Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/16
    C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno ?*uker o porezu

Ima vi??e od misec dana od prosvjeda da san bia neaktivan po pitanju ovih na??ih problema, a i i??a san na brod, pa se sve skupa tako poklopilo. Al jutros me ovo bahato izlaganje na??e MInistra financija toliko snervalo da san popizidia. Pa dokle jebote???? Ako ova garnitura i nako sljdećih izbora bude vodila ovu na??u Rvacku, ja odo vanka. Ne mogu vi??e ovo ni slu??at ni čitat. Volia bi da se baren u novinama vi??e pi??e o guzicama i sisama, a manje ovakvo smeće. Mislim za nevirovat!

Evo ovako na indexu zbori danas na?? vrli ministar financija. I sad mu ne bi jeba mater la?žljivu... Ma mr?? smrade jedan debeli bahati... Evo ovako da mi na nedilju sve prisidne...

"U hrvatskom Zakonu o porezu na dohodak točno pi??e da ako se neki nogometa?? dobije u Hrvatskoj, sukladno Zakonu o porezu na dohodak porez se plaća u Hrvatskoj. Ako se isplaćuju vani onda podlije?že zakonu o porezu u zemlji u kojoj je potpisao ugovor. Klubovi koji dobiju novac od od??tete dr?že ih na računu i kada plaćaju bilo gdje s tog računa, onda sukladno Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o porezu na dobit, ovisno o transakciji, oni plaćaju porez. Ako je usluga onda je PDV, a ako je plaćeno fizičkoj osobi onda je porez na dohodak".
    Dakle, ni??ta se nije promijenilo, zaključili smo.

"To je ono ??to vi ?želite reći, a ja vam ka?žem da je na novce koje je Luka od Tottenhama dobio u transferu porez plaćen u Engleskoj. Dimitrij Papadopoulos će na novce koje dobije od transfera u Dinamo porez platiti u Hrvatskoj, prema porezu na (nogometa??evu, op.a.) dobit", ka?že ?*uker. Nakon pitanja ??to ako Dinamo izrodi jo?? jednu skupu zvijezdu poput Modrića zamolio nas je da ne postaljamo hipotetička pitanja, jer su dr?žavne financije previ??e ozbiljna tema.

"Vrlo je malo situacija u svijetu da su klubovi institucije koje su obveznici plaćanja poreza na dobit"

"Prostora za senzaciju nema. To nije nimalo problematična situacija, jer ti transferi neće ostati bez poreza. Zakonom o porezu na dohodak je sve rije??eno. Ja sam legalist, radim po zakonu koji su na snazi u Hrvatskoj i usklađeni su sa zakonodavstvom Europske unije. Vrlo je malo situacija u svijetu da su klubovi institucije koje su obveznici plaćanja poreza na dobit. Ja sam sporta??, ja to znam", ka?že nam ?*uker.

Pazi ovo - on je sporta??!!! Koji sport? Bacanje pogleda u vis?????

A ovo povi??e ??ta sam bolda - pa kako onda pomorcima mo?že nabit porez,makar onima na stranca??? I mi potpisujemo ugovor u stranoj zemlji, plaća nas stranac i na kraju lova nam je u Rvackoj i u Rvackoj onda plaćamo PDV na razne proizvode usluge koje kao građani koristimo... Ili san ja mo?žda glup????
    Al mi nemamo Mamića i ne ?žderemo janjetinu sa ovin prascen....

Jednom riječju - sramota!

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska
    ...da se doma vratim molim Boga
    Dalmaciju di??en misto zraka

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@Kolega
    Svaki komentar je suvisan

makinista pantigana avatar
    Datum registracije
    Feb 2009

Početno

ali sta je sa onom novom deracinom?
    jel nas kaci to na kraju ili ne
    iz tvoje sam kolijevke Rijeko

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

@Kolega
    Znaci triba osnovat nogometni klub i tamo ce nas bit 2000 profi igraca.

2nd eng
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Gearbulk Norway

Početno

Moji dragi kolege...mislim da je suvisno vise bacat rijeci u vitar sta se tice placanja poreza,zakon je tu,procedura je uhodana,dobili su porezne prijave ,ja virujem, 98 posto nasih kolega pomoraca,znaju na cemu su,znaju koliko mogu izvuc od nas i trenutno mozemo bit sretni sta netraze vise ali koliko dugo nisam bas siguran...ja sam jedan od onih koji ce morat platit poorez za proslu godinu i pomiria san se s time...pomiria san se s cinjenicom da cu mekim tukcima koji po cili dan gore u Zg drk... onu stvar morat pljunut 25000 kn. evo laganini cekam da mi uplatnica stigne...

ka sta san reka..zakon je tu,a svi znamo kako su dobri u provodjenju zakona koji njima odgovaraju, a najsvjeziji je primjer obnova breveta svakih 5 godina,tako da cemo svi prije ili poslije, nakon 5 god morat na kapetaniju,proc detaljnu provjeru placenih obveza po mirovinskoj zdravstvenoj i poreznoj osnovi.

sad dali se radi o sukeru ili bilo kojem drugom biseru hrvatske politike,nevazno je.
    ono sta mi sad moramo nekako izvest je rad na promjeni zakona...borit se aktivno da za ulozene novce dobijemo i nesto zauzvrat ali iskreno...poznajuci nasu situaciju u drzavi i volju hrvata da nesto promijene..cisto sumnjam da ce se nesto prominit...derat ce nas i dalje, bilo da se radi o HDZ-u, SDP-u ili petru panu...svi su oni isti i svima je draga kuna...ili euro kako god hocete. A mi cemo i dalje lajat ovako medju sobom,svadjat se jeli ovo ili ono ispravno,ali kad treba, nigdi nas nece bit...jer cista je realnost,premalo nas je da bi nesto prominili a i da hocemo nesto ucinit,u svakom danom trenutku nas je dvi trecine na brodu...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@jacamar arrow
    Pa dobro da si se ti pomirija sa tim i da si sretan da nije gore i da ne traze vise.Kad bude gore opet se pomiri sa tim i tako sve do momenta kad budes ima dvoja gladna usta kod kuce a ti im ne mozes dat jest jer ti se drzava obisila oko vrata.Onda se sjeti da to tako ne ide i onda pokusaj nesto mjenjat.Zato sta ova Vlada ne sisa nego dere kozu ovcama.Ne razumin ovo konstantno jer nas je premalo jer nas nema jer nas je mali broj i nista ne mozemo ucinit.Meni je jednostavno nevjerovatan takav utopisticki stav kod mladog kadra(predpostavljam da nemas 5 banki).Pa oni upravo trebaju ovakve pesimiste poput tebe koji ce pisat ne moze bolje,samo ne daj Boze veceg zla.Zapitaj se sta si ti napravija i sta bi mogao napravit da ti bude bolje. Ne sto bi mogli mi nego ti sam kao jedinka.Ma moze bolje.Puno bolje nego sta mi svi mislimo.Moze bolje kad shvate ka sta je Juga shvatila da za onakvo kilavo gospodarstvo i ekonomiju trebaju devize za drzat kakav takav stabilni tecaj i standard.Povucimo novce iz banaka ali zaista cim dojdu svi ih povlacimo.Smanjimo osobnu potrosnju pa ce moci bolje, moci ce i carinske povlastice.Ali dokle god budemo govorili u prazno i podrzavali akcije na deklarativnoj razini(bravo i tapsanje po ramenu) od toga nema nista.
    Sto se mene tice svaku kunu koju mi uzmu cu na drugoj strani namirit makar i osobnom satisfakcijom(o tome sto je to osobna satisfakcija necu javno). A ako bude gore od ovoga i odlazak iz RH ne predstavlja problem. Ta mi je odluka teska koliko i treptanje ocima.
    Prica jednakosti,pravednosti i ravnomjernog iznasanja tereta u pogledu krize je budalastina.Di je tu bila pravednost i jednakost kad se sve razjebalo i pokralo.A sad kad triba krpat dugove ajmo pricat o ravnomjernom iznasanju tereta krize.
    Ma kako ne.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Tako je Frenki. Ne zapadat u apatiju. Prijatelju Jacammar arrow: može se puno toga prominit ako se ima volje. Nije nas malo. Pesimizam guši, a pozitiva oslobađa. Nažalost tebe čeka platit 25000 krvavo zarađenih kuna. To je sramota i tuga. I zato znam da ti nije lako. Al od apatije nema napretka. A napretka nema preko noći. Jebi ga...

A sad iden leć, jer vidin da su mi literalne mogućnosti došle na niske grane. Popili su mi ovi konjski komarci i krv i mozak.

Laku noć.

Šukeru prasetino debela, srami se kad se u zrcalo pogledaš. Praščino impotentna!!!

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

@ jacamar arrow
    mi smo se ovdje okupili i osnovali udrugu zato sto se ne damo zaje.....i i pljackati. Ako ti je doslo rjesenje za platit toliko poreza molim te daj Dalmosu i Kolegi (ili drugima koji budu isli na sljedece susrete u ministarstvo) konkretne detalje, pa da mogu pitati gosp. Babica kako to njegovi puleni izracunase da jedino pomorci sa placom u rangu Bila Gatesa placaju porez.
    Trebalo bi skupit podatke svih onih koji su dobili za platit porez pa da nasi predstavnici imaju konkretne podatke i municiju za pregovore.
    Ne treba se predavat bez borbe i pustit da nas vuku za nos.
    Navigati se mora ...

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Frankie svaka ti cast na odgovoru danom doticnom. Sve je jad pa nek rijeka nosi...
    Ma kako da ne! Triba vidit koliko ima ljudi u udruzi + njihove familije + svi koji zive od mora i za more da vidimo o kojos se brojci radi i zasto ne pokusat osnovat stranku koja ce se za redom nabrojane borit.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Anteroško jebo stranke i politiku. To je barem moje mišljenje.

2nd eng
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Gearbulk Norway

Početno

Frankie,hvala na odgovoru..sad vidim i ja da san osta nedorecen...uhvatia si se zadnje dvi crte mojeg posta ali vrati se malo naprid i vidit ces da san napisat da triba radit na tome da se zakon promini...UPH je dobar pomak naprid...i svaka cast ekipi koja se aktivirala na tome...
    isto tako, dio moje poruke se odnosi na inertnost nase drzave kad su zakoni u pitanju,ili bar zakoni koji su njima u interesu da budu takvi kakvi jesu...
    jeli zakon kakav je sada pljacka? Naravno, nema sumnje u to i nitko pametan se neslaze s njime ali puka je realnost..donesen je...
    i sad ja vidim tu na forumu, neki kazu ajmo povuc pare iz drzave, ajmo u crnu goru, ajmo se iselit,necu platit,prestat cu se bavit ovim poslom i tako dalje, i tako dalje... i onda sam ja pesimist?

ne dragi prijatelju..nisam pesimist ...ali sam legalist i nastojim postovat zakone pa i one besmislene i pljackaske...isto tako, vjerujem i u UPH ali isto sam svjestan da je mlada udruga i da ce trebat vremena da se etablira medju ovim vukovima koji nama kroje sudbinu.

Naravno..dopustam svima da imaju svoje misljenje kao sto i ja imam svoje...
    pozz i svima ugodno lito zelim
    Posljednje uređivanje od jacamar arrow : 08-02-2009 at 10:19 PM

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Ne znam cemu toliko nezadovoljstvo? Pa mi smo ti koji smo birali ovu vlast da nas je.. u zdrav mozak(pitanje koliko je upce zdrav?).Sutra cemo opet glasat za SDP jer nam prodaju bajcice kako ovi na vlasti nevaljaju i.t.d. u krug ko hrcak u krletci.Debilima ko sto smo mi i ne treba bolja vlast.Meni je zao da nisu uspjeli s onih 8 posto koliko su planirali na pocetku,pa bi mozda jos koji clan vlade zavrsio na jahti.
    Posljednje uređivanje od vulkan : 08-02-2009 at 11:42 PM

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

i sad ja vidim tu na forumu, neki kazu ajmo povuc pare iz drzave, ajmo u crnu goru, ajmo se iselit,necu platit,prestat cu se bavit ovim poslom i tako dalje, i tako dalje... i onda sam ja pesimist?

ne dragi prijatelju..nisam pesimist ...ali sam legalist i nastojim postovat zakone pa i one besmislene i pljackaske...isto tako, vjerujem i u UPH ali isto sam svjestan da je mlada udruga i da ce trebat vremena da se etablira medju ovim vukovima koji nama kroje sudbinu.

Naravno..dopustam svima da imaju svoje misljenje kao sto i ja imam svoje...
    pozz i svima ugodno lito zelim[/QUOTE]

Postovanje kolega @jacamar arrow.Ne zelim biti legalist u ovoj drzavi ciji su zakoni napravljeni za nas a ne za njih.Mogu biti samo anarhist da ih na bilo kakav nacin pokusam osporiti.Da li ce to biti putem udruge ili na neki drugi nacin to cemo jos vidjeti.
    U medjuvremenu trazim sve moguce solucije kako da izbjegnem sve zakone nametnute nam od parazita koji vode ovu drzavu,mislim da smo na dobru putu.Bez obzira da li cu uspjeti u tome uvijek cu gledati unaprijed da se borim za prava pomoraca skupa sa svojim kolegama istomisljenicima koji to isto nece biti u mogucnosti uciniti i to ne samo za prava pomoraca nego i sire.
    Pesimista nikad nisam bio ako sam stavio da od iduce godine mislim zamrznuti moju aktivnu navigaciju na neko vrijeme.Mislim da je i to jedan nacin gradjanskog neposluha prema vlasti kakvu imamo.Neka i budem samo jedan ali cu imati svoju osobnu satisfakciju da ne placam ni mirovinsko ni zdravstveno od kojega nemam koristi a jos manje da placam porez nekome za nesto sto nisam ostvario u drzavi Hrvatskoj.
    Svako ima svoje misljenje kako kazes a moje je da ne zelim biti legalist i da zelim dignuti svoj glas protiv kada mislim da nesto nije u redu,kao sto i nije.

Clan Posade volimmore avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Sealion

Početno

Poštovanje kolege!
    Evo vratih se prije 3 dana s broda,i baš me razočaralo koliko negativnih promjena u našoj zemlji se zbilo. Al to ne znači da ćemo sad plakat i prepustit se deranju ka ovce.
    Danas sam dobio pare na račun od prošlog miseca, i već bio naručiti se za podizanje cile svote sa računa, no moram se strpiti još do sutra. valjda im triba nešto vrimena da naštampaju toliko para
    uglavnom mislim da se može naškoditi lupežima u vlasti bez da se sami previše odričemo.
    moje anti-rececijske mjere su:
    - pare držim na sigurnom mistu (nikako u banci!)
    - vozin se državnim cestama, i virujte mi to je sasvim uživancija, a ne po autoputu, gombat se u koloni i još za to plaćat državi.
    - ukinija sam telefonsku liniju prije 3 miseca, i nisan ni primjetio.
    - ne kupujen novine,
    - jebe mi se za modrića, silvu, mamića, niku a i njegovog brata roberta također i ne pada mi napamet da se nerviram ili veselim radi njih i NJIHOVOG (ne)uspjeha. ovo zadnje ne štedi baš novac, ali živce sigurno da
    ugrubo, jedno putovanje st-zg-st misečno - 320 kn; telefon - 73 kn, novine - 180kn; to je cca 573 kn misečno - i to bez njihovih dobitaka od kamata na eventualni iznos koji bi držao u banci, a da ne spominjemo tu istu lovu koju vrte na sve strane i učetverostručuju.
    znači nas "sitnih" 20 000 pomoraca - uštedimo misečno dobrih 11.460.000kn!!
    godišnje to iznosi tričavih 137.520.000 kuna, pa nek se misli šuker.
    a nitko od nas se ne odriče ničega, dapače!
    Posljednje uređivanje od volimmore : 08-03-2009 at 12:35 PM

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

@volin more

bravo stari. Pravi potezi i pozitivan stav. Ja san dosad izbjegava dizat lovu s računa isključivo komoda radi, al već par dana potaknut strahom od raspada bankarskog sustava i isprika tipa "stečaj" i slično, planiram reć ženi da sve Ejuriće digne i spremi na sigurno. Postoje sefovi i slična sranja... A tako ću i guznit banke. Pa nek se misle...

Pozdrav

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •