pozdrav svima
molio bih Vas iskusne pomorce da mi pomognete u odabiru moje prve kompanije za ukrcaj ,isao bih kao assistent elektronike/elektrike.
naime prica ide ovako.
moja zelja i prioritet je raditi na kruzerima ali posto tamo traze samo ljude sa iskustvom ja se tamo nemogu naci i zelio bih poceti karijeru na nekoj drugoj kompaniji gdje bih mogao skupiti iskustvo i znanje da bih se kasnije mogao prebaciti na kruzere.
i sad slijedi ono sto mene jako muci i nemogu se odluciti i za to vas molim za pomoc pri odabiru.
imam ponudu da idem (kao vec gore navedeno) assistent na kontenjerasa od CMA brod je star jednu godinu,ugovor je 4 mjeseca kao kadeta placa 900 eur.po zelji mogu sam produziti koliko hocu i mislim da mi jos treba vremena za steci potrebno znanje,onda bih iza bio ukrcan (nisam dobro razumio) ali nesto ispod elektricara(plata oko 2000 eur.) i to nekih 6 -7 mjeseci dok ne procjene da sam spreman ici za elektricara i to je plata 4200 eura naravno dok sam na brodu i ugovor je 4 -2. i to mi sve izgleda dobro i volio bih prihvatiti.
ALI
imam jos dvije ponude i ova me naj vise muci a to je da idem na mali brod Dalmacija od Adriatic cruises to je nasa kompanija oni mi nude za asistenta 900 eura 6 mjeseci i nakon tega 2200 eura samo dok sam na brodu i mislim da je to malo para ,ali opet zagrist cu to ako mi predlozite da tu odradim neko vrijeme i ako ce mi rad na tom brodu dati prednost i znanje za preci na kruzere.
i trece meni osobno favorit je Gearbulk koju zastupa agencija Ta-Na Zagreb
koja me zeli ukrcati ali trenutno nemaju potraznju za kadrom ass.elec. ,rekli su mi se javiti odmah cim sto bude,oni mi nude barem meni zasad najbolje uvjete a to je kadet 6 mjeseci za 1500 eur. kasnje ugovor 10-10 tjedana sto je super odlicno i stalna placa od 2400 eur.+ neki dodatci za mirovinsko.
i sad je stvar slijedeca
CMA me trazi 31.07 a moram javiti agenciji do pon. tj 14.07 da li idem ili ne;ali brod je star 1 godinu koliko ja tu mogu ista tu nauciti,neka me logika sluzi da se na njemu nema jos sta pokvariti.
Brod Dalmacija je ukrcaj negdje oko 15.08.
a Gearbulk na kojega bih volio ici se nezna,a nebih volio previse cekat ponestat ce mi para.
hvala vam unaprijed na pomoci i savjetima kojim se nadam da ce ih biti
p.s ako mi moze jos ko reci ako ima iskustva (saznaja) o ovim kompanijama kakve su i da li su za preporuku ili??

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom

) ali netribas se brinit naci cex ti posli posao samo isto znaj da se neces iz jednog ugovora ( u ovom slucaju na Dalmaciji) smarati ka da si nesto puno iskusan ili da ces jednm ugovorom dobiti mogucnost da biras cruisere. Di kao elektricar imas u prosjeku 4000 do 5000 eura misecno. Stoga ja mislim da je prid tobom ako zelis to sta si zacrta par godina pravih napora da bi dosa do pozicije o kojoj sad trenutno mislis i volija bi biti. .....Eto ja napise ka da prican s tebon. eeee