Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 17 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/331

Tema: Cma cgm

Clan Posade Elektronicar avatar
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno Cma cgm

pozdrav svima

molio bih Vas iskusne pomorce da mi pomognete u odabiru moje prve kompanije za ukrcaj ,isao bih kao assistent elektronike/elektrike.

naime prica ide ovako.

moja zelja i prioritet je raditi na kruzerima ali posto tamo traze samo ljude sa iskustvom ja se tamo nemogu naci i zelio bih poceti karijeru na nekoj drugoj kompaniji gdje bih mogao skupiti iskustvo i znanje da bih se kasnije mogao prebaciti na kruzere.

i sad slijedi ono sto mene jako muci i nemogu se odluciti i za to vas molim za pomoc pri odabiru.

imam ponudu da idem (kao vec gore navedeno) assistent na kontenjerasa od CMA brod je star jednu godinu,ugovor je 4 mjeseca kao kadeta placa 900 eur.po zelji mogu sam produziti koliko hocu i mislim da mi jos treba vremena za steci potrebno znanje,onda bih iza bio ukrcan (nisam dobro razumio) ali nesto ispod elektricara(plata oko 2000 eur.) i to nekih 6 -7 mjeseci dok ne procjene da sam spreman ici za elektricara i to je plata 4200 eura naravno dok sam na brodu i ugovor je 4 -2. i to mi sve izgleda dobro i volio bih prihvatiti.

ALI

imam jos dvije ponude i ova me naj vise muci a to je da idem na mali brod Dalmacija od Adriatic cruises to je nasa kompanija oni mi nude za asistenta 900 eura 6 mjeseci i nakon tega 2200 eura samo dok sam na brodu i mislim da je to malo para ,ali opet zagrist cu to ako mi predlozite da tu odradim neko vrijeme i ako ce mi rad na tom brodu dati prednost i znanje za preci na kruzere.

i trece meni osobno favorit je Gearbulk koju zastupa agencija Ta-Na Zagreb
    koja me zeli ukrcati ali trenutno nemaju potraznju za kadrom ass.elec. ,rekli su mi se javiti odmah cim sto bude,oni mi nude barem meni zasad najbolje uvjete a to je kadet 6 mjeseci za 1500 eur. kasnje ugovor 10-10 tjedana sto je super odlicno i stalna placa od 2400 eur.+ neki dodatci za mirovinsko.

i sad je stvar slijedeca

CMA me trazi 31.07 a moram javiti agenciji do pon. tj 14.07 da li idem ili ne;ali brod je star 1 godinu koliko ja tu mogu ista tu nauciti,neka me logika sluzi da se na njemu nema jos sta pokvariti.

Brod Dalmacija je ukrcaj negdje oko 15.08.

a Gearbulk na kojega bih volio ici se nezna,a nebih volio previse cekat ponestat ce mi para.

hvala vam unaprijed na pomoci i savjetima kojim se nadam da ce ih biti

p.s ako mi moze jos ko reci ako ima iskustva (saznaja) o ovim kompanijama kakve su i da li su za preporuku ili??
    Posljednje uređivanje od Elektronicar : 07-11-2008 at 08:10 PM

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Dragi moj Elektronicar. Sve si lipo napisa i ja san sve to procita dva puta da vidin kako ti ( ako ti mogu uopce) pomoci. Ja san bija na teretnim i sad san na cruiserima i mislim da znam koja je to firma za brod Dalmaciju jer mi je tamo brat bija 2 makine. Evo vako ja ti mogu dati savjet ali odluka je na tebi. Velika je razlika na cruiseru i na teretnom. Prvo sta je drugacije duznosti a i na cruiserima ( kakvi takvi svi su slicni) ces se upoznati dostra s stvarima kao sta su liftovi kojih ima vise komada i recimo hotel department i kuzina i naravno makina sta znaci da ces po tome vise prilike imati ako se ukrcas na Dalmaciju jer je u svakom slucaju cruiser. Jer na teretnom si vise manje samo usredocen na makinu.A ovo sta si ti napisa je po meni najvazniji dio tvog teksta moja zelja i prioritet je raditi na kruzerima. Stoga ako ti ja savjetujem ja ti savjetujem Dalmaciju ali kako sta ti rece prije odluka je tvoja. ....Pozdrav i nadam se da san ti bar malo pomoga ( ili odmoga) u tvojoj odluci, Eto

Pozdrav
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 07-11-2008 at 08:38 PM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

---- Propuh avatar
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Kako si već odredija ??to bi ?želio raditi tj na kojoj vrsti broda , mo?žda ti je najbolja opcija brod Dalmacija.
    Naime iako su CMA-CGM i Gear-bulk jedne od najbolji firmi u svom području,na njihovim brodovima mo?žda učini?? čitav ugovor provjeravajući refer containere te njihovo odr?žavanje, a s druge strane na Gear-bulku provede?? večinu vremena na njihovim mostnim dizalicama.
    Svakako prije konačne odluke raspitaj se o tvojim poslovima i zadu?ženima na ovim vrstama brodova.
    Mo?žda u početku ne trebao gledati na primanja jer kao asistent se nigdje neće?? obogatiti !!!!. Večina nas je morala pregrist neke stvari dok smo do??li do kakvih takvih uvjeta i posla koji smo sebi zacrtali.
    ??elim ti puno uspjeha u tvom odabiru.
    "Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"

Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno

hvala obojici cijenim misljenja(naime to i trazim savjet odluka ce biti moja na kraju, a vrijeme ce pokazat rezultate ),naime i u jednu ruku tako i razmisljam poci na dalmaciju,i naravno u mom tekstu sam napisao da cu zagristi malu placu iz pocetka,ali me strah da ne zaglibim na njoj sto ako kasnije me nebudu primiti na neki drugi brod, ka ono nije neko radno iskustvo biti na tipu broda kao sto je dalmacija ili je??da li je "mojim" buducim employerima vazno na kojem sam tipu broda bio ako budu provjeravat prijasnje iskustvo.vjerujem da dalmos ovo zna i svi oni koji su sa jednoga tipa broda presli na kruzere.

p.s koliko mi preporucate vremenski da tesem zanat na dalmaciji.
    Posljednje uređivanje od Elektronicar : 07-11-2008 at 10:50 PM

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Elektronicar Vidi poruku
    hvala obojici cijenim misljenja(naime to i trazim savjet odluka ce biti moja na kraju, a vrijeme ce pokazat rezultate ),naime i u jednu ruku tako i razmisljam poci na dalmaciju,i naravno u mom tekstu sam napisao da cu zagristi malu placu iz pocetka,ali me strah da ne zaglibim na njoj sto ako kasnije me nebudu primiti na neki drugi brod, ka ono nije neko radno iskustvo biti na tipu broda kao sto je dalmacija ili je??da li je "mojim" buducim employerima vazno na kojem sam tipu broda bio ako budu provjeravat prijasnje iskustvo.vjerujem da dalmos ovo zna i svi oni koji su sa jednoga tipa broda presli na kruzere.

p.s koliko mi preporucate vremenski da tesem zanat na dalmaciji.
    Poslodacima je bitno na kojoj si vrsti broda bija (ali kad je panika i triba na brzinu pase svak ) ali netribas se brinit naci cex ti posli posao samo isto znaj da se neces iz jednog ugovora ( u ovom slucaju na Dalmaciji) smarati ka da si nesto puno iskusan ili da ces jednm ugovorom dobiti mogucnost da biras cruisere. Di kao elektricar imas u prosjeku 4000 do 5000 eura misecno. Stoga ja mislim da je prid tobom ako zelis to sta si zacrta par godina pravih napora da bi dosa do pozicije o kojoj sad trenutno mislis i volija bi biti. .....Eto ja napise ka da prican s tebon. eeee
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

evo,Dalmoš ti zna moju pricu,,meni su ponudili da idem na kruzera kao kadet...odbio sam samo iz jednog razloga,ja sam oficir,evo u kroz koji dan idem prvi put na brod za trecega,imam 25 godina i iskreno-nemam se volje vise jebavat sa kadeturom...ja sam svjesan da to nije kao kadetura na bulku ali meni je odi sad ugovor 2-2 i placa 3200 eura kao trecem...a ovi su mi nudili 1000 dolara...pa se ti sad misli...
    ...ali nije ni u šoldima sve kako piva Mladen Grdović jeli...
    ..više je to što ja više nisam htio za kadeta ić ...jednostavno sam htio ić za oficira...

..znaći,iz mog iskustva mozes vidit da ces se ti moci prebaciti na kruzera ali da ce ti vjerovatno dati neki pocetnicki cin pa poslije napredujes...

..meni je jedan frend naviga 3 godine na tankeru i uspostavia kontakt za kruzere,zvali ga ka junior trecega a on odi secondo bia vec skoro 2 godine...prihvatia i sad je secondo i tamo...

..kaze da je zadovoljan..

eto
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno

oprosti nixa ali nisam te bas razumio,ali u svakom slucaju hvala.

definitivno odluka je pala idem na dalmaciju,puno mi je lakse kad mi netko iskusan kaze savjet i hvala dalmos i kako sam cito uzivio sam se kao da sjedimo negdje na rivi uz pice i pricamo

zombi da nebih ni ja isao da imam priliku kao oficir ici a tamo kao kadet,zato sam i trazio savjet jeli mi u startu bolje krenuti od malenog putnickog pa do kruzera (jer mui je to cilj)da ne gubim previse ,ili sa carga pa ponovo ici kao kadet ili me uopce ne prime.

ok mislim da je prica sa odlukom finula hvala svima,

samo jos jedno pitanje i obavijest onima koga interesira:

u prostorima SSM u splitu Princess Cruises odrzava intervju 21.07.2008

da li ima smisla da idem u split na intervju??

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

oprosti nixa ali nisam te bas razumio,ali u svakom slucaju hvala.

definitivno odluka je pala idem na dalmaciju,puno mi je lakse kad mi netko iskusan kaze savjet i hvala dalmos i kako sam cito uzivio sam se kao da sjedimo negdje na rivi uz pice i pricamo

zombi da nebih ni ja isao da imam priliku kao oficir ici a tamo kao kadet,zato sam i trazio savjet jeli mi u startu bolje krenuti od malenog putnickog pa do kruzera (jer mui je to cilj)da ne gubim previse ,ili sa carga pa ponovo ici kao kadet ili me uopce ne prime.

ok mislim da je prica sa odlukom finula hvala svima,

samo jos jedno pitanje i obavijest onima koga interesira:

u prostorima SSM u splitu Princess Cruises odrzava intervju 21.07.2008

da li ima smisla da idem u split na intervju??
    Obavezno da si se javia na taj intervju i reci da bi tija biti 3rd electrical officer i primice te a naglasi da imas visu skolu. Viruj mi obavezno na taj intervju i jos jedna stvar a to je da mi je drago da san ti ja i drugi pomogli u odluci i nadam se da ces uskoro se javiti zadovoljan i s nekog velikog cruisera. Jer ipak je najvaznije da si ti zadovoljan a po meni si zadovoljan nako dodes na cruisera. ....poanta je:

imas skolu imas volju i imas pocetni start ja tu nevidim mogucnost neuspjeha........Ti me ispravi ako se varam
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 07-12-2008 at 10:16 PM

Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno

a visu skolu imam i imam volje raditi,u bransi elektronike ja radim vec 5 godina i imam podosta znanja,istina nije isto kao na brodu,ali nije sad ni to neka velika razlika,
    ok poci cu u split samo mi recite ako me prime sta mislite oce li oni od mene previse ocekivat??sta ako nebudem imat dovoljno znanja?? ili je 3 casnik vise kao pripravnik i uci tj pomaze??

p.s

ima li kakav savjet za intervju kako bih se mogao pripremiti sta ispitivaju??da li da ponesem sve dokumente sto imam?

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

a visu skolu imam i imam volje raditi,u bransi elektronike ja radim vec 5 godina i imam podosta znanja,istina nije isto kao na brodu,ali nije sad ni to neka velika razlika,
    ok poci cu u split samo mi recite ako me prime sta mislite oce li oni od mene previse ocekivat??sta ako nebudem imat dovoljno znanja?? ili je 3 casnik vise kao pripravnik i uci tj pomaze??

p.s

ima li kakav savjet za intervju kako bih se mogao pripremiti sta ispitivaju??da li da ponesem sve dokumente sto imam?

Prvo i osnovno nemoj slucajno da ides tamo pripadnut. Ti ides tamo vidit sta oni znaju a ne sta ti znas i s takvim stavom upadas 90 posto osim ako si stvarno truba za posao. A kazes da vec 5 godina radis mislim da za tebe nema straha ka sta san vec napisa. Na intervju ajde u odjelu jer to oni vole viditi ( Engleska posla) i ruke da su ciste i nikakve kape i sranja. Isto tako sta se tice pozicije 3rd elektricara to ti je isti posao samo kao 2nd elektricar samo sta si ti kao manje iskusan i to se zato tako zove. a oni stave trecega samo da nebi placali ka i drugoga mada je posao isti. Mislim da se nemoras bojati i to je to. Imaces jos i lagani ispit na Engleskom i neki psiho test ali vazno je napisati tocno a ne brzo . Eto i javi kako je proslo.

Pozdrav

Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dalmos Vidi poruku
    Prvo i osnovno nemoj slucajno da ides tamo pripadnut. Ti ides tamo vidit sta oni znaju a ne sta ti znas i s takvim stavom upadas 90 posto osim ako si stvarno truba za posao. A kazes da vec 5 godina radis mislim da za tebe nema straha ka sta san vec napisa. Na intervju ajde u odjelu jer to oni vole viditi ( Engleska posla) i ruke da su ciste i nikakve kape i sranja. Isto tako sta se tice pozicije 3rd elektricara to ti je isti posao samo kao 2nd elektricar samo sta si ti kao manje iskusan i to se zato tako zove. a oni stave trecega samo da nebi placali ka i drugoga mada je posao isti. Mislim da se nemoras bojati i to je to. Imaces jos i lagani ispit na Engleskom i neki psiho test ali vazno je napisati tocno a ne brzo . Eto i javi kako je proslo.

Pozdrav

auu vec me trta

moze li hlace i kosulja? bez paletuna vruce je

a test na eng. sto tocno provjeravaju?gramatiku,strucne rijeci ili??

evo necu vise nista propitivat

rezultat vam javim

3rd Officer Interceptor avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Ovi momak kojeg poznajen bija je CMA CGM,katastrofa ka kadetu,sa vise posade u kabini,crnci....ajme

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

auu vec me trta

moze li hlace i kosulja? bez paletuna vruce je

a test na eng. sto tocno provjeravaju?gramatiku,strucne rijeci ili??

evo necu vise nista propitivat

rezultat vam javim

moze li hlace i kosulja? bez paletuna vruce je? MOZE

a test na eng. sto tocno provjeravaju? PIZDARIJA
    AJ JAVI

Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dalmos Vidi poruku
    moze li hlace i kosulja? bez paletuna vruce je? MOZE

a test na eng. sto tocno provjeravaju? PIZDARIJA
    AJ JAVI

evo javljam se brzo sam obavio to mah zovnem ja danas SSM i pitam za interjvu,i puska ;pita me gdje sam prije plovio,odgovor i sami znate i kaze da oni traze samo sa iskustvom i nije me htjela zabiljeziti za intervju,samo mi je rekla da za assistenta imaji neke kontenjere

eto toliko o princezi,danas sam zvao i CMA i ljepo im se zahvalio i rekao da nemogu ici... i eto ga ostala mi nasa Dalmacija, sto mislim da za pocetak i nije lose bar cu svako 7 dana biti u mom gradu

hvala svima posebno dalmosu

javim kad se krcam na dalmaciju.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

evo javljam se brzo sam obavio to mah zovnem ja danas SSM i pitam za interjvu,i puska ;pita me gdje sam prije plovio,odgovor i sami znate i kaze da oni traze samo sa iskustvom i nije me htjela zabiljeziti za intervju,samo mi je rekla da za assistenta imaji neke kontenjere

eto toliko o princezi,danas sam zvao i CMA i ljepo im se zahvalio i rekao da nemogu ici... i eto ga ostala mi nasa Dalmacija, sto mislim da za pocetak i nije lose bar cu svako 7 dana biti u mom gradu

hvala svima posebno dalmosu

javim kad se krcam na dalmaciju.
    Bi;o mi je zadovoljstvo i mislim da si odabrao dobro. Cujemo se

Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno

danas bio gledao brod izvani i pricao sa jednom osobom koja je na brodu na kadeturi,kaze hrana bezze ,ok to svi kazu jer su svi naucili na domacu kuzinu.ali me malo puno smeta sto je WC zajednicki (u hodniku)to nemogu nekako probaviti,i da sobu djelim s nekim aj to vise manje samo da ne hrce

eto toliko o saznanju iz prve ruke.

Clan Posade
    Datum registracije
    Aug 2008

Početno Cma Cgm

Pozdrav svima,

ima li netko iskustva s kompanijom CMA-CGM? Postoje neke naznake da bi trebao tamo ubrzo odradit asistenturu?

?*to mogu očekivati na brodu?

Clan Posade Mario b. avatar
    Datum registracije
    Aug 2008

Početno

Sada ti Dolin??ek radi samo sa njima, imaju ti dosta brodova disu oficiri Hrvati, imas na maritime connectoru pod kretanje brodova listu na koju krcaju, i znam ti da treći palube prvi put kada ide ima 2750 eura

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

koje vrste brodova imaju?
    Od mora do mora...

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

kontejnerasi....
    ...ca smo na ovom svitu...

Stranica 1 od 17 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •