Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/17
    ----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno Kako ovo? Viking Rec. Holland America Line

Dobija ponudu od Viking Recruiment za Holland America Line.

have been forwarded on your details in order to get in contact with you about Holland America Line.

Please find below further information on the position of 2nd Electrician, and I have attached a job description:

Working 4 months on/2 months off

Â? Daily rate of pay is $160 USD per day. You would also receive 4% Vacation pay and overtime.

Majority of Deck Officers, are Dutch or British. A smaller number are from Australia, South Africa, New Zealand. Engineering Officers are majority Dutch and British with some Eastern European Officers.
    ECT

Unquote

Jeli ovo diskriminacija ili sta?
    Nevirujen da Englezi i Holandezi rade za ovake novce.
    Mozda i prihvatin jer mi je napeto ic na putnicke nakon deset godina svega i svacega.
    Ima li neko korisnu informaciju ili savjet?

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

5k$ za 2nd electriciana mjesecno je tebi diskriminacija ?
    Pitaj malo koliko su placeni na drugim firmama pa usporedi,konkretno kod nas imaju duplo manje.

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Nisan Prije bija na putnickima pa se zelin informirat.
    na kargu i offshoreu san uvik manje vise bija placen ka i zapadnjaci.
    Posljednje uređivanje od Vukorepa : 11-14-2010 at 09:17 PM

el.eng. miki avatar
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    PSM

Početno

je to permanent

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

neznan nisu to specificirali, ali permanent bi bilo prihvatljivo.
    zna li neko malo vise o tom viking recruitmentu i HAL.
    Firma pari velika a lova mala

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Gledaj.....Kad sam bio na interview-u za Princess-a pred par godina razmisljao sam slicno kao i ti. Od nas 13 sta smo bili na testiranju odabrali su samo nas trojicu,meni je ponudjeno mjesto 3rd Electriciana i objasnjeno mi je da s obzirom na to da nemam prijasnje iskustvo na putnickim brodovima moram poceti sa nizom pozicijom. Naravno da sam ''ponosno odbio'' tu ponudu jer sam na cargu imao bolju placu.Uslijedilo je jos nekoliko poziva i uvjeravanja ekipe iz nekadasnje ''kraljevske nam agencije'' da ne odbijam tu ponudu itd,itd,ali...nisam se predomisljao,nisam prihvatio jer mi nije odgovarala placa.
    BTW,o permanent placi mozes se nadati u snovima,nema ti toga na ovim kompanijama. Zao mi je sta ti mozda ubijam nadu ali takve su cinjenice.

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    JDN

Početno

Citiraj Prvotno napisano od High Voltage Vidi poruku
    5k$ za 2nd electriciana mjesecno je tebi diskriminacija ?
    Pitaj malo koliko su placeni na drugim firmama pa usporedi,konkretno kod nas imaju duplo manje.
    Nebi se bas slozia sa tobon. 2ETO je na Princess ( lani ) ima placu ka i 2 ENG
    a to je bilo 5194 Eura + 6% godisnje place za penziju. To je malo vise od 160 $ /day koliko su mu ponudili na HAL. Inace HAL je sa placama uvik bija u "donjem dilu tablice". Ako ovo sta mu je ponudjeno nije permanent i ako nema jos nekih dodataka u ugovoru kao zdrastveno, study leave plan itd, misljenja sam da je malo.

Clan Posade Electrician avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    Stena Drilling

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dado-st Vidi poruku
    a to je bilo 5194 Eura + 6% godisnje place za penziju. To je malo vise od 160 $ /day koliko su mu ponudili na HAL. Inace HAL je sa placama uvik bija u "donjem dilu tablice". Ako ovo sta mu je ponudjeno nije permanent i ako nema jos nekih dodataka u ugovoru kao zdrastveno, study leave plan itd, misljenja sam da je malo.

Evo ovako,
    Do nedavno sam radio za Princess i tocno je da 2nd ETO ima oko 4500 Eura za pocetak..Ovo gore navedeno nije tocno..Sto se tice bonusa obicno je od 3 do 5% a za ovu godinu je bio 1% radi krize....Naravno nije permanent..2nd Eng ima oko 5200 Eura, Senior 1St Eng oko 5800Eura , 1st ETO oko 5350 Eura..Toliko o placama na Princessa.Sigurno da je jedna od boljih firma za pocet karijeru u Cruise industriji...A sto se tice Viking Recru. mislim da su ok, i otvoreni su pa ko voli nek izvoli...Ima dosta ETO-a koji bi radili za to sta je tebi ponudjeno pa evo dobre prilike da im preporucis tu opciju.. Koliko sam nacuo u Vikingu sjede ljudi koji su presli iz P&O Officea proslu godinu..

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    JDN

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Electrician Vidi poruku

Evo ovako,
    Do nedavno sam radio za Princess i tocno je da 2nd ETO ima oko 4500 Eura za pocetak..Ovo gore navedeno nije tocno..Sto se tice bonusa obicno je od 3 do 5% a za ovu godinu je bio 1% radi krize....Naravno nije permanent..2nd Eng ima oko 5200 Eura, Senior 1St Eng oko 5800Eura , 1st ETO oko 5350 Eura..Toliko o placama na Princessa.Sigurno da je jedna od boljih firma za pocet karijeru u Cruise industriji...A sto se tice Viking Recru. mislim da su ok, i otvoreni su pa ko voli nek izvoli...Ima dosta ETO-a koji bi radili za to sta je tebi ponudjeno pa evo dobre prilike da im preporucis tu opciju.. Koliko sam nacuo u Vikingu sjede ljudi koji su presli iz P&O Officea proslu godinu..

Dragi kolega,

Do nedavno sam i ja radio za Princess. Mislim da se poznajemo.
    4500 ojra moze biti za prvi ugovor ( probni rad) a nakon toga ide puna placa
    ako se znas za nju izboriti.
    Kao sto znas na Princess ima ljudi iste nacionalnosti , istog ranka a razlika u placi moze biti 500 i vise ojra. Zasto je tako ne znam. Ja sam bio drugi na placi od 5194 ojra ( prije povisice od 1,75%) a upozna sam neke nase sekonde koji su imali 4500-4800.Nisu se bunili , nisu trazili i normalno, nisu ni dobili punu placu.
    Kako bilo, i 4500 ojra/month je puno vise od 160$/day koliko mu nude a elektricara Princess-u nedostaje.

Pozdrav

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Koliko san vidija na stranicama "Princesa" tamo je ka agent za hrvatsku naveden
    SSM dali oni jos postoje i dali jos uvik za njih rade? ako ne koja je alternativna adresa za obratit se?

Ali ipak bi tija saznat jos malo o tom Viking Recruitment-u na njihovim stranicama se vidi da nisu samo vezani za HAL
    Imaju i link na www.jobs-at-sea.com di je oglaseno "svasta nesto"
    A navedeno je da imaju predstavnistvo u Splitu mada nema nikakvih informacija o tome ni adresa ni naziv agencije.

1.Casnik-Moderator morskipas01 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Vukorepa Vidi poruku
    Koliko san vidija na stranicama "Princesa" tamo je ka agent za hrvatsku naveden
    SSM dali oni jos postoje i dali jos uvik za njih rade? ako ne koja je alternativna adresa za obratit se?

Ali ipak bi tija saznat jos malo o tom Viking Recruitment-u na njihovim stranicama se vidi da nisu samo vezani za HAL
    Imaju i link na www.jobs-at-sea.com di je oglaseno "svasta nesto"
    A navedeno je da imaju predstavnistvo u Splitu mada nema nikakvih informacija o tome ni adresa ni naziv agencije.
    idi direktno na viking KarenS@VikingRecruitment.com
    zenska ti se zove Karen Sweetman

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Ma neda mi se sad spamat ljude tamo.

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dado-st Vidi poruku
    Sve je to meni jasno,a posto si bio na Princess-u onda pretpostavljam da znas da za 2ETO-a nemas sanse bez prijasnjeg (poduzeg) iskustva na putnickim brodovima,s obzirom da ima dosta konkurencije onda oni imaju mogucnost biranja,tako da smatram da je ova ponuda od HAL-a itekako dobra za pocetak.Pitanje je kakva im je hijerarhija po cinovima u elektro departmentu i koji je job description za 2nd electriciana pa ako netko zna neka napise.

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

A evo ka da pratu ovi forum sami su mi povecali ponudu kad san ispunija aplikaciju ka ono zbog iskustva i sad to ispada 220 $ (60-50 Hz) manje od tog Entry-a na famoznog Princess-a (po danasnjem tecaju EUR USD) .

Nego sad traze preporuke kako vi ljudi dolazite do toga ja san kontaktira jednu bivsu firmu i nista (pouzdano znan da su mi kapi davali OK ocjene).
    Zanima me kako funkcionira to sa preporukama iliti ocjenama mora li to tamo neki kadrovik imat na raspolaganju i mora li ti dat kad ga pitas?

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

daj adresu od kojega kapa ili prvoga sta ti je reka kazat koju dobru za tebe. onda ti oni njega kontaktiraju ako imaju volje i to ti je to. pitaju ga cisto kakav si i zasto bi te oni tribali zaposlit. bar je tako meni poslalo par puti

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Vukorepa Vidi poruku
    ....Nego sad traze preporuke kako vi ljudi dolazite do toga ...
    Zanima me kako funkcionira to sa preporukama iliti ocjenama mora li to tamo neki kadrovik imat na raspolaganju i mora li ti dat kad ga pitas?
    Lazem,to ionako niko ne provjerava.A i ako idu provjerit dam ime kojeg kapa ili managera,a kontakt telefon od likova za koje znam da mi cuvaju ledja(doduse u RVackoj ti takvi uglavnom zabiju noz u ledja tako da moram uzimat likove iz uvoza ).

----
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Ono sa preoporukama san prosa manje vise...OK
    A sad oce English Marlins test pretrazivanjem foruma san uspija procitat da to nije extra tesko.
    Zanimaju me tehnicki detalji na njihovim web stranicama san nasa ovlastene "distributere" ka sta su Gloptik SSM ADRIAMAR itd. Kako to ide ti in to platis
    i tamo iscackas po kompjuteru i onda ti oni daju brevet? Koliko to kosta?
    Sutra se planiran raspitat kod tih distributera a posto je vikend adekvatne informacije mozda dobijen tek iduci tjedan.
    Svaki komentar informacija savjet je dobrodosa.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •