Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/158

Tema: Politika

flores
    Guest

Exclamation Politika

Dobar dan,

Evo čitam malo po forumu, pa tako i onu temu o ?*ukeru. S obzirom da u ovoj lijepoj na??oj ide sve sa gorega na gore, iako inače se sla?žem sa tezom neću politiku u svoju butigu, ali čini se da su vremena takva da danas na ne??to mo?že?? utjecati samo ako si u politici. Nadalje, budimo realni čim se osnovala udruga, i udruga kao takva je dio politike, čim se napravio prosvjed, već smo svi jednom nogom u politici, tj. borimo se protiv iste. Tako da kada čovjek pogleda malo sve to kako izgleda, nebi mo?žda bila lo??a ideja da se osnuje stranka, jer za osnivanje stranke između ostalog mislim da treba nekih desetak tisuća potpisa, a to ćemo lako skupiti, i mislim da bi trebalo barem poku??ati. Jer ako mo?že ona stranka zelenih, i slični, vjerujem da bi mogli i mi. Drugo je ovako sa ovog polo?žaja u kojem smo svi mi, a drgo je kada si bli?že. Neznam ljudi ??ta reći, ali nije te??ko poku??ati, to je moje mi??ljenje sa kojim se netko mo?že i nemora slagati, ali bilo bi dobro evo ovdje na ovoj tebi da se malo pi??e tko bi bio za a tko nebi, pa da barem vidimo koliko bi nas bilo.
    Jdino za sada je nick anterosko pisao da isto misli, dajte malo i drugi pa da vidimo, evo tema je otvorena

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od flores Vidi poruku
    Dobar dan,

Evo čitam malo po forumu, pa tako i onu temu o ?*ukeru. S obzirom da u ovoj lijepoj na??oj ide sve sa gorega na gore, iako inače se sla?žem sa tezom neću politiku u svoju butigu, ali čini se da su vremena takva da danas na ne??to mo?že?? utjecati samo ako si u politici. Nadalje, budimo realni čim se osnovala udruga, i udruga kao takva je dio politike, čim se napravio prosvjed, već smo svi jednom nogom u politici, tj. borimo se protiv iste. Tako da kada čovjek pogleda malo sve to kako izgleda, nebi mo?žda bila lo??a ideja da se osnuje stranka, jer za osnivanje stranke između ostalog mislim da treba nekih desetak tisuća potpisa, a to ćemo lako skupiti, i mislim da bi trebalo barem poku??ati. Jer ako mo?že ona stranka zelenih, i slični, vjerujem da bi mogli i mi. Drugo je ovako sa ovog polo?žaja u kojem smo svi mi, a drgo je kada si bli?že. Neznam ljudi ??ta reći, ali nije te??ko poku??ati, to je moje mi??ljenje sa kojim se netko mo?že i nemora slagati, ali bilo bi dobro evo ovdje na ovoj tebi da se malo pi??e tko bi bio za a tko nebi, pa da barem vidimo koliko bi nas bilo.
    Jdino za sada je nick anterosko pisao da isto misli, dajte malo i drugi pa da vidimo, evo tema je otvorena
    Bog @flores.Vec sam davno prije potegao takvo pitanje i kroz diskusiju sa ostalim forumasima a vecinom sada clanovima udruge dosao do zakljucka da jos nije vrijeme za to.Evo ti shortcut od toga threada pa ga mozes malo pogledati.
    http://www.pomorac.net/forum/showthr...hlight=stranka

flores
    Guest

Početno

Bok susjed. Je, ali mi se čini da su stvari krenuli sa gorega na gore, i strah me je reći da gore nemo?že biti, jer sigurno mo?že. Onda kada je to pisano mo?žda nije bilo pravo vrijeme, ali mo?žda sada je, jer bojim se ako budemo čekali da bi nam se moglo dogoditi isto kao i sa porezom, da se tučemo po glavi i reagiramo u pet do podne, a kako je kolega Frankie jednom rekao nije pet do podne, nego je podne odavno pro??lo, pa sada ako se ne??to misli sa strankom, budemo li čekali jo?? koju godinu, kako je krenulo nećemo vi??e ni moći osnovati stranku, jer bi se netko vrlo lako mogao sjetiti da se u lijepoj nam na??oj vi??e nemogu osnovati stranke, i donjeti takav zakon, i tko mu ??ta mo?že kao i sa svakim zakonom do sada, opet ka?žem, ali to je samo moje mi??ljenje, ne da je vrijeme, nego je vrijeme jo?? malo pa pro??lo. Neka malo foruma??i napi??u svoja mi??ljenja, to barem nije te??ko, pa da vidimo na čemu smo po tom pitanju.

Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Bok susjed. Je, ali mi se čini da su stvari krenuli sa gorega na gore, i strah me je reći da gore nemo?že biti, jer sigurno mo?že. Onda kada je to pisano mo?žda nije bilo pravo vrijeme, ali mo?žda sada je, jer bojim se ako budemo čekali da bi nam se moglo dogoditi isto kao i sa porezom, da se tučemo po glavi i reagiramo u pet do podne, a kako je kolega Frankie jednom rekao nije pet do podne, nego je podne odavno pro??lo, pa sada ako se ne??to misli sa strankom, budemo li čekali jo?? koju godinu, kako je krenulo nećemo vi??e ni moći osnovati stranku, jer bi se netko vrlo lako mogao sjetiti da se u lijepoj nam na??oj vi??e nemogu osnovati stranke, i donjeti takav zakon, i tko mu ??ta mo?že kao i sa svakim zakonom do sada, opet ka?žem, ali to je samo moje mi??ljenje, ne da je vrijeme, nego je vrijeme jo?? malo pa pro??lo. Neka malo foruma??i napi??u svoja mi??ljenja, to barem nije te??ko, pa da vidimo na čemu smo po tom pitanju.
    Susjedo znas i sama kako to ide kod nas.Uvijek si u manjini i uvijek vladajuca stranka donosi i usvaja zakone sa svojim koalicijskim partnerima bio to HDZ ili SDP.Vidis i sama na primjeru umirovljenika.Mislili su ako udju u sabor da ce nesto promjeniti,sada kada su im skresali penzije izlaze iz koalicije i vjerovatno ce uci u drugu jer to je ono sto se desava malim strankama da ne mogu egzistirati bez Koaliranja sa vragom.Daju ti malo a uzmu puno.Zato je bolje jaka nezavisna udruga pa se boriti svim pravnim sredstvima da im se stavi do znanja da se ne slazemo sa njihovom politikom.Moraju jednom shvatiti da mi ne zivimo od njih, tu mislim na sve gradjanje Hrvatske, vec da oni zive od nas.
    I da im vlast nije dana u ruke za njihovu osobnu korist vec da im je dana da bude u sluzbi naroda.Znamo i to da ima puno laznih invalida i ratnih profitera kao i ostale gamadi kojima nije u cilju da sve izadje na vidjelo jer bi se time sve razotkrilo zato i nije cudo sto HDZ i dalje vlada.Takvim osobama nije u cilju da se vlast promjeni i njima svaka opcija bilo kakvih nameta rebalansa itd odgovara jer dobivaju za nista naknadu koju nisu zasluzili.Vec smo pricali kroz forum o Hrvatskoj gradjevinskoj mafiji koja gradi i prodaje objekte i sada su cjenjeni gradjani ovoga drustva a kapital stekli dilanjem,reketarenjem i ostalim muljavinama.Ma molim te.Dok se god takve stvari ne pocnu sankcionirati ne mozemo naprijed.A i sta da kazem kada se i pojedini politicari i nase vrle zvijezde show biza oblace kod sanera jer im je tesko izdvojiti od svoje zastupnicke place da kupe odijelo od Hugo Bossa ili nekoga drugoga kreatora a da bi kvalitetno prezentirali svoju pojavu na nasim medijima.Stoga uvijek ima opcija saner=par sto eura.

