ljudi, na ovu agenciju smo zaboravili...cb maritime iz rijeke...www.cbmaritime hr....krcaju na ovu firmu Home cude oil / product tankeri...novije gradnje....mislim da na neke brodove krcaju full nasu posadu...ne znam kolike su place....
ljudi, na ovu agenciju smo zaboravili...cb maritime iz rijeke...www.cbmaritime hr....krcaju na ovu firmu Home cude oil / product tankeri...novije gradnje....mislim da na neke brodove krcaju full nasu posadu...ne znam kolike su place....
Posljednje uređivanje od sea_st : 09-24-2008 at 01:14 PM
...ca smo na ovom svitu...
Na CB ti krca agent u rijeci,brodovi su produkti, 25000 tona građeni u 3. Maju, sve noviji brodovi, krcaju na??e na otprilike 6 brodova na nekim čitava posada hrvati,većinom sjeverno more, i većina ljudi iz Rijeke i okolice, prije godinu dana plaće za junior oficire ispod prosjeka za tankere kao na bulkovima dosta junior oficira oti??lo nakon ugovora ili dva.
CB MARITIME Ltd.
Riva 4 / I
P.O. Box 172
HR-51000 Rijeka, Croatia
Phone: +385 51 376001
Fax: +385 51 376005
Mobile: +385 98 376002
E-Mail: contact@cbmaritime.hr
E dalmos, ti mora da si ok čovik, sa takvin kapon sigurno ni dugo 4 miseca. mislin kako si otpilio onoga sta sa zivcima ima problema sta pljuva po b....., ma ne samo po b..... nego po svima. pa 6 godina da je bio na onoj kompaniji, brate, pa ako ti je bas katastrofa nije mi jasno da neko more toliko dugo pretrpit, nesto je valjda zaradio u prve dvi godine pa je mogal dalje trazit, sta da kazem.
ja sad na brod bi otel ko asistent elektrike sta kazete za cb, ima li neki direktno iskustvo? iman b2 fire advanced i osnovni za tankere, neki je spominjal exmar, ali sigurno traze gotovog čovika. reci cete da san pohlepan. koliko po va??oj procjeni navigacije uz dobar interes triba za dobroga elektroničara, ajmo rec sa dobrim (3+) temeljima teorije. koliko je bitna teorija, mislin znam da je bitna ali nekad more i smetat, razumis, nesto mislin da bi triba znat pa necu pitat znas kako to ide, mada sve triba pitat to je jasno, ma razumite me. e i na cb je 4-2, koliko brzo prođe, volel bin 2-2 u buducnosti, to mi se cini lipo koliko more bit lipo, pozdrav svimi forum je ko obiteljski, vecina mislin.
Posljednje uređivanje od Propuh : 02-06-2010 at 11:25 PM
Jeremija, dobro nam dosa.....je, dalmosu nista ne promakne i ne mari za rank....vade se zuti kartoni, bija ti kapo ili mornar....tako i triba, jer zelimo zadrzat forum na "obiteljskom nivou" (ka sta si i sam reka).....
sta se tice cb-a....znam momka koji je tamo odradia 2-3 ugovora...nije bia nezadovoljan, ali ka sta si i sam reka ...ugovor je 4-2.....
ali,za pocetak nije lose......
ugl,ja ti savjetujem da svima posaljes aplikaciju....nikad ne znas sta ti moze letit....za 2-2 ti se najbolje javit bozicu (ta-na) ili zorovicu (torm)....
moje misljenje je da je praksa dosta bitna,ali isto tako i teorija....jer na kraju, kad steknes praksu izadje na vidjelo koliko si "potkovan"....
cul sam se sa cb, mogal bin poc za misec dan. iman prijatelja koji ih hvali a ne laze, pa mozda cak se dogodi da sa njim iden prvi ugovor njemu ko asistent, to bi bilo sigurno olakotno, on je dosta napredoval, ni znal nis o struji a nakon 4 miseca odma je isal sam ko struja, sad ce mu bit 3. ugovor, jako je zadovoljan. ja iskustvo samo u novogradnji, dva leta hr, a sad san bil 6 miseci va finskoj delali low location lighting na kruzeru za royal, to sad najveci na svitu (340 metri 15 palubi) bili smo i na probnoj voznji 6 dana, lipo bilo, ide to ko gliser a hrana mislio americka sranja a ono delicije da ti zal bude pojist, skampi koliko ti stane va bacvu. e i tako vavik novogradnja, montaza, ali odrzavanje me privlaci, ocu SISTE da znan kako to sve dela, nekakva me strast obuzela prema tomu, a i u novogradnji je monotonija, znas sta ces delat danas i za dva miseca, jedinop je finska lipa, a ovi nas peljali i na skijanje 4 dana jos na sjever, ko team building, ja ko mali cigo prvi put stal na skije na sjevernom polu. a kad san bil dosal prvi dan pa pital danca sefa da ako moren dobit telefon u stan, on mi rece pa mores preko skypa zvat internet van je besplatan, rekal ja ali niman laptop, on se zacudil, i za dve ure mi donesal laptop, poslje zaboravil da mi ga je i dal. taj sef isti je bil zaspal nenaviknut na pice u snigu, na skijanju, da ga nisan slucajno nasal mozda bi i umrl. a di si ti SIST na koj strani svita?
Pozdrav svima,
Zanima me ima li netko iskustva sa tom agencijom ili je bar čuo ne??to o njoj
npr. kakvi su brodovi,di plove..
Zahvaljujuem za bilo kakvu pomoć..
Par mojih kolega je navigalo/a kod njih....
Uglavnom product - tankeri, manje vise svi u 3 maju napravljeni, relativno mladi brodovi, navigaju najvise po nord europi, ugovori mislim 4-2, placa je u dolarima (bila neznam dal je jos), uglavnom nasa posada, office u rijeci, za juniore ne traze iskustvo tako da je dobar vritnjak za dalje naci bolji posao ako mislis navigat na tankerima
hvala na odgovoru..to me zanimalo.
još jedno pitanje.. pošto bi ja išao za kadeta me zanima kakva je situacija sa kadeturom, koliko si na mostu a koliko na kuverti, uči li se šta itd.?
Stari ja sam bio tamo i sto se tice kadeta sve pet....odradis 4 ura na kuverti a drugo na mostu....uglavnom sve pet za njih....cak mislim da su ugovori sada i kraci!!!Brodi su ti super,sve nasa gradnja....posada prva liga....sritno!!ako sto jos triba pitaj!!!
hvala, to je sve što me zanimalo... idem odradit još 2 dio kadeture pa cu vidit kako dalje..malo me brine taj nord atlantik zimi ali su noviji brodovi pa valjda nema brige..
Može li mi netko objasnit zašto vecina pomoraca izbjegava product tankere, šta ne valja na takvim brodima? Dali se možda ulazi u tankove zbog čiščenja?
Ovisi o kakvim teretima je rijec a u tankove se ulazi u 90% slucajeva (mozda i vise). Najgore je ako vozis bilno ulje npr. sojino, palmino, kokosovo ili stearin. Onda se za vrijeme/pri kraju iskrcaja ulazi u tank gurati teret u well (baju). U nekim portima to rade ljudi sa obale koji su posebno placeni za to a u nekima mora to posada raditi (npr. Riga, Latvija). Onda bi posada tribala dobiti extra solde za to ako na brodu nisu lopovi, citaj pokvareni kapetan i sl. Najgore dolazi kad treba oprati tankove od takovog tereta a firma skrtava pa nece plati kemikalije za to.. Ja sam to dozivija i to je ekstremni slucaj. U najboljem slucaju su naftni produkti, pogotovo ako brod uvik vozi iste terete pa tankove ne treba prati (previse).
Inace produkti se vecinom vezu u portu pa imas vrimena skociti vani i to je najbolje na tim brodovima.
Hvala na odgovoru,ali sam se nadao da nece bit takav...
Velika je razlika izmedju product i chemical tankera...ja sam bia par ugovora na product tankerima, nikad nismo ulazili u tankove..minjali cesto terete,ali ih pripremali sa morskom i/ili slatkom vodom....
Prika mi je bia na CB maritime...on je bia zadovoljan...
Samo pozitivna mišljenja o cb maritime, tako da vjerovatno idem tamo. Najvažnije je da ću bit na mostu da nešto naučim...a kruzere nikako da dočekam...jao samo taj sjever europe...poludit ću..
dali znate dali jos uvik rade smjenu sa kombiem ako su u evropi ili placaju avion ..
evo da kazem ja par rijeci o cb posto sam vec duze vrijeme tamo.
Brodovi su vecinom iz 3 maja,,barem ovi di se krca kompletno nasa posada tu i tamo koji latvijac...
Ostali brodovi su nesto turska gradnja i njemacka,,na ove turske gradnje krcaju se samo nasi oficiri i makinisti a posada su filipi,,dok na ovim njemackima je nesto nasih komandata ali ostalo su svabe i filipi i rusi.
Ugovori su na brodu , 2 doma ali i to se moze sve smanjit ili kako kome treba..place su eurima,, sta se tice smjena pa uglavnom se rade i dalje kombijem..
Navigacija je sjeverna europa,,baltik, biscay tako da se van europe ne ide...
Uglavnom dobra kompanijica i jako dobra za stec iskustvo.. ako koga jos sta zinama o cb-u neka mi se slobodno javi..![]()
Krcaju li i dalje juniore bez iskustva na tankerima?
![]()
jagarac sad dali krcaju bez iskustva na tankerima neznam vise,,jer doslo je par decki sta su prije bili na kontejnerima,,,ali nemas sta izgubit nego dignut slusalicu i nazvat ih pa ce ti oni sami rec ako nista uzet ce papire i podatke od tebe pa kad bude mjesta zvat te![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)