Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/8
    Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno Kompanije koje plačaju doprinose (zdravstveno i mirovinsko)

Evo pitanje za sve da dodaju i opi??u uvjete kompanija koje plačaju doprinose.
    Dali plačanje doprinosa ovisi o zakonima zemalja dotičnih kompanija ili to stvarno samo ovisi od kompanije do kompanije. Odnosno recimo dali je pravilo da Belgijske kompanije plačaju doprinose ili je to samo puka sreća pri interviewu.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

U pravilu zdravstveno ti zavisi od zastave broda a ne od komapnije. Recimo kad sam bio na Englezima ( zastavi ) imao sam BUPA zdravstveno oje je nasa drzava priznala. sad kad sam na Americkoj firmi koja isto ima zdravstveno BUPA ali je zastava broda Bahamas nasa drzava to ne prizna. Eto toliko o tome tako da nije do firmi iz mog iskustva
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

O.K. hvala na infou. Znači manje vi??e treba imat sreće ne samo na dobru kompaniju uletit već na zastavu pod kojom plovi.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sjivin Vidi poruku
    O.K. hvala na infou. Znači manje više treba imat sreće ne samo na dobru kompaniju uletit već na zastavu pod kojom plovi.
    Tako je. U biti bitno je samo koja je zastava na brodu. Belgijska zastava hrvatskog pomorca automatski prepoznaje kao Belgijca (od 2005. i međudržavnih ugovora Belgija-Hrvatska) i sve šta vridi za "domaćine" vridi i za nas. Osim Hrvata, na Belgijskoj zastavi te privilegije imaju samo državljani EU i njihovih bivših kolonija po Africi.

I ne plaćaju se doprinosi u RH, nego u Belgiji, ukljućujući i porez, a u RH smo na temelju toga oslobođeni svega.
    Posljednje uređivanje od Kolega : 11-03-2010 at 08:48 PM

3.Casnik be?žmek avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    yachting

Početno

Zastave ezgotičnih dr?žava, tu nema doprinosa

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno Lista firmi

Evo ljudi ako mo?žete navesti (iz osobnog sada??njeg ili prija??njeg iskustva) kompanije koje su vam plačale doprinose.
    Pretpostavljam da kod onih kompanija koje u svojem vlasni??tvu imaju večinu brodova a spadaju pod međudr?žavni ugovor s Hrvatskom (Austrija, Belgija, Francuska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka) postoji mogućnost (ako prakticiraju tu doktrinu) plaćanja doprinosa.
    Stoga ajmo ljudi, nabrojite barem neke
    Evo koliko se mo?že sa foruma pročitat Exmar je jedna takva kompanija.

2/Off Fiume avatar
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno info

dobar dan...info, brod pod zastavom antigue i banane,zdravstveno imam u belgiji,imam i njihovu medical karticu,da li i kod nas placam zdravstveno ili sam oslobodjen toga...ako da di i kome da se obratim....hvala

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Fiume Vidi poruku
    dobar dan...info, brod pod zastavom antigue i banane,zdravstveno imam u belgiji,imam i njihovu medical karticu,da li i kod nas placam zdravstveno ili sam oslobodjen toga...ako da di i kome da se obratim....hvala
    Trebaju ti iz Belgije poslat jedan formular iz kojeg se vidi da si osiguran u Belgiji (ima?? točno broj formulara, znaju ti to reć i na na??em HZZO-u), onda ode?? na HZZO, ali u ured za strane dr?žavljane. Oni će ti onda reć ??ta jo?? triba?? donit(kopije osobne, bla-bla...) i dobit će?? na??u zdravstvenu na 5 godina s kojom normalno ide?? u doktora. Jedino će ti na njoj u jednom kutiću pisat BEL i to je to...

Njihova ta medical kartica je kartica dopunskog osiguranja i vridi samo u Belgiji, u nas ti to ne vridi.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •