Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/22
    C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno Tankeri - Predrasude

Vidim da dosta ljudi misli da su tankeri ili plinasi opasniji, nezdravi za zivot ili da na njima fali socijale i drustvnog zivota.

Jel to tako iili sam stekao krivi dojam?
    Navigare Necesse Est

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Seawhisper Vidi poruku
    Vidim da dosta ljudi misli da su tankeri ili plinasi opasniji, nezdravi za zivot ili da na njima fali socijale i drustvnog zivota.

Jel to tako iili sam stekao krivi dojam?
    ma nije samo to, ja sam ima priku na VLCC i reka mi je da 6 miseci nije sisa sa broda na kopno,
    recimo ja to ne bi moga, triba malo izaci i vidit blagodati brazila i drugih zemalja

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Je, istina je to za izlazenje na VLCC-ju ali vise volim doma izlazit punog djepa nego pit toplo pivo negdje po svitu i tamo negdje oko petog sjetit se kuce pa mi dodje da sve posaljem u p.m.
    Navigare Necesse Est

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Stari ko jebe izlaske samo a je placa dobra. A svaki brod je individualan i svaki brod je dobar onoliko koliko je posada dobra jer posada cinibrod.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dalmos Vidi poruku
    Stari ko jebe izlaske samo a je placa dobra. A svaki brod je individualan i svaki brod je dobar onoliko koliko je posada dobra jer posada cinibrod.
    Bas to, tija bi da to ovi mladji uvide a ne da samo misle na te izlaske pa zavrse na balkovima. Nek se niko ne uvrijedi ali izgleda da je cinjenica da firme za te poslove uzimaju zute a da za poslove koji traze malo pameti traze bijele.

Sad ispade da sam rasist ili sto vec sve ne ali kad se malo bolje pogleda takva je trenutna situacija. Cini mi se da su to zuti svatili te se sve bolje guraju i probijaju medju nas.
    Navigare Necesse Est

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Sve je to relativno..iako sam na tankerima od pocetka, bilo je sansi za izlaske..ali, kao sto je i rekao seawhisper..draze mi je izlaziti kod kuce..
    A sto se tice "zutih"..mislim da vise nema pravila..sve vise i vise ih vidjam u poziciji senior oficira..
    ...ca smo na ovom svitu...

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Seawhisper Vidi poruku
    Bas to, tija bi da to ovi mladji uvide a ne da samo misle na te izlaske pa zavrse na balkovima. Nek se niko ne uvrijedi ali izgleda da je cinjenica da firme za te poslove uzimaju zute a da za poslove koji traze malo pameti traze bijele.
    Sad ispade da sam rasist ili sto vec sve ne ali kad se malo bolje pogleda takva je trenutna situacija. Cini mi se da su to zuti svatili te se sve bolje guraju i probijaju medju nas.
    po ovome gore ispada da su "?žuti" i hrvati na bulkovima? bulk je za palubu jedna od najte?žih vrsta brodova, mo?žda se netko neće slo?žit sa mnom ...
    osim toga, ne vidim gdje se to danas izlazi vani kad je čovjek na bulku a ne izlazi na tankeru? ne govorimo o bulkovima obalne plovidbe

Makinista bartolito avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Paul Gauguin Cruises

Početno Tankeri, balkovi..

osobno nisam ima prilike bit na tim vrstama brodova,cili svoj radni vijek do nedavno proveja sam na Reeferima.Pa me zanima kakva je situacija sa pusacima na tankerima,ili kakvo je stanje sa alkoholom.?

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od infomanager Vidi poruku
    po ovome gore ispada da su "?žuti" i hrvati na bulkovima? bulk je za palubu jedna od najte?žih vrsta brodova, mo?žda se netko neće slo?žit sa mnom ...
    osim toga, ne vidim gdje se to danas izlazi vani kad je čovjek na bulku a ne izlazi na tankeru? ne govorimo o bulkovima obalne plovidbe

Info prijatelju evo vako da odgovorin na tvoje pianje. Danas se s tankerima stoji u luci jako malo jer su pumpe takvih kapaciteta da nemos virovati a ako je veci tanker onda je prilicno dosta puta vezan na bove i tako da jadni ljudi rijetko mogu vanka. A sta se tice balka ta vrsta broda stoji najvise u luci i njihova posada moze vanka vise nego ikedna druga. Eto to je odgovor na tvoje pitanje. Sve sta san ti napisa ti govorin iz svog iskustva i iskustva svojih prijatelja koji su na takvoj vrsti broda. ..A pogotovo se to odnosi ako dodes u porte tipa Kolumbija, ili juzna Amerika opcenito.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Clan Posade struja avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bartolito Vidi poruku
    osobno nisam ima prilike bit na tim vrstama brodova,cili svoj radni vijek do nedavno proveja sam na Reeferima.Pa me zanima kakva je situacija sa pusacima na tankerima,ili kakvo je stanje sa alkoholom.?
    prilikom ukrcaja na tankere uopce nije bitno dali si pusac ili ne, pusiti se moze u javnim prostorijama te u ccr-u, ecr ili mostu.
    Ja vec godinama plovim na kompanijama gdje nema alkohola (osobno to smatram prednoscu ) mada dosta kompanija dopusta alkohol pa ako nekome nedostaje neka se raspita prije ukrcaja.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od struja Vidi poruku
    prilikom ukrcaja na tankere uopce nije bitno dali si pusac ili ne, pusiti se moze u javnim prostorijama te u ccr-u, ecr ili mostu.
    Ja vec godinama plovim na kompanijama gdje nema alkohola (osobno to smatram prednoscu ) mada dosta kompanija dopusta alkohol pa ako nekome nedostaje neka se raspita prije ukrcaja.

Struja rika znan da si iskusan na tankeru i reci mi dali se slazes s ovim gori postom koji je napisa nas Info u vezi izlaska na tankeru i bulku? I sta se tice alkohola tu si u pravu ja san na 0 posto i ludilo je dobro se dode ocistit a pusenje je dozvoljeno samo tamo di si ti napisa i niko ne prigovara. Naprotiv to je super

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

??ta se tiče bulka istina je, bio sam na bulka do sada i prosjek zadr?žavnja u portu je oko 4 dana (a prava brojka se vrti od 2 do 6 dana), dakle stigne se izać. stvarno ne znam kako bi izdr?žao na tankeru???
    Od mora do mora...

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Alkohol je sveden na pivo i eventualno vino, iako je dosta kompanija uvela "dry ship policy" (tj nema alkohola)...a pusenje je zabranjeno svugdje, osim u posebno odredjenim prostorijama...nije problem, sve je stvar navike...

3rd officer
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Evo ja sam bio na LNG-u, puse ljudi u salonu, na mostu (ne lastavica) u kabini, sve normalno,nema pusenja u ccr-u bilo je i pica. I niko se nije opija sve je super funkcioniralo ako se ljudi drze reda...

Clan Posade struja avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dalmos Vidi poruku
    Struja rika znan da si iskusan na tankeru i reci mi dali se slazes s ovim gori postom koji je napisa nas Info u vezi izlaska na tankeru i bulku? I sta se tice alkohola tu si u pravu ja san na 0 posto i ludilo je dobro se dode ocistit a pusenje je dozvoljeno samo tamo di si ti napisa i niko ne prigovara. Naprotiv to je super
    nisam bas kompentetan za balkove jer tamo nism bio, medjutim dok sam bio na produktima i kemiji vanka se izlazilo u svakom portu, najduze se stalo u j. americi i kini, najkrce u koreji i americi medjutim ja sam uvijek uspjevao izaci barem na par sati (to je najvise ovisilo o medjuljudskim odnosima na brodu tj dogovoru). cak sam i na vlcc-u bio vani ali samo u rotterdamu!

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

, ima li jo?? predrasuda o tankerima, ovo dođe ka oni mythbusters !

Banned
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Solstad Offshore

Početno ...

Kemikacli su dokazano nezdravi, dugorocno zbog bolesti, kratkorocno zbog mogucnosti ozljeda/kontakta s teretom.
    Od ostalih mozemo istaknit najvise opasnost od eksplozije/pozara medjutim danas je i to minimalno. Nista strasno i nista sta bi ikog trebalo odvratit od tog posla...

Sta se tice zivota, sve je vec receno za tankere...

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno Tankeri

Vidin da puno vas gleda samo vrime provedeno u portu a va?žni su i uvjeti u kojima se radi i ?živi na brodu. Slučajno san na??a jedan video o Lng brodu pa san ispod napisa link.

YouTube - Life at Sea On Board an LNG Tanker

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Mogu reci da sam prosao kemiju, produkte i sad sam na VLCC-ju.

Bilo je i dry shipova i ovoga i onoga ali sam stekao uvid da sto je firma bolja to su i ljudi s kojim sam bio na brodu bolji i profesionalniji. Alkohol nije problem, za veceru se popije po casa - dvi i svi su ok. Isto tako i pusenje. Pravila se znaju i postuju.

Sto se tice sigunosti, mogu reci da se na crudu jako pazi na safety i da ima po postotku najmanje ozljeda, explozija i drugih neprilika bas na ovim tipovima brodova.

Ne poricem, VLCC je gadan sto se tice izlaska, ali zato si priustim izlazak gdje god me je volja u svijetu zajedno sa zenom i jos ostane.
    Navigare Necesse Est

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Seawhisper...potpuno se slazem s tobom..

Ni meni vise nije toliko bitan izlazak...samo zelim odradit taj svoj ugovor i vratit se kuci, te uzivat..stoga mi je od svega toga jos i najbitnije da mi je kraci ugovor, a dosta kompanija je vec smanjila ugovore na 3-3 ili na 10 tjedana on/off..
    A sto se tice safety-a na tankeru..mislim da onaj tko nije bio na tankeru, ne moze to pojmit..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •