Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/13
    Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno Riječne Kruzing Fime (River Cruise Lines)

Evo prije svega pozdrav svim foruma??ima i pomorcima. A o sebi mogu reči samo da tek trebam zapoćeti pomorsku karijeru, znači kadet (stroja).
    Ovu temu otvaram zato jer me zanimaju informacije ljudi koji plove ili su plovili na riječnim kruzerima (npr. AMA Waterways, CroisiEurope, Avalon Waterways, Uniworld, Viking River Cruises, Tauck World Discovery itd.). Znači kakva je razlika ako uopće je između morskih kruzera, kakva je hijerarhija, kakav je sam posao na brodu (strojarnica) uvjeti, plače...
    I na kraju dali i tko uopće ukrcava ovdje u hrvatskoj (neka agencija ili direktno) i dali se isplati ići odnosno dali tko uopće uzima kadete budući da je u zadnje vrijeme i to skoro nemoguća misija.
    Hvala,

2nd eng.
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    na moru

Početno

prije par godina moglo se upasti preko grand circle cruisesa iz dubrovnika ali ne znam sto je sad s tom firmom, mislim da ne stoje bas najbolje. imaju neke brodove po mediteranu a za rijecne ne znam...

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

Hvala na info. Nego ??ta stvarno nema nikoga sa iskustvom na riječnim kruzerima, dali to znači da nije unosno odnosno isplativo, ili samo ovdje kod nas nirko ba?? ne obrača previ??e pa?žnju na takve brodove.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sjivin Vidi poruku
    Hvala na info. Nego ??ta stvarno nema nikoga sa iskustvom na riječnim kruzerima, dali to znači da nije unosno odnosno isplativo, ili samo ovdje kod nas nirko ba?? ne obrača previ??e pa?žnju na takve brodove.
    Prije svega dobro dosao

Iz price s drugima znam da nasi nisu bas previse zainteresirani a rijecne brode. KOliko sam imao cuti da su palce dosta manje nego na cruiserima po moru pa dat i je to odma znak da je odaziv puno manji. Jer ako vec navigajes navigaji za sta vecu paru zar ne?

Sta cse tice toga da nema nikoga iz te vrste brodi pa tek si jedan postao thread triba imati strpljenja

Lip pozdrav i sritno
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

Da istina, bilo bi bolje za veće novce ploviti, ali mene zanima ona tzv. psiholo??ka strana priče, tj. dali je na riječnim kruzerima ?život recimo lak??i (??to se tiče posla, pretpostavljam da te ni valjat nemo?že na rijeci ba??), znači dali je odnos ulo?ženo dobiveno bolje ili recimo ugodnije od druge vrste plovidbe. Budući da ni ja, a bome vidim skoro nitko nezna nekoga ba?? s iskustvom, tj. dali je moguće da su plače toliko male da se stvarno ne isplati niti razmi??ljat o rijeci.

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Na??ih je najvi??e na potezu od Amsterdama do Crnog mora tj. Rajna-Majna-Dunav, i od toga opet najvi??e na samom Dunavu. Na tom dijelu ti je slu?žbeni jezik njemački, na brodovima ??ta je ukrcano ti je uglavnom bijelo osoblje (kuvari, slastičari, konobari, sobari, čistači, recepcionari, maseri itd...) ali mo?že se upast na poziciju sailor za početak i ??porkat riječnu matrikulu (Schifferdienstbuch, flusse buch ili kako već...). Mislin mo?že se upast i na nautical staff pozicije odma iz prve, ali te?že malo. Od Balkanaca na riječnim brodovima ti drmaju Srbi, ima dosta Mađara i Slovaka i ostalih podunavskih naroda, svi se dr?že po klanovima... Klijentela su ti uglavnon američki i ??vapski sredovječni ljudi te penzioneri, nema tulumarenja ka na morskim kruzerima. Posa za strojara je neusporedivo lak??i nego na moru, ali su i novci naravno manji. Naravno ima i nekih pogodnosti, na nekim kompanijama ima?? mirovinsko zemlje di je firma registrirana npr. ??vicarske nakon pet godina navigacije tj. sedam godina radnog odnosa (navigaje se osam miseci...) Jedina na??a riječna kompanija ti je Dunavski Lloyd iz Siska (tereti a ne kruzing, ali imaju i putnički program po Savi), bija je cili topic već na forumu http://www.pomorac.net/forum/otvorena-mjesta-job-offers/1656-firma-dunavski-loyd-sisak-tko-je-zainteresiran.html preporučam da nazove?? gosp. Davora iz te firme (ostavija je broj na topicu) i raspita?? se općenito o poslu na rijeci i ako ti mo?že dat koji kontakt od koga da te uputi dalje ??ta i kako, te kako to zapravo izgleda... inače ka strojaru će ti bit puno lak??e otić tamo nego nautičaru, ali ja bi ti preporučija da ipak prvo odradi?? asistenturu na moru, te par ugovora ka terco pa da se onda pribaci?? direkt za strojara. Prvo jer bi to rije??ija jednom zauvik u ?životu, drugo jer ti se dani navigacije ka strojar na moru priznaju u određenom omjeru (tj. priznaju se u nas, ali mislim da je isto i vanka) pa bi moga odma aplicirat za strojara. Sveukupno, ako već razmi??lja?? o takvim stvarima u ?životu onda ajde radije na mega yachting vanka, koji će?? k. gnjilit na riječnoj vlazi i maglu??tini za duplo manje pare, na otprilike sto puta manjem tr?ži??tu ( ??ta ako ti dopizdi kompanija, di će?? onda, a jahti npr. ima na iljade...) U svakom slučaju, sretno!

Linkovi na evropske river kruzing kompanije
    http://www.europeanrivercruises.com/..._companies.cfm

jedina agencija koja krca na riječne kruzere kod nas(bijelo osoblje, ali mo?že?? se raspitat i za ovo ??ta tebi triba)
    http://www.riverside.hr/index.php

forum o poslu na riječnim kruzerima
    http://www.inozemstvo-posao.com/smf_...php?board=68.0

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

Le Amateur, hvala kompa na informacijama. Eto takvo sam konkretno mi??ljenje (uz to i dobri linkovi) tra?žio. Nekako sam i mislio da je to vi??e njemački lobi u pitanju, a i vidim da je to onako vi??e za penziju ili ako se ba?? tako osjeća?? posao.

Uglavnom hvala i pozdrav

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

@La Ameteur

Stari stvarno si napisao post za divljenej. Mislim sve ja kratko i jasno

Jos jedan dokaz da je pomorac.net vise od samog portala jer sve su info koje dolaze iz prve ruke a mi svudgi po svitu
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno

jel postoji mugucnost odradjivanja kadeture na takvim brodovima?i kada i ako se odradi dali vridi ko i ona standardna?

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    @La Ameteur

Stari stvarno si napisao post za divljenej. Mislim sve ja kratko i jasno

Jos jedan dokaz da je pomorac.net vise od samog portala jer sve su info koje dolaze iz prve ruke a mi svudgi po svitu
    Trebalo bi njegov post staviti negdje na vrh foruma da ljudi koje traze neki info o tome ne moraju puno traziti po forumu
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od RAUL Vidi poruku
    Trebalo bi njegov post staviti negdje na vrh foruma da ljudi koje traze neki info o tome ne moraju puno traziti po forumu
    Agente raul

trazilica radi dobro a kome triba neka malo trazi i potrudi se zar ne?

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=Wy-eoc7v9Vs kghe,he,he,he

@djerdj
    koliko je meni poznato, i prije, a i danas, morska navigacija se uz određene uvjete i preračunavanje priznavala za riječnu dok obrnuto nikada nije bio slučaj. Dakle za matrikulu i poručnički na rijeci ne možeš odradit kadeturu... za radit na rijeci baren po našem zakonu ide ti slijedeće

PRAVILNIK O ZVANJIMA I STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI BRODARACA
    NN 73/09 - MMPI

Ukratko strojarima se sve priznaje, svima se navigacija na moru priznaje kao navigacija na rijeci (vremenski po novome uz omjer 1/1, 180 dana plovidbe smatra kao jedna godina plovidbene službe. U okviru 365 uzastopnih dana može se uzeti u obzir samo 180 dana plovidbe.) Nautičarske pomorske svjedodžbe ne priznaju se osim one mornar motorista koji je na rijeci zapovjednik kategorije C, a to je do 50 GT, znači praktično ništa. E sad nautičarsko obrazovanje (srednje ili više) može bit plus kod kompanije kod zapošljavanja, ali je u praksi za palubu dovoljno bilo koje srednjoškolsko obrazovanje uz odgovarajući staž na brodu...
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 11-03-2010 at 09:54 PM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od RAUL Vidi poruku
    Raule skuvali smo ti pasta sutu. Manje foruma vise buljenja u radar.

http://www.pomorac.net/portal_vijest...a-Jadranu.html

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •