Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/13
    Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno Splitska gradska luka

Evo sam noćas bio na jednoj večeri sa ljudima iz bliskog okruzenja splitskog gradonačelnika. Navodno je zajedno sa gradnjom/rekonstrukcijom hotela Marjan potrebno je ostvariti jo?? nekoliko ciljeva koji su nu?žni da Split postane turistički centar. Pa idemo redom svođenje gradske luke na luku jahti i kruzera, izgradnja trajektne luke na Gripama, izbacivanje iz centra grada u predgrađe ?željezničke stanice i autobusnog kolodvora radi izgradnje hotelskog naselja.
    Sto mislite o ovome i kako će to promjeniti vizuru Splita?

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Mislim da Vam je gradonacelnik glup kao ona stvar?Stvarno moras biti budala pa kolodvor izbaciti iz centra grada.U svakom normalnom svjetskom gradu kolodvor se nalazi u centru grada skupa sa stanicom javnog gradskog prijevoza ( metro, tramvaj, autobus etc. )
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

glup je al zato jer misli da niko ne primjećuje da on radi sve zbog vlastiton interesa pa tako i ovo. oće gradit porat za jahte i kruzere da bi svoj hotečić napunija.
    pa će se dat malo u ugostiteljstvo itd.

cpt bajica avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    eight seas

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Branko Vidi poruku
    Evo sam noćas bio na jednoj večeri sa ljudima iz bliskog okruzenja splitskog gradonačelnika. Navodno je zajedno sa gradnjom/rekonstrukcijom hotela Marjan potrebno je ostvariti jo?? nekoliko ciljeva koji su nu?žni da Split postane turistički centar. Pa idemo redom svođenje gradske luke na luku jahti i kruzera, izgradnja trajektne luke na Gripama, izbacivanje iz centra grada u predgrađe ?željezničke stanice i autobusnog kolodvora radi izgradnje hotelskog naselja.
    Sto mislite o ovome i kako će to promjeniti vizuru Splita?
    ne znam ?živi?? li u St-u?. ovo je kao da će?? ??kver sagradit na Jarunu.
    reci mi koje su reference ljudi na toj večeri za iznosit viziju razvoja st luke?

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

a sta ce potaracat koteks i prokopat kanal do gripa za napravit trajektnu luku?

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bajica Vidi poruku
    ne znam živiš li u St-u?. ovo je kao da ćeš škver sagradit na Jarunu.
    reci mi koje su reference ljudi na toj večeri za iznosit viziju razvoja st luke?
    Zivim u Splitu jasno. Imam pogled na ruzinave Jadrolinijine trajekte tako da osobno jedva cekam kad ce se trajektna luka izmjestiti.Neka je sto se mene tice izmjeste na mjesec.Sto se tice referenci ovih ljudi dovoljna mi je referenca da ni jedan od njih nema jahtu manju od 15 metara i uglavnom zive pod motom "Yes I can". Znaci ljudi koji mogu sve.Pretpostavljam da ce se kroz Prvoboraca prokopat kanal i da ce luka bit na mjestu sada vec bivseg Koteksa.Tako mi je jedan od njih nacrtao na salveti. Tome u prilog govori i cinjenica da je Kerum prekjucer kupio jos 15% dionica Koteksa od HFP-a cime mu se vlasnistvo povecalo na nesto vise od 90% i vise nema obavezu pitat ikoga ista vezano za ono sto je tamo sagradjeno. Pretpostavljam da u vrlo skorom roku slijedi rusenje i ostvarenje vizije novog Splita.

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Najbolje da se nista u ovom gradu ne dira niti ulaze. I tako smo navikli samo brontulat. Kad treba poc do trajektne luke ili kolodvora onda se brontula da je guzva itd.

Ne volim Keruma niti tu svitu oko njega ali ta ideja da se kolodvor premijesti u Kopilicu je jako stara. Postojao bi jedan oblik metroa koji bi povezivao centar grada sa kolodvorom (zeljeznickim i autobusnim) koji bi bio u Kopilici. Cak je kod Prve Policijske ostavljen ulaz u taj metro ali to malo tko zna.

Nazalost cinjenica jest da je Kerum gradonacelnik zbog svojih interesa ali to su svi znali, kad su ga birali, sto ce biti. Nisu niti ovi prije njega bili bolji ali su to bolje skrivali.
    Navigare Necesse Est

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

ima vise stvari sta se mora rijesit da split postane luka kruzera iako za sljedecu godinu ce biti 300 dolazaka.
    unutar luke je najveci problem gaz jer do 7,80 se splendour i ostali manji od 70000 tona provucu, msc musica je usla sa 8,20 i nasukala se .
    u planu su vanjski vezovi za kruzere preko 100000 tona, a za dogodine ih ima vec na listi preko 20 dolazaka i svi moraju tender service obavljat sta je zeznuto zbog broja putnika i ponekad losih vremenskih uvjeta.
    da bi se to ostvarilo pravni odnosi dalmacijavina se moraju zavrsit i da odseli u sjevernu luku i onda je splitu osigurana velika buducnost.
    2010 je vec bilo dana kad su dolazila po 3 broda od 70000 gt i vise , a 2011 je jos punija.

3rd Eng pomorac123 avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

A cini mi se da je taj trend razmjestaj luke zahvatija I druge gradove u dalmaciji,tako i u Sibeniku razmisljaju o razmjestaju luke u zonu PODI ali im je jedini problem pristupna cesta sa autoputa koja jos nije izgradena a nezna se kad ce biti gotova jer su okupili radnu grupu za pristupnu cestu ali ta radna skupina nikako da se okupi?????

Kadet
    Datum registracije
    May 2010
    Firma
    nigdi jos

Početno

meni jedino nije jasno kako to luka na gripama
    prije aerodrom nego trajektna luka

Terco palube
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    valjda NCL

Početno

U svakom normalnom svjetskom gradu kolodvor se nalazi u centru grada skupa sa stanicom javnog gradskog prijevoza ( metro, tramvaj, autobus etc. )[/QUOTE]

Pa nije ni sad bas u centru,vise na juznom rubu ako gledas po planu grada,a i okolnih mijesta-jer to je kolodvor cijelog splitskog podrucja,a ne samo Splita.Ljeti katkad treba i vise od pola sata dok se autobusom izade na brzu cestu sa kolodvora..

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    kod kuce

Početno

Citiraj Prvotno napisano od toni-max Vidi poruku
    meni jedino nije jasno kako to luka na gripama
    prije aerodrom nego trajektna luka
    Nisi vizionar vec samo promatrac.Kad se zgradi vidjet ces o kakvom je projektu rijec.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

a kad su mi nasi ralicari sve izbrisali....izvedivo je i te kako

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •