Danas sam dobija poziv iz Uljanika za ukrcaj na bulka kao treći palube (idem prvi put kao terco, ugovor 6 mjeseci, plaća 3000$ na??a posada). Ako netko ima bilo kakvih informacija ASAP bio bih zahvalan?
Danas sam dobija poziv iz Uljanika za ukrcaj na bulka kao treći palube (idem prvi put kao terco, ugovor 6 mjeseci, plaća 3000$ na??a posada). Ako netko ima bilo kakvih informacija ASAP bio bih zahvalan?
Od mora do mora...
Meni je prijatelj kod njih ali na tankeru, moze?? doma sa 5 mjeseci i njega su nakon prvog broda za terca odmah avancali drugi brod za sekonda, nije neka pretjerana plaća ali sve na??i ljudi,mo?že?? ne??to i vidjet jer postoji ??ansa izlaska u lukama za prvi put mislim da je u redu a i nije u novcima sve-za prvi put. Probaj nazvat Zorovića on ti sada radi i zaTransocean iz Monte Carla-imaju panamax bulkove, nova gradnja, oficiri hrvati,to ti krca i gospodin Dujmović ali on je u monte carlu, solidna firma a i plaća ti je veća oko 4000 dolara, jedno vrijeme im je falilo trećih palube
ma javi se svim mogucim agentima...ali trenutno zorovic i globtik nude najvise (najveca je mogucnost ukrcaja)...kod globtika ti postoji sansa ukrcaja i na LNG brodove....
...ca smo na ovom svitu...
Tako je,javi se svima...ja san posa svoj CV svima zivima kad san isa prvi put na brod i doslo je sigurno 10-tak konkkretnih ponuda u 2 tjedna od toga tako da...mada kako je naš chief reka tribaš se javit svima al najbolje su ti kompanije skoro preko Zorovica a i u Globtika znaju uletiti dobre plus sto moš na Shella poć...eto
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
Evo danas sam zva telefonom:
- DGS, RI - rasprodali par brodova pa imaju vi??ka ljudi, ni??ta prije 12. miseca
- Angloeastern, ST - sada ni??ta , kada bude mjesta zvat će (prijavu poslao 10.08.)
- Mariner, TG - krcaju samo senior officers
- Ta-Na, ZG - sada ni??ta , kada bude mjesta zvat će (prijavu poslao 10.08.)
- Zorović, RI - zvat će kada se otvori slobodno misto za Transocean, ali ne tako skoro
- BSM, ST - po??ao osobno prije misec dana za ukrcaj na bulka (za sada najjača karika)
Problem je mo?žda ??ta nemam polo?žen Tank. Fam. + kadeturu sam bio na bulku. Probao i u Globtika i jo?? par firmi ali oni krcaju samo na tankere pa sam odmah dobio ko??aricu. Ako tko jo?? ima koju firmu na koju bi mogao ići neka se javi. Hvala
Od mora do mora...
SSM je nedavno dao oglas u Otvorenom moru da ima otvorena mjesta za neke bulkove...cak i uvjeti nisu zvucali lose...ako pronadjem oglas, prosljedim ti...
Zanimljivo. Prosle godine sam u Globtiku imao skroz drugacije iskustvo.
Dosao sam sa svjeze polozenim porucnickim, nikakvog tanker iskustva
i u roku od 10ak dana su me ukrcali za terca na oil tanker.
Doduse imao sam Tank.Fam. ali nikad prije nisam bio na tankeru. Zato mi
je bilo veselo prvi ukrcaj. Glava mi je tjedan dana bila ka lubenica. VELIKA
lubenica. Sreca kapetan je bio vrlo susretljiv i sve je proslo bez problema.
Polozi Tank.Fam. pa se opet javi u Globtik. Mozda ce se i oni tada postavit
drugacije.![]()
Bolje chevap u ruci nego janje na grani.
bez tanker familiarization ni ne pomišljaj na tankere...svi će te odhebat..znan da je skupo ( oko 3000 kn ) al vrijedi...ako mislis na tankere..eli...
Polozi to,javi se kap.Sgardelliju u Rijeci ako oces na moju firmu...radi se punon paron,ja sa puno toga nisan bia zadovoljan al plaća je ola -la...i još za prvi put...
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
[QUOTE=mili_vanili;3077]Problem je mo?žda ??ta nemam polo?žen Tank. Fam. + kadeturu sam bio na bulku./QUOTE]
Dok cekas polozi taj brevet pa im se opet svima javljaj svaki tjedan morat ce nesto uletit kako triba...plus mozda te budu smatrali i ozbiljnijim jer ulazes u sebe...u karijeru ako ne vide sami napomeni im da si polozio zato jer su ti rekli da moras![]()
lipo ti je doma http://www.visitorebic.hr
Probaj u CMA-brodovi Rijeka, bivši tehmar, krcaju na kontenjere, plaća za terca palube 2750 eura,a mozeš probat ako netražiš baš dobru firmu ali za početak opet nešto-normalno ako ne nađeš bolje u lošinjskoj ili u marin consult-u
ma,ako ti nije stvar u šoldima i želiš ići na bulkove idi ti brate na Uljanika,tj.ako ti je priša..što te briga...a nakoj 6mj.otućenih ka terco svako će te od agenata htjet..za bulkove eli...
a ako se nekad budeš gleda prebacit na kruzere njima je svejedno jesi bia na tankeru ili bulku što se toga tiče,bitno je imat 2-3 godine iskustva u rangu i super..
jutros sam zvao SSM (hehe na njih sam jučer potpuno zaboravija), i situacija je sljedeća. Nude ukrcaj na bulkove i na kontejnere (CMA CGM), plaća 3500$, ugovor 4-2(3), ruta brazil i karibi (kako sam već bio tamo, ovo me odmah razveselilo). Čuv??i ovo pomislih za??to ne probati na kontejnerima (iako nisam čuo ba?? puno lipoga tj. puno porata u malo dano, slabo se stoji u portima, puno prekovremenih i posla na kuverti općenito) pa kakva su va??a iskustva sa kontejnerima?
Od mora do mora...
Dobro je to,ali je netko povise napisa da imas CMA-CGM ships u Rijeci i da je priko njih placa 2750 Eura za 3/o....to ti je isto jedno 400 $ veca placa....provaj se i njima javit...nikad ne znas...imas kontakt na maritime connector..
je Mili VANILI,to su i meni nudili pa san odbia...neznan,ja osobno bi prije na bulka nego na kontejnera al moraš znat da ti je bulk puuunnnooo lakši a ta lova za kontejnerase i nije neka...evo kako ti je sea-st reka,javi se ovima gori pa izvazi..
Evo ti kontakti za 2 kompanije (bulkovi)....ne znam da li netko krca na njih od nasih agenata,ali nista te ne kosta pitat:
1) www.tr-ocean.de
2)ORION BULKERS (crewing@orionbulkers.com)
hvala sea-st
Od mora do mora...
a zombi na kojoj si kompaniji jer san na nekom forumu napisa da imas placu
3500 e,ja sad inace polazen porucnicki pa se vec malo zaniman i raspitujen.
![]()
ima san 3200 plus prekovremeno jer se dosta radi,6-6 su većinom gvardije...SEATRANS Norveški,ukrcaje ti Kapt.Sgardelli u Rijeci,jedan od najboljih agenata po meni...
Samo dobijaju subvencije od vlade a tretiraju pomorce ko zadnju stoku.Pisem iz osobnog iskustva i cast pojedincima iznimkama...
Kud plovi ovaj brod?
Kad vec neku firmu ocete pohvalit ili pokudit ne bi bilo lose da napiste i razloge zbog cega je to tako. Ovako tvoj post ne sluzi nicemu niti pomaze. Obrazlozi argumenitma i onda je to posal.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)