flores
    Guest

Početno

@Kotlar,
    Ma sve je to točno, i sve je to jasno, ali i dalje stoji da ako se misli osnovati stranka, da je bolje prije nego kasnije, jer ako sada nismo dovoljno jaki, te??ko da ćemo i poslije biti, ??tovi??e, čim ,kasnije to gore za nas svih. I sam ka?že?? da si to već odavno predlo?žio na forumu, i to je odlična ideja. Kada ako ne sada, pa stanje je gore nego ??ta je ikada bilo, opet ka?žem, sutra mogu izglasati da se vi??e nemogu osnivati stranke, imaju većinu i mogu ??ta hoće, nikad nezna?? kakav novi zakon će te dočekati kada se ujutro probudi??, tebe i svih nas skupa. Čovjek zaspi uvjeren da je neki zakon na snazi, kad ono probudi se i čuje da vi??e nije to nego da je izglasano drugo, eto do prije mjesec dana "nismo" bili u krzi, a sada ne da smo u krizi, nego ovo je stupanj nakon krize čini mi se. Sljedeći zakon koji će nam doći čini mi se bi mogao biti da svatko tko izađe iz stana moral platiti kunu ( a ako ima malo veća primanja, i dvije ili pet ), zato ??to je iza??ao iz stana malo na zrak, i to uopće nebi bilo za čuditi se, jer kao ??ta je sada krizni porez, tako lako nazovu krizni porez na zrak koji di??emo. Zato i ka?žem, ili nismo za osnovati stranku, ili jesmo, a ako jesmo onda nevidim razloga čekanju, jer neznamo svi skupa ??to nosi sutra, a po svemu sudeći, ni??ta bolje. Neka ljudi malo pi??u na ovu temu, da se vide i druga mi??ljenja

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Meni ta politicka opcija nije nimalo draga. pari mi se da ako se uvalmo u politiku tek smo onda nahebali. Kvragu i politika, nek se timebavu oni sta to znaju. Ja samo ocu normalno zivit bez da mi je nervoza u stumiku od pomisli sta ce sutra bit
    Ne znan, ne mogu tu bit pametan.Samo ne zelin bit clan jos jednog sindikata a kad se umisa politika onda udruga postaje sindikat. Kad je udruga osnovana onda je receno da ce je vodit ljudi koji zive od pomorstva ili su usko vezani uz pomorstvo. Nijedan politicar to nije i ne moze bit. Kad se politika uplete onda sve gubi smisal. Mozda ja zivin u nekon drugon svitu ali to ja mislin.
    Posljednje uređivanje od Turist : 08-03-2009 at 07:55 PM

flores
    Guest

Početno

@Turist,

Ma ni meni nije mila politika, i ja a vjerujem i ostali ljudi samo hoće normalno živjeti, ali očito je da nam se to onemogućava. Evo primjera: Izglasali neradnu nedelju, masa ljudi dobilo otkaze, nakon pola godine vratili radnu nedelju, ali ljudi koji su dobili otkaze sada su bez posla, i nitko im ga nije našao ako slučajno nisu sami. Drugi primjer: Ako naplate pomorcu porez u visini njegove jednomjesečne plaće otprilike, i čovjek ostane bez posla, platio on lijepo porez, a sada treba jeti dok si nenađe ukrcaj, a to i sami znate može potrajati, i pola godine, oće li mu država pomoći, oće li mu naći novu kompaniju da ga uzmu na brod. Dakle to sve su činjenice, i ne, ni meni a ni većini ljudi vjerujem politika nije mila, ali šta da čovjek radi kada ovako nemože naprijed, ili platiti sve šta mu se izglasa, ili se uhvatit politike pa provati šta napravit. A ovo šta ste rekli da neka se bave politikom oni koji to znaju, s tim se potpuno slažem, ali nažalost izgleda da se politikom bave kod nas svi, samo ne oni koji to znaju, zato nam i je ovako. Ja odmah potpisujem da samo želim normalno živjeti i netreba mi politika, ali KAKO, to je pitanje. Ja kažem, a vidjet ćemo dali sam u pravu za godinu dana, da ako ovaj zakon prođe i provođenju, da će sledeću godinu plaćati porez svi pomorci, ma koliko god dana da imali na brodu. Bilo bi dobro da nisam u pravu, ali nije baš sigurno da nisam. Na kraju evo opet kažem, date malo ljudi i druga mišljenje, treba li u politiku ili netreba.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

@ flores
    Udruga je jedno jer se borimo za zajednicku stvar i cilj bez obzira na to ko slusa thompsona a ko majke. Ja osobno naginjem lijevim opcijama iako je nekada bilo obrnuto. Neko drugi naginje u desno. U udruzi nam je zajednicki cilj da se borimo za boljitak hrvatskih pomoraca, dok u politici nebi mogli mozda naci zajednicki jezik i raspali bi se. Ko zeli treba se politicki aktivirati kroz opciju koja mu je najbliskija i treba rovati i iz te stranke izbacivati smece uhljebljeno i poslusnike sefova stranke te korijenito mijenjati. Ja sam vec napisao da sam se uclanio u ovu gradjansku inicijativu sto organizira prosvjede u 9. mjesecu "Stegnite vi remen bando lopovska" na www. bandolopovska.com organizirali se preko facebooka nesto slicno kao i mi preko ovog foruma. Ljudi nisu profesionalni politicari nego ljudi s ulice kao i ja i vi kojima je na usi izasla licemjernost nasih politicara jer koju god opciju da izaberemo svi rade slicno i za greske krive one druge. Ja osobno ne bih mogao pretrpjeti da stranka pomoraca koalira sa Jacom i ekipom pa taman da nam obecavaju ispunit sve nase zahtjeve na kvadrat i da nam svima daju ministarsku placu. Netko drugi vjerovatno tako razmislja o koaliranju s sdp-om ili ids-om ili hns-om. Treba se politicki angazirati ali ne treba uvlaciti udrugu u to. Sad imamo stvarno dobru kemiju izmedju nas, pomazemo jedni drugima na sve nacine, dijelimo zajednicke interese, a da politiku uvucemo u sve ovo mislim da bi to razorili brzo.
    Navigati se mora ...

flores
    Guest

Početno

@Belboy,
    Sla?žem se da netreba uvlačiti udrugu u to, neka udruga ide kako ide, ( zato i nije pisano ovo u kancelariji, nego da mogu svi čitati ), nije nu?žno da se uvuče udruga u politiku, nego kada su već na forumu okupljeni pomorci, a to bi bila stranka pomoraca, to bi bila mogućnos da se skupe pomorci i učine ne??to. Ni meni se koaliranje sa razno raznim navedenima ne sviđa, ali ako bi pomorci osnovali stranku, ona bi bila toliko JAKA, da nebi bila potrebna koalicija, nego bi do??lo do toga da bi hdzzzz pitao dali mo?že koalirati s nama, ali naravno oni bi to pitali kao oporbena stranka, zar to nebi bilo lijepo, a mi bi im rekli MI NEKOALIRAMO NI SKIM.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Dijelim misljenje kolega @Belboy i Turiste...no ipak kad malo bolje razmislim kako se boriti sa politikom ako ne postanes dio nje?
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

flores
    Guest

Početno

@Offshore1975,
    Ma je, ali ??ta nije bolje postati dio nečega ( po??teniji dio naravno ), nego da te to ne??to pojede, tj. ??ta nije bolje provati se izboriti da si sami krojimo zakon ( ili barem sudjelujemo u krojenju zakona ), nego da nam ga drugi kroje, i to ovako kompetentni, a?žurni i du??ebri?žni kakvi jesu. Pa evo samo primjer ovog poreza od 183 dana, pa tu oni sami koji su ga donjeli nisu znali kako ga primjeniti, a oni su ga donjeli, niti su kontaktirali sturku, niti ni??ta. Dođe?? na mirovinsko i zdravstveno, jedamput ti treba pet formulara, za četiri mjeseca dva formulara, pa ti treba jedamput kopija ugovora, pa ti netreba kopija ugovora, pa ti opet treba kopija ugovora sa prijevodom iz engleskog na hrvatski ( i to neznam isto za??to, jer svi oni tamo ??ta sjede imaju vi??e ??kole, a uvjet im je i engleski jezik, pa neznam za koga se onda prevode ugovori ), pa ti sad opet netreba kopija ugovora ni prijevod, i tako svaka četri mjeseca promjene, i onda, dali to sve samo gledati sastrane, ili ne??to poku??ati promjeniti, a ako se bude dalo promjeniti bez politike, biti će odličnok, ali ??ta ako ne.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

@Belboy,
    Ni meni se koaliranje sa razno raznim navedenima ne sviđa, ali ako bi pomorci osnovali stranku, ona bi bila toliko JAKA, da nebi bila potrebna koalicija, nego bi do??lo do toga da bi hdzzzz pitao dali mo?že koalirati s nama, ali naravno oni bi to pitali kao oporbena stranka, zar to nebi bilo lijepo, a mi bi im rekli MI NEKOALIRAMO NI SKIM.
    Flores rekao bi Kazimir Hrastek iz Bitangi i Princeza: "Budimo realni"
    Koliko god mi se svidjala ideja tesko ostvarivo. Mislim da se treba politicki angazirati ali kroz covjeku drage politicke opcije, treba djelovati kroz njih da se prociste i da se promjeni politicki sistem pa da . Nas pomoraca sa obiteljima je premalo, a naslo bi se i onih koji bi smatrali sto ce se zezat s tim isto ko sto je bilo masu onih koji nisu htjeli doci ni na prosvjed, da bi mogli utjecati na nesto vise. pogledajte koliko ima penzica pa sto su napravili.
    Navigati se mora ...

flores
    Guest

Početno

@Belboy,
    Ma nema malo pomoraca, a svatko ima barem jo?? pet njih članova u u?žoj ili ??iroj familiji koji bu mu dali glas. Sla?žem se jedino ovo oko prosvjeda, e to bi mogao biti problem da, ??ta nekako je za zaključit da puno njih ne??to bi, a onda kada treba, pola odustane, a od polovice polovica pak nađe za shodno da ima ba?? taj dan va?žnijih stvari ( naravno ovdje ne mislim na ljude koji su na brodu bili kada je bio prosvjed, ili zbog bolesti u nemogućnosti ), i onda to tako zavr??i, DA sla?žem se da je to već problem ??ta kada se treba skupiti dosta njih posustane ( iz meni neshvaćenog razloga, jer ona teza: Ma ako dođu ostali jedan vi??e manje; mi je nevjerojatna da netko tako mo?že razmi??ljati kada se radi o njegovim problemima, i to vrlo ozbiljnim problemima, jer kada ti se netko sjeti uzeti dio zarađenog novca, nije mali problem, i ??to je najgore to je problem sklon prije ka rastu nego ka padanju, i te??ko da će se rije??iti sam od sebe ), DA Belboy, kada si me sada potsjetio prosvjeda, vjerojatno ima?? pravo, i ?žao mi je ??to ima?? pravo, jer to nije nimalo dobro. A ??ta reći, nego onda vjerojatno nismo ni za skupiti se pa stranku osnovati. A ??ta se tiče realnosti, neznam ??ta bi rekao taj iz B i Princeza jer to nepratim, ali mora?? priznati da je dobro zvujčilo to iz prethodnog posta.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

@ Flores
    zvuci super vec sam rekao ali...... Ne treba se prepustiti i svako treba djelovati kako zna i gdje mu politicki srce vuce. Tako samo mozemo pridonijeti demokratizaciji ove nase zemlje (Boze, sam sebi otrcano zvucim).
    Navigati se mora ...

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Nije problem osnovati stranku, za to je potrebno 100 ljudi. Zato i imamo u državi priko 100 stranaka. Ali za uspjeh stranke potrebno je puno veze, love i beskrupuloznosti. Ne igra tu ni idealizam, ni poštenje. U ovom trenutku najpogodnije su udruge, građanima je puna kapa stranaka.
    Svaka stranka ima svoju ideologiju, ali osim pomoraca i njihovih obitelji tko bi nas još podržao? Koliko ima onih šta misle da je napokon i došlo vrime da se porezni obruč stegna oko pomorca, koliko njih je ljubomorno na vaš krvavo i pošteno zarađeni novac!? Program stranke, da bi ona bila uspješna, mora biti orjentiran i imati ciljeve za sve Hrvatske građane. Zato je najbolje držat se statuta i ciljeva udruge za bolje sutra svih naših pomoraca. A stranku ostaviti za neka malo bolja vrimena.

flores
    Guest

Početno

@Mauricijus,
    Ma ni u jednom mom postu nije navedeno da je udruga = stranka. Udruga je već osnovana, i kao takva lijepo napreduje. A stranka je nešto drugo. Onda, pa nema malo pomoraca, izračunajte pomorac pa puta pet barem, ako ne i više, jer familija će svaka dati glas članu familije, koliko je samo studenata, budućih pomoraca, i oni su punoljetni i mogu glasati. Pa kao da stranka npr.zelenih ima više pristaša nego šta bi imali pomorci. Da ima ljubomornih ljudi to se slažem, ali kada bi ta ista stranka kada bi postojala, davala npr.donacije dječjim bolnicama, bolnicama općenito, i inim ustanovama koje su važne narodu, onda bi vjerujte i ljudi počeli drugačije gledati na pomorce, također kada bi se pokazao plan kroz nekoliko točaka da ima volje za pomoći narodu a ne samo sebi. Zamislite samo kada bi umjesto ovog poreza 183 koji će biti toliko veliki ako ga samo npr.svaki peti pomorac plati ( a biti će toga više ), da se preko stranke umjesto toga pola tog novca uloži u jedan veliki bolnički kompleks naprimjer, i tako. I za kraj, ova rečenica mi baš nije jasna "A stranku ostaviti za neka malo bolja vremena". Pa ako dođu bolja vremena ( ja sam po prirodi optimista inače, ali ovo čak ni meni nemiriši da bi moglo nešto bolje biti, već ćemo morati biti sretni ako ostane ovako, a nebude išlo na gore, u što čisto sumljam ), uglavnom, ta rečenica mi nije jasna, jer i ako dođu ta bolja vremena o kojima pričate, pa šta će nam onda stranka, onda će nam biti dobro.

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

@Flores,
    ja sam samo izrazila svoje mišljenje o osnivanju stranke. Osobno da bi ta stranka opstala nisam za nikakva doniranja. Također sam nagasila šta je potrebno za uspjeh stranke, a Vi sada navodite Zelene za koje nisam ni čula ima 2-3 godine, odnosno od zadnjih izbora. A šta se tiče zadnje rečenice, nema nekakvo značenje jer ni u boljim vremenima nisam za to. Ni meni ne miriše da će biti bolje i jedna sam od onih kojima će sada još dodatntno skinit 4%. i ljuta sam na svoj sindikat i općenito sve sindikate. Ali šta napraviti? Ja jednostavno više ne mogu virovati da nas ovako taru, a narod ništa ne poduzima!!!

Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od MAURICIUS Vidi poruku
    @Flores,
    ja sam samo izrazila svoje mi??ljenje o osnivanju stranke. Osobno da bi ta stranka opstala nisam za nikakva doniranja. Također sam nagasila ??ta je potrebno za uspjeh stranke, a Vi sada navodite Zelene za koje nisam ni čula ima 2-3 godine, odnosno od zadnjih izbora. A ??ta se tiče zadnje rečenice, nema nekakvo značenje jer ni u boljim vremenima nisam za to. Ni meni ne miri??e da će biti bolje i jedna sam od onih kojima će sada jo?? dodatntno skinit 4%. i ljuta sam na svoj sindikat i općenito sve sindikate. Ali ??ta napraviti? Ja jednostavno vi??e ne mogu virovati da nas ovako taru, a narod ni??ta ne poduzima!!!
    Pozdrav @MAURICIUS.Nas mentalni sklop je tretiran 50 i vise godina da budemo poslusnici svega sto se desava oko nas pa me i ne cudi da nitko nista ne poduzima.Svi cekaju svoga mesiju koji ce ih izbaviti od svih zala a nitko ni da prstom mrdne.Nikada necemo dostici jednu Francusku ili Austriju gdje za svako poskupljenje bilo kakve namirnice ista odmah bojkotira ili se izlazi na ulice i trazi da se sve vrati u prvobitno stanje prije poskupljenja.Sloga naroda je najjace oruzje protiv bilo koje politike a to nama nije jasno.Nema nas tko ujediniti jer smo navikli da zivimo od ostataka koje nas dopadnu pa onaj tko i to ima smatre se socijalno zbrinut.Strah je u ljudi da ne izgube i te ostatke jer se boje posljedica ako budu samo mali dio kolektiva koji se ne slaze sa nastalom situacijom.Mogu ih i razumijet u jednu Ruku ali u drugu ne jer to bi trebala biti borba za buducnost nase djece.A ne dopustiti da buducnost imaju samo njihova djeca,to pod njihova vjerujem da znate na sta mislim.
    O ovome mozemo diskutirati u nedogled ali to je samo moje misljenje koje je na forumu i koje nema nikakva ucinka bez da se ne poduzmu radikalni koraci i to stvarno izvede uz veliku podrsku mase koja bi trebala brojati 10 etke tisuca ljudi i vise do tada nemamo o cemu diskutirati.Nekada se za ovakve clanke islo na goli otok kao unutarnji neprijatelj koji rusi temelje nase nam SFRJ a sada kada i mozes poduzeti nesto veliki MUK ili beeebeeeebeee.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Talking

Citiraj Prvotno napisano od Kotlar Vidi poruku
    Pozdrav @MAURICIUS.Nas mentalni sklop je tretiran 50 i vise godina da budemo poslusnici svega sto se desava oko nas pa me i ne cudi da nitko nista ne poduzima.Svi cekaju svoga mesiju koji ce ih izbaviti od svih zala a nitko ni da prstom mrdne.Nikada necemo dostici jednu Francusku ili Austriju gdje za svako poskupljenje bilo kakve namirnice ista odmah bojkotira ili se izlazi na ulice i trazi da se sve vrati u prvobitno stanje prije poskupljenja.Sloga naroda je najjace oruzje protiv bilo koje politike a to nama nije jasno.Nema nas tko ujediniti jer smo navikli da zivimo od ostataka koje nas dopadnu pa onaj tko i to ima smatre se socijalno zbrinut.Strah je u ljudi da ne izgube i te ostatke jer se boje posljedica ako budu samo mali dio kolektiva koji se ne slaze sa nastalom situacijom.Mogu ih i razumijet u jednu Ruku ali u drugu ne jer to bi trebala biti borba za buducnost nase djece.A ne dopustiti da buducnost imaju samo njihova djeca,to pod njihova vjerujem da znate na sta mislim.
    O ovome mozemo diskutirati u nedogled ali to je samo moje misljenje koje je na forumu i koje nema nikakva ucinka bez da se ne poduzmu radikalni koraci i to stvarno izvede uz veliku podrsku mase koja bi trebala brojati 10 etke tisuca ljudi i vise do tada nemamo o cemu diskutirati.Nekada se za ovakve clanke islo na goli otok kao unutarnji neprijatelj koji rusi temelje nase nam SFRJ a sada kada i mozes poduzeti nesto veliki MUK ili beeebeeeebeee.
    Ti si moj Mesija
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Kotlar, Belboy, Turist i ostali su već dovoljno ispisali.

Jasno mi je zašto Flores iznosi ovakvu ideju, ali znam da nema šanse da ona zaživi. Tko bi nas to zastupao??? U današnjoj verziji naše svakodnevne politike, svaki istaknuti pripadnik manje stranke koji ima mogućnost da ga se izabere u Sabor ili na lokalnim izborima odma nakon zatvaranja biraćkih mjesta koalira, tj. PRODAJE se gazdama bilo lijevo ili desno, ovisi koji više ponude. To ni u slučaju naše stranke ne bi bila iznimka. Osoba(e) koje bi nas zastupale, ne bi mogle aktivno navigavat i samim tim više nisu u našoj, nego nekoj svojoj koži.
    I na kraju - broj glasova potrebnih za bitnije pomake ne bi nikad dobili, osim ako nam predsjednik ne bi bia kakav redikul ili lovaš, pa da na temelju zajebancije osvoji glasove(nešto kao Kerum u Splitu, šta na kraju i nije tako loše ispalo kako stvari stoje...).

Svaki od nas može se politički angažirat, kako je Belboy reka, prema vlastitoj savjesti i unutar stranaka promovirat i zastupat stavove pomoraca i naše interese. KAd bi nas bilo dovoljno, stvari bi se micale. Još jedna nova stranka po meni bila bi samo za jednodnevnu upotrebu i izazvala bi podsmjeh na sceni...

Udruga je zasad tu dobra, prodrmali smo neke stvari, a još puno posla ima za obavit... Step by step...

Poruka za Crokayu: kolega ne ostavljaj poruke na portalu, jer to nitko više(osim mene izgleda) ne čita... Ako imaš prijedloge za Udrugu i njezin si član, dođi ode, piši i na kraju aktiviraj se, nismo mi ADZ da triba Sanader ili Jaca sve blagoslovit. Ako ćeš tražit potpore od EU za Udrugu i znaš kako to izvest - kreni!!! Izvućeš li makar 10kn imaš moj naklon do poda. Virujem i ostalih!

Pozdrav svima...

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •