Dobio sam ponudu za ukrcaj na mjesto asistenta stroja na Mitsui na tanker Kashima Sun, pa bi me zanimalo da li slucajno znate kakav je brod ili link gdje bih mogao vidjeti podatke o istom.
Unaprijed hvala!![]()
Dobio sam ponudu za ukrcaj na mjesto asistenta stroja na Mitsui na tanker Kashima Sun, pa bi me zanimalo da li slucajno znate kakav je brod ili link gdje bih mogao vidjeti podatke o istom.
Unaprijed hvala!![]()
To ti je VLCC, cca. 300 000 tona. Samo guglaj Kashimasan i saznat ces sve i viditi slike. Brod je novi i nema straha. Plovi na relaciji Perzija - Japan. Nego kako si uspija doci tamo za kadeta? Jesi li mozda Crnogorac, mislim do sada su samo Crnogorci mogli biti kadeti na VLCC floti? U svakom slucaju dobra prilika za asistenturu.
Posljednje uređivanje od dalmatinac2007 : 02-19-2009 at 05:35 PM
imas i na shipspotting.com,samo utipkaj ime broda ili imo
Stvarno sam sritan sad kad sam ovo procita. Vi ste vjerojatno prvi hrvatski kadeti sto dolaze na VLCC flotu. Svaka cast, sad ce i nama biti bolje. Vec sam se boja da ce nas nalet Rumunja pregaziti i da ce Hrvati lagano isceznuti sa flote. Tribamo nase mlade i jos jednom ponavljam da sam sritan sto ovo cujem. Cepo bija sam dva puta na Aziji2 i ako te sto zanima pitaj. Sad cu pogledati tko je tamo od posade. Trenutno znam da odlican elektricar iz Zadra treba ici tamo sredinom ozujka..
MOrali su krenit i sa nasim kadetima, jer (bez obzira na sve), postoji manjak kadra i ovo je jedino rjesenje da dodju do dobrih senior oficira...uostalom, kada su crnogorci poceli dolazit na E.Jacoba, ja sam ih pita da zasto ne idu na Mitsuia (ipak imaju Azaleu doli) a oni su rekli da ih MOL sramotno malo placa...ne znam kakva je sad situacija sa njima...
Uglavnom, neka nasih ljudi...
...ca smo na ovom svitu...
Crnogorci su imali place kao i Indijci, a ovo vazi za VLCC flotu koja ima i LPG i methanol carrier-e. Menagement-i su u Japanu, Singapore-u i Londonu. London ima podijeljen menagement na LNG flotu i VLCC. Na London VLCC floti su vece place nego na Jap. i Sing. floti. LNG su samo pod Londonom za Europljane iako LNG-ja ima i pod Japanom ali tamo su samo Japanci.
Crew menagement za sve radi Azalea Rotterdam.
Tamo van je platna hijerarhija ovakva:
1. Japanci (jos ih je vrlo malo)
2. Europljani skupa sa Hrvatima
3. Crnogorci i Indijci
4. Filipinci
Mala ispravka sto se tice VLCC brodova. Istina je da su Crnogorci bili potplaceni do kraja 2007. skupa sa Rumunjima i Bugarima. Imali su dosta manje place od Hrvata i ostalih Evropljana. Na primjer razlika izmedju C/O Hrvata i Crnogorca je bila 1500 Eur. Od 1.1.2008. Sve Evropske place su izjednacene! To je nas Hrvate kostalo ogromne konkurencije sa istoka, konkretno Rumunja. Nakotilo ih se u p.m. u zadnjoj godini, ima ih priko 40 i stalno dolaze. Hrvata ima cca 150 svih rankova skupa i dosta njih odlazi na Chevrona i ostale kompanije. Isto tako i Crnogorci i Poljaci bizu ca. Place se ove godine nisu dizale, najvjerojatnije zbog invazije sa Istoka a ne zbog krize kako to oni govore. Priko 50 Hrvata naviga za 1. casnike stroja/ palube bez vise skole i Rumunji nas lagano ali sigurno gaze. Sve zahvaljujuci nasoj dragoj drzavi koja ne zeli napraviti nesto po pitanju skolovanja ljudi sa SSS-om. Rumunji otvoreno priznaju kako kupuju brevete i jos nam se smiju kad im ispricamo o nasim problemima, visoj skoli itd.
MOL Europe (Londonski ogranak tankerske flote). Place su iste kao i na Japanskoj/ Azijskoj floti. Jedina razlika je u 2/O koji je na evropskom ogranku safety officer pa ima 400, 500 eur vecu placu.
Za plinase ne znam.
a kolike su place 3/o na mola?
Jel istina da Mitsui ne ukrcaje asistente ispod 84. godišta
A jel znaš kad opet imaju kakve intervjue?
jel ko zna sta o novom brodu u mitsuievoj floti zove se DUQM ,triba bi se ukrcat na njega za 10 ak dana
Trenutno je dobra ekipa na brodu, barba finac, ima 4 Hrvata i jedan Crnogorac. Nemas beda. Za brod ti je manje bitno, brod cini ekipa. inace to ti je VLCC sagradjen prosle godine...
Kad smo već kod toga zna li itko i??ta o Kaimon II? Mislim na posadu. Koje nacionalnosti su časnici
di si kad nisi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)