Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15
    2OFF Spuzvasti avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Ahlers

Question Mega Chemical Tankers

Evo da otvorim thread na ovu temu,po??to san danas popodne dobija ponudu od Zorovića za ić na MCT Stochorn u nedilju.Uglavnom terco sam na cruda??ima i glavni mi je posa bija ispravljanje karata i publikacija,te voyage planovi.To vam je talijanski sistem.E sad kvaka je u tome ??ta nisam nikad radija sa safety-em.
    Sad me zanima jel ima velike razlike između cruda i kemije i mo?že li mi ko sa kemije reć ??ta mogu očekivat na brodu.Posa ka posa znam da se tribaju zasukat rukavi i trudit se po??to sam novi u tome,al zanima me jel te chief ostavi samog u cargo room-u ili ti ipak poka?že ako ima?? volje učit.Inaće na brodu ima na??ih oficira,kuverta i makina,a i barba je na??.
    Konacno dobija ono sta san tija

3/O STmateo avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    CST

Početno

sigurno da je teže, ja san bija na obe vrste tj. bija sam na običnom malom kemikalcu od 20,000 GT. Nece te pustit samoga u CCR, a oce li ti pokazat to ovisi o coviku. Uvik ima smradova..., ali ima i dobrih ljudi.

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Ma samo ajde... Doduše nemam iskustva na kemiji, al šta se safetyja tiće, nemaš frke, brzo češ to ushemit. Sve se to radi po check listama i utvrđenim procedurama... Malo češ čitat manuale i pitat i to je to. A te priče o ostavljanju u CCR-u ne slušaj. Nema tog prvog koji će mirne duše ostavit nekoga da radi teret ako nema iskustva. A ako slučajno to i doživiš, pa odjebi ga, baš me zanima kojoj bi on to firmi pisa da je tija ostavit trećeg samog u CCR-u koji je prvi put na takvom brodu... Iša bi on doma, a ne ti...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ma ne beri brigu,ne triba doktorska dizertacija za punit i praznit tankove.Razlika izmedju crudea i kemije za tebe nikakva jer sa pranjem tankova nemas nista.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Samo ti ajde ajde a kako kazes imas volju onda nevidim sta bi te moglo sprijeciti da napredujes i dalje.

Pozdrav malom Spuzvastom
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

2OFF Spuzvasti avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Ahlers

Početno

Zahvaljujen svima na odgovorima i na podrsci!!!
    Pravi ste i zivili vi meni
    Javim danas novosti kad sta bude....

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Ne triba?? imat straha.Safety se jako malo razlikuje od ostalih tankera.Obično je podiljen između terca i sekonda(FF i LS),tako je uglavnom di sam ja bija,a skoro 20 g sam na kemiji.Kod mene sekondo ima LS,ispravljanje karata i sailing plan,terco FF,ispravljanje publikacija.
    Naravno,to ovisi o "job description" kompanije i same organizacije na brodu.
    Nijedan normalan Ch te nece ostavit samog u CCR.Ja sam ima masu momaka koji su i kadeturu zavrsili na kemiji pa ih ne mo?že?? ostavit.
    Moj je sistem da sa vrimenom(kad vidim napredak)povećavan izbivanje iz CCR-a,ali sam uvik u điru i na raspolaganju.Nije dobro ni kad non stop visi?? tamo jer time tercu usporava?? stjecanje samopouzdanja.Kad je u pitanju topiranje, to ne ostavljam ni sekondu pa makar samo i pojedinačne tankove.
    Moj ti je savjet da sto prije shvati?? i upozna?? linije i ventile na kuverti da bi razumija ono sto radi?? u CCR-u.Kuverta kemikalca izgleda prilično konfuzno i natrpano,na prvi pogled."Tajna" je u tome da osim linije tereta ima?? jo?? 4-5 linija čiju namjenu triba?? znati i onda zna?? "sve".
    Ima sam i sekonde koji sve lipo naprave u CCR-u jer imaju shemu linija na konzoli,ali na kuverti to isto ne znaju pokazati.
    Ima dosta rezerve i bojazni kod kolega pomoraca kad su u pitanju kemikalci.Operacije ukrcaja i iskrcaja se vr??e sa zatvorenim sistemom i ako se po??tuje safety nebi tribalo biti problema.Puno vi??e "smrdi" sa terminala.
    Sve sto te zanima na kuverti ne triba?? se ustručavat pitat pumpmana pa ni timunjera.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

2OFF Spuzvasti avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Ahlers

Talking

PRIMILO MEEEEEEEEEEE
    Poslali su mi papire Thome-u u Singapur i odma me uzeli. Izgleda da im toliko ne igra ulogu sta neman iskustva na kemiji i sta san radija skroz drugi posa. Let je u nedilju,po zadnjem i jos ludilo ako bude interneta na brodu,moglo bi i bit posto je godinu dana star.Nas je barba,kapo i struja

2OFF Spuzvasti avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Ahlers

Question Mega Chemical Tankers

Ima li koga na forumu ko je priko Thomea i Zorovića na ovoj firmi.Neka se jave
    da malo pročakulamo

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Ima Splitski ali je upravo jućer otiša na brod...meni je muž isto priko Zorovića ali OSG kojega sad navodno Thome kupuje cilu flotu...

.................. mornareva zena avatar
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    ..sta to koga briga...

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    Ima Splitski ali je upravo jućer oti??a na brod...meni je mu?ž isto priko Zorovića ali OSG kojega sad navodno Thome kupuje cilu flotu...
    Ispravak krivog navoda.......Splitski je isto priko Zorovica ali ne na Thomea nego na Torma,pa tako Torm kupuje OSG,a ne Thome.....
    ...mala razlika u slovima,al ipak dvi razlicite firme,pa da nebi bilo zabune....
    Posljednje uređivanje od mornareva zena : 10-15-2009 at 02:43 PM

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mornareva zena Vidi poruku
    Ispravak krivog navoda.......Splitski je isto priko Zorovica ali ne na Thomea nego na Torma,pa tako Torm kupuje OSG,a ne Thome.....
    ...mala razlika u slovima,al ipak dvi razlicite firme,pa da nebi bilo zabune....
    E, hvala ja uvik mi??an te dvi firme...

2OFF Spuzvasti avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Ahlers

Wink

Evo da ja javim svoje dojmove kad vec Spuzvasta nije.Mogu rec da mi je prvih misec dana bija totalno ajme,dok se nisan usemija.Napokon kad san povata sve konce usljedila je prva preporuka za avancament.Prva 3 miseca vozili smo vecinom sranja tipa urea,nafta,a onda su u 7-mi misec pocele malo jace stvari.Prvo san barbi upa u oci s tim sta znan sa kartama,pa onda sta se moze oslonit u CCR,jer moran rec chief je bija totalno nekorektan (da ne kazen gori nedaj Boze).Uglavnom drugu san preporuku za avancament dobija ima jedno misec dana kad san bija sam u CCR,dok san iskrcava 3 razlicite vrste kemije i radija u isto vrime sa balastom.Kad je barba to vidija sljedeci dan se posla mail u firmu..Sad momentalno brojim zadnje dane u dry docku.Stvarno posa nije tesko naucit kad imas volje,a naucija san vise manje sve sam jer sam bija u takvoj situaciji da si sam ostavljen sebi.Ali zlatno pravilo sta te ne ubije,to te ojaca.

2OFF Spuzvasti avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Ahlers

Angry

Ima bit da nema nikog na ovom forumu sa ove firme.

@Dalmos
    Znas sta ti je cinit
    Posljednje uređivanje od Spuzvasti : 10-20-2009 at 10:13 PM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Torm down rates its ambitions growth plan

The Danish shipping company Torm has decided to down rate its ambitions growth plan, targeting a fleet of 250
    vessels in 2010. The current crisis within shipping makes it wise to go slow, says Torm's CEO Mikael Skov. "We have
    analyzed the market and reassessed our strategy in the light of the crisis. The conclusion is that nothing has caused us
    to change our expectations from the market for product tankers, but the road has become more complicated. We still
    face a somewhat grey future, and therefore there is more flexibility in our target of reaching 250 vessels, Mikael Skov,
    CEO of Torm, says. The Torm fleet today consists of 143 tankers, making Torm the third biggest operator of product
    tankers in the world. Source: Maritime Danmark

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •