Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 33 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/652

Tema: Carnival

n79
    n79 je odsutan
    Kadet n79 avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno Carnival

Zanima me ako je netko bio na Carnivala da prenese malo svoja iskustva o radu i zivotu na brodu (ne samo o partijanju). Ja sam inace prosa intervju za carnival u eurosa i idem na brod kao 3rd eng. Za one koji ce tek ic na intervju mogu rec da nije tesko. Intervju radi Capt. R. MAROSSA i iznenadilo me sta ne pita nista osobno da vidi kakva ste osoba vec samo osnovna pitanja iz struke tipa 2T/4T motor, pumpe, klase pozara, marpol itd...Nista u dubinu samo osnovno.
    Jel zna netko jel triba nosit postole za uniformu na brod ili to dobijes? Znam da ne placaju lijecnicki, sta je s vizom?

Clan Posade
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    rci

Početno

ej ja taman dosa s carnivala.sistem rada je totalno primitivan.zabari su totalno coporativan narod.ne radi se puno,ima dosta posade u makinji.ja radia 5 miseci po 10 ak sati dnevno ali mi kazu da san upa na brod s totalnim budalama tako da to nije na cilon carnivalu.zivot je ludilo,ako je parti i imas nocnu smjenu mos poc doli i odmarat ako ti je drugi ok.ma zivot je dobar na carnivala ali zapamti da nemas ista prava ka zabari,neka ste isti cin.
    e i pitaj svog sekonda ako je zabar da ti objasni razliku 2/4 T motor,pa ces cut da nema vrimena-vecina njih nema poojma-moje iskustvo..
    postole bijele dobijes,a crne ponesi od doma jer su skroz bezvezne.
    i lijecnicki ti placaju drugi,nakon dvi godine,za vizu neman pojma....
    pozdrav

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Je li ti trazio kakvo iskustvo ili i njima gori pa moze i bez toga?

deck
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    carnival

Početno

traze iskustvo, ako si strojar upadas brzo ali najcesce ides od pozicije terca samo ako su u gabuli onda kao secondo, na palubi prednost daju talijanima ali uvijek mozes odraditi intervju, dobro bi doslo poznavanje talijanskog.
    ja sam 5 godina tamo srecom sada sam prvi palube dosao sam kao sekondo i to je bila velika sreca. radi se malo, izgubis 10 sati dnevno ali na setnju i foliranje pred kompjuterom pravog rada je jako malo ne uprljas se cijeli ugovor ako bas neces, placa je dobra i redovita posao dosta siguran, ako sam nesto ne zaseres. talijani su gazde pa se treba naviknuti na njihovo razmisljane i nacin rada ali ja ih nebi mijenjao, prosao sam prije carnivala 10-ak kompanija nema manje rada za ove novce

Clan Posade
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    rci

Početno

istina mariniris.stvarno je nemoguce dobit vece novce za toliko nerada.

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Kad sam zvao u Eurosa, čisto onako da vidim sto nude, prva stvar sto me je čovik pitao imam li Visu? Pa onda godine, pa koliko mi je ostalo ispita itd. Bio je korektan, bez muljanja i spomenuo je dobru paru za trečeg makine samo sto sam več zaboravio. Jebiga))))))))

deck
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    carnival

Početno

Citiraj Prvotno napisano od iguazu Vidi poruku
    Kad sam zvao u Eurosa, čisto onako da vidim sto nude, prva stvar sto me je čovik pitao imam li Visu? Pa onda godine, pa koliko mi je ostalo ispita itd. Bio je korektan, bez muljanja i spomenuo je dobru paru za trečeg makine samo sto sam več zaboravio. Jebiga))))))))
    4000 eura terco

Clan Posade
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    rci

Početno

4 300 eura terco ima sada na carnivala

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2008

Početno

Terco 4300 eur,2-e 5300 eur i sad su uveli 3rd jr engineer 3300 eur.
    istina je ono da nikad lak??e nisan zaradil lovu,samo se treba naučit na talijane.Na intervju obično prolazi ko god se pojavi fali ljudi,stalno dolaze novi,tu san evo skoro 6 godina i samo da je smanjit ugovor bilo bi ono - do penzije

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

To mi zvuči kao da je para samo kad si na brodu. Ili se varam?

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

To mi zvuči kao da je para samo kad si na brodu. Ili se varam?
    E pa sad i jos da ti toliko daju i kad si doma,to bi bilo do jaja.....
    To ti je lova samo kad si na brodu....

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Ma da, to sam ja samo zatvorio oči i zamislio)))))))))))))))))))))

Clan Posade
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    rci

Početno

prijatelju da je i doma svi bi navigali na carnivala,viruj mi.
    ja doma misec dana a lova na racunu samo pada....

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

A di bi mene bacili ka 3rd Eng. na kontejnerima, koja je tamo hijerarhija i ima li sljake vise nego na trgovačkima di sam prepusten sam sebi ( Kapo se igra s papirima, sekondo s ljudima))))))))))))))))))))))))

Clan Posade
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    rci

Početno

ej ja san bia terco na nyk kontenjerima,stavili su me za kadeta 3100 eura-sad su izmislili jr treci tako da bi vjerovatno isa na tu poziciju-3 400 eura,ugovori 4-2
    iako ispadne 5-1,5.meni tih pet miseci je stvarno bilo nista u uspredbi sa kontenjerima-samo na putnicke je svaki dan ponediljak,nema odmora pa malo dosadi svaki dan isto.ne sljaka se puno,ima priko 50 ljudi u makinji,ali radi se jer nas nebi valjda ni placali da se ne radi,ali dosta manje u odnosu na cargo.u timu si sa drugin i mazacen i imas gvardie i prepusten si uglavnom sebi,ali da i drugi ruke kad zapne.uglavnom dobar posao i zivot samo je dosta stresan i treba imat dosta cvrste zivce-tako je s talijanima za druge komp ne znam.nadam se da san ti bar malo stvoria sliku,uglavnom nist posebno samo zivot je stvarno tamo 100 na sat...pozdrav

2nd Engineer
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    Cruisers

Početno

jeli ko bija na elationu od vas od 2004-2008..tu san ja bija pa me bas zanima znan li koga

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Vidim, ima ovdje dosta ekipe s cruisera. Razmisljam da li se isplati odgoditi na neko vrijeme ukrcaj da bi dozivio intervju za karnevala U Eurosa. Fora je sto ni oni ne znaju kad će se taj intervju dogoditi, ćekaju da se skupe ljudi. U biti, kontam da si malo olaksam vise ovaj posao, da se maknem sa carga i priča vezanih za kako je neko rekao teretnjaće. Dosta je bilo 15 godina, sad bi malo nesto laganini, tzv. sviranje kurcu u odnosu na ove presinge. Tko zna, kad bi uletio tamo mozda bi se navukao na kazaliste i predstave))))))))))))))))))))))))

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Vidim, ima ovdje dosta ekipe s cruisera. Razmisljam da li se isplati odgoditi na neko vrijeme ukrcaj da bi dozivio intervju za karnevala U Eurosa. Fora je sto ni oni ne znaju kad će se taj intervju dogoditi, ćekaju da se skupe ljudi. U biti, kontam da si malo olaksam vise ovaj posao, da se maknem sa carga i priča vezanih za kako je neko rekao teretnjaće. Dosta je bilo 15 godina, sad bi malo nesto laganini, tzv. sviranje kurcu u odnosu na ove presinge. Tko zna, kad bi uletio tamo mozda bi se navukao na kazaliste i predstave))))))))))))))))))))))))
    Ako mozes (mislin financijski) onda pricekaj neces nista izgubit jer ce uvik nisto uletit .
    srea san neki dan prijatelja iz Komize da je upa na Carnevala preko Eurosa a bi je treci makine na Atlanskoj.
    Govori mi da je dosa na interwiev i neki talian ga je poce isitivat o MARPOLU na engleski,a prijatelj mi govori da je slab sa Engleskim pa mu je on poce odgovarot na talijanskom i da se taj talijan odusevia sta zna talijanski i da ga nista vise nije ispitivo nego samo blebeta gluposti na talijanski i da mu je odma reka da je primljen.
    Iz ovog primjera je vidljivo da nemoras imat Cruise iskustvo a i Engleski nemoras govorit.

deck
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    carnival

Početno

ako si nauticar zaboravi, nisu sa palube uzeli hrvata ima vec jaaaaaakooooo dugo a izgleda da ni nece, ako si strojar to je druga prica, zovi euros u rijeci svako malo imaju intervju naruci se i upadas 90%.
    ako jos uz to govoris talijanski 100%, do sada su uzeli prakticki sve strojare koji su se prijavili, sretno

Banned
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Ma bas sam se danas čuo s likom u Rijeci, znaće mi u ponedjeljak reći da li ima smisla čekati taj intervju. Rekao sam mu sve i bio je opet korektan. Naime, bilo bi glupo odraditi intervju pa ti daju dvojku kao da nemas iskustva, kao sto su mi rekli kad sam bio u Gloptika . To su znali i prije intervjua, samo sam im bio izgleda za popuniti broj. Pa će ovaj provjeriti u Monte Karlu da li im treba strojara tako da ću znati di sam. I lipo mi je rekao da ne mogu više gori dok ne rijesim Višu. Korektno. A onda je na meni sve ostalo. A btw talijanski znam toliko da se ne mogu izgubiti. Dovoljno?

Stranica 1 od 33 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •