jeli itko imao iskustva sa ANGLO-EASTERN - om
hvala
jeli itko imao iskustva sa ANGLO-EASTERN - om
hvala
Od mora do mora...
Evo meni su se pred malo bili javili za jedan DP ali je ukrcaj bio krajem 5. mjeseca a meni se nije dalo prekidati ugovor ovdje,placa za elektricara je bila 220-240 GBP dnevno,ovisno o iskustvu.Meni je receno da su fer i korektni,zenska mi je zahvalila i rekla da se javim kad dodjem.
Toliko o tome sta sam cuo......
ja sam sada zvao, javila mi je da je ukrcaj 12.07. ,rekao sam da mi je to prerano, pa je vrlo korektno rekla da se javim i kasnije, jer ima mista (korektno = fali im ljudi). inače capesize bulker (preko 175.000 DWT) oficiri hrvati, a posada filipinci. ugovor 4 miseca, a prva plaća 3000 $ (očekivao sam vi??e, sad ne znam jel to permanent to nije rekla)
Od mora do mora...
A po meni bi to trebala bit permanent placa jer i nije puno love...mislim nebi htio da me se krivo shvati ali koliko ja visim opako placaju,tako da......
i ja mislim da je permanent, jer mi se 3k$ čini malom sumom za takvu firmu
P.S. posebno je naglasila ono PRVA plaća, dakle vjerovatno su i sume veće nakon tog prvog puta
Od mora do mora...
Mogu ti samo reci da taj covik (DUMANIC) ne cijeni pomorce hrvate jer bi on zelio kad ide na brod pa makar to bila i kanta da sute i pate pa ga boli svaka kritika na njegov racun.Osobno sam cuja iz njegovih usta kako bi on bio najsretniji kada bi ukrcavao samo indijce jer su dobri s papirima i stoje beskrano dugo na brodu a i nikad se ne zale na nista.Ovim postom isto tako zelim reci da je Zorana koja radi u njega stvarno dobra osoba!Zapitajte se di je to navigava kap.Dumanic tj.koliko je ugovora obavio na jednom istom brodu (balku) pa cak drzi njegovu sliku u uredu?Pa svaka budala koja je bila dva puta na istom brodu zna vveliku vecinu broda a u svom odjelu sve!Nadam se da nisam povrijedio nicije osjecaje ali mi se gade ljudi kao Dumanic./
Kud plovi ovaj brod?
Ja od dviju osoba imam kontradiktorne informacije;
jedan mi je rekao da je su korektni i ok, dok drugi covjek, koji mi nema razloga muljati, veli da ga je cak jednom prilikom zakinija za lovu dogovorenu ugovorom, odnosno da je isplatija manje...
Eto, samo toliko od mene.
ovo postaje zanimljivo...
Od mora do mora...
Evo da se malo umisan u raspravu.
Ja san radija s AE i neman nista lose za rec. Naprotiv.
Neznan ko je to izjavija da ga je Dumanic zakinija za lovu jer mi je to malo nevjerojatno. Kad san ja tamo radija lovu su mi uplacivali direktno iz UK tako da on s tim nema bas veze.
Inace znam da 3000usd nije neka lova ali ako je za terca i na balka onda je to nazalost malo bolje od prosjeka.
Laganini po moru se brckam
Drago mi je da su tvoja iskustva pozitivna ; )
Nebi se ba?? slo?žio da je to iznad prosječna plaća za bulkove jer toliku plaću imate i na Hrvatskim kompanijama a i i dosta veću na stranim kao ??to je Transocean,Topic..... a kamoli na Anglo-Eastu koja je po meni preuveličana firma
u potpunosti se sla?žem..
Od mora do mora...
Neznam momci di se vi krecete,ne zelim nikog omalovazavati ali ja neznam da meni itko iz razreda ili sa fakulteta plovi ispod 18 000 kn mjesecno ka treci...Bilo bulk ili tanker...
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
govorio sam oko 3000$ permanent dakle to je to
Od mora do mora...
mladici moji nece vam nitko dati 18 000 kuna kao tercu na bulka, a ne bi bilo lose i da malo prestanete mislit na novac i prvo steknete neko iskustvo i prakticno znanje.
Nitko nije postao milijunas priko noci.
Mislim da bi vam bilo pametnije otici 1 - 2 broda i za manju placu ali na kompaniju gdje cete nesta nauciti
![]()
Bah,ka prvo...niti ja govorim o šoldima niti me toliko ni briga za njih trenutno..meni je najvaznije da svladan struku i zavrsin vise ovi faks..svi moji rodjaci,prijatelji,ujci i ini nisu imali nista posebo dok nisu postali chief mate dakle senior oficiri i ja to najbolje znam jer sam iz pomorske familije...dakle,ka treci i drugi su imali za izlaske i dobar auto a tek ka chiefovi su dosli na red stanovi,jos bolji automobili,putovanja i sl.
...ne treba bi nitko govoriti kako je kad znam kako je u mojoj familiji...
...drugo...zbilja mi malo poznanika uopce plovi na bulkovima tako da nebih znao bas place na njima...eto,jedino kojeg znam je moj bratic koji je terco na gearbulka i ima preko 18 000 kn...e pa sad....ako je sudit po tome....
..inace,od bulkova triba bizat,ja ih obozavam zbog duge navigacije,ostajanja u portu,sporosti al tamo ne leze novci ni probijanje a svi mi tezimo tome i to je ljudski...
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
potpuno ste skrenuli sa moje prvobitne teme, ako ?želite otvoriti diskusiju na temu plaća i bulkova otvorite novi topic. ne spamajte po mome.
HVALA
Od mora do mora...
bok svima, ja sam zaručnica jednog pomorca koja je isto navigavala, do??la sam do sekonda ali eto ljubav bila jača i ostala sam kući
moj dragi plovi preko anglo easterna već du?že vrijeme, bio je na tankere prije 4 godine a kad su ti brodovi prodani prebacili su ga na lng, sve preko njih, ja često odem tamo u firmu jer mu često ??aljem novine i cd-ve i mogu reći da su stvarno ugodni i kap. Dumanić i Zorana i moj dragi je zadovoljan tamo i ne vjerujem ba?? o onome ??to je netko napisao da kap. dumanić nije isplatio plaću jer plaće sti?žu direktno iz UK
i kad odem u firmu stalno me zezaju da imaju ukrcaj za mene jer znaju da mi je brod ostao velika ljubav
Dobro dosla,drago mi je da se i povecava druga strana pomorstva ( zenska ) i ukljucuje na forum![]()
hvala na dobrodo??lici
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)