Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/27
    Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno Ustrajanje na zahtjevu

Ovo moran komentirat..."Nije isključeno da će se model uvesti nekoliko godina, da se izađe u susret već navedenoj skupini pomoraca, a zatim nakon toga da se i ukine, te da nadolazeće generacije imaju postojeći sistem"...koliko san ima prilike procitat svi ste se slozili u jednome, a to je da je POSTOJECI SISTEM LOS I NEPRAVEDAN prema svim hrvatskim sadasnjim i buducim pomorcima! I moran iznit svoje misljenje a to je DA SE NESMI ODUSTAT OD uskladivanja naseg zakona sa zakonima ostalih pomorskih zemalja...Nije posteno da se sad zakon promijeni na par godina i ovi pomorci ovancaju na mista upravitelja i zapovijednika, a ovi momci sta sad izlazu iz pomorskih skola to isto nemogu jer bi se zakon za par godina opet vratia na staro! Triba ustrajat do kraja jer ako SADASNJI SISTEM NEVALJA, NECE VALJAT NI ZA PAR GODINA! Ja virujen da je sve ovo pokrenuto u dobroj namjeri tj. da pomognemo sami sebi kad nam to niko nece, ali ako se nebude ustrajalo u ovome do kraja ispast ce da je sve pokrenuto samo iz razloga da nekolicina dode do zeljene pozicije, a ja stvarno nebi tia da tako ispadne...by the way SVAKA VAM CAST NA OVOME STA STE DOSAD POSTIGLI! Bia san na brodu tako da nisan bas bia u toku...zena mi je koristila nick i prinosila mi novosti

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@Kadet
    Steta je jedna druga stvar a to je da mi uvik kaskamo sta ces takvi smo. Da je ostalo ovo da sa srednjom mozes za prvoga u ovom bumu sta smo imali par godina u shippingu i offshoreu nasi bi zasili na prava mista na prave firme,a ovako je RH izasla lipo ususret Indiji,Ruminjskoj,Rusiji,Poljskoj,Bugarskoj i ostalima pa kad imas njihove na tim pozicijama zapitaj se koga ce oni prije promovirat.Toliko o nasoj velikoj rvackoj pameti i viziji koja gleda u buducnost duze od 5 minuta.
    A da je bilo obrnuto koliko bi vise dolara doslo u Hrvatsku i trosilo se. Velika greska i nepravda je napravljena,a steta je nesaglediva barem nekom ko im mozga.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Slažem se prijatelju 100%. Ako to kvalitetno zaživi neće se ni ukidat, sigurno... Al po meni svi koji danas, evo u ovom trenutku, završavaju srednju pomorsku rade ogromnu grešku ako ne završe ovaj Bolonjski VSS od tri godine. Lakše je nego prije(brat mi ide), jer se može dosta napravit priko seminarskih i kolokvija(Bolognska pravila i regule), diploma ipak nešto znači(a ne ova moja VŠS s kojom mogu da prostiš otrat dupe)... I nakon toga ne ovisiš o nikome i o ničemu i možeš i na brod i na kraj. A krenit sa 18 u navigaciju sa SSS i računat da ćeš putem ovog tečaja za 7-8 godina doć do breveta...Mislim da nije pametno... To je moje mišljenje i svakome bi savjetova faks, al slažem se i s tobom i volia bi da sve ovo najprije zaživi, a onda i da ostane za ubuduće... Pa nek svak radi šta ga je volja po slobodnom izboru. To je i bija naš stav na sastanku...

Živia

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    @Kadet
    Steta je jedna druga stvar a to je da mi uvik kaskamo sta ces takvi smo. Da je ostalo ovo da sa srednjom mozes za prvoga u ovom bumu sta smo imali par godina u shippingu i offshoreu nasi bi zasili na prava mista na prave firme,a ovako je RH izasla lipo ususret Indiji,Ruminjskoj,Rusiji,Poljskoj,Bugarskoj i ostalima pa kad imas njihove na tim pozicijama zapitaj se koga ce oni prije promovirat.Toliko o nasoj velikoj rvackoj pameti i viziji koja gleda u buducnost duze od 5 minuta.
    A da je bilo obrnuto koliko bi vise dolara doslo u Hrvatsku i trosilo se. Velika greska i nepravda je napravljena,a steta je nesaglediva barem nekom ko im mozga.
    To je debela istina...Ali kraljevi u cudu gledaju prazne razrede u pomorskim skolama i komentiraju kako mladi ljudi sve manje i manje izabiru pomorsku struku iz razloga ??to se u hrvatskoj jako dobro zivi ... i uvode neke debilne zakone koji ni najmanje ne drze vodu i onda vide da su zasrali pa bi ih ukinuli i onda opet vratili "za par godina"!! Isli su se napravit pametni i uvest bolonju na fakultete, a bolonja nije na snazi ni na fakultetu u Bologni po kojoj je i dobila ime i di je izmi??ljena!! Ali ne mi ponosni hrvati kupimo svako evropsko smece, a one prave stvari sta imaju smisla ne jer mi imamo bolje rijesenje za to..Jao nama

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Thumbs up

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    Sla?žem se prijatelju 100%. Ako to kvalitetno za?živi neće se ni ukidat, sigurno... Al po meni svi koji danas, evo u ovom trenutku, zavr??avaju srednju pomorsku rade ogromnu gre??ku ako ne zavr??e ovaj Bolonjski VSS od tri godine. Lak??e je nego prije(brat mi ide), jer se mo?že dosta napravit priko seminarskih i kolokvija(Bolognska pravila i regule), diploma ipak ne??to znači(a ne ova moja V?*S s kojom mogu da prosti?? otrat dupe)... I nakon toga ne ovisi?? o nikome i o ničemu i mo?že?? i na brod i na kraj. A krenit sa 18 u navigaciju sa SSS i računat da će?? putem ovog tečaja za 7-8 godina doć do breveta...Mislim da nije pametno... To je moje mi??ljenje i svakome bi savjetova faks, al sla?žem se i s tobom i volia bi da sve ovo najprije za?živi, a onda i da ostane za ubuduće... Pa nek svak radi ??ta ga je volja po slobodnom izboru. To je i bija na?? stav na sastanku...

??ivia
    Ova tvoja i uskoro moja diploma ne znaci nista cisto iz razloga sto su uveli bolonju...opet sami sebi kake usta, znaci svi mi koji zavrsavmo (koji su zavrsili) visu po starom programu nemaju nista! Znaci ono sta su uveli prije kusur godina i tvrdili da je prava stvar sad tvrde da nevalja!! I moga bi nabrojat dosta takvih "uvedenih pa izbacenih" zakona i stvari...Kolega zivija mi

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

A krenit sa 18 u navigaciju sa SSS i računat da ćeš putem ovog tečaja za 7-8 godina doć do breveta...Mislim da nije pametno... Nije pametno nama hrvatima zato sta nas je nasa drzava usosila sa ovim glupim zakonom, ali momcima koji zele navigat, a ne radit na kopnu bi bilo puno lakse da mogu ic na brod nakon srednje...Bia mi je jedan kolega na brodu koji je sekondo i brzo ce za cifa a ima godina koliko i ja (ja jos nisam cilu kadeturu odradia) jer sam studira i radia doma da mogu taj studij platit...Ali i ja sad pisem price oko kojih ste se svi slozili pa skuzajte...samo zelim da momci koji zele navigat ne prolaze istu muku ka i ja ako mogu drukcije, zato poglavice nase ustrajte u ovom zahtjevu!

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Slažem se prijatelju 100%. Ako to kvalitetno zaživi neće se ni ukidat, sigurno... Al po meni svi koji danas, evo u ovom trenutku, završavaju srednju pomorsku rade ogromnu grešku ako ne završe ovaj Bolonjski VSS od tri godine. Lakše je nego prije(brat mi ide), jer se može dosta napravit priko seminarskih i kolokvija(Bolognska pravila i regule), diploma ipak nešto znači(a ne ova moja VŠS s kojom mogu da prostiš otrat dupe)... I nakon toga ne ovisiš o nikome i o ničemu i možeš i na brod i na kraj. A krenit sa 18 u navigaciju sa SSS i računat da ćeš putem ovog tečaja za 7-8 godina doć do breveta...Mislim da nije pametno... To je moje mišljenje i svakome bi savjetova faks, al slažem se i s tobom i volia bi da sve ovo najprije zaživi, a onda i da ostane za ubuduće... Pa nek svak radi šta ga je volja po slobodnom izboru. To je i bija naš stav na sastanku...

Živia
    Kolega ovo sto si napisao je ziva istina. Ja i sestra idemo na isti smjer na Pomorskom fakultetu u ST, ja po starom a ona po bolonji, i mogu ti reci da joj je bar 50% lakse nego meni, ima 15ak ispita manje od mene, a sve preko kolokvija, zalim samo sto nisam pao godinu jer sam bio zadnja generacija po starom programu i idem na bolonju sad sam mogao bit treci casnik a ne se zajebavat sa ovih par ispita sto mi je ostalo! A sad je kasno pricat, moram ovo stisnut i zavrsit nema mi druge!

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kadet Vidi poruku
    To je debela istina...Ali kraljevi u cudu gledaju prazne razrede u pomorskim skolama i komentiraju kako mladi ljudi sve manje i manje izabiru pomorsku struku iz razloga ??to se u hrvatskoj jako dobro zivi ... i uvode neke debilne zakone koji ni najmanje ne drze vodu i onda vide da su zasrali pa bi ih ukinuli i onda opet vratili "za par godina"!! Isli su se napravit pametni i uvest bolonju na fakultete, a bolonja nije na snazi ni na fakultetu u Bologni po kojoj je i dobila ime i di je izmi??ljena!! Ali ne mi ponosni hrvati kupimo svako evropsko smece, a one prave stvari sta imaju smisla ne jer mi imamo bolje rijesenje za to..Jao nama
    A sta imaju gledat,kad neko vidi da triba 7 godina u skolu za poc navigat prodje ga volja od pomorske skole,nebi da ce bit kapetan na space shuttle.

Clan Posade morski_pas avatar
    Datum registracije
    Apr 2009

Početno

Za buduće generacije treba ukinuti srednje pomorske škole i riješen problem.Hrvatska ima previše pomorskih učilišta i previše pametnjakovića,premalo love,i zanemariv broj brodova.A parazita ko u priči.

klo
    klo je odsutan
    Kadet klo avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Ovo moran komentirat..."Nije isključeno da će se model uvesti nekoliko godina, da se izađe u susret već navedenoj skupini pomoraca, a zatim nakon toga da se i ukine, te da nadolazeće generacije imaju postojeći sistem"...koliko san ima prilike procitat svi ste se slozili u jednome, a to je da je POSTOJECI SISTEM LOS I NEPRAVEDAN prema svim hrvatskim sadasnjim i buducim pomorcima! I moran iznit svoje misljenje a to je DA SE NESMI ODUSTAT OD uskladivanja naseg zakona sa zakonima ostalih pomorskih zemalja...Nije posteno da se sad zakon promijeni na par godina i ovi pomorci ovancaju na mista upravitelja i zapovijednika, a ovi momci sta sad izlazu iz pomorskih skola to isto nemogu jer bi se zakon za par godina opet vratia na staro! Triba ustrajat do kraja jer ako SADASNJI SISTEM NEVALJA, NECE VALJAT NI ZA PAR GODINA! Ja virujen da je sve ovo pokrenuto u dobroj namjeri tj. da pomognemo sami sebi kad nam to niko nece, ali ako se nebude ustrajalo u ovome do kraja ispast ce da je sve pokrenuto samo iz razloga da nekolicina dode do zeljene pozicije, a ja stvarno nebi tia da tako ispadne...by the way SVAKA VAM CAST NA OVOME STA STE DOSAD POSTIGLI! Bia san na brodu tako da nisan bas bia u toku...zena mi je koristila nick i prinosila mi novosti
    "...Nije posteno da se sad zakon promijeni na par godina i ovi pomorci ovancaju na mista upravitelja i zapovijednika, a ovi momci sta sad izlazu iz pomorskih skola to isto nemogu..."

"...Ja virujen da je sve ovo pokrenuto u dobroj namjeri tj. da pomognemo sami sebi kad nam to niko nece, ali ako se nebude ustrajalo u ovome do kraja ispast ce da je sve pokrenuto samo iz razloga da nekolicina dode do zeljene pozicije..."

"...SVAKA VAM CAST NA OVOME STA STE DOSAD POSTIGLI!..."

klo
    klo je odsutan
    Kadet klo avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Sla?žem se prijatelju 100%. Ako to kvalitetno za?živi neće se ni ukidat, sigurno... Al po meni svi koji danas, evo u ovom trenutku, zavr??avaju srednju pomorsku rade ogromnu gre??ku ako ne zavr??e ovaj Bolonjski VSS od tri godine. Lak??e je nego prije(brat mi ide), jer se mo?že dosta napravit priko seminarskih i kolokvija(Bolognska pravila i regule), diploma ipak ne??to znači(a ne ova moja V?*S s kojom mogu da prosti?? otrat dupe)... I nakon toga ne ovisi?? o nikome i o ničemu i mo?že?? i na brod i na kraj. A krenit sa 18 u navigaciju sa SSS i računat da će?? putem ovog tečaja za 7-8 godina doć do breveta...Mislim da nije pametno... To je moje mi??ljenje i svakome bi savjetova faks, al sla?žem se i s tobom i volia bi da sve ovo najprije za?živi, a onda i da ostane za ubuduće... Pa nek svak radi ??ta ga je volja po slobodnom izboru. To je i bija na?? stav na sastanku...

??ivia

Da, kolega, dobro ka?žete; ??teta ne zavr??it tri godine vi??e. Na kraju krajeva uvijek mo?že?? zamrznuti jednu godinu, odradit npr. kadeturu pa se ponovno upisat iduću godinu itd..
    Program je ne??to lak??i, a upravo zato ??to umjesto učenja cijelog kolegija za jedan ispit, elegantno većinu ispita rje??ava?? preko kolokvija.
    U tome i jest bit Bologne; olak??ati studentima ali tra?žiti kontinuirani rad.

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Da, kolega, dobro kažete; šteta ne završit tri godine više. Na kraju krajeva uvijek možeš zamrznuti jednu godinu, odradit npr. kadeturu pa se ponovno upisat iduću godinu itd..

Zasto zavrsit visu ako zele navigat, a ne radit na kopnu!? Jesu li mozda manje ili vise vjesti oni sa visom?...Pa sama udruga kapetana je izjavila da je potrebno napravit reformu skolstva citiram: Konačno treba shvatiti i prihvatiti da vođenje broda nije nauka, nego skup vještina koje se stječu godinama plovidbe. Nemamo ništa protiv visokog pomorskog obrazovanja, dapače, ali ne smije fakultetska diploma biti osnovni uvjet za napredovanje...Meni nista nije pomogla visa skola, naprotiv...Po tebi je cili svit debilan sta pusta ljude na brod sa srednjom, a hrvatska pametna??? A sta je sa udrugom kapetana?? Ja mislim da su oni malo kompetentniji od tebe za prosudit ovakve stvari! Ako nisi za reformu i nezelis podrzat zahtjeve sta su predani ministarstvu molin te da zaobides ovaj thread...P.S nemoj sta zamirit

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

@kadet

Kolega napisane su Biblije na ovu temu ne samo u ovom threadu, nego i na cilom Forumu i na portalu... Imaš ti pravo 100%, ali ja nikad neću nekome reć i preporučit da nakon SSS ide na brod i stane sa školovanjem. A zalažem se i borim da se to može, to nije upitno. AL NIJE PAMETNO ako imaš mogućnost ostat na SSS. Onaj ko to želi triba mu pružit šansu i mogućnost i iza toga UPH stoji i bori se zato, ali ja osobno a i virujem Udruga u većini NE GURA i NE NAGOVARA ljude da ne idu na više škole... Samo se borimo da postoji i ova druga mogućnost.
    Tko to sa 18 godina može kazat - ja želim navigat i ne želim na faks jer mi ne treba? Ljudi prestanu navigat zbog ljubavi, bolesti, loših iskustava, nesreća ili im jednostavno dopizdi. A ako onda još imaju SSS na kraju su goli k...., pogotovo nautičari! A najlakše je završit VŠS dok si još mlad ako roditelji mogu malo gurnit, a ako i ne mogu, može se svak polusposoban malo snać za lovu, jel tako? Danas više nema ni vojske i sa 21.godinu imaš diplomu(ako si uredan student) i možeš na kadeturu. Ja sam počea sa malo manje od 21.god i u 7 godina doša do prvog palube na LNG-u. Dakle nije mi VŠS oduzela baš puno, dapače više mi je dala, jer bi danas još uvik bija sekondo palube...

I zato se bezveze kačite, NEKA LJUDIMA SA SSS mogućnost da postanu zapovjednici/kapi, zato se borimo, al svima, a pogotovo mladima savjetujemo Fakultet ako za njega imaju mogućnosti.

pozdrav i mirno more

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Ona stara garda pomoraca zbog kojih se prica o "hrvatskom pomorcu kao jednom od najboljih izvoznih proizvoda" su ako ne svi, onda barem 90% njih sa SSS...Kolega Klo kako su to oni stekli takvu reputaciju samo sa SSS? Bas me zanima (a virujen i veliku vecinu na ovom forumu) VASE objasnjenje?!

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Onaj ko to želi triba mu pružit šansu i mogućnost i iza toga UPH stoji i bori se zato, ali ja osobno a i virujem Udruga u većini NE GURA i NE NAGOVARA ljude da ne idu na više škole... Samo se borimo da postoji i ova druga mogućnost.

Samo se o ovome radi znaci DAT LJUDIMA MOGUCNOST IZBORA...U potpunosti se slazem s tobom samo ispalim kad neko tvrdi da je neko bez vise kvalitetniji u poslu od onoga s njom...Thread sam zapocea samo radi onoga MOZDA SE UKINE ZA PAR GODINA...jer vidim da gospoda iz ministarstva već priprema teren za budućnost tipa ( sad cemo ih pustit jer se diže buna, a kasnije ćemo opet po svome)...Kolega zivija

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Klo tad jos nije bija u planu i ne moze govoriti o stvarima u koje su bile prije njegovog postanka.
    @Kadet
    Molim da se stoga baziras iskljucivo na noviju hrvatsku povijest od priznjanja na ovamo. Cisto pravno treba razlucit da li su prije 1990. to i bili rvacki ili jugoslovenski pomorci.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 06-26-2009 at 02:54 PM

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od klo Vidi poruku
    O čemu ti to govori??, ha?

...Po tebi je cili svit debilan... ???????
    ...Ako nisi za reformu i nezelis podrzat... ?????

A gdje si ti to, ??to tako precizno navodi?? gore, pročitao u mom postu?
    Samo sam dao savjet "...da bi bilo ??teta ne zavr??it...".

Stoga i ja tebe molim da se malo smiri??, koncentrira?? i bolje pročita?? post prije nego ??to pi??e?? ovakve pizdarije...P.S nemoj sta zamirit.
    Onaj prvi post sam dvosmisleno protumacia, ispricavam se sta sam burno reagira sve je bilo u dobroj namjeri i nemoj sta zamirit ako san te uvridia...jednostavno me je naljutila izjava od "gospode" da ce ako uvedu reformu to trajat par godina (mozda)..nadam se da shvacas kako to nema smisla jer sami sebi kake usta i nedaj boze da nam snetko napravi reviziju uvedenih pa izbacenih zakona...tribalo bi 1000stranica za to sve napisat, a mislim da jedna vlada to sebi nebi smila dopustat...Reforma se mora napravit i mora ostat na tome!!!! kolega

klo
    klo je odsutan
    Kadet klo avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Onaj prvi post sam dvosmisleno protumacia, ispricavam se sta sam .....
    Kolega KADET mislim da se u potpunosti razumjemo. Sve ok.
    Također smatram, a vjerojatno i ti, da Reforma nikako ne smije zaobići razna privatna učili??ta odnosno razno-razne nazovi-ambulante i vje?žbali??ta gdje se ljudima sisa popriličan novac za dobivanje najosnovnijih breveta i sl., a sve to su učili tokom svog ??kolovanja (nebitnoSS). I kako uopće jedna ??kolska ustanova nije u sposobnosti izdati čovjeku npr. BasicS, AdvFF i dr., a nekakava tamo "gara?ža" jest.

Clan Posade Kadet avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

U potpunosti se slazem i ljute me takve stvari, ali niko nista do sad nije poduzea vezano za sve to...zato tribamo ustrajat na reformi i zbog takvih stvari san otvoria ovaj thread

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Evo da i ja prokomentiram ovo: Ja cu ako sve bude po planu do Bozica konacno zavrsit Pomorski fakultet u ST, a od breveta sta cu dobit; to neznam, ali znam da Pomorske komunikacije koje sam uredno odslusao i uredno polozio, tj GMDSS sigurno necu dobit, takodjer i stabilitet po meni vrlo vazne brevete! A zasto je to tako; zato jer profesori koji predaju na nasem faxu rade u LK i njima nije u cilju da nam to ista priznaju jer ovdje kod nas vrijedi ona: Plati pa se rugaj, a breveti nisu nimalo jeftini, neznam tocne cijene, ali pretpostavljam da nije malo a i neki breveti su dobro papreni, mislim cijenom! Mislim se cak da kad zavrsim fax i diplomiram, odem u CG, ovdje sve odjavim i tamo se prijavim, naravno nostritificiram svjedodzu tako da mi vrijedi da me nitko ne prca u mozak i lijepo navigajem i svoj novac lijepo ostavim na svom racunu i u svom dzepu i nikome ne polazem racune o placi, danima provedenim na brodu i to. Moram se samo raspitati sa nostritifikacijom diplome, kakva je procedura, sta treba da ne budem kasnije imao problema, no o tome kad za to vrijeme dodje! Ovo sta se radi u ovoj drzavi to neme nigdje u svijetu, a kad netko kaze da je najkorumpiranije Sudstvo, doktori i politicari, slazem se ali tu treba nadodati i Pomorski fakultet Split definitivno! Gledao sam jucer na HTV2 kandidaturu Tokya za OI 2016., vec su napravili 2/3 objekata, a za 7 godina igre pocinju, a mi se kandidiramo za EURO 2012 a nista napravili, jer kod nas je to tako; cekaj da iz vanka (UEFA) u ovom slucaju dodju pare pa da pojedinci stave u svoj dzep! Nazalost, nikad se nece promijenit ovaj jugokomunisticki mentalitet balkanskih naroda! Tu ubrajam i CG, ali bar priznaju non-resident ako nista drugo! Ovdje na ovom usranom Balkanu svatko tko radi i privredjuje njega se pljacka i potkrada (pomorci, doktori, znanstvenici), a najveci neradnici i lopovi drmaju lovu( politicari, razni kriminalci i propalice). Pitate li se zasto je znanstvenik Đikić u SAD-u postigao ovakav uspjeh na polju medicine, a ne kod nas? Moje osobno misljenje je da se treba pustiti sve đake, studente koji su zavrsili srednju pomorsku ili visu ili pak fakultet da navigavaju do najvisih casnickih cinova pa tko je sposoban opstat ce bio imao fax ili ne a tko nije neka ide radit nesto drugo! Ali nazalost u ovoj banana drzavi onima sto su na vlasti NAPREDAK i BOLJITAK drustva i drzave je NEPOZNANICA NA KVADRAT! Eto toliko od mene, drzite se i zivili

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •