Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/16

Tema: Tankerska

Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Početno Tankerska

Ima li ovdje nekoga da je na tankerskoj?Iman neke sansice tamo odradit asistenturu pa ono zanima me malo , sto je i kako je.Unaprid hvala

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Ja san bia jedan brod ka kadet tamo.Ja mislin da je to najjaca domaca firma trenutno,dobre su place,sad i juniori imaju 4-4 ugovor,dividende...Odi ako mozes...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

2/O Riba avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Teekay

Početno

Ja sam stari odrdio jedan ugovor kao kadet,ma sve je bilo ok....samo trazi da te posalju na brod koji ima wc i tus u kabini a ne da moreas cekati na kanizeli dok se svi izredaju jer zna biti samo jedam tus na vise kabina....svaka ima cast,nasa su najbolja firma ali takve stvari u 21 stoljecu nisu dopustive.....moja preporuka je pokusaj na stranca odraditi asistenturu!!!Sritno....

2nd Off. dalmatinac2007 avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    VLCC

Početno

Tankerska ti je dobra firma, mos je iskoristit za odskocnu dasku ili ostat na njoj koliko hoces ako ti bude dobro. Sto se tice wc-a, ja sam na Mitsuiu i na nekima novim brodovima nema wc-a za posadu i kadete, nazalost.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

završija san pom,školu i mora bi na kadeturu pa kako bi moga doć u ontakt s tankerskomjer san im sla mail ali mi nisu odgovorili a isto su mi tao prijatelja škartali jer ih je zva i reka da je iz splita a oni su mu na to da ima on svoje agencije pa neka ga ukrcaju.svaka informacija bi mi bila korisna.hvala

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kadet 19 Vidi poruku
    zavr??ija san pom,??kolu i mora bi na kadeturu pa kako bi moga doć u ontakt s tankerskomjer san im sla mail ali mi nisu odgovorili a isto su mi tao prijatelja ??kartali jer ih je zva i reka da je iz splita a oni su mu na to da ima on svoje agencije pa neka ga ukrcaju.svaka informacija bi mi bila korisna.hvala
    Tankerska ti u vecini slucajeva ima svoje kadete (one koji zavrsavaju skolu u Zadru) a imaju i dosta stipendista,svi ti imaju prioritet pred onim drugima, znaci onima koji nisu iz Zadra i koji nisu stipendisti,uglavnom salji i dalje svoj Zivotopis (CV) i zovi,i ono najbitnije (nemoj ovo shvatiti kao uvredu), nauci se pisati na e-mail,ako si im posla ovakav mail, sa ovoliko pravopisnih pogresaka, onda nije ni cudo da te nisu primili.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Al budimo iskreni Casper,tesko se upada ako nisi iz ZD zupanije...firma je jaka i ima kadra..tamo nema niti jedan oficir kuverte a da nema Visu pa se ti misli...tesko je upast al se isplati..
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Master
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

......proveo sam 10 godina na firmi i mogu vam reci da je bolje odma krenuti na stranu kompaniju.Na tankerskoj ce te nauciti poao ali se necete moci boriti protiv rodijackih veza i vezica koje ce vas sprjecavati u svemu.Nikad niste sigurni koliko ce te biti kuci,pa se moze desiti da nakon 5 mjeseci nemate ukrcaj a umjesto vas ide neko tko je 2 mjeseca kuci a rod mu je gradonacelnik.....na zalost tako to funkcionira.Kadar nije vise kao nekad samo iz ZD jer nas je vecina "otplovila" i za istu placu.Vani ce te biti mirniji.....Politika se prije 10-ak godina uvukla u TPZ i na zalost je pala kvaliteta ljudi.

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od gerilast Vidi poruku
    ......proveo sam 10 godina na firmi i mogu vam reci da je bolje odma krenuti na stranu kompaniju.Na tankerskoj ce te nauciti poao ali se necete moci boriti protiv rodijackih veza i vezica koje ce vas sprjecavati u svemu.Nikad niste sigurni koliko ce te biti kuci,pa se moze desiti da nakon 5 mjeseci nemate ukrcaj a umjesto vas ide neko tko je 2 mjeseca kuci a rod mu je gradonacelnik.....na zalost tako to funkcionira.Kadar nije vise kao nekad samo iz ZD jer nas je vecina "otplovila" i za istu placu.Vani ce te biti mirniji.....Politika se prije 10-ak godina uvukla u TPZ i na zalost je pala kvaliteta ljudi.
    Bez uvrede,ali ovo je najveca glupost koju sam cuo o Tankerskoj,Ovisi prijatelju u kojem svojstvu si plovio na Tankerskoj,nije isto biti meho,timunjer ili ofical,ja pouzdano znam da se Tankerska pridrzava ugovora 4 - 4 (ja govorim u ime oficala),mali Zombi je dobro rekao da je tesko upasti ako nisi iz ZD, a to sam i ja napisao,oni koji su sa "strane" dosli u Tankersku, to je bilo 90-tih godina proslog stoljeca jer su ljudi masovno odlazili sa Tankerske zbog lose politike firme,pa i moja malenkost,ali sad je Tankerska nesto drugo,place su u rangu stranih kompanija za isti posao,imaju najbolju politiku prema pomorcima,ne trebas se brinuti za zdravstveno i mirovinsko (sve oni placaju),tecajeve,porez,sve oni prijavljuju i placaju (to malo koji stranac radi),panatika je priko 8 dolara,itd.Prika smatraj ovo informacijom iz prve ruke jer sam skoro svaki dan u Tankerskoj i imam dosta poznanstva tamo,jedini razlog koji mene sprecava da se vratim ponovno na Tankersku je ploviti sa kompletnom Hrvatskom posadom a sve ostalo sto se Tankerske tice je skoro pa savrseno (u to ne spada posada,pricam o politici firme,a ljudi-ko ljudi)

Master
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno casper...

...........ma daj casper bez vrijedjanja.Napravio sam 8 ugovora kao C/O pa znam sto govorim......necemo u detalje.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Casper,bez vrijeđanja,svako vrijeđanje će bit sankcionirano.Ja se slažem s tobom u skoro svemu što si napisao al nema potrebe za vrijeđanjem.

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Bio sam sa tim famoznim pomorcima sa tankerske (strojarima) i nazalost mogu reci samo negativno. Kapu je glavna briga gdje sta da vari i macom da negdje tuce. Neprestano plakanje za tom tankerskom nam je svim popilo pamet. Nazalost zadnja dva ugovora sam ima i kapa i prvog makinje koji su dosli sa tankerske i samo su pizdili kako se ovo te kako se ono ne radi na tankerskoj. Zalosno. Ljudi su ostali u proslom stoljecu sto se tice tehnologija a o upravljanju posadom nikad nista nece dobro uciniti jer su se naucili svadjati sa tim mazacima na tankerskoj tako da im je svadja jedini oblik komunikacije koji poznaju.
    Navigare Necesse Est

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Ja sam na "stranca" od pocetka....nisam mjerodavan da pricam o Tankerskoj, jer nisam bia tamo....mogu samo reci da ju (Tankersku) dosta cijene po portima di sam bia....
    a za ljude...sta da kazem...bia sam sa nekoliko momaka sa Tankerske-super momci...neki su bili debili (ugl, seniori koji su kasnije odlucili prominit kompaniju i nikako da se naviknu na "drugi rezim")....
    Isto tako je i sa drugim narodnostima...

Ali, svejedno ne kuzim tu prepotentnost...cemu to...sekstant? ECDIS? GPS? moja tata je jaci od tvoga....svasta...

Btw, ALAN Veliki je savrsenstvo bez mane...naravno,kad je gradjen u Splitu...
    ...ca smo na ovom svitu...

2nd Off. dalmatinac2007 avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    VLCC

Početno

Ma di bas taj lifeboat po krmi.. Salim se, mozda i bolje, vjerojatno ima manje drillova.
    Inace, bio sam kadet na Tankerskoj i pamtim dosta dobrih i malo ruznih stvari, valjda je tako svugdi.
    Od 25, 30 ljudi hrvatske posade uvik ces naci covika koji ti pase i koji ce ti biti prijatelj dok si ziv, tko ima volje moze dosta nauciti jer je cinjenica da tamo navigaju sposobni ljudi ali isto tako i na strancu se moze dobro nauciti od hrvatskih casnika, jedino najebes ako te dopadne Rumunj i slicni. Osim nas Zadrana bilo je u moja 3 ugovora na Tankerskoj i Sibencana, Splicana i jedan iz Dubrovnika. Tako se bas ne bih slozio sa izjavom da je firma rezervirana samo za Zadrane kojih je tamo najvise sto je normalno jer je kompanija iz Zadra, stara 52 godine i puno pomoraca je "ubacilo" svoje sinove itd. Mislim da je tako i na Atlanskoj, tamo caruju Dubrovcani sto je normalno.
    Na Mitsuiju (VLCC) nazalost nemamo hrvatskih kadeta nego su ili Crnogorci ili Filipinci, zna naletiti i koji Indijac. Koga zanima posao dat cu sve od sebe i objasniti im koliko mogu bez obzira na nacionalnost. Fala Bogu da bih najsritniji bio da ima Hrvata ali jebiga.
    Kadeti nam rade na kuverti i na mostu po 4 ure, jedu u casnickom salonu (ako nisu Filipinci), posada je jako uljudna prema njima i svi kadetu zele pomoci, dok na tankerskoj ima dosta pizdarija tipa ti si vlajo i bolje ti se iskrcati jer ne znas nista o brodu ili imas 5 kila viska pa te zovu prase ili kazes dimnjak umisto cimunjera pa si odmah cetnik jer su to nas srbi tako naucili pricati u Ravnim Kotarima... Virujem da takav odnos nije zbog nekakve mrznje nego vise zbog dobronamjerne zajebancije posade prema kadetima ali mladom coviku od 19 godina to moze biti dosta bolno i nisu svi sposobni progutati zajebanciju..
    Ja bi glasao za kadeturu na stranca a ako zelis nauciti triba se potruditi i naucit ces bez obzira s kim navigas. Tankerska je isto dobra ali moras se znati obraniti kad krene zajebancija i onda je super...

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Postovani kolege Pomorci!!!
    Nemojte se svadjat priko ovih stranica! Svi citaju ove stranice i iz SPH i pusti novinari i politicari ekonomisti i sociolozi, a poceli su i ostali judi izvan nase struke. Nemojte da radi Vas nekolicine ne uspijemo ili pokvarimo nase izglede da popravimo trenutno nasa pomoracka prava! Pogotovo ca to automatski ide sa mikro-lokal patriotizmom, koji u slucaju nas pomoraca i judi sa mora ne stoji!! Ionako su nas lipo politicki podilili i rascjepkali na zupanije, svadjamo se radi kosrke i baluna, sad nam triba i radi nase struke i postenoga posla!!?? Ako Vam je do svadje, nadjite se negdi u gradu pa se pljujte i pisite zadatke negdi na plocu. Di bi zavrsili kad bi svak "svoju pomorsku firmu" iz svoga grada falija i diza unebo??
    Malo vise dostojanstva i kolegijalnosti izmedju nas Hrvatskih Pomoraca ne bi falilo opcenito, svi smo Dalmatinci, a razumimo se dobro i sa nasin prijatejima iz Istre i Kvarnera, jer nas isto more tuce i unistava!

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Ja se nisan najutija, ali cedu se pripoznali.
    Najboje da sad svi imamo teme "Sibenska", "Atlanska", "Jadroplov" i da pricamo price svak o svome gradu i firmi i svadjamo se ko je boji i jaci.
    Ako mladi momci koji zele postat Pomorci i mladi junior oficiri i posada pitaju savjet od nas starijihda im damo u vezi posla, onda je ovo najblaze receno neprimjereno misto i vrime!!
    A o neukusu i nekulturi, neka se bave ovi sociolozi koji su se uvalili na nase stranice i svako malo upadnu sa nekin pitanjem da nas raskrinkaju ka "psihopate"!! Zato Kolege, pamet u glavu!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •