Dakle...gdje trenutno plovite?
Da li ste svi na velikim firmama (Vela,Chevron,Shell,TK) ili ste na nekim "srednjim" firmama?
Ostavite kontakt,tako da i drugi mogu aplicirat...
Koliki vam je ugovor, da li ste zadovoljni...itd....
PISITE...
Dakle...gdje trenutno plovite?
Da li ste svi na velikim firmama (Vela,Chevron,Shell,TK) ili ste na nekim "srednjim" firmama?
Ostavite kontakt,tako da i drugi mogu aplicirat...
Koliki vam je ugovor, da li ste zadovoljni...itd....
PISITE...
...ca smo na ovom svitu...
Evo ekipa "update info 02.2008":
A T L A N S H I P S.A.
MANAGERS AND AGENTS
ROUTE DE CHAILLY 1
P.O.B. 12
1814 LA TOUR-DE-PEILZ (SWITZERLAND)
TELEPHONE : 41/ 21-944 91 91
DIRECT TEL. CREW DEPT: 41/ 21-977 91 93
FAX: 41/ 21-944 91 80
E-MAIL : crew@atlanship.ch
Pricat ce te sa Mrs. Anne Grenier.
Placa Masteru oko 8700$ za pocetak. Malo papirologije, isi porti, dugo po portima...koliko para toliko i muzike. Filipici niza posada, nasi polako odlaze a dolaze poljaci i rusi...
Ima li pitanja...????
Amo kolege Pomorci dajte razmijenite info o kompanijama koje znate.![]()
Nomen est omen...
wallem norwas a/s...(preko zorovica)...mijenjaju oficire i traze europljane...
ugovor 10 tjedana....nazalost, samo 4 broda....samo par godina stari...dizali place ovaj mjesec...
ja bio c/o tamo....nije lose
Trireme Vessel Management N.V.
Antwerpen / Belgija.
Tel. + 32 3 232 11 25
Fax. + 32 3 231 8468
e-mail. trireme@skynet.be
Trazite Capt. Geores Licot (nautical manager)
Brodova 12, vecina nasih otisla zbog malih placa, pocetkom ove god. podigli place Master 8300$.
Filipinci niza posada, ostatak rusi i poljaci. Brodovi na linijama Guayaquil - NYK - Miami, Guayaquil - Antwerp - Hamburg te linija za Mediteran i Adriatic (Ploce, Rijeka i Koper).
Nekad odlicna kompanija koja s vremenom dobila je silaznu putanju (bar zasada).
Pogotovo trazeni strojari - dodatni motivacijski bonusi ($).![]()
Nomen est omen...
Mideast shipmanagement LTD
Trazi iskusne ljude na VLCC i na Chem tankerima....
Fleet Personnel Manager - Richard Kent rick.kent@msml.com ili na employment@msml.com
Placa za c/o 6500 $ x 12
Iman prijatelja na Veli. Kaze da kad ima aplikacija na njihovoj stranici da in onda triba ljudi. Inace grade jos par brodova. Ugovor 4 na brodu 3.5 kuci permanent placa za 1st enginnera je oko 4500 Funti naravno 12 miseci godisnje. Za kapa oko 5500 Funti. Eto to sta znan .
Koju firmu bi preporučili kadetu palube koji se tek sprema na brod prvi put?
na MSML-a kao ETO sam bio prije jedno 5-6 godina i tada je placa na VLCC-u bila oko 5600$, nista doma, uz 20 dana odmora po mjesecu plovidbe. Neznam kakvi su tamo uvjeti sada.
Vela za ETO poziciju nudi oko 3000 Funti x12, uz 28 dana odmora po mjesecu plovidbe.
kao kadetu...hm....mozda je najbolje javiti se zorovicu ili globtiku (ukoliko zelis na tankere)...znam da je zorovic nedavno trazio dosta kadeta (za kompanije poput torm-a ili wallem norway)...
inace..torm nudi (bar za seniore) 10 weeks on/off, isto tako i wallem (kojemu i juniori imaju takve ugovore)...
struja gdje sada navigajes....
zadnjih par godina na veli, medjutim uvijek nesto kopam, uvijek od dobroga ima bolje
ja sam pokusavao par puta tamo, ali (nazalost) nemam vlcc exp...nikako da probijem tu barijeru..uvijek se vrtim izmedju aframax/suezmax tankera..
Pitanje za ekipu na tankerima...
Kakve su mogucnosti prelaska na tankere / LNG ukoliko nemas nikakvo prijasnje iskustvo na tim brodovima (osim basic breveta).
Recimo moj primjer, kao master na koju bi me poziciju primili (3/O, 2/O ili mozda za trening C/O). Pretpostavljam da to isto ovisi od kompanije do kompanije. Poznato mi je da za dobiti advance brevet treba imat min. 6 mj. iskustva na tim brodovima. Sto bi mi savijetovali, koje kompanije, itd...![]()
Nomen est omen...
dakako,ovisi od kompanije do kompanije...ja sam,npr,imao slucaj da je barba sa cargo brodova dosao kao 2/0 na crude oil tanker te je postepeno dosao ponovno do cina zapovjednika (u tom slucaju,avancamenti idu malo brze)...
ne znam koju bi kompaniju preporucia..u tom slucaju je najbolje poznavati agenta, koji bi vas malo pogurao..:-)..training c/o se pojavljuje trenutno samo na lng brodovima, ali uglavnom prioritet imaju ljudi koji imaju bar tanker experience...slucaj globtik-shell, koji traze sve vise i vise ljudi te uzimaju ih za training...
no, kao sto rekoh, najbolje je poznavati agenta....;-)
Nyk
Vlcc
C/o = > 13.000 $
Navigare Necesse Est
Zar nisu na NYK-a vece place?
Da se razumimo, ne govorim ja da je to mala placa, ali sam cuo da su vece?!
To je placa bila oko polovine 01/2008 Sad bi od 01. 04. trebalo ici gore jer je $ pao za oko 10 % a to Japi prate zbog konkurencije. Pored toga trebali bi nam placati i ove doprinose ali ne samo kad smo na brodu vec i kad smo i doma. Ma nije lose. Ljudi sae stalno nesto tuze ali treba malo stati na balun.
Navigare Necesse Est
Ma istina..
ljudi nakon odredjenog vrimena postanu pohlepni..samo sta mi je netko bia reka da je veca placa...ali, ljudi znaju i pretjerivat...![]()
Ekipa s tankera,
imate li kakve info o Shell-u (ugovori, place, beneficije...)
Pocetkom 4 mj Globtik ima intervjue za Shella.
Moje zanimanje je bilo za LNG brodove.![]()
Nomen est omen...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)