Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/10
    Clan Posade Posejdon avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno Chemical tanker

Pozdrav,
    Koliko nas ima sta navigamo na kemiji?
    A kad ce te pristat ? Ja san na maloj relativno nepoznatoj firmi koja naviga uglavnom u SE Asia. Dan i po navigacije najvise. Brodovi 12000 DWT max. Nasi smo ja(prvi kuverte) barba, kapo i eventualno jos jedan oficir. Drugo sve filipi. U dilemi san da predjen na product tankere za nesto manje novce ali mirniji i nadan se zdraviji zivot. Kako je drugima?
    Zaludu me svitovala i zaludu place

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

koje su to sve opasnosti kojima se izlazes?

Clan Posade Posejdon avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Admin Vidi poruku
    koje su to sve opasnosti kojima se izlazes?
    Prije svega ja ne mislim da je neka vrsta broda vise ili manje opasna od drugih ukoliko svako odgovorno pristupi svome dijelu posla. Ali cinjenica da se na chemical tankeru rukuje vrlo opasnim i zapaljivim teretima povecava opasne situacije naspram recimo bananjera. E a sad konkretno koliko smo sami izlozeni parama tereta u velikoj mjeri ovisi i o nama samima. Ma nebih zelija pametovat o ovoj temi ali dat cu jeden primjer: u prijevozu Benzena, cije pare djeluju izuzetno kancerogeno na covjekov organizam do nedavno je maximalna koncetracija benzena u prostoru gdje covjek boravi iznosila 10 ppm (parts per milion). U zadnjem izdanju ISGOTT-a (knjiga koju svaki oil-chem tanker mora imati) kao posljedica najnovijih istrazivanja ta vrijednost se spustila na 1 ppm. Znaci kad smo prije po starim pravilima za neki prostor izmjerili koncetraciju od 10 ppm benzena i izdali dozvolu za rad onaj ko je boravija u takvom prostoru je narusava svoje zdravlje. Ovo je vrlo slozena tema i mogli bi pisat dugo o njoj. Samo da naglasin jednu cinjenicu: najveca neposredna opasnost na chemical tankeru je vatra u bilo kojem obliku (staticki elektricitet,otvoreni plamen,iskrenje usljed trenja...) a tek onda pare tereta. E sad triba imat srice pa navigavat na kemiji koja vozi lakse terete.
    Zaludu me svitovala i zaludu place

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2007

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Posejdon Vidi poruku
    Prije svega ja ne mislim da je neka vrsta broda vise ili manje opasna od drugih ukoliko svako odgovorno pristupi svome dijelu posla. Ali cinjenica da se na chemical tankeru rukuje vrlo opasnim i zapaljivim teretima povecava opasne situacije naspram recimo bananjera. E a sad konkretno koliko smo sami izlozeni parama tereta u velikoj mjeri ovisi i o nama samima. Ma nebih zelija pametovat o ovoj temi ali dat cu jeden primjer: u prijevozu Benzena, cije pare djeluju izuzetno kancerogeno na covjekov organizam do nedavno je maximalna koncetracija benzena u prostoru gdje covjek boravi iznosila 10 ppm (parts per milion). U zadnjem izdanju ISGOTT-a (knjiga koju svaki oil-chem tanker mora imati) kao posljedica najnovijih istrazivanja ta vrijednost se spustila na 1 ppm. Znaci kad smo prije po starim pravilima za neki prostor izmjerili koncetraciju od 10 ppm benzena i izdali dozvolu za rad onaj ko je boravija u takvom prostoru je narusava svoje zdravlje. Ovo je vrlo slozena tema i mogli bi pisat dugo o njoj. Samo da naglasin jednu cinjenicu: najveca neposredna opasnost na chemical tankeru je vatra u bilo kojem obliku (staticki elektricitet,otvoreni plamen,iskrenje usljed trenja...) a tek onda pare tereta. E sad triba imat srice pa navigavat na kemiji koja vozi lakse terete.
    Moj ti je savjet prebaci se sa Kemikala na Crude ili Oil. Za tebe ce to bit ko od sale jer posal znas!
    Ako mislis na svoje zdravlje bizi za kemije!
    Pozdrav.
    P.s. bija sam na kemiji davno, tragedija!
    ca nigdi mira nimam

3/O STmateo avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    CST

Početno

ja idem na crude oil, pizdarija. Framo, 4 dana traje iskrcaj, 3 dana ukrcaj.
    Nema pranja tankova jer je uvik isti teret. Zasad mi je skroz dobro.
    uopce neman osjecaj da idem radit, nego na cetveromjesecni odmor u mexicu
    idem tamo dok ne prodje zima kod nas
    Preksutra letim

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno Bizi s Kemije

Bio sam na Kemiji, bio na Produktu i sad sam na Crudu (VLCC). Problem se samo prebaciti s Frama na centifugalne pumpe. Ima lijepih produkti sa Framo sistemom .

Samo da nije kemija
    Navigare Necesse Est

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    mitsui

Početno

Moja iskustva: na kemiji sa svakakvim kemijama. Sricon, navrime san se pribacija na produkte, ali izgleda da cu se vratit ali na Metanol carrier.

Ako mi iko moze rec dvi tri rici o metanolu ka teretu?

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

evo ja iden sredinon 7.miseca na Seatrans Norveški,2-2 ugovor za sve oficire...vidit cemo,prvi mi je put na kemiji..
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    mitsui

Početno

Izgleda da cu izac iz 17-og stoljeca i uc makar u 20-o. Upalija je taj Metanol. Iden u sridu ca!

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    coasteri po nordu

Početno

poslao upit za jedan posao,co na produkt tankeru.
    dobio odgovor od Nicola.Jones@nuwavepersonnel.com

Good morning Mr

Thank you for your interest in our above vacancies. I regret to advise that
    our client is quite specific about their requirements for this vacancy. It
    is essential that the submitted candidates have previously sailed on solely
    product tankers. Your experience is on board Chemical/Product Tankers and
    this is not sufficient for my client.
    Kind regards

Nicola Jones
    Senior Recruitment Consultant

NuWave Personnel Ltd

pitam kolege s tankera,je li ovo samo za me redikulozan odgovor(da covik iskustvom na chemical oil tankeru,i usput budi receno ukrca,iskrca i opra tankove od 100tinjak razlicitih tereta ne moze radit na product tankeru)
    mr Jonesu sam odgovori da su on i njegov klijent redikuli.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •