Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/33

Tema: Jadrolinija

2nd Officer noontonoon avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    rks

Početno Jadrolinija

moze li mi netko reci nesto u vezi Jadrolinije u smislu ugovora, place, uvjeta zivota i rada na brodovima.

Hvala!

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Da ti odgovorim sto znam, odnosno cega se sjecam od razgovora na Marku Polu dok sam odradivao praksu na njemu.
    Pricao sam sa II. palube ako se dobro sjecam i rekao mi je da mu je ugovor nekih 6. mjeseci ali njemu je super jer je stalno blizu pa se cesto zaleti doma. Placa mu je permanent sa time da je puno manja dok je na kopnu. Sto se tice uvjeta zivota, ovisi od broda do broda. Na Marku kaze da je dobro, Liburnija - katastrofa . Hrana je dobra jedino sto (njemu barem) dosadi posto je svaki tjedan ista.

Nije puno ali eto. Nadam se da ce ti netko sa konkretnijim podacima moci reci nesto vise ...

2nd Officer noontonoon avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    rks

Početno

puno hvala

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Da li mo?žda netko od vas zna kolika je plaća zapovijednika na Jadroliniji?

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Plaća zapovjednika na Jadroliniji ovisi o liniji i vrsti broda(trajekt-katamaran), a isto tako je i sa ostalim činovima. Rođak mi je treći palube na Split-Supetar i zaposlia se ima dva-tri miseca, tako da iman neke informacjune... Radi tjedan-tjedan, ili dva-dva, kako se dogovori sa smjenom, plaća je OK, i mislim da mu izađe oko 6000-6500kn svaki misec. To je zato šta nemaju kuvara na brodu, i imaju dnevnice od 120kn, a za spizu odvoje 20-30kn svaki, tako da ostane dosta+redovna plaća, za koju ne znam kolika je. Ima plaćene sve ove sheme zdravstveno socijalno i slično. Posal je OK(u usporedbi sa dugom plovidbom kaže da je šala-mala)... Dili kabinu s noštromom, al noštromo ide svaku večer spavat doma. Može i on, al zasad ne ide(biće se čovik oće odmorit od žene...)
    Ima ih 9 na brodu i uvik je ista ekipa... jedini minus toga svega je šta sve te nove zapošljavaju na određeno vrijeme, tako da otkaz uvik visi nad glavom, a virujem kad se firma privatizira da će ih dosta i dobit otkaze. Daj bože da griješim...

Eto toliko od mene...

Banned
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Splitska Plovidba

Početno

nemo?že se jadrolinija privatizirat

svage godine posluju sa gubitkon od masu milijona kuna...
    jedina profitabilna linija je Split-Supetar gledajuci ukupno cilu godinu...

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od pojava Vidi poruku
    nemo?že se jadrolinija privatizirat

svage godine posluju sa gubitkon od masu milijona kuna...
    jedina profitabilna linija je Split-Supetar gledajuci ukupno cilu godinu...

Daj bo?že da uvik ostane na??a... Al minusi od masu milijona kuna su upravo jedan od glavnih razloga ZA privatizaciju... Pa vidi ??kverove... Gledaj, moderniziraju flotu, imaju ogroman broj ljudi na određeno i osim toga JAAAAAKO su zanimljivi EU i njihovim le??inarima koji bi je kupili, razbili i onda svojim brodovima i firmama preuzeli na??u kabota?žu...

Daj bo?že da to ne bude tako, al sve me straj... a i dr?žavi triba novaca...

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

drzava ce dobit i vise nego dovoljno kad ove sta su je ovde doveli optuzi za veleizdaju i uzme in sve,na svetoga nikad,radi toga smo i mi di jesmo

Clan Posade
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

ma kakva jadrolinija?pojedincima je dobro jer kradu.ja sam nazalost ocevidac svega i djelatnik jadrolinije jos par dana.ugovor necu produzit ni pod razno.ima iznimaka,moze se upast na ok brod i korektnu posadu.ja kao kormilar necu reci svoju placu jer je sramotna tako da nepreporucam nikome jadroliniju osim ljudima koji imaju nekog pa da ih ubaci na liniju za supetar,solta i sl.zivi primjer je kolega povise,3rd i odma na st supetar.naravno da je tamo zadovoljan.toloiko od mene.

Kadet ecko22 avatar
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    M/Y Sokar

Početno

dobro receno yam500!ja san isto bija godinu dana na jadroliniji i to na 2 trajekta i brzoj prugi!na trajektima nije toliko lose samo sto je placa losa a o brzoj prugi da i ne govrim!koliko sam cua od starijih ljudi svake godine je sve gore pa nebi Jadroliniju nikom preporucia

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od yam500 Vidi poruku
    ma kakva jadrolinija?pojedincima je dobro jer kradu.ja sam nazalost ocevidac svega i djelatnik jadrolinije jos par dana.ugovor necu produzit ni pod razno.ima iznimaka,moze se upast na ok brod i korektnu posadu.ja kao kormilar necu reci svoju placu jer je sramotna tako da nepreporucam nikome jadroliniju osim ljudima koji imaju nekog pa da ih ubaci na liniju za supetar,solta i sl.zivi primjer je kolega povise,3rd i odma na st supetar.naravno da je tamo zadovoljan.toloiko od mene.
    Ne bi tija puno polemizirat, jer virujen, tj. znan da u ovome povi??e postu ima puno istine... Al momak o kojem govorim je posla prijavu na natječaj (inače bia sekondo na dugoj plovidbi, ima vi??u i polo?žen kapetanski, a uz to je i poprilično mlad), te su ga zvali na intervju u Rijeku i zasad je upa kao sezonac na Split-Supetar. Dobiva ugovore po tri miseca i mo?že dobit otkaz - sutra. Dakle nemoj ga stavljat kao primjer veza??a, jer to nije...
    Pričaj lipo konkretne stvari, kao ??ta sam ja napisa s namjerom da pomognem momku koji je pita za Jadroliniju, a ne odma napadi i optu?žbe. Mislin priča?? mi o rođaku, pa me to malo pogodilo....

Eto nadam se da smo se razumili...

Barba zapa avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    megajahte

Početno

Yam500
    Nekome odgovara Jadrolinija jer su ljudi blize doma i dosta njih je platilo da bi dosli tamo.
    Neki uspiju nesto i zamutit ali svake godine im je stroze i nije bas ka sta je bilo prije.
    Sranje je sta je masu ljudi tamo prijavljeno nas minimalac racunajuci i kape i barbe, a placu im nampumpjau sa nekima dnevnicama, prekovremenima i hranarinom. Uglavnom ko dozivi penziju ima da kupi par kozlina i baci se u pastire

Clan Posade
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

kolegaonda tvoj rodjak ima vise srice nego pameti.splicani zele na splitsko okruzje a za to se vodi borba i vucu veze.tako zadrani zele bit u zd a rijecani u rijeci.svatko novi koga primi jadrolinija u 90% slucajeva zavrsava na rijecko okruzje i to na duz obalnu plovidbu dakle na ugovor od 2mj.svatko novi koga primi jadrolinija dobiva ugovor na 3do5mj,za stalno nepostoji.nakon 3god dobivate otkaz i idete na biro jer bi vas zakonski nakon 3god firma trebala uzet za stalno a toga vise nema.nakon 3mj oni vas ponovo uzimaju i tako unedogled.placa za 3rd off na mom brodu je od 4do5 tis kn.postoje dnevnice ljudi ali to se trosi,to vam mora biti jasno.dakle kolega bez uvrede ali ja ipak bolje poznam situaciju u ovoj firmi jer sam ipak neko vrijeme dio nje ali svemu dodje kraj.i opet naglasavam ima stvarno dobrih ljudi i korektnih,takodjer ok brodova i linija ali sve u svemu nepreporucam nikome osim visokim cinovima i onima koji se mogu izborit za isplativu liniju.mirno more svima

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Svaka čast. Ja sam iznia ono šta mi je on ispriča u najboljoj namjeri. Nema frke i fala na informacijama. Nema uvrede ni ništa takvo.

pozdrav

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

ja san na jadroliniji već 6 godina, taman ću dobit prekid 31.12.
    mislin da ću kupit prnje, jer je jadrolinija sve gora. socijalno su neosjetljivi,nemaju osječaja za radnike. ne cijene ništa. plaće propadaju izuzev pojedincima koji se dobro nakradu, to triba reć, to se vidi i zna i sve je evidentno. ko je čiji rođak briga me, al morate znat da je pojedinin timunjerima i noštromima plaća veća nego meni koji san drugi makinje. osjećan se ponižen, mada to nije razlog zbog kojeg iden ća. sad će mi zabit prekid kad mi je najgore razdoblje s malin i diteton i krediton za stan koji me čeka jako brzo. mrtvi-ladni. moran ić i biž`te ća od jadrolinije, nije to više ka prije, svak naviga, svak ti naređuje, i sve se temelji na vezama.

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od brankanel Vidi poruku
    ja san na jadroliniji već 6 godina, taman ću dobit prekid 31.12.
    mislin da ću kupit prnje, jer je jadrolinija sve gora. socijalno su neosjetljivi,nemaju osječaja za radnike. ne cijene ni??ta. plaće propadaju izuzev pojedincima koji se dobro nakradu, to triba reć, to se vidi i zna i sve je evidentno. ko je čiji rođak briga me, al morate znat da je pojedinin timunjerima i no??tromima plaća veća nego meni koji san drugi makinje. osjećan se poni?žen, mada to nije razlog zbog kojeg iden ća. sad će mi zabit prekid kad mi je najgore razdoblje s malin i diteton i krediton za stan koji me čeka jako brzo. mrtvi-ladni. moran ić i bi?ž`te ća od jadrolinije, nije to vi??e ka prije, svak naviga, svak ti naređuje, i sve se temelji na vezama.
    ja taman obnavljam brevet i jadroliniju vidin ka bogom danu. nisan nikad bija, tj nisan nikad ima pristup niti blizu jadroliniji.
    na temelju nekih ode iskustava ispada da je situacija daleko od idilične, ka ??ta je ja sebi nastojim prikazat. dok san bija na dugoj i ubija glavu u dugim noćnim gvardijama, dugim ugovorima, o jadroliniji se pričalo ka o firmi za odlika??e. tu tvrdnju mi nekako i potkrepljuje činjenica da se jako te??ko ukrcat. bar po ričima ekipe na rampi koju bi pita , i po pričama ljudi iz same firme, reklo mi se- ako nema?? vezu, ni love za platit, ne triba?? ni slat molbu.u nekoj se varijanti spominjala i vi??a , ka uvjet.
    bija bi zahvalan kad bi mi neko opisa način na koji se ukrca tamo. od predaje molbe do prvog poziva.
    ja san bija časnik palube na strancima, VLCC,produkt tankeri, a sad , kad obnovim brevet od poručnika, i??a bi na jadroliniju ,bez razmi??ljanja i za timunjera, samo ??to dalje od duge.
    karijera pomorca na strancu,na karga, ni zgrtanje para me ne zanima.
    virujem da bi kad tad uspija ovancat za oficira na jadroliniji. ovaj put san zapea ozbiljno. 5 g. san radija na kraju, osta bez posla i sad bi se valjalo ugurat nekako na jadroliniju.
    volija bia ekipu da mi iskreno, skriveno iza nikova odgovori kako se tamo opće upada, naravno bez spominjanja imena.
    unaprijed zahvaljujem. pozdrav

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Evo kad ste već otvorili ponovno temu da napišem samo da je momak o kojem sam gore pisa dobia otkaz prije misec dana kao "prekobrojni" (bia je na određeno) i vraća se navigaciji. Isto tako moram napisat da mu je početno oduševljenje zaposlenjem na Jadroliniji splasnilo i zapravo mu je laknilo kad su ga otpustili, jer sam možda zbog komoda ne bi da otkaz. Sad traži posal...

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    Evo kad ste već otvorili ponovno temu da napi??em samo da je momak o kojem sam gore pisa dobia otkaz prije misec dana kao "prekobrojni" (bia je na određeno) i vraća se navigaciji. Isto tako moram napisat da mu je početno odu??evljenje zaposlenjem na Jadroliniji splasnilo i zapravo mu je laknilo kad su ga otpustili, jer sam mo?žda zbog komoda ne bi da otkaz. Sad tra?ži posal...
    hvala na javljanju. ja ću provat. pari mi se nemogućom misijom opće ukrcat al ću bit uporan pa makar do??a do spoznaje do koje je do??a i tvoj rođak. bar ću onda znat da matrikulu triban obisit o klin , jer dugu san zamrzija za cili ?život, a ovo mi je sad zadnja opcija, ??ta se mora i broda tiče. od p.... do g.....
    kolega pozdrav

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Ono šta ti još mogu kazat je da budeš uporan naravno, a uvik ti u 3.-4. misec budu natječaji za lito i tu se može upast, pogotovo ako imaš "insidera", pa onda molit Boga da ti u 10. neće dat otkaz. I mom rođaku su rekli da pričeka opet proliće pa da će ga uzet za lito opet, al jebi ga mora se radit i zarađivat, njemu to ne odgovara...

Eto sritno!

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    Ono ??ta ti jo?? mogu kazat je da bude?? uporan naravno, a uvik ti u 3.-4. misec budu natječaji za lito i tu se mo?že upast, pogotovo ako ima?? "insidera", pa onda molit Boga da ti u 10. neće dat otkaz. I mom rođaku su rekli da pričeka opet proliće pa da će ga uzet za lito opet, al jebi ga mora se radit i zarađivat, njemu to ne odgovara...

Eto sritno!
    ajde neka. dobar info.dotad ću se moć nekako pokrpit, a posli pustih godina je napokon uletija i neko iznutra ko bi moga malo povuć za mene.
    znan da nekima izgleda cila priča ka ukrcaj na BP-a ili VELU za 10000 funti permanenta, sa misec - misec ugovorom, al jebiga, meni je ta jadrolinija bila uvik nedostupna. nisan ima nikoga unutra.
    dok san pičija dugu, od kad bi preda papire, najvi??e bi pro??la 2 miseca dok ne bi dobija poziv za brod ka terco ili sekondo. a kod ovih nikad pomaka nije bilo.
    nadan se da će ne??to ovaj put uletit.
    pozdrav

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •