Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15
    Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno Livestock brodovi

Nekidan sam čitao o tome kako se bivši Jadrplovov Zrin preuređuje u livestock brod pa sam počeo malo čitatiti i gledati o ovim zanimljivim brodovima. Tako sam naišao na ovu zvir http://www.youtube.com/watch?v=G9oV5Ns9Z0Y izašlu iz naših škverova. E sad mene zanima ono što ne mogu naći na internetu a to je kakvi su dojmovi s livestock brodova ako je ko od vas ikada bio na njima ? Ko se brine oko koza / ovaca / krava.. Jel električar mora servisirati muzilice ? Ko uopće krca na ovakve brode ? Kako koze / krave / nosorozi podnose valjanje ?
    Kakva je ekipa koja s kozama dođe na brod i tako sve ostalo

14 000 krava ili 75 000 ovaca kad krenu mukat / blejat mora da je živi show
    Morat ću se jednog dana uvalit na ovo

Posljednje uređivanje od Bilich : 12-21-2010 at 01:58 AM
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

OVaj nas je brod pozdravlja i vrtija se oko nas u studenom 2009 jer je OIM na mojoj tadasnjoj,a Boga mi i na ovoj sadasnjoj platfromi i kapetan toga broda bili familjarno vezani.Niti misec dana kasnije evo sta se dogodilo.
    http://blogs.timeslive.co.za/wandere...s-off-lebanon/

Inace mislim da je ovo prilika za one sto imaju dobar zeludac.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    OVaj nas je brod pozdravlja i vrtija se oko nas u studenom 2009 jer je OIM na mojoj tadasnjoj,a Boga mi i na ovoj sadasnjoj platfromi i kapetan toga broda bili familjarno vezani.Niti misec dana kasnije evo sta se dogodilo.
    http://blogs.timeslive.co.za/wandere...s-off-lebanon/

Inace mislim da je ovo prilika za one sto imaju dobar zeludac.
    A jel' znaš jel veća plaća na ovim brodovima ili bulku / kontejneru ?
    I koliko vidim ovde ne može 1 električar raditi sve , ima previše stvari. Jel imaju ka na kruzerima više ih ili mu čobani daju ruke ?

Vidim da Vroon ima 12 nosača stoke. Idem baš poslat aplikaciju da vidim oće mi ko šta reć za stočare
    Posljednje uređivanje od Bilich : 12-21-2010 at 12:09 PM
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bilicws Vidi poruku
    A jel' zna?? jel veća plaća na ovim brodovima ili bulku / kontejneru ?
    I koliko vidim ovde ne mo?že 1 električar raditi sve , ima previ??e stvari. Jel imaju ka na kruzerima vi??e ih ili mu čobani daju ruke ?

Vidim da Vroon ima 12 nosača stoke. Idem ba?? poslat aplikaciju da vidim oće mi ko ??ta reć za stočare
    Frankie ti je osoba ko stvorena za te odgovore. On ti je u toj bransi alfa i omega. Savjetujem ti da pitas Netjaka dok jos nije kasno.....tj. dok se Frankie ne ulogira
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Ajde sotono , pitan ako čovik znade. A ako ne zna valjda neko drugi znade

Sve bi ja vas iz offshore-a bacio na livestock malo da krave muzete. Zašto ? Zato
    Bilo more 2 ili 11 krava se mora pomust inače upala vimena ne gine a ko će ti uzet kravu s upalon vimena. Mora da ovce i koze guštaju na moru , one obožavaju sol

A evo pitanje i za tebe kad već oćeš..
    ako kreneš iz Australije i prvi dan ti se ojanji ovca. Voziš 10 čvorova i imaš problema putem, triba ti 2 miseca do Stockholma. Janje je već 2 miseca staro i taman za ražanj. Jel se to janje može ikako smatrati ''domaćom janjetinom'' :
    Posljednje uređivanje od Bilich : 12-21-2010 at 12:36 PM

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ajde sotono , pitan ako čovik znade. A ako ne zna valjda neko drugi znade

Sve bi ja vas iz offshore-a bacio na livestock malo da krave muzete. Za??to ? Zato
    Bilo more 2 ili 11 krava se mora pomust inače upala vimena ne gine a ko će ti uzet kravu s upalon vimena. Mora da ovce i koze gu??taju na moru , one obo?žavaju sol

A evo pitanje i za tebe kad već oće??..
    ako krene?? iz Australije i prvi dan ti se ojanji ovca. Vozi?? 10 čvorova i ima?? problema putem, triba ti 2 miseca do Stockholma. Janje je već 2 miseca staro i taman za ra?žanj. Jel se to janje mo?že ikako smatrati ''domaćom janjetinom'' :
    Ovo ti zavisi od zastave koju brod vije.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Ovo ti zavisi od zastave koju brod vije.
    Je evo naša sam za najčešće zastave..

Panama - janje nije domaće te se preporuča peka a ne ražanj

Liberija - janje cijepiti protiv žute groznice te isto konzumirati lešo

Maršalski otoci - janje možda i nije janje te se preporuča isto spremiti na divljač

Malta - EU janje pa je samim time i klanje zabranjeno. Preporuča se da oduzimanje života odradi električar visokim naponom.

Hrvatska - janje je u dugu 4000€ pa prije konzumacije razmisliti o tome jel' vam treba preuzimanje dodatnog duga ili ne. Janje je samo po sebi s Dinare direkt ili s Svilaje ( ovisno o tome što barba kaže ). Konzumacija janjetine ne ulazi u 183 dana i nije porezna olakšica.

Burma - ke ? janje ? ke iz janje ?

USA - Mariane, get me another beer and make it cold this time , bitch. There's some young motherfucker sheep to be consumed.. just like in 'Nam
    Posljednje uređivanje od Bilich : 12-21-2010 at 12:53 PM

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Je evo na??a sam za najče??će zastave..

Panama - janje nije domaće te se preporuča peka a ne ra?žanj

Liberija - janje cijepiti protiv ?žute groznice te isto konzumirati le??o

Mar??alski otoci - janje mo?žda i nije janje te se preporuča isto spremiti na divljač

Malta - EU janje pa je samim time i klanje zabranjeno. Preporuča se da oduzimanje ?života odradi električar visokim naponom.

Hrvatska - janje je u dugu 4000â?? pa prije konzumacije razmisliti o tome jel' vam treba preuzimanje dodatnog duga ili ne. Janje je samo po sebi s Dinare direkt ili s Svilaje ( ovisno o tome ??to barba ka?že ). Konzumacija janjetine ne ulazi u 183 dana i nije porezna olak??ica.

Burma - ke ? janje ? ke iz janje ?

USA - Mariane, get me another cold beer and make it cold this time , bitch. There's some young motherfucker sheep to be consumed..
    Eto vidis da je bilo lako. Google je tvoj friend. Nego nisam bas siguran kad ti ove postove procita Admin da ces mu bas izbit osmjeh na lice, zato.....budi spreman.

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Učitelju, uvik se mogu braniti povođenjem.
    Uostalom, u konobi smo. Malo zajebancije ( kad mi već neće niko ništa da priča o livestock brodima ) nikog neće ubit a posebno ne u konobi

Experienced stockmen are an essential part of the crew. The total number of stockmen required varies according to the number of animals and also depends on factors such as the arrangement of the livestock pens and the extent of automated systems installed for feeding and watering.
    Posljednje uređivanje od Bilich : 12-21-2010 at 01:03 PM

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

A evo pitanje i za tebe kad već oće??..
    ako krene?? iz Australije i prvi dan ti se ojanji ovca. Vozi?? 10 čvorova i ima?? problema putem, triba ti 2 miseca do Stockholma. Janje je već 2 miseca staro i taman za ra?žanj. Jel se to janje mo?že ikako smatrati ''domaćom janjetinom'' :
    Nisam neki eksper za njanjce, ali ja bih vozio sporije i cim bi bilo njanje spremno za razan, vrtilo bi se na istome.Buduci da ga u ukrcajnim papirima nije bilo ne bi ga bilo niti na iskrcaju.Znaci vuk sit, a ovce na broju
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno stocari

bio sam preko puta njih vezan po australiji

veliki brodi mahom i svi su bili preradeni iz nekog drugog broda
    mahom arapska slova su bila imena

mi smo bili preko puta njih vezani(preko puta kanala) i kad bi okrenia vitar
    cua bi se zbilja neugodan miris (nisam bas fin da me miris inace smeta)

tu smo vani upoznali struju s tih brodi covik iz rijeka

sljedece je reka
    za ono vrime lova je bila veca od dobro placenih kontenjera
    posal zna bit sporak i strasno smrdi (tj oni na brodu se navihnu i ne osjecaju)
    ali zato kad dolaze doma bacaju sve stvari jer smard se ne izvlaci iz njih

jos je receno da neki ljudi jednostavno nisu mogli prihvatiti taj miris
    i isli bi doma

toliko o stocarima

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od srelec Vidi poruku

toliko o stocarima

Hvala na infu

Poslao sam 3 maila s pitanjima oko uvijeta pa ako to odgovori javim

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

ima san jedan put priliku popet se na stocara. brod je bija par puta opran i sest miseci na popravku, znaci ni jedna ovca nije usla u brod, smrdilo je za popizdit.
    pa ti vidi kad je pun. inace sta ja znan , prvi nas sta je ovo vozija je stari capt babo mrduljas....jos prije nekih trideset godina

Clan Posade dome avatar
    Datum registracije
    Aug 2008

Početno

Da li netko zna neke kompanije koje krcaju na te brodove?

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dome Vidi poruku
    Da li netko zna neke kompanije koje krcaju na te brodove?

VRoon ima svoj Livestock express. Javi se njima
    http://www.vroon.nl/21-livestock.php

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •