Pozdrav svima. Ja sam Alen. Imam 23godine i iz Rijeke sam. Prije par mjeseci sam zavr??io brodostrojarstvo na Pomorskom faksu. Napravio sam sve papire (matrikulu,liječnički,?žuta groznica,putovnica,us viza...) Polo?žio sam tanker familiarization jer sam se mislio odmah vrnut na tankere,ali mi propala kombinacijaDobio sam ukrcaj na Columbiju Shipmanagement,na kontenjera??a nyk Olympus. Trebao bi otići nekad ovaj mjesec. Ok je plaća za engine cadeta i sretan sam ??ta sam dobio relativno brzo posao na koliko ćujem ok firmi u ovo doba kad se kadeti(asistenti) slabo uzimaju. Dosta korisnih stvari sam ovdje pročitao,ali su mi i neke ostale nepoznanice tipa:
1. Prtljaga-kila?ža,znam da ovisi o tipu karte(ekonomska ili poslovna) 23 ili 32kg. ovdje sam pročitao da pomorci mogu do 40kg nositi,??to na croatia airlines stranici pi??e drukčije. Dali nositi 2 torbe da se izbjegne dodatno plaćanje po kili?
2. Lijekovi-??ta mogu nositi od lijekova? ima li neka lista zabranjenih lijekova? dali mogu nositi samo lijekove koji se izdaju bez recepta? predpostavljam da sve ide u predanu prtljagu?
3. Davanje za mirovinsko i zdravstveno-raspitao sam se malo,navodno je osnovica za engine kadeta 958kn/mj...sad neznam ??ta ide jo?? na tu cifru.predpostavljam da bi me za 6mj trebalo doći oko 6000kn davanja. plaćao bi si sta?ž i kad sam doma. predpostavljam da mi se zdravstveno,kad me firma odjavi, vodi kao nezaposlenom. trebam li se kad se vratim s broda prijaviti na biro?
jbg znam da sam se raspisao i da ste već xy puta sve ovo pro??li,ali ako imate volje napi??ite koju riječ.
hvala svima i mirno more![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Dobio sam ukrcaj na Columbiju Shipmanagement,na kontenjera??a nyk Olympus. Trebao bi otići nekad ovaj mjesec. Ok je plaća za engine cadeta i sretan sam ??ta sam dobio relativno brzo posao na koliko ćujem ok firmi u ovo doba kad se kadeti(asistenti) slabo uzimaju. Dosta korisnih stvari sam ovdje pročitao,ali su mi i neke ostale nepoznanice tipa:
Odgovori s citatom