Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/4

Tema: LPG tankeri

Clan Posade markiz avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno LPG tankeri

Evo drage kolege svi vi koji ste na LPG tankerima ili ste na njima bili prenesite meni i svima ostalima koje to zanima neka svoja iskustva sa tih brodova (po??to sam bio na LNGu i sada bi trebao ici na LPG ) pa kazite ako imate volje npr:

-dobre i lo??e strane takvih brodova (ako ih ima)
    -za??to ploviti odnosno za??to ne ploviti na njima
    -da li su komplicirani odnosno nisu komplicirani ??to se cargo operacija tiče
    -najče??ći porti ukrcaja- iskrcaja
    -najpoznatije firme koje posjeduju takve brodove a da imaju i hrvatske casnike
    -sve ono ??ta mislite da je bitno ili barem vama zanimljivo vezano za LPG brodove
    -prakticni savjeti i literatura

hvala

E/E
    Datum registracije
    Jan 2010

Question

Niko nista nezna !!!!!!!
    Daj napisite nesto o lpg......

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Nisam plovia na LPG-u, al dosta kolega i poznanika jest, pa mogu napisat sljedeće (s nautičke strane gledi??ta):

- odlični za naučit plin kao teret, za cargo sisteme, ali i za navigaciju i pomoračke vje??tine, jer su manji, rade različite porte, minjaju terete, navigaju svugdi... Po meni IZVANREDNI za kadete i junior oficire koji počinju na plinu.

- već kao sekondo, treba se gledat pribacivat na LNG

- razlog naravno lova. Iz nekog razloga, lova za senior oficire na LNG-u u odnosu na LPG je poprilično veća. Neko će kazat i da je posal usto lak??i na LNG-u, al u to ne bi ulazia, jer su to ograničena i subjektivna razmi??ljanja.

- moja firma (Exmar) ima dosta LPG-a i krcaju na??e sve do zapovjednika, al u zadnje vrijeme se rje??avaju juniora i stavljaju sve Ukrajince, Indijce i Filipe.

- razlog je ??ta su na??i skupi, a na LPG tr?ži??tu je zadnjih godina kriza, puno je brodova u odnosu na charter requirement, ima dosta off hire flote i radi se s minusom. I tu je LNG u prednosti osobito zadnjih par miseci.

Ima jo?? dosta firmi za LPG, al o njima malo znam, al generalno lova, barem za seniore nije OK u odnosu na posao, vrstu tereta i zahtjevnost brodova.

Eto.

Clan Posade markiz avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Bija san na jedan VLGC 82 000 m3
    Slazen se sa kolegon, brodovi su dosta manji,puno vise porata, uz to cesto se voze 2 razlicita tereta, i ima puno vise operacija nego na LNGu a uz to i place su manje
    Inace brodi voze svagdi, ima dosta porata po Japanu i KOreji sta se tice iskrcaja, a ukrcaj Gulf (bar sta san ja bija) s time da se moze raidt i STS
    Posljednje uređivanje od markiz : 06-10-2011 at 03:08 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •