Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 16 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/301

Tema: LNG brodovi

Moderator - Master lise avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    ASM GmbH Co. KG

Početno LNG brodovi

LNG buducnost...

Moje zanimanje za LNG brodove traje vec podosta dugo, ali stijecajem okolnost karijera me je odvela drugim tokom.

Zanima me nesto vise o LNG brodovima, firmama, poslu na brodu (oficiri palube), perspektivne kompanije, uvijetima zaposljavanja, ugovorima, plačama...
    Bilo bi lijepo da nam ubacite kakve skripte ili upustva za prevoz ukapljenog tereta, procedure prevoza, cargo proracune, ili slicno...

Kakve su mogucnosti zaposljavanja, prelazak sa konvevcionalnih tereta na tu vrstu broda...

Unaprijed zahvaljujem
    Nomen est omen...

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

Evo posla san administratoru Liquefied Gas Handling Principles 3rd ed. pa to mo?žete skinit na download na ovom na??em portalu.

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

dakle, prije nego odem....
    za one koje se zele prebacit na lng brodove sa nekih drugih brodova..trenutno jedini koji uzimaju training oficire su shell (o njima se vec pisalo i o njihovom training programu), ali i GOLAR (bar sam tako cua)....za Golara radi Dude Denis i agencija mu je u Splitu (nisam siguran za adresu)....
    inace, Shell kada vas uzme na training onda idete 2 x 3 mjeseca (sta je dovoljno za advance lng brevet), a placeni ste u rangu c/o na oil fleetu-u (ako ste training c/o)....
    eto, nadam se da je nekome pomoglo....
    ...ca smo na ovom svitu...

Moderator - Master lise avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    ASM GmbH Co. KG

Početno Pronav

Ima li tko da je na Pronava?

Neka da svoj osvrt o kompaniji(razvoj flote, novogradnje...), Koji su ugovori, kolike su plaće za 2/O,C/O,Master...koja je posada, tko krca, itd...

Nomen est omen...

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Pronav = Globtik...ugovori za senior oficire su 3x3 (to su nedavno promijenili)...
    Dakle, oficiri su nasi a posada filipinci....
    Prica se o novogradnjama...ugl, za sve detaljne informacije najbolje je nazvat Globtik... :-)

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Zvala me Vanesa (kci starog Lahora) i nudi mi ugovor od 85 000 $ godisnje. Dobije se 28 dana liva na mjesec navigacije. To je placa za rang C/O ali bi mora prvo uciniti 2 x 3 mj jerbo nemam LNG Adv. i taj trening bi mi bio placen oko 75000 $ godisnje. To su brodovi od shella tj qatra. Znam da grade veliku flotu (oko 30 brodova) i jako su u stisci sa ljudima. Mi bi Hrvati trebali ici na te novogradnje ali ne znam gdje ce naci puste ljude.

Ja odbih.
    Navigare Necesse Est

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Pocetkom 5 mjeseca intervju u Rijeci (agencija Zorovic) za K-line. LNG brodovi, ugovori 3-3, placa u eurima.

3rd officer
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Ne brini Seawhisper ima Indijaca, naci ce shell ljudi bez brige...

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Problem je sto dodju ljudi pa blate nas koji tezimo profesionalizmu. Vlasnik, charterer ili bilo koja stranka uvijek vidi samo najgore a nas ce nas pocet skartavat zbog nekih budala. Ja sam to vidio na svoje oci. Tim nam opada rejting u svijetu i bit cemo primorani raditi za menje novce pa ce sve anje nasih ljudi navigat i tako dalje. Meni je vece zadovoljstvo raditi sa nasim oficirima (ovdje ne ubrajam posadu) nego sa nekim indijcima ili kinezima.
    Navigare Necesse Est

3rd oow
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno kadeti

Pozdrav! Zanima me da li se uopće krcaju kadeti na na LNG brodove? Upravo zavr??ih faks pa pok??avam svim silama ostvarit dječaćke snove. Usput,odlična vam je stranica!
    Pozdrav svim pomorcima, ma gdje bili!

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

u splitu ti krca globtik uglavnom. to ti je sta ja znam

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Marinconsult

Davore neznam za LNG ali mislin da ka kadet ako imas zelju za LNG i slicne brode moga i na Tankere ( mislin na assistenturu ) a znan da ti Berket ukrcaje na neke tankere i ja san bja na njima davno prije tj assistenturu san amo odvalia. Pa ako nemas di probaj tamo u njih tj u Marinconsultu.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

3rd officer
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Pozdrav Davore, kadete na Lng ti krca Globtik, na Pronava, koliko znam na shella ne. Probaj vidjeti kod Vodopivca koji krca na NYK, Mlikota OSM ne krca, TK ne krca, EXMAR ne krca, MITSUI ne krca, Zorovic u Rijeci krca na Hoegha ali ide jedan svake prestupne i prije 8 mjeseci su uzeli dva ili tri americka kadeta tako da mozda vise ni na Hoegha ne krcaju nase kadete...
    Ako te jos sta zanima pitaj.
    Na Pronava kadet ima 600$ kad platis mirovinsko ostati ce ti nista, pa ti odluci dali ces otici kao kadet na Pronava ili recimo na torma di ima 1600E...

Pozdrav!

Chief Mate / SDPO Kile avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

ili recimo na torma di ima 1600E...

Na tormu je za kadeta 1650$ ne eura...

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

po??tujem svako mi??ljenje ali ne virujem kako bi pripravnički sta?ž trebalo odrađivat radi novaca, di će?? veće sriće pogodi?? li tip broda.

3.Casnik Smisni avatar
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    Shell LNG

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore Vidi poruku
    a jeli se netko zapita kako nema ni vidit galeba blizu LNG brodova, sigurno je pre lose za zdravlje cim su tolike place ali jebiga ljudi misle da je lova sve, a opet mora i to neko odradit , jos se nezna koje posljedice to nosi kasnije......

LNG nije otrovan... A place su takve kakve jesu jer je malo
    kompliciran za transport.
    Uostalom o kakvim placama pricamo? Nes ti place...
    Bolje chevap u ruci nego janje na grani.

3rd officer
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Ispricavam se, meni su rekli eura, ali vjerojatno je Kile u pravu, i normalno da se ne ide za novce na asistenturu, ali platite si klasu i sve brevete sa 400$ misecno koji ti ostanu nakon sto ti skinu za mirovinsko i prezivite ta 2-3 miseca doma dok polazete klasu...
    Zelim reci da ako imas cilj koji se zove LNG nemas izbora na pocetku, treba se zrtvovati...

E Davore nacuo sam nesto da je Mlikota poceja krcati kadete ali mozda uopce ne stoji jer je to rekla kazala, pa ti probaj i njih zvati...

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Ne znam zasto nitko ne spominje Golar LNG...na njih krca Dude Denis, tj Barber Ship Management, za koje je on predstavnik...agecija mu se nalazi u Splitu (zgrada od Lavcevica)..broj telefona ne znam...
    Inace, Golar je prije drzao Globtik a sada Barber..oficir su sve Hrvati i mislim da primaju kadete...

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    mitsui

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore Vidi poruku
    a jeli se netko zapita kako nema ni vidit galeba blizu LNG brodova, sigurno je pre lose za zdravlje cim su tolike place ali jebiga ljudi misle da je lova sve, a opet mora i to neko odradit , jos se nezna koje posljedice to nosi kasnije......
    Zapita san se, ali neznan nista o tome. Bar na produktima ima ptica svih vrsta i velicina. Slete i odlete, ne ostaju mrtve po kuverti. Namjeravan i ja pric na oti LNG, a nebi tija izgubit zdravlje. Nisan ga na ulici nasa.

A i od Smisnoga bi volija cut ric dvi. Vas dva ocito nesto znate.

3.Casnik Smisni avatar
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    Shell LNG

Početno

Citiraj Prvotno napisano od admiral.Magellan Vidi poruku
    Zapita san se, ali neznan nista o tome. Bar na produktima ima ptica svih vrsta i velicina. Slete i odlete, ne ostaju mrtve po kuverti. Namjeravan i ja pric na oti LNG, a nebi tija izgubit zdravlje. Nisan ga na ulici nasa.

A i od Smisnoga bi volija cut ric dvi. Vas dva ocito nesto znate.

Uff, puno ja znan...
    Al LNG nije toliko opasan... evo iman jedan filmic, 20ak Mb, stavit cu ga
    negdi online di se mogu skidat datoteke pa ces se uvjerit...
    Lik ima isprid sebe casu vode, uspe unutra LNG, to ispari i on normalno
    pije vodu... Doduse izgleda malo prestraseno...
    Bas iden vidit di se to moze uploadat... mozda moze i ovdi u download
    rubriku? Samo ne znam jel 20Mb previse...

EDIT: Evo ga: File 2991239 Download
    Fajl ima 20Mb i prikazuje LNG Characteristics.
    Posljednje uređivanje od Smisni : 04-27-2008 at 03:15 PM
    Bolje chevap u ruci nego janje na grani.

Stranica 1 od 16 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •