Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/32
    Kadet
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno Columbia Shipmanagement

Zanima me ima li tko iskustva sa ovom kompanijom? Pozvan sam na razgovor u vezi prvog ukrcaja kao kadet palube pa me zanima ima li itko sto pametno za reci o njima? Uvjeti, ljudi, placa, ugovori? Hvala unaprijed

Poglavica gigi-split avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    CSM

Početno

Ne znam kolike su place za kadete i na koje vrste brodova krcaju kadete.
    Ima svih vrsta brodova kod njih od bulka do tankera. Potpuno su korektni i u agenciji u Rijeci nema muljanja nego otvoreno se kaze sta je na stvari. Firma je osvojila nagradu kao management godine za 2010. O njima mogu reci samo pozitivne stvari
    Sta nisam isa u ginekologe

3rd Engineer Maximus avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Torm

Početno Csm

Bok

I ja idem malo u utorak na razgovor s njima da vidim ??to, kako, za??to itd. Ja nemam pojma ni??ta o njima osim ??to mi je frend rekao da zavlače ponekad ljude i kalkuliraju. Jedino ??to znam da tra?že fakultet kao uvijet.

Javi kako ti je bilo na razgovoru i ??ta su pitali i ??ta ka?žu i obećavaju
    Pozz
    S.P.Q.R.
    Senatus Populusque Romanus

Clan Posade
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Kadete krcaju na kontejnerske bodove..

npk
    npk je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    ER Offshore

Thumbs up

CSM je velika i solidna kompanija/managment.Plate su malo nize ali redovite.To za pocetnike nije toliko ni bitno.Idealna kompanija za pocet.

Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    CSM

Početno

Kod kontejnera ima tu svega od federa pa do velikih koji su u njihovom managementu, mozes ici na njihove brodove ili na neku za koga oni rade crewing vecinom njemacke firme.

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

Hvala na odgovorima..

Maximus, ja sam isto u utorak na razgovoru u Rijeci tako da ti necu morat nista javljat. Hehe mozda se i vidimo

Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Torm

Početno

Hej Stepphenwolf

Super ja sam tamo u 9:00 i idem po prvi put u ?životu na tako ne??to ba?? me zanima kako će proći Sumnjam da će biti gu?žvanac pa ćemo se mo?žda i sresti ako si i ti tada tamo !!!
    S.P.Q.R.

3E LeViAtHaN avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    CSM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Steppenwolf Vidi poruku
    Zanima me ima li tko iskustva sa ovom kompanijom? Pozvan sam na razgovor u vezi prvog ukrcaja kao kadet palube pa me zanima ima li itko sto pametno za reci o njima? Uvjeti, ljudi, placa, ugovori? Hvala unaprijed
    Pozdrav,

ja sam ti kod njih cijelu asistenturu odradio i sad nakon klase 2.11 vjerovatno idem opet kod njih kao 4eng.
    moram im bit jako zahvalan jer su me drugi dan nakon sto sam predao papire obavijestili da sam primljen i to u doba one najvece krize kad nitko nie uzimo kadete ni asistente jer su bili svugdje visak radi budjeta.
    ako idete u pon na intervju rjesavat cete test iz engleskog i ispunjavat security awarness.to ti je jako jednostavno.kad to rjesis predas sve papire i cekas da te zovu.ljecnicki ces morat radit formu na marshall island zastavu ili liberijsku.reci ce ti oni na koji da prepises ako si vec ljecnicki napravio, ako ne ides u medico jer oni rade s njima.
    oni ti daju 2 tute i radne cipele i to ti treba trajat za 6mj ugovora.ako nemas prevoz do ajeroporta imas sluzbenog vozaca koji dodje po tebe doma pa te vozi i dodje po tebe kad se vracas.
    ako budes isao na brodove d ili f klase, malo pitaj koji je tip broda, to su uglavnom kontejnerasi i multi purpose pa vozis bulk,kontejnere i specijalne terete i ako si kadet palube imas masu posla jer po nekim portima ti ne ricaju stivadori nego posada pa ce ti bit malo vise posla.kadet palube takodjer ima gvardiju na skali svaki dan od 0600-1200-1800-0000-0600 ovisno kako te stavi chif.kad si po moru radis od 08-18.iza toga si slobodan.
    ima nasih barbi,chifova isto,ostalo su vise manje filipi a oficiri su poljaci,rumunji,rusi ovisno sta te zapadne.
    ugovor ti je 6 +-1 pa postoji mogucnost da ides ranije ili kasnie doma ovisno koja je ruta i koji je prvi port of convenience da ides doma.
    neznam koliko ce vas bit jer ti o tome ovisi placa.to ti nebi volio govorit jer neznam sta ce ti cpt.stipanicic rec ali ja sam bio zadovoljan i mislim dae lova bilo cisto u redu i to ti sjeda svaki mjesec redovito u dan.morat ces jedino napravit devizni racun u nekoj banci i onda dat i-ban barbi na brod jer ce ti tu slat playu.

ako te jos sta zanima slobodno pitaj

Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Torm

Početno

Hvala ti na detaljnim informacijama. Idemo na rzagovor pa ćemo vidit ??ta će biti od svega toga !

Stepphenwolf vidimo se u 9:00 Utorak mislim da je na 8 katu u neboderu zgrada gdje je Hypo b.

Pozz
    S.P.Q.R.

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

CSM

Vjerojatno najmanje place sto se tice Kontejnerasa, ali odnos agenta i osoblja iz CSM prema pomorcima, daleko najkorektniji od svih koje ja znam, to je jedina agencija preko koje se nisam osjeca ka "Slapa" kad bi razgovara sa njima, sve pohvale, a placa.........jebiga stari, prvo moras puzati da bis znao hodati...............

Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    CSM

Početno

I onda kadeti kako je bilo na interviewu jel se ko uspia ukrcat

Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Torm

Smile

Ja sam bio na razgovoru (mislim da ke bio i stephenwolf) i stvarno su korektni no za sada nema odgovora tj. rekli su mi da će mi se javiti. A u međuvremenu tra?žim dalje jer mislim da je to klasičan odgovor svima čisto da ti uliju neku nadu No ponavljam svaka im čast jer te prime bar na razgovor .

Stephenwolf kako je tebi bilo i ??ta su ti rekli ?
    S.P.Q.R.

Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    CSM

Početno

Ja sam kod njih vec 6 godina i sad je bio annual meeting i info je da ce u godinu dana uzeti sve skupa 100 kadeta od toga ce nasih biti oko 15 do 20 s tim da ce na jednom brodu ih biti 6 i imati ce oficira koji ce biti zaduzen samo za njihovu obuku.
    Sad kad pocmu izlaziti ti brodovi to bi trebalo krenuti u realizaciju

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno Csm

Evo ja sam danas dobio odgovor (telefonom) da me ne mogu primiti jer su uveli tzv. Cadet Age Limit i to:
    25 god za zavrsenu Visoku strucnu spremu i
    22 god za Visu strucnu spremu

Imam 32 pa je sve jasno...., ali bili su jako korektni na razgovoru ...

Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Torm

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Rory Vidi poruku
    Evo ja sam danas dobio odgovor (telefonom) da me ne mogu primiti jer su uveli tzv. Cadet Age Limit i to:
    25 god za zavrsenu Visoku strucnu spremu i
    22 god za Visu strucnu spremu

Imam 32 pa je sve jasno...., ali bili su jako korektni na razgovoru ...
    Meni su isto tako odgovorili (imam 32 god) dakle noga u guzicu A bili su stvarno korektni i ljubazni.
    S.P.Q.R.

Kadet
    Datum registracije
    Aug 2010
    Firma
    Gearbulk

Početno Moje iskustvo

Bog drage kolege !Sad sam se prijavio i ovo mi je prvi post pa cim sam vidio da se raspravlja o columbio pa da i ja kazem koju rijec!imam 30 godina i kadeturu sam odradio na columbii kad sam imao 22 godine i mogu reci sve najbolje o tom ebrodu !Nakon toga sam morao se vratiti skoli pa sam zavrsio fax i sa 25 godina se ukrcao za 3rd engineerra na jedan od brodova i mogu vam reci da sam prosao toliki pakao da se i dana danas sijetim nekih debila od filipa koje bih volio opet sresti!Buduci da nikad nisam bio 4th engineer odmah su me stavili u vatru i nekako sam isplivao a da nisam znao niti gdije je glavna makina kad samse ukrcao!I zadrzao sam se na tome brodu 6 mijeseci i kako cujem i dan danas nakon 5 godina place se nisu mijenjale!Svaka cast ljudima u Oficu u Rijeci stvarno su super ali kadar ljudi sa kojima sam ja plovio je Uzas !Ne zelim pljuvat po nikome ali mozda sam se samo nasao u krivo vrijeme na krivome mijestu!Sad sam Na Gerabulku koja je po meni najbolja firma za pomorce u hrvatskoj i tu sam prvi makine!Milsim da je za mladog covijeka puno vise boljih firmi nego sto je to columbia 1
    Lipii Pozdrav

3E LeViAtHaN avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    CSM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sasa17 Vidi poruku
    ...sa 25 godina se ukrcao za 3rd engineerra na jedan od brodova...
    Bok...

mozes mi reci na kojoj klasi si bio D,F..?

Kadet
    Datum registracije
    Aug 2010
    Firma
    Gearbulk

Početno Columbia

Bio sam na d clasi broda i ja mislim da je danas drugacija praksa te da ne stavljaju ljude za 3rd engineera odmah prvi ugovor kao sta sam ja bio !
    gospodin u officu je stvarno korektan i nece vas zajebati ali mislim da je danas columbia jedna od losijih firmi sudeci po placama a svi mi plovimo samo za lovu!lipi pozdrav

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

vidis sasa, ja se ne bi slozija. kad je bila kriza, stari schoeller nije potira nikoga.
    placa je ljudima st by i dok brodi nisu radili. sta je ucinija gearbulk? odma potira sve barbe i kape sta su blizu sest banki, bez obrazlozenja, u roku odma. neki su bili tamo dvadesetak godina i cekali godinu - dvi do penzije. o columbiji znan malo, gearbulk znan u dusu. otkako je stari umra...sve ide na gore, iako jos nije lose, ali daleko od onoga sta je bilo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •