Ima vi??e od misec dana od prosvjeda da san bia neaktivan po pitanju ovih na??ih problema, a i i??a san na brod, pa se sve skupa tako poklopilo. Al jutros me ovo bahato izlaganje na??e MInistra financija toliko snervalo da san popizidia. Pa dokle jebote???? Ako ova garnitura i nako sljdećih izbora bude vodila ovu na??u Rvacku, ja odo vanka. Ne mogu vi??e ovo ni slu??at ni čitat. Volia bi da se baren u novinama vi??e pi??e o guzicama i sisama, a manje ovakvo smeće. Mislim za nevirovat!
Evo ovako na indexu zbori danas na?? vrli ministar financija. I sad mu ne bi jeba mater la?žljivu... Ma mr?? smrade jedan debeli bahati... Evo ovako da mi na nedilju sve prisidne...
"U hrvatskom Zakonu o porezu na dohodak točno pi??e da ako se neki nogometa?? dobije u Hrvatskoj, sukladno Zakonu o porezu na dohodak porez se plaća u Hrvatskoj. Ako se isplaćuju vani onda podlije?že zakonu o porezu u zemlji u kojoj je potpisao ugovor. Klubovi koji dobiju novac od od??tete dr?že ih na računu i kada plaćaju bilo gdje s tog računa, onda sukladno Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o porezu na dobit, ovisno o transakciji, oni plaćaju porez. Ako je usluga onda je PDV, a ako je plaćeno fizičkoj osobi onda je porez na dohodak".
Dakle, ni??ta se nije promijenilo, zaključili smo.
"To je ono ??to vi ?želite reći, a ja vam ka?žem da je na novce koje je Luka od Tottenhama dobio u transferu porez plaćen u Engleskoj. Dimitrij Papadopoulos će na novce koje dobije od transfera u Dinamo porez platiti u Hrvatskoj, prema porezu na (nogometa??evu, op.a.) dobit", ka?že ?*uker. Nakon pitanja ??to ako Dinamo izrodi jo?? jednu skupu zvijezdu poput Modrića zamolio nas je da ne postaljamo hipotetička pitanja, jer su dr?žavne financije previ??e ozbiljna tema.
"Vrlo je malo situacija u svijetu da su klubovi institucije koje su obveznici plaćanja poreza na dobit"
"Prostora za senzaciju nema. To nije nimalo problematična situacija, jer ti transferi neće ostati bez poreza. Zakonom o porezu na dohodak je sve rije??eno. Ja sam legalist, radim po zakonu koji su na snazi u Hrvatskoj i usklađeni su sa zakonodavstvom Europske unije. Vrlo je malo situacija u svijetu da su klubovi institucije koje su obveznici plaćanja poreza na dobit. Ja sam sporta??, ja to znam", ka?že nam ?*uker.
Pazi ovo - on je sporta??!!! Koji sport? Bacanje pogleda u vis?????
A ovo povi??e ??ta sam bolda - pa kako onda pomorcima mo?že nabit porez,makar onima na stranca??? I mi potpisujemo ugovor u stranoj zemlji, plaća nas stranac i na kraju lova nam je u Rvackoj i u Rvackoj onda plaćamo PDV na razne proizvode usluge koje kao građani koristimo... Ili san ja mo?žda glup????
Al mi nemamo Mamića i ne ?žderemo janjetinu sa ovin prascen....
Jednom riječju - sramota!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom