Prvotno napisano od
Al Debeel
Legendarni Hrvoje Brkič, što se tiće kadrovika,svi su oni u par deka,moraju mazati i lagati da bi te privukli firmi bilo SSM-u, bilo Globtiku ili nekoj drugoj Agenciji,Kada sam aplicirao SSM-u za asistenturu, bili su fer i ponudili su mi da idem na kontejneraše od E.R iz Hamburga, ali ja sam htio sa našima i poslali su me na Canmar Bravery, gdje su sve bili naši,brod je bio krš ali ekipa vrhunska:Kapo ...., Prvi makine ......, meho ....., konobar ......i ostali (jebiga zaboavio sad imena), sve vrhunski ljudi i zajebanti.Ponavljam brod je bio tiha jeza, čak sam čuo da se jedan momak navodno posli ubijo, a prije toga na drugom jednom brodu od Canmara se kompresor razletio i ubio mazaća, ali možda baš zato što je sve bilo u kurcu, ljudi su bili vrhunski, kad se radilo-radilo se, kad se zajebavalo zajebavalo se.Možda će večini ovo zvučati po današnjim standardima ludo, kad sam ja bio asistent a to nije bilo tako davno 2002, u makini se moglo pušit, dolazi Kapo ...... u makinu prvi put i snimio me sa cigarom u ustima i zove me i pita me da li sam ja lud, nakon toga prolazi drugi makine sa cigarom, a onda i meho sa cigarom, onda smo objasnili kapu da je dozvoljeno pušit u makini (i stvarno bile su svuda po makini pepeljare na muradama), nakon toga eto i kapa sa duvanom u makini.Onda scene sa pivom, radili bi i za coffee time bi se otvorila piva (naravno, legendarni PERONI) i tako neke scene koje kada dođeš na jedan SHELL i počneš pričat o njima, ljudi ne vjeruju i misle da je to moguće samo sa Balkancima, ali opet je manje bilo nezgoda i nego na ovim razvikanim firmama jer su ljudi ponavljam bili vrhunski. A to što su brodovi bili u kurcu, moglo se zahvaliti SSM-ovom menagementu koji su slali djelove na kapaljku, ali su to uspjeli kopenzirati sa vrhunskim kadrom koji je morao znati improvizirati da bi brod vozio. Nažalost niko nije svemoguć pa je vjerovatno i to bio razlog što se kompresor razletio i ubio mazaća.