jer bi me omar capala kakva bolescina.
Stvar je u tome da triba omogucit ljudima da dodu do papira na osnovu iskustva i tecaja ka i svugdi u svitu.![]()
Kolko ja znan, prilikon uvođenja famozne bolonje bilo je priče da će ljudi nakon određenog broja godina bavljenja u struci moći steči akademski stupanj ako polo?že jedan stručni ispit
Evo ti link:
http://www.pomorac.net/forum/nautika/481-casnici-sa-sss-om-problemi-u-skolovanju-pomoraca.html
Tu imas 785 postova na ovu temu. Procitaj sve.
Samo, meni se cini da si ti dosa ovde malo provocirat, odgovorili smo ti i ja i Dalmos, ali ti i dalje ko macak oko vruce kase. Ako te sta muci slobodno pitaj, ali nemoj da te pcele izbodu na kraju.
![]()
Vidin da su svi osjetljivi oko ove teme, i to jako, cisto san dosa pitati zasto onako ruzni komentari pod ona 2 članka u vezi toga. a nema veze, thx na linku
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